15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jerry 22.2.2007 11:48

Re: Ale Vy jste je přeci nevolil :-)

Nejsou žádní moji.:-)

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:45

Důkaz

Opravdu jsem nečekal, že v témže vydání Neviditelného psa budou má slova dokázána samotným ředitelem Masarykovy dělnické akademie, think- thanku blízkého ČSSD. Jelínkův článek je jedním z těch nesmyslů, které jsem chtěl ve svém textu vyvrátit.

ujko 22.2.2007 11:41

Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Tak jsem ted pro jistotu, jeste jednou projel modrou sanci - Ekologii ...no pamatuju si to dobre - je to canc o tom jak jsme se za ODS v devadesatych letech meli dobre, pak prisli socani a uz se tak dobre nemame. Zmenime to tak ze odpovednost presuneme na podniky s tim ze byt ekologicky je cool a vsichni to jiste sami radi udelaji...no a pak samozrejmne o tom ze na prumysl si sahnout nedame. Domluvime se co nam ministr prumyslu odkyva a pak to nekompromisne prosadime:-)...Socanskou ekologii si  opakovat nechci.Jeste k panu senatorovi Moldanovi. Je zrejmne odbornik, soude podle funkci ktere ruzne po Evrope zastava, ale jako politika ho temer neznam. Nepolemizuje s ministrem Bursikem, neoponuje, neni videt. Kdyz nastoupila do zdravotnictvi Rathova agenda, pan Julinek se neustale vyjadroval a rikal co a jak by delal on. Z ODS mam pocit ze Ekologii integrovali do programu jen diky chytlavosti tematu, ale davaji ji jen tolik hlasu aby neprehlusil jejich, predevsim, hospodarske aktivity. To je v poradku ODS lidi nevoli kvuli ekologii ale kvuli ekonomii. A to je presne to co jsem myslel onou predvolebni rohozkou na boty. Prede dvermi se o ni otru, ale az dvermi projdu necham ji lezet tam kde byla....:-(

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:31

Re: Pojem

Omluva panu Stropnickému, tohle by se mi opravdu nemělo stávat. Ten environmentalismus je samozřejmě jen překlep, ale ani to by se nemělo stávat, takže se za něj taky omlouvám.

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:28

Re: To není o přání, ale o faktu.

Právě v tom je ten hlavní rozdíl- Bursík je ochoten dělat kompromisy s ODS a KDU ČSL, kdežto někteří, kteří dnes nejvíc křičí a prohlašují se za "správné zelené", například Beránek s Patočkou, by se od nich štítivě odvraceli a do koalice by s nimi nikdy nešli.

pate 22.2.2007 11:27

Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

 Ochranu přírody měly v programu všechny strany VŽDY! I komunisti za totáče.

 Politikum je to tenkrát, když se to vezme jako idea - vize. Ideologický program je podle mne politikum.

 Nechci si zbytečně hrát se slovíčky. Chci jen dát najevo, co je skryto za celým humbukem kolem ekologie. Lidé(hlavně staří) jsou vyděšení vizí zkázy světa. Strašení lidí je odporný způsob, jak se dostat k moci.

 Teď jsou Zelení u moci, díky bohu ne totální, Takže nám brzy předvedou, jak zatočí s tou zkázou světa. Zatím mluví o zvýšení daně chudákům, kteří musí topit uhlím.:-D

 

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:23

Re: Ekodaně

Že zelení jsou pravicoví bych nikdy nenapsal. Celý článek byl jen o tom, že nejsou levicoví. OK?

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:20

Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Ne, já se je nesnažím zařadit do tohoto pravolevého dělení, které navíc sám považuju za dost nepřesné. Naopak se snažím dokázat, že je nesmysl je přiřazovat k levici, o což se tu v poslední době někteří lidé pokoušejí.

pate 22.2.2007 11:15

Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

 Jeleni ujko jsou uměle udržovaní člověkem v přírodě, když před mnoha lety lidé vyhubili velké predátory. Jeleni by se bez zásahu lidí katastroficky přemnožili. Takže odstřel jelenů, daňků, srn, kanců atd. je řízený chov ve volné přírodě. Je smutné, když se bijete za Zelené, že vám tohle není jasné.

 Mně je jasné mnoho věcí z přírody. Byl jsem dost dlouho členem TISu(svaz pro ochranu přírody), dělal jsem s mládeží turistiku a krátce skauting. Dá se říct, že jsem se vždy snažil chovat ekologicky a chránit přírodu seč se dalo.

