1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 22.2.2007 6:19

Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Správný zelený má hlavně vypláchnutý mozek.  Jeho vůdcové mu svoji ideologii vždy "logicky" zdůvodní a on ji nadšeně šíří dál. Že Mirku?

ujko 22.2.2007 10:04

Re: Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Ano a denne si ho miji az na dren....nerad bych aby se mi tam objevil nejaky jasny svetonazor jako je treba ten Vas....:-)

Sab 22.2.2007 6:44

Re: Správný zelený není ani levicový ani pravicový.

Také správný ochranář zvířat není ani levicový ani pravicový, ale hlavně by neměl být ideologista. Odstrašujícím příkladem ideologisty je náš pan profesor Klaus ;-D

Sab,  www.animalrights.webz.cz

Josef 22.2.2007 2:59

Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Jsem uz starsi a ziji v cizine a tak vim jak zeleni zacinali. Byl to jejich boj proti podnikatelum a nadnarodnim koncernum a jejich bezohlednemu pristupu k zivotnimu prostredi a zamestnancum. Podnikatelu se tenkrat zastavaly konzervativni pravicacke strany. A byl to tenkrat vetsi boj, nez ten, ktery se ted svadi o Kyoto dokument! Teprve tehdy, kdyz z americke chemicke firmy Unon Carbide v Indiii unikl jedovaty plyn a v prilehlem mestecku zahynulo na 8 000 lidi otravenim, teprv tehdy je zacaly vlady brat vazne. Od te doby mame take prisne enviromentalni zakony, ktere zeleni prosadili. Pamatujte si jedno: Byl to od pocatku boj zelenych proti laxni pravici !! 

Josef 22.2.2007 3:28

Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Pokracovani: K te smutne udalosti doslo v Indickem meste Bhopalu a zamestnanci nemeli na sve strane nikoho. Neni to jako v civilisovanych zemich, kde se zdravim a bezpecnosti prace zabyvaji odborove organizace. Zdravim naseho ovzdusi a nasich toku, tim se uz ale nezabyval vubec nikde, nikdo !! Voila - Raison d`etre - strany zelenych !!

Josef 22.2.2007 3:50

Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Pokr : Nekteri presto namitnou, ze by dem.spolecnost sama casem prisla na nutnost ochrany ziv. prostredi a tudiz nejake zelene strany netreba. Jak a kde. Podivejte se na svycarske alpske potoky a porovnejte to s potoky v Julskych Alpach. Ve Slovinsku totiz neexistuje odvoz odpadku ! Nebo pohledte na Rusko! Tam je demokracie na vsechny kratka. Tam mela vzniknout strana zelenych uz vcera !!

Iva 22.2.2007 7:27

Re: Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Je naprosto evidentní, že jste odtržen od reality. Srovnávat demokracii ve Švýcarsku a v Rusku je zcestné.

sab 22.2.2007 8:23

Re: Re: Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

Zkrátka  demokracie není samospasitelná  (viz kniha Budoucnost svobody ), o neviditelných rukou nemluvě a není kapitalismus jako kapitalismus.  

vita 22.2.2007 10:42

Re: Re: Vsichni jste vedle, i ten clanek !!

V Bhópálu se nejednalo o žádné zaměstnance - ta fabrika byla zavřená a měla být likvidována. Postihlo to lidi, kteří si protiprávně postavili slum na místě, který byl ochranným pásmem chemičky - a místní magistrát jim v tom nedokázal zabránit.

m.l. 22.2.2007 1:11

Nesmysl

Zelení jsou levicoví v tom smyslu, že důsledkem jejich počínání - pokud by bylo dotaženo do konce - by byla rovnost všech lidí. Samozřejmě rovnost v chudobě. Levicovost tolik nebije do očí, protože se její metody vyvíjejí: Husiti to říkali přímo - všichni budem chudí. Komunisti už o chudobě mlčeli, říkali jen, že všem stejně. Zelení navenek "povolují" podnikat a vydělávat, ale této činnosti by rádi nakladli nepřekonatelné překážky. Tupá, líná a od vždycky levicová Evropa to podvědomě hltá a pro radost zelených zavádí takové ****oviny jako dotace větrné energie nebo REACH.

