3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ujko 22.2.2007 9:09

Re: Re: Ekodaně

nebojte, je videt ze jste za pravicove. Uz jen pouzitim barevneho fontu....

Kuba 22.2.2007 9:44

Re: Re: Re: Ekodaně

To se velmi mýlíte, nesmíte dát na barvu. Chtěl jsem jenom demonstrovat, jak  složité je se v tom orientovat, protože SZ je v tomto velmi nečitelná. Ale zavádění daní a restrikcí není obecně považováno za pravicovou politiku.  Takže si myslím, že autor článku se v mnohých věcech mýlí.

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:23

Re: Ekodaně

Že zelení jsou pravicoví bych nikdy nenapsal. Celý článek byl jen o tom, že nejsou levicoví. OK?

ujko 22.2.2007 15:28

Re: Re: Ekodaně

Ja myslim ze kdo chtel ten pochopil jak to myslite. Nekterym se to ale nelibi protoze levicova nalepka jim samozrejme dava do ruky hul na psa a te se nechteji vzdat.Protoze priznanim statutu rovnoceneho partnera se i jeho nazory stavaji vice hodnymi k zamysleni (nad snuskou komunistickych blabolu se preci nebude nikdo zamyslet)

stará sova 22.2.2007 8:45

strana zelených mi pije krev - její požadavky jsou na úrovni nedorostlého skautíka

Bydlím na vesnici a topim hnědým uhlím - raději bych topila plynem, ale ten tu prostě není. Stejně jako není nikde žádná jistota, že příští vláda - třeba bez zelených- nebude preferovat zase něco jiného. Nejlevnější pro mě praděpodobně bude platit vyšší daň za uhlí, než předělávat kotel v domě - třeba na 4 roky. Je tu jedna jistota - zelené už nezvolím! Pokd by se zelení chtěli chovat racionálně, podpořili by např. zřízení sběru tříděného odpadu poblíž nákupních center. Odpad třídit budu, to problém není. Problém je v tom, kam s ním. Starý papír se mi podaří dát do sběru 2x ročně - a to o něj doma vždy 1/2 roku kobrtám.

Od strany zelených jsem ještě neslyšela nic, co by lidem pomohlo - zatím jenom komplikace a vyšší daně. Je smutné, že si to mnohdy jejich příznivci neuvědomuji. Zelení zvyšují výrobni náklady mnoha firmám - které to ekonomicky stahuje dolů - ale že bych slyšela věty typu - nebudeme tolik dovážet z Číny - výrobky jsou neekologické a Čína nesplňuje limity emisí, tak to ani náhodou.

ujko 22.2.2007 9:27

Re: strana zelených mi pije krev - její požadavky jsou na úrovni nedorostlého skautíka

hmm ja bych zacal u te Ciny. Kdo byste tak myslela ze to muze regulovat. Pravice jiste ne.Ta je pro volny trh a minimalni omezovani, Levice zrejmne take ne protoze levne zbozi z Ciny je preci oblibene hlavne v socialne slabsich vrstvach. (stejne jako vetnamske trznice) Jeste tak krestani by se mohli postavit za podporu domaci produkce oproti Asii (no to byl spis vtip) Takze proc se opirate zrovna do zelenych ze za pul roku neudelali to co ostatni za 10 let? Jinak  jestli jste mela pocit ze zeleni vam instaluji kontejnery na trideni v kazdem supermarketu tak jste zrejmne necetla jejich program. Jiste ze trideni je dulezitou slozkou kulturni spolecnosti. Tridi se dnes VSUDE v zapadni Evrope. I tam kde zeleni nevladnou. (Nevladnou temer nikde :-))  Boje se vedou hlavne na frontach energii a znecistovani. No a nakonec (pres to ze se mne neptate) musim rict ze jsem rad ze budete platit prave proto ze topite hnedym uhlim misto cehokoliv jineho. Pokud budete topit cernym uhlim nebo koksem(vidim ze nabizet vam biomasu asi nebude to prave orechove), budou Vase emise mnohem mensi, stejne jako zdaneni vasich emisi. Jednoduse si to zdaneni prictete k platbe jako DPH (taky jsme si vsichni zvykli) 

bez brýlí 22.2.2007 9:37

Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

se na vsi topí převážně dřevem. Vesnice mají dřevo za chalupou. V ČR je cosi špatně nastavené a tak je na vsi často horší vzduch než ve městě s chemickou továrnou. JInudy než přes vyšší cenu uhlí cesta nevede. Nebo že by stačilo Vám to třeba jen správně vysvětlit ? ;-)

pate 22.2.2007 10:43

Re: Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

 Mám dálkové vytápění. Teplárna jede na uhlí(ostravsko). Nechápu, jaký vliv by mělo zdražení uhlí na moje ekologické topení. Předělat panelák na plynové vytápění nám nepovolilo Bytové Družstvo. Daleko nejlepší varianta je odměňovat lidi výrazným slevněním plynu, než je trestat zdražením. To mi připadá logické, když chtějí preferovat plyn a ne vydělávat na těch, co to neovlivní.