 A copak jste pro přírodu dělal vy ujko?! Znalce problematiky ochrany přírody? Těch je hromady, ale málokterý něco dělá pro přírodu. Spíš pro sebe!

ujko 22.2.2007 11:07

Re: Re: Re: Máte pravdu

no nevim jestli jste koukal loni na rozpocet, ale ja mam pocit ze stat uz na buben privedli jini pani. A nebyli to jen pomeranci....

bez brýlí 22.2.2007 11:05

Často se taky úspěch měří penězma

získanýma např od sponzorů typu tabák firmy, hrací automaty a pod. Peníze se pak dají použít na volební kampaň, zatímco dobré myšlenky/program se bez peněz neprosadí. Jak demokratické že ;-)

Joen 22.2.2007 11:04

Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

No tak, kdybyste četl volební programy a ne jen letáky a billboardy, zjistil byste, že péče o  životní prostředí tam je u všech (četl jste Modrou šanci, nebo o ní jen slyšel vyprávět?). Mno u komunistů si nejsem jist, tam jsem program nečetl ;-)

ujko 22.2.2007 11:04

Re: Re: Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

Zrejmne nemate moc na vybranou. Pokud ale mate zajem byt ekologicky ekonomicky, muzete treba jezdit autem na plyn nebo repku a setrit penize za uhelnou dan, tridenim odpadu  zvysite efektivnost a ekonomicnost sberu ( uz dnes jsou technologie na zjiskavani energie z trideneho biologickeho odpadu) a koneckoncu ( i kdyz Vas to asi nepotesi) vizte, ze penize ktere vase teplarna zaplati navic, by se meli obratit v dotace nove vznikajicim zdrojum energie z OZ ( Bioplynky, solary, atd.) Koneckoncu vsechny tyto financni zdroje se budou reinvestovat do novych technologii coz je podle meho nazoru jedna s poslednich veci ktere muze Evropa v konkurenci globalniho trhu nabidnout...

bez brýlí 22.2.2007 11:01

Ale Vy jste je přeci nevolil :-)

to už tak bývá, že jen ti moji neprosazují "ty největší pitomosti "

miron 22.2.2007 11:01

Re: Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

Samozřejmě, všichni se musíme přičinit. I ten úžasný zelený vrchní konzervativec David Cameron, jenž prosazuje daň z oxidu uhličitého a do práce jezdí na kole (kvádro a lejstra za ním veze doprovodné auto). Ale žerty stranou. Spíše překvapuje, jak autor Jakub Vosáhlo, nadšen svou vizí ignoruje skutečnost, že zelenost nejspíš není barva, která dokáže překlenout vzdálenost od pravice k levici. A tak zelení mohou být zdrojem nestability stejně, jako byly liberální strany let předcházejících.

pate 22.2.2007 10:59

Re: Kde se vzal názor, že zelení jsou leví:

1. Levice  -  Kolektivní zodpovědnost, potlačení práv jedince v zájmu celku.

2. Pravice  -  osobní zodpovědnost za sebe, ochrana práv a majetku jedince před státním dirigizmem.

 Pro Zelené není možné najít na pravo ani nalevo charakterizaci. Proto nepatří nikam a jsou tak středoví. Jejich ideou je to, co mají ostatní v programu taky. Jen se strašením lidí dostali k moci a pasovali se(přes svou neodbornost) na jediné možné záchrance společnosti.

 Klaus či Zeman Bursíka neporodili, takže nemohou v nejmenším za jeho ctižádost. Bursík si našel svou cestu v politice sám. Vytáhnul Zelené až do vlády a proto je schopný. Teď nám ukáže, čeho všeho je schopný!

vita 22.2.2007 10:56

Re: Fandím rozumným myšlenkám, ne žádné straně

Čím jiným?

vita 22.2.2007 10:55

Re: Re: Strana za bukem

Ta "erudovanost" ministryně Kuchtové by mě taky zajímala. Zatím projevila jenom to, že netušila, že na vysoké školy lze podávat víc přihlášek a na střední jen jednu. Tvrdila, že je to opačně a hodlala to měnit...

Přístup Zelených k energetické bezpečnosti státu je příšerný a u některých (zejména u jejich vůdce Bursíka) hraničí s vlastizradou.

jerry 22.2.2007 10:55

Fandím rozumným myšlenkám, ne žádné straně

a úspěch se měří úspěchem ve volbách?Tedy schopností oblbnout lidi? Smutné.;-(

jerry 22.2.2007 10:54

Re: Re: Máte pravdu

Takže vláda může přivést stát třeba na buben, ve vládě mohou být i ti největší pitomci.Důležité je , že se neopírá o hlasy komunistů /těch současných ,o hlasy převlečených se opírat může/:-)

pate 22.2.2007 10:43

Re: Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

 Mám dálkové vytápění. Teplárna jede na uhlí(ostravsko). Nechápu, jaký vliv by mělo zdražení uhlí na moje ekologické topení. Předělat panelák na plynové vytápění nám nepovolilo Bytové Družstvo. Daleko nejlepší varianta je odměňovat lidi výrazným slevněním plynu, než je trestat zdražením. To mi připadá logické, když chtějí preferovat plyn a ne vydělávat na těch, co to neovlivní.

