Středa 29. 5. 2024Maxmilián, Maxim polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 141
  • Poslední: 24.2. 2007 20:35
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
pate 22.2.2007 11:15

Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

 Jeleni ujko jsou uměle udržovaní člověkem v přírodě, když před mnoha lety lidé vyhubili velké predátory. Jeleni by se bez zásahu lidí katastroficky přemnožili. Takže odstřel jelenů, daňků, srn, kanců atd. je řízený chov ve volné přírodě. Je smutné, když se bijete za Zelené, že vám tohle není jasné.

 Mně je jasné mnoho věcí z přírody. Byl jsem dost dlouho členem TISu(svaz pro ochranu přírody), dělal jsem s mládeží turistiku a krátce skauting. Dá se říct, že jsem se vždy snažil chovat ekologicky a chránit přírodu seč se dalo.

 A copak jste pro přírodu dělal vy ujko?! Znalce problematiky ochrany přírody? Těch je hromady, ale málokterý něco dělá pro přírodu. Spíš pro sebe!

ujko 22.2.2007 12:00

Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

netroufam si s Vami polemizovat na tema chovu lesni zvere, to mi vazne neprislusi. Co se tyce chovani pana Ambrozka, proste mi jeho prezentace prisla v tu chvily pres miru aby si ministr, pozvany nimrodskou loby (ktera jeste behem jeho ministrovani prosadila v parlamentu zakon o tom ze muzou behat po mem pozemku jak se jim zachce s nabitou puskou a strilet tam moje vencici se psy...), honil triko na sestreleni parohace. Turistikou jsem se organizovane nikdy nezabyval (nemam rad byt v lese s bandou povykujicich deti) a prijde mi to spise jako sluzba detem nez sluzba prirode (nepopiram dulezitost vzdelavani mladeze - my jsme meli les za domem) No a k vasi otazce co delam pro prirodu ja? Krom setrneho zpusobu zivota se snazim aplikovat co aplikovat lze. Topim kombinaci plynu a biomasy. Dum jsem zateplil, kupuju si auto na LPG (stara astra chcipla) Omezuju mnozstvi zadarmo prebraneho plastu v obchodech a samozrejmne tridim odpad (zabyvam se timto smerem i profesne) Vzdelavam se v oblasti obnovitelnych zdroju (zvlaste pak Bioplyn,biomasa a bioplast) a to na urovni vedeckych seminaru...takze asi tak. No a nakonec musim rict ze nevidim hanbu v tom zivit se praci v oboru zivotniho prostredi, nemyslim prizivovat - zivit se poctivou praci

;-) 22.2.2007 12:38

c-h-ujko Re: Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

vy ale umíte psát písmenka.

pate 22.2.2007 13:09

Re: Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

 Inu to jak se chováte k přírodě je samozřejmá povinnost a ne zásluha! Otázka je zda třeba auto na LPG není příliš staré a někde sem tam nekape či špatně nespaluje, zda biomasa raději neměla zetlít než být spálena, zda zateplení není příliš chemické a jednou nezatíží prostředí, zda v odpadu není biologicky znečistěný plastový odpad který tak pečlivě třídíte. A tak bych mohl napadat každou ekologistickou teorii jednu za druhou. Ale máte svou víru, tak si ji užívejte. Já se řídím tím, že co je ekonomické, je i ekologické. Klaus rozhodně není můj favorit, ale v lecčems má pro mne pravdu.

 Rozhodně jsem však proti dalšímu zvyšování daní za jakýmkoliv "boholibým" účelem. Když někdo chce naše dobro, ať to udělá tak, aby národ tuhle hru na dobro nemusel platit! Ta hra je totiž hrou k moci blíže!!

ujko 22.2.2007 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Rozhodne jsem nechtel moje chovani predkladat jako zasluzne a jsem rad ze je pokladate za samozrejme(byt pro mnehe samozrejmym neni:-(). Popsal jsem ho vyse hlavne proto ze jsem byl vyzvan a obvinen ze jsem jenom tlachal necinic nic o cem pise...:-) Vase protiargumenty k memu envichovani se daji samozrejme bod po bodu vyvratit, o tom myslim take vite, nebudu to tedy rozebirat to co nazivate ekologistickou teorii a pro mne je denni praxi.

Posunu se k jadru veci. Chapu vas pravicovy postoj jeho duvody a povezuji se v mnohem za liberala. Obavam se ze nekterym trendum (at uz jsou celosvetove nebo jen evropske) se mi "obri" v Cechach nevyhneme, jednoduse nam je nakazou. Snazim se vybrat si stejne jako vy veci ktere mi z baliku Ekopolitiky a ekobussinesu ale na rozdil od Vas se snazim je nahlizet pozitivne a ne apriori negativne. Vydim tady predevsim prilezitost k rozvoji novych technologii, ktere zatim nejsou v oblasti volneho trhu samostatne zivotaschopne a nasledne oziveni skomirajicich sektoru (zemedelstvi) Chapu i Vasi obavu ze zneuziti ideologie a nasledne manipulace moci. Verim ze zeleni se svymi 6 kresly by Vasi svobodu nemeli fatalne ohrozit, zvlaste pri  demokratickem systemu voleb kdy kazdy po 4 letech sklidi co zasil....

pate 22.2.2007 14:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

 Jsem rád za Váš střízlivý postoj a doufám, že jsem se Vás v zápalu nedotkl. Schopnost domluvy by měla jít napříč celým spektrem, i když to je asi utopie. Slušní a pracovití lidé se nakonec vždy domluví, že?

ujko 22.2.2007 15:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane Vosáhlo houbeles!