 Ale plyn přeci taky pouští do ovzduší CO2. Tak výrazně slevnit elektřinu. Ale ta se taky vyrábí v hnědouhelných elektrárnách a proti jaderným jsou Zelení. Tak rozdávat solární panely za symbolickou cenu, ale jejich výroba je energeticky, ekonomicky i ekologicky náročná.

 Takže, jak vidno, je to s daněmi jen podfuk na občana, nic to neřeší, ALE přináší to do eráru další prachy, které se dají opět přerozdělovat a přerozdělovat. To je o moci!

 Ať jdou Zelení do háje a tam diktují přírodě své hovadiny, když neumí nic jiného než jen kafrat o ochraně. Občané potřebují ochranu před blbci!!

ujko 22.2.2007 11:04

Re: Re: Ve Švýcarsku, Rakousku a pod.

Zrejmne nemate moc na vybranou. Pokud ale mate zajem byt ekologicky ekonomicky, muzete treba jezdit autem na plyn nebo repku a setrit penize za uhelnou dan, tridenim odpadu  zvysite efektivnost a ekonomicnost sberu ( uz dnes jsou technologie na zjiskavani energie z trideneho biologickeho odpadu) a koneckoncu ( i kdyz Vas to asi nepotesi) vizte, ze penize ktere vase teplarna zaplati navic, by se meli obratit v dotace nove vznikajicim zdrojum energie z OZ ( Bioplynky, solary, atd.) Koneckoncu vsechny tyto financni zdroje se budou reinvestovat do novych technologii coz je podle meho nazoru jedna s poslednich veci ktere muze Evropa v konkurenci globalniho trhu nabidnout...

Brmboš 22.2.2007 8:39

To není o přání, ale o faktu.

Pane redaktore to není o nějaké levici pravici, to je o podstatě smysluplnosti zelených. Prostě pokud budu mít program SZ tak nemohou najít pro jeho plnění podporu u konzervativních stran. Jinak se dá mluvit o možnosti prosazení do vládního prohlášení, ale pokud na programu zelených se bude trvat a nedojde opět k tomu, že se vším se dá obchodovat musí dojít ke střetu. Prostě tak to je ať se vám to líbí či ne. Samozřejmě jsou strany, které se mohou jmenovat všelijak, ale s názvem nemají co společného. Jsou to takové prodejné děvy.

ujko 22.2.2007 9:05

Re: To není o přání, ale o faktu.

tak ted jste mne zarazil. Mate pocit ze v ceskem parlamantu je nejaka KONZERVATIVNI strana? Mne to tedy neprijde. Jisty posun timto smerem zazanamenala KDU CSL za Kalouskova predsedovani, a nektere prvky se daji nalezt u ODS ale kdyz se rekne konzervativni tak si predtavim britske konzervativce nebo americke republikani. V ceskycvh uzich odpovidajici ekvivalent nevidim.Ono je to stemi ceskymi pravicaky trochu jakos ceskymi zelenymi.Dobra znacka ale trochu jiny nez tradicni obsah.:-)

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:28

Re: To není o přání, ale o faktu.

Právě v tom je ten hlavní rozdíl- Bursík je ochoten dělat kompromisy s ODS a KDU ČSL, kdežto někteří, kteří dnes nejvíc křičí a prohlašují se za "správné zelené", například Beránek s Patočkou, by se od nich štítivě odvraceli a do koalice by s nimi nikdy nešli.

ujko 22.2.2007 15:34

Re: Re: To není o přání, ale o faktu.

To je taky ten duvod proc se P-B nedostali do parlamentu (myslim tedy naseho) a taky duvod ktery oponentum na Bursikovi nejvic vadi. Je nepredvidatelny a celkem flexibilni, ma podporu ve strane ktera je schopna ho podporit i v kontroverzich (radar) a to vserchno z nej i pri jeho 6ti kreslech cini nebezpecneho soupere....

vykopávka 22.2.2007 8:32

Pojem

A ještě něco: píše se enviroNmentalismus...

Jakub Vosáhlo 22.2.2007 11:31

Re: Pojem

Omluva panu Stropnickému, tohle by se mi opravdu nemělo stávat. Ten environmentalismus je samozřejmě jen překlep, ale ani to by se nemělo stávat, takže se za něj taky omlouvám.

vykopávka 22.2.2007 8:29

Stropnický

Když už chcete ironizovat a dělat ze Štěpánka a Stropnického "melouny", buďte alespoň přesný. Stropnický se nejmenuje Jakub, ale Matěj!!!!

Dušan Polanský 22.2.2007 6:57

Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Strana, která má v čele multimilionáře,  nemůže být levicová.

PetrK 22.2.2007 7:45

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

multimilionáře mají v čele i komunisté.

takykarel 22.2.2007 8:06

Re: Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Každá strana, která je minimálně jedno volební období ve vládě má ve svém čele multimilionáře. No a?

Pert1 22.2.2007 8:23

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Jasny, Joška Fišer v BRD je bezdomovec.

ujko 22.2.2007 9:31

Re: Já jsem levičák, ale takovýto mýtus jsem nikdy neměl.