 Ale plyn přeci taky pouští do ovzduší CO2. Tak výrazně slevnit elektřinu. Ale ta se taky vyrábí v hnědouhelných elektrárnách a proti jaderným jsou Zelení. Tak rozdávat solární panely za symbolickou cenu, ale jejich výroba je energeticky, ekonomicky i ekologicky náročná.

 Takže, jak vidno, je to s daněmi jen podfuk na občana, nic to neřeší, ALE přináší to do eráru další prachy, které se dají opět přerozdělovat a přerozdělovat. To je o moci!

 Ať jdou Zelení do háje a tam diktují přírodě své hovadiny, když neumí nic jiného než jen kafrat o ochraně. Občané potřebují ochranu před blbci!!

vita 22.2.2007 10:42

Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

V Bhópálu se nejednalo o žádné zaměstnance - ta fabrika byla zavřená a měla být likvidována. Postihlo to lidi, kteří si protiprávně postavili slum na místě, který byl ochranným pásmem chemičky - a místní magistrát jim v tom nedokázal zabránit.

RomanL 22.2.2007 10:37

Re: No jasně

R^

vládík 22.2.2007 10:34

Re: Re: Strana za bukem

Jaký rozdíl mezi rozumnou úvahou původního příspěvku a vaší ideologickou reakcí !!!

vládík 22.2.2007 10:31

Re: Máte pravdu

Pitomost je například "Ne do vlády opřené o komunisty"?

Plní slib, který dali minimálně 8 % těch voličů, kteří se namáhali k volbám (a dali jim svůj hlas).

vládík 22.2.2007 10:29

Re: Co je to proboha za příšerný článek?!

Nevím, které straně fandíte. Ono se to nepozná. Všechny strany svorně, v boji o udržení dosavadní dělby koryt zelené i jejich protagonisty pomlouvají.

Je nesporným faktem, že úspěch strany a jejich šéfů se měří úspěchem ve volbách. Toho jste si ještě v povolebních projevech šéfů a podšéfů stran nevšiml ???

ujko 22.2.2007 10:28

Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Ochrana přírody je program vsech stran... no to jste mne prekvapil. Ja jsem tedy v ostatnich stranach nic moc o ochrane prirody nezaznamenal. Strany mluvi o ochrane podnikatelu, ochrane socialne slabsich, jindy zase o ochrane nenarozeneho ditete. Co se tyce zivotniho prostredi tak treba posledni ministr Ambrozek mne vykolejil tim ze za svuj zazitek roku verejne vyhlasil sestreleni gigantickeho parohace kdesi v lune jim ochranovanych lesu. Takze ja jsem rad ze konecne nekdo ze zivotniho prostredi prestal delat predvolebni rohozku na boty a  vzal  to jako sve politikum...R^

vládík 22.2.2007 10:26

Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Když je to program všech stran, tak je to politikum a sakra politikum, ne.  Takže je nesmyslné tvrzení, že politikum z toho udělali zelení.

Jiné by bylo tvrzení, že zelení udělali politikum z ekologie a všechny strany, strachy bez sebe, aby nepřišly o voliče honem ekolgii do svých programů napasovaly.

vládík 22.2.2007 10:23

Kde se vzal názor, že zelení jsou leví:

1. V neschopnosti prof. Klause uznat cokoliv, co zde nebylo již před sto lety. A jeho schopnost velmi šikovně dehonestikovat cokoliv, co on neuznává. Třeba nálepkou "levicoví" (kdopak to tady padesát let nálepkoval a nálepkovat nás učil?).

2. V úleku zaběhlých politických stran, že jim vpluje štika do rybníka. Jednak se bojí, že sebou budou muset mrskat, jednak se zmenší možnost postavit se ke korytu.  Co udělají: označí novou stranu za levicovou (pravičáci se leknou a nebudou ji volit, levičáci nebudou mít důvod opustit strany "mateřské")

Skoro se jim podařilo dosáhnout cíle této lživé propagandy. Naštěstí (a  navzdory Klausovsko-Zemanovskému volebnímu paskvilu) jen skoro.

max 22.2.2007 10:22

Re: Strana za bukem

A jestli se vedeni ODS nekdy chopi Bem & spol. (Burgermeister, Jancik) tak budou mit zeleni jeste mnohem vic pravo-liberalnich hlasu.