22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
takykarel 22.2.2007 8:06

Re: Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Každá strana, která je minimálně jedno volební období ve vládě má ve svém čele multimilionáře. No a?

PetrK 22.2.2007 7:45

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

multimilionáře mají v čele i komunisté.

Iva 22.2.2007 7:27

Re: Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Je naprosto evidentní, že jste odtržen od reality. Srovnávat demokracii ve Švýcarsku a v Rusku je zcestné.

Dušan Polanský 22.2.2007 6:57

Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Strana, která má v čele multimilionáře,  nemůže být levicová.

Sab 22.2.2007 6:44

Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Také správný ochranář zvířat není ani levicový ani pravicový, ale hlavně by neměl být ideologista. Odstrašujícím příkladem ideologisty je náš pan profesor Klaus ;-D

Sab,  www.animalrights.webz.cz

honzak 22.2.2007 6:24

Re: vždy jsem protestoval

bať, bať. Kafrat a neustále kafrat je náplň "zelených". Bohužel to dělají i za moje peníze.

honzak 22.2.2007 6:22

Re: No jasně

"A ti nejhloupější z nich dokonce tomu svému náboženství i věří" je hodno kamenotesání! Plešatý skřet se zrzavými fousy takové lidi správně nazýval užitečnými idioty.

honzak 22.2.2007 6:19

Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Správný zelený má hlavně vypláchnutý mozek.  Jeho vůdcové mu svoji ideologii vždy "logicky" zdůvodní a on ji nadšeně šíří dál. Že Mirku?

Alfons 22.2.2007 5:20

Bursík chce ze svého paláce

ze kterého má 2 kroky do práce kecat babkám na vsi do toho čím mají topit a když nebudou topit plynem tak je bude postihovat.  Zelený mozek odtržený od reality si hraje na machra.

Miroslav Zikmund 22.2.2007 4:37

Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

A to proto, že větší "citlivost" k životnímu prostředí nemá s názorem na rozsah státních služeb nic společného. Své zájmy si každý z nás (aniž si to kolikrát uvědomujeme) zajišťujeme s vícenáklady, které přenášíme na druhé. Dělá to nejen ten podnikatel, který snižuje náklady aby nezkrachoval, nemá pak dostatečně zabezpečené sklady s chemikáliemi a uteče mu něco do řeky, ale i ten, kdo topí v kotli na hnědé uhlí (a spaluje tam kolikrát kdejaký bordel) či jezdí ve starém autě s mizernými emisemi (například).

Jenže jde o to, pro koho si najdeme pochopení a omluvu. Správní zelení, pokud jim opravdu záleží na životním prostředí, jsou svým způsobem protivní všem, protože tyto návyky na skrytý dluh máme všichni. To však už by je pak nikdo do parlamentu nevolil. Takže si musí vybrat, komu budou více šlapat na kuří oko a protože podnikatelé jsou voličská menšina jsou evropští zelení logicky především levicoví a jsou přísní k podnikatelům a benevolení k "běžným" občanům. Je to jenom pragmatická volba a nikoliv city.

Poznámka nakonec - ekologická daň není špatný nápad. Musí být ale spravedlivá, t.j. musíme platit skutečně podle toho, co vypustíme a nikoliv podle toho jaké následné ohledy, omluvy a vyjímky si pro nás a naší situaci ten či onen politik najde.

Josef 22.2.2007 3:50

Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Pokr : Nekteri presto namitnou, ze by dem.spolecnost sama casem prisla na nutnost ochrany ziv. prostredi a tudiz nejake zelene strany netreba. Jak a kde. Podivejte se na svycarske alpske potoky a porovnejte to s potoky v Julskych Alpach. Ve Slovinsku totiz neexistuje odvoz odpadku ! Nebo pohledte na Rusko! Tam je demokracie na vsechny kratka. Tam mela vzniknout strana zelenych uz vcera !!

Josef 22.2.2007 3:28

Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Pokracovani: K te smutne udalosti doslo v Indickem meste Bhopalu a zamestnanci nemeli na sve strane nikoho. Neni to jako v civilisovanych zemich, kde se zdravim a bezpecnosti prace zabyvaji odborove organizace. Zdravim naseho ovzdusi a nasich toku, tim se uz ale nezabyval vubec nikde, nikdo !! Voila - Raison d`etre - strany zelenych !!