:-)

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:20

Re: Pane Vosáhlo houbeles!

Ne, já se je nesnažím zařadit do tohoto pravolevého dělení, které navíc sám považuju za dost nepřesné. Naopak se snažím dokázat, že je nesmysl je přiřazovat k levici, o což se tu v poslední době někteří lidé pokoušejí.

jerry 22.2.2007 10:05

Co je to proboha za příšerný článek?!

Jako by nebylo jedno, jestli jsou Zelení vpravo, či vlevo? Vždyť tato strana prosazuje neuvěřitelné vyznavače těch největších blbostí do nejvyšších funkcí! Káča JauJau,Kuchta,Džamila,expert na zahraničí Liška! A nad tím vším stojí velký Bursík, který sice sype z rukávu hromady teorií a čísel, ale stále stupidně bojuje proti atomovkám a prosazuje větráky a zdražení elektřiny a plynu. Copak je jediným měřítkem úspěchu strany to, že se dostane do parlamentu?Asi jo,že? Vosáhlo,Vosáhlo...;-(

vládík 22.2.2007 10:29

Re: Co je to proboha za příšerný článek?!

Nevím, které straně fandíte. Ono se to nepozná. Všechny strany svorně, v boji o udržení dosavadní dělby koryt zelené i jejich protagonisty pomlouvají.

Je nesporným faktem, že úspěch strany a jejich šéfů se měří úspěchem ve volbách. Toho jste si ještě v povolebních projevech šéfů a podšéfů stran nevšiml ???

jerry 22.2.2007 10:55

Fandím rozumným myšlenkám, ne žádné straně

a úspěch se měří úspěchem ve volbách?Tedy schopností oblbnout lidi? Smutné.;-(

vita 22.2.2007 10:56

Re: Fandím rozumným myšlenkám, ne žádné straně

Čím jiným?

bez brýlí 22.2.2007 11:05

Často se taky úspěch měří penězma

získanýma např od sponzorů typu tabák firmy, hrací automaty a pod. Peníze se pak dají použít na volební kampaň, zatímco dobré myšlenky/program se bez peněz neprosadí. Jak demokratické že ;-)

pate 22.2.2007 11:52

Re: Často se taky úspěch měří penězma

U nás je v každičké hospodě hrací automat. Všude kde se podívám reklamy na tabák a chlast. Vím, že z toho město má profit, ale na radnici vládne v totální nadvládě nad opozicí ČSSD s KSČM. Že by to v obci vyhráli kvůli sponzorům?

 ČSSD s KSČM jsou tady už druhé období a reklam na tabák, hracích automatů přibývá, hypermarketů už máme ve městě DEVĚT! Snad nechcete tvrdit, že ČSSD a KSČM se nechávají korumpovat?! Vždyť jsou levicoví. To znamená, že mají patent na poctivost a ochranu pracujícího lidu! Jejich programy jsou perly zásad! Dobro lidu je pro ně důležitější než ekonomika!:-D

 A Zelení? Ti mají v programu taky jen dobro. Takové Zelené dobro. Ekonomika taky musí jít stranou, když půjde o Zelené dobro!

 ODS jde o ekonomiku především. Dobro si každý pracovitý člověk užije podle své nálady a výběru.;-P

bez brýlí 22.2.2007 9:43

Souhlas s autorem

Navíc dodávám "A je to tak dobře" Zeleným držím palce ;-) Na rozdíl od ostatních stran se u mne zatím neshodili.

jerry 22.2.2007 10:06

Máte pravdu

Slíbili prosazovat ty největší pitomosti a svůj slib čestně plní.:-)

vládík 22.2.2007 10:31

Re: Máte pravdu

Pitomost je například "Ne do vlády opřené o komunisty"?