Vypada to ze bohatstvi je stigma. Neco jako barva kuze. Na druhou stranu, asi mate pravdu. Zeleni jsou mi ted sympatictejsi, nez kdyz jim vladli levicovi intelektualove P-B

Alfons 22.2.2007 5:20

Bursík chce ze svého paláce

ze kterého má 2 kroky do práce kecat babkám na vsi do toho čím mají topit a když nebudou topit plynem tak je bude postihovat.  Zelený mozek odtržený od reality si hraje na machra.

sab 22.2.2007 8:39

Re: Bursík chce ze svého paláce

Holt, svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

ujko 22.2.2007 8:57

Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

presne tak ANARCHII na nas...at si na vesnicich topi treba petkama. Oni to sice na rozdil od velkych mest hned tak nepociti, ale co, svobodu predevsi!. Prece nam nejaky voleny zastupce nebude rikat jak se ma spolecnost chovat, At reprezentuje a drzi krok...R^

Alfons 22.2.2007 9:04

Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

A zaplatíš to? Babky nemají Bursíkův plat.

JVP 22.2.2007 9:26

Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

Mimochodem existují kotle na uhlí, které jsou emisně příznivější, než kotle na plyn. Když vidím, jak se pan Bursík zuby nehty snaží převést naši energetiku na plyn (likvidace jádra a uhlí), tak se mi rodí v hlavě otázky, pročpak asi. Jakápak asi provize byla přislíbena ze sojuzu?

ujko 22.2.2007 9:49

Re: Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

To mi pripomnelo spor s CEZem kdy Bursik chtel v pripade stavby nebo rekonstrukce uhelnych elektraren pouzit prave emisne priznivejsi variantu aCEZ rekl ze na to nema.:-) A vy myslite ze lidi, kteri zdaleka nemaji prijmy jako CEZ a jsou ponechani sami sobe a volnemu trhu dobrovolne vyhazi sve technologicky zastarale kotle a sami si nakoupi kotle nove ;-D;-D;-D Vy tomu sam verite...?Proc svoji fabulaci o korupci Bursika zastitujete takovymhle podivnym argumentem Rv

ujko 22.2.2007 9:40

Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

ted nevim co bych mel platit za ostatni. Zaplatil jsem za vlastni kotel a sam si sekam drevo. Nikdo mi neporispiva a jsem za to rad. Instaloval jsem plyn a zdrazili ho.Prasto ze mne dva roky masirovali ze je to nejlevnejsi. Smula. Koupil jsem si k tomu kamna. Energie se vsude na svete zdrazuji. (krom Venezuely a tam bych zit nechtel) Venkov je holt chudsi nez mesto ale argumentovat tady nemohouci 90ti letou starenkou z Vysocinske roubenky to je demagogie.My vsichni si budem muset do budoucna zvykat platit vic a vic za energie..... bohuzel :-(

miron 22.2.2007 11:01

Re: Re: Re: Re: Re: Bursík chce ze svého paláce

Samozřejmě, všichni se musíme přičinit. I ten úžasný zelený vrchní konzervativec David Cameron, jenž prosazuje daň z oxidu uhličitého a do práce jezdí na kole (kvádro a lejstra za ním veze doprovodné auto). Ale žerty stranou. Spíše překvapuje, jak autor Jakub Vosáhlo, nadšen svou vizí ignoruje skutečnost, že zelenost nejspíš není barva, která dokáže překlenout vzdálenost od pravice k levici. A tak zelení mohou být zdrojem nestability stejně, jako byly liberální strany let předcházejících.

Miroslav Zikmund 22.2.2007 4:37

Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

A to proto, že větší "citlivost" k životnímu prostředí nemá s názorem na rozsah státních služeb nic společného. Své zájmy si každý z nás (aniž si to kolikrát uvědomujeme) zajišťujeme s vícenáklady, které přenášíme na druhé. Dělá to nejen ten podnikatel, který snižuje náklady aby nezkrachoval, nemá pak dostatečně zabezpečené sklady s chemikáliemi a uteče mu něco do řeky, ale i ten, kdo topí v kotli na hnědé uhlí (a spaluje tam kolikrát kdejaký bordel) či jezdí ve starém autě s mizernými emisemi (například).

Jenže jde o to, pro koho si najdeme pochopení a omluvu. Správní zelení, pokud jim opravdu záleží na životním prostředí, jsou svým způsobem protivní všem, protože tyto návyky na skrytý dluh máme všichni. To však už by je pak nikdo do parlamentu nevolil. Takže si musí vybrat, komu budou více šlapat na kuří oko a protože podnikatelé jsou voličská menšina jsou evropští zelení logicky především levicoví a jsou přísní k podnikatelům a benevolení k "běžným" občanům. Je to jenom pragmatická volba a nikoliv city.

Poznámka nakonec - ekologická daň není špatný nápad. Musí být ale spravedlivá, t.j. musíme platit skutečně podle toho, co vypustíme a nikoliv podle toho jaké následné ohledy, omluvy a vyjímky si pro nás a naší situaci ten či onen politik najde.