Honza42 22.2.2007 1:21

No jasně

R^ Jsou stejní jako bolševici před válkou. Hloupí , fanatičtí a chtiví toho své bláboly naplňovat. A ti nejhloupější z nich dokonce tomu svému náboženství i věří. Jenže válka na které "by se udělali" není, tak potřebují jiného nepřítele. Tím se stane každý, kdo se někde sveze autem, nebo si umyje nohy teplou vodou. Mám z nich upřímný strach.

Ladislav N. :-))) 22.2.2007 1:52

Re: No jasně, potřebují ... nepřítele. Tím se stane každý, kdo se někde sveze autem, nebo si umyje nohy teplou vodou.

 ;-DR^  ... !!

honzak 22.2.2007 6:22

Re: No jasně

"A ti nejhloupější z nich dokonce tomu svému náboženství i věří" je hodno kamenotesání! Plešatý skřet se zrzavými fousy takové lidi správně nazýval užitečnými idioty.

RomanL 22.2.2007 10:37

Re: No jasně

R^

clay 22.2.2007 0:36

vždy jsem protestoval

když si agendu životního prostředí pro sebe uzurpovali levičáci. Zkušenosti jsou s tím v rozporu. Možná se moc neví, že výbor pro ŽP byl ten nejpravicovějším výborem FS. Hodně poslanců ods bylo právě v tomto výboru, protože se zkrátka touto problematikou zabývali už před revolucí. Gandalovič byl jedním z nich. Zkušenosti byly takové, že efektivita levicových enviromentalistů byla, kdyžpřišlo na věc, mizerná. I takový Vavroušek nebyl schopen plnit úkoly, které zde dostával, nebyl schopen plnit žádné termíny. Čalfa byl tehdy poněkud zhnusen tím, když byla práce ministerstva konfrontována v jeho přítomnosti na výboru pro ŽP. Zkušenost je taková, že o ŽP jsou enviromentalisti schopni akorát dlouze a "vědecky" žvanit, pořádat konference to jim jde, ale něco zásadního, co by mělo praktický dopad, už ne.

honzak 22.2.2007 6:24

Re: vždy jsem protestoval

bať, bať. Kafrat a neustále kafrat je náplň "zelených". Bohužel to dělají i za moje peníze.

jimmy keen 22.2.2007 8:59

Re: vždy jsem protestoval

Souhlas. Pokud jsem se zelenými něco pracovně vyřizoval, tak své úkoly nikdy nesplnili v termínu. Vždy měli milión výmluv a jejich práce se stejně musela předělávat. Mluvím o krajinném plánování.

Ladislav N. 22.2.2007 0:17

Re: "Padl mýtus levicovosti zelených" ? Nepadl. Potvrdil se Bursíkovým programem.

Zelení mají jasně levicový program - zasahovat násilně do života občanům, kteří o to nestojí - viz jejich nesmyslná energetická politika a snaha o zavedení dalších daní i zvýšení daňové zátěže aktivních lidí.

Od "klasické" české levice se liší jediným: nepodporují komunistické politické směry (ČSSD+KSČM) - a proto mohou spoluracovat se "sociálně demokratickou občanskou stranou" (ODS), ale těžko se sockomunisty Paroubkova ražení.

clay 22.2.2007 0:39

Re: Re: "Padl mýtus levicovosti zelených" ? Nepadl. Potvrdil se Bursíkovým programem.

to je teda ústřel.....zase jeden, co by chtěl pravicový blok marginálního významu;-D;-D;-D. Fantastové

Martin 22.2.2007 1:04

zazrak

nejsou vanoce ? zvirata promluvila castecne lidskym hlasem

s prvnim odstavcem musim ve sto procentech souhlasit

a pan vosahlo by si mel precist volebni program zelenych nez z nich udela liberaly

Zoran 22.2.2007 0:15

Mýtus mohl padnout,

Ale zelení zůstanou leví, protože jsou nepetrebni