Plní slib, který dali minimálně 8 % těch voličů, kteří se namáhali k volbám (a dali jim svůj hlas).

jerry 22.2.2007 10:54

Re: Re: Máte pravdu

Takže vláda může přivést stát třeba na buben, ve vládě mohou být i ti největší pitomci.Důležité je , že se neopírá o hlasy komunistů /těch současných ,o hlasy převlečených se opírat může/:-)

ujko 22.2.2007 11:07

Re: Re: Re: Máte pravdu

no nevim jestli jste koukal loni na rozpocet, ale ja mam pocit ze stat uz na buben privedli jini pani. A nebyli to jen pomeranci....

jerry 22.2.2007 11:50

Re: Re: Re: Re: Máte pravdu

Jo,souhlas, já to myslel obecně - nejen na tuto vládu.

bez brýlí 22.2.2007 11:01

Ale Vy jste je přeci nevolil :-)

to už tak bývá, že jen ti moji neprosazují "ty největší pitomosti "

jerry 22.2.2007 11:48

Re: Ale Vy jste je přeci nevolil :-)

Nejsou žádní moji.:-)

demokrat 22.2.2007 9:39

Prava a láska se zmocnila zelených a to bude jejich konec

Naši zelení jsou opravdu podivní. Ale to je dáno tím, že jsou infiltrování zastánci "pravdy a lásky" , kteří se zcela zdiskreditovali v Unii svobody. Pokud je tato teorie právná, tak tento virus bude znamenat pro zelené u nás smrt.

František I. 22.2.2007 9:38

Strana za bukem

Neberme naše zelené jako např. zelené v Německu. Naši zelení jenom obsadili prázdnou niku, kterou po sobě zanechalo ODA či US. Prostě tu je spousta lidí, kteří nemají rádi sockomunisty a zároveň mají problém se ztotožnit s ODS. To, že tito lidé mají mezi sebou exoty, s tím se nedá nic dělat. To je vlastně takový politický koloryt nebo spíše jakási ochranná známka. US měla například svého Rumla. Všichni věděli, že tento pán mnoho rozumu nepobral, ale bez jeho spacáku by US nebylo to správné ořechové. Pro Bursíka je zelená barva a několik skalních melounů něco, čím byl Ruml pro US. Aby si udržel zelenou image, prostě musí občas Bursík zeleně jednat. Proto si myslím, že ani jeho zelená daň nebude tak hrozná, jak to vypadá nyní. To, jak navrhovl tvrdému bojovníku proti ekologistům všeho druhu, Klausovi, úsporné žárovky, beru jako super zviditelnění a navíc ještě bez jakékoliv ztráty květinky. (Řval bych smíchy ještě více, kdyby při příští Bursíkově návštěvě hradu, všude blikaly úsporné žárovky a Bursík by slyšel Klausovu uštěpačnou poznámku, že co je ekonomické je i ekologické. Bohužel, Klaus takový smysl pro humor nejspíše nemá.) Také jihočeská matka Kuchtová se transformovala ze zuřivé ekoložky (možná proto, že placené) do celkem zatím solidní ministrně školství (navíc si myslím, že určitě erudovanější a rozumnější než paní Buzková). Z toho vyvozuji, že od samého počátku naší poplyšácké historie tu vždy byla druhá středová nekomunistická strana. (Pravicovou stranu u nás prostě nemáme.) Když se ta půsovní sčuchla se sockomouši a zcela správně skončila na smetišti dějin, dalo se čekat, že se tu objeví další možná varianta, v tomto případě zelená. Tedy strana za bukem. Myslím, že to s ní nebude tak zlé.

I.L. 22.2.2007 10:00

Re: Strana za bukem

V tom Vasem PR pro Zelene jaxi chybi zminka o nekterych dulezitych tematech, energii (jaderne) apod. A muzete prosim  blize vysvetlit "erudovanost" ministryne Kuchtove. Jinak souhlas s tim, ze Zeleni jsou uz trvalou soucasti nasi politicke sceny -  jako vitalni. invasivni  a neodstranitelny plevel.

František I. 22.2.2007 10:21

Re: Re: Strana za bukem

Obávám se, že zelení hoši chodí kolem jádra jako kolem horké kaše a zatím se nemohou shodnout. Více se bojím, až vyšumí Temelín a urve se vrtule nějakého větrníku, že se budou bít naopak za uran. I zelení podléhají modě.

vládík 22.2.2007 10:34

Re: Re: Strana za bukem

Jaký rozdíl mezi rozumnou úvahou původního příspěvku a vaší ideologickou reakcí !!!

vita 22.2.2007 10:55

Re: Re: Strana za bukem

Ta "erudovanost" ministryně Kuchtové by mě taky zajímala. Zatím projevila jenom to, že netušila, že na vysoké školy lze podávat víc přihlášek a na střední jen jednu. Tvrdila, že je to opačně a hodlala to měnit...

Přístup Zelených k energetické bezpečnosti státu je příšerný a u některých (zejména u jejich vůdce Bursíka) hraničí s vlastizradou.

max 22.2.2007 10:22

Re: Strana za bukem

A jestli se vedeni ODS nekdy chopi Bem & spol. (Burgermeister, Jancik) tak budou mit zeleni jeste mnohem vic pravo-liberalnich hlasu.

Kuba 22.2.2007 8:47

Ekodaně

Pokud autor považuje zavedení systému ekologických daní (ausgerechnet nad rámec  diktátu Evr. komise), pak jsou čeští zelení pravicoví jako prase!! :-D:-D:-D.

Kuba 22.2.2007 8:51

Re: Ekodaně

Sorry vypalo mi  z první věty "za pravicové".