Josef 22.2.2007 2:59

Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Jsem uz starsi a ziji v cizine a tak vim jak zeleni zacinali. Byl to jejich boj proti podnikatelum a nadnarodnim koncernum a jejich bezohlednemu pristupu k zivotnimu prostredi a zamestnancum. Podnikatelu se tenkrat zastavaly konzervativni pravicacke strany. A byl to tenkrat vetsi boj, nez ten, ktery se ted svadi o Kyoto dokument! Teprve tehdy, kdyz z americke chemicke firmy Unon Carbide v Indiii unikl jedovaty plyn a v prilehlem mestecku zahynulo na 8 000 lidi otravenim, teprv tehdy je zacaly vlady brat vazne. Od te doby mame take prisne enviromentalni zakony, ktere zeleni prosadili. Pamatujte si jedno: Byl to od pocatku boj zelenych proti laxni pravici !! 

Ladislav N. :-))) 22.2.2007 1:52

Re: No jasně, potřebují ... nepřítele. Tím se stane každý, kdo se někde sveze autem, nebo si umyje nohy teplou vodou.

 ;-DR^  ... !!

Honza42 22.2.2007 1:21

No jasně

R^ Jsou stejní jako bolševici před válkou. Hloupí , fanatičtí a chtiví toho své bláboly naplňovat. A ti nejhloupější z nich dokonce tomu svému náboženství i věří. Jenže válka na které "by se udělali" není, tak potřebují jiného nepřítele. Tím se stane každý, kdo se někde sveze autem, nebo si umyje nohy teplou vodou. Mám z nich upřímný strach.

m.l. 22.2.2007 1:11

Nesmysl

Zelení jsou levicoví v tom smyslu, že důsledkem jejich počínání - pokud by bylo dotaženo do konce - by byla rovnost všech lidí. Samozřejmě rovnost v chudobě. Levicovost tolik nebije do očí, protože se její metody vyvíjejí: Husiti to říkali přímo - všichni budem chudí. Komunisti už o chudobě mlčeli, říkali jen, že všem stejně. Zelení navenek "povolují" podnikat a vydělávat, ale této činnosti by rádi nakladli nepřekonatelné překážky. Tupá, líná a od vždycky levicová Evropa to podvědomě hltá a pro radost zelených zavádí takové ****oviny jako dotace větrné energie nebo REACH.

Martin 22.2.2007 1:04

zazrak

nejsou vanoce ? zvirata promluvila castecne lidskym hlasem

s prvnim odstavcem musim ve sto procentech souhlasit

a pan vosahlo by si mel precist volebni program zelenych nez z nich udela liberaly

clay 22.2.2007 0:39

Re: Re: "Padl mýtus levicovosti zelených" ? Nepadl. Potvrdil se Bursíkovým programem.

to je teda ústřel.....zase jeden, co by chtěl pravicový blok marginálního významu;-D;-D;-D. Fantastové

clay 22.2.2007 0:36

vždy jsem protestoval

když si agendu životního prostředí pro sebe uzurpovali levičáci. Zkušenosti jsou s tím v rozporu. Možná se moc neví, že výbor pro ŽP byl ten nejpravicovějším výborem FS. Hodně poslanců ods bylo právě v tomto výboru, protože se zkrátka touto problematikou zabývali už před revolucí. Gandalovič byl jedním z nich. Zkušenosti byly takové, že efektivita levicových enviromentalistů byla, kdyžpřišlo na věc, mizerná. I takový Vavroušek nebyl schopen plnit úkoly, které zde dostával, nebyl schopen plnit žádné termíny. Čalfa byl tehdy poněkud zhnusen tím, když byla práce ministerstva konfrontována v jeho přítomnosti na výboru pro ŽP. Zkušenost je taková, že o ŽP jsou enviromentalisti schopni akorát dlouze a "vědecky" žvanit, pořádat konference to jim jde, ale něco zásadního, co by mělo praktický dopad, už ne.

Ladislav N. 22.2.2007 0:17

Re: "Padl mýtus levicovosti zelených" ? Nepadl. Potvrdil se Bursíkovým programem.

Zelení mají jasně levicový program - zasahovat násilně do života občanům, kteří o to nestojí - viz jejich nesmyslná energetická politika a snaha o zavedení dalších daní i zvýšení daňové zátěže aktivních lidí.

Od "klasické" české levice se liší jediným: nepodporují komunistické politické směry (ČSSD+KSČM) - a proto mohou spoluracovat se "sociálně demokratickou občanskou stranou" (ODS), ale těžko se sockomunisty Paroubkova ražení.

Zoran 22.2.2007 0:15

Mýtus mohl padnout,

Ale zelení zůstanou leví, protože jsou nepetrebni