26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice se pustila do hazardní hry

Česká vláda nedokázala v poslanecké sněmovně prosadit prodloužení nouzového stavu. Přímým důsledkem opozičního vítězství je přenesení odpovědnosti na kraje řízené většinou opozičními stranami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jirka 13.2.2021 10:24

Vy vážně dokazujete, že jste idiot každým coulem, trolle Svobodo.

Hnusný den!

J. Svoboda 13.2.2021 11:04

K tématu nemáte nic, tak to doháníte nevychovaným hulvátstvím, což ovšem není žádný argument.

Pěkný den.

M. Burešová 13.2.2021 9:24

Je jasné, že nějaká opatření se zavést musí (citace z článku) .... PROČ? Je jasné, že část lidí nedokáže žít vlastní život a ti potřebují, aby jim někdo přikazoval, rozkazoval, zakazoval. Ovšem - je tu také dost velká skupina lidí, kteří si svůj život umí žít samostatně - zhodnotí rizika a přínosy a rozhodnou se samostatně.

V ČR si evidentně vláda a někteří autoři článků myslí, že samostatnost vymřela... nebo je nežádoucí.

L. Novák 13.2.2021 9:30

Madame, jestli jste si nestačila všimnout, tak už rok tady máme koronavirovou pandemii a zavedená opatření proti šíření nákazy, resp. pro zpomalení šíření, jsou (s ohledem na místní poměry) všude stejná, nebo dokonce přísnější než u nás... A dělají se mimo jiné proto, aby nezkolabovaly nemocnice a nutná lékařská pomoc byla dostupná všem, kteří ji nutně potřebují...

Vaše samostatnost je nám houby platná.

R. Toman 13.2.2021 9:40

Samostatnost paní Burešové skončí v okamžiku kdy bude na JIPce, a to v lepším případě, pokud nebude umístěna někam na chodbu u hajzlíků, protože JIPka bude plná.

Š. Hašek 13.2.2021 9:43

Bojíte se v noci do lesa?

Berete vážněji učebnice, a nebo NOVU?

J. Kombercová 13.2.2021 10:22

Ale prdlajs, To nebezpečí tady je a nezmizí, když zavřete oči.

J. Kulheim 13.2.2021 10:36

Velká většina lidí nepotřebuje k tomu, aby si chránila svoje zdraví, zákazy a příkazy, ale informace.

I bez nouzového stavu může každý z nás sedět nebo ležet doma.

Zatím vláda uplatňovala opatření, která nefungují.

P. Vychodil 13.2.2021 11:13

přesně...

jenže, a/ vláda a media umí akorát strašit, zatajovat, zkreslovat b/ nemálo ovčanů buď nechce z lenosti, nebo neumí si dohledat a vyselektovat patřičné informace (je fakt, že je to těžké a časově náročnější)

L. Novák 13.2.2021 23:57

Svoje zdraví si chraňte jak umíte, ale hygienická nařízení slouží k ochraně všech, i před vaším prskáním, pokud budete mít na ústech roušku.

M. Burešová 13.2.2021 9:51

Pane, jestli jste si nestačil všimnout, tak už rok jsou státy, které mají podstatně mírnější režim a podstatně méně zemřelých než u nás.

Nemocnice nekolabují - už jsme měli dvojnásobnou obsazenost lůžek a nemocnice to ustály. Co však kolabuje, je běžná - základní - péče praktiků. Až zase začnou fungovat obvoďáci (uznání výjimkám), začnou se opět lidé léčit doma a nebudou muset čekat, až se jejich stav tak zhorší, že je nemocnice nemine.

Š. Hašek 13.2.2021 10:00

Panáčku,

Vy jste si nestačil všimnout věcí! A měl jste na to již jedenáct měsíců.

Stát (slušný) jest založen na samostatných občanech, nikoliv na vykulených očičkách u televize, ty jsou houby platná.

Š. Hašek 13.2.2021 9:46

Paní Burešová,

vidím to podobně!

R. Vacek 13.2.2021 9:16

Vláda konečně našla otloukánka, na kterého se bude moci hodit zhoršující se epidemická situace. Ale když opozice vládu poprosí, tak ta to zajisté zváží a nouzový stav vyhlásí.:-)

Š. Hašek 13.2.2021 9:45

Opozice (krom SPD) se na sebe vzájemně ohlížela, kdo jako vydá pokyn, jak se má hlasovat! Jak kouřátka hledající kvočnu!!!

Já snad, po deseti letech, začnu (malininko) fandit Babišovi!!!

J. John 13.2.2021 9:14

Nezvládání epidemie je těžko vysvětlitelné jen neschopností politiků. Pravděpodobně se jedná o záměrné prodlužování epidemie nejen u nás, ale v celé EU. Na epidemii , stejně jako na válce jsou někteří lidé schopni vydělat velké peníze a zdůvodnit nesmyslná opatření, která prý byla následkem epidemie. Ty budou splácet ještě příští generace.

Kdy politici zjistí, že jediný účinný způsob redukce nakažených je vyhlášení karantény v celé Evropě ve stejnou dobu? Tím by se rychle snížila infekční zátěž. Dosud se nákaza přelévá z jednoho státu do jiného, protože "karanténa", během které pendleři mohou jezdit přes hranice je stejně účinná, jako nabírat vodu cedníkem.

P. Lenc 13.2.2021 9:18

Podobně to vidím i já.

Š. Hašek 13.2.2021 9:51

Je to "epidemička". Říkají to čísla. U nás zemřelo promilové číslo občanů. Příčiny "nejisté", kulantně řečeno. 80% z nich mělo souběhy chorob a skoro stejný věk.

Chřipka. Ta to tak dělá. Odjakživa.

J. John 13.2.2021 10:06

Celkový počet mrtvých je vyšší oproti minulým rokům. Tak to asi bude o něco horší, než chřipka. Jenže peníze za tím určitě jsou v první řadě. Proto se užívají léky za desetitisíce a ty již vyvinutá levná generika, která prý také fungují, se tiše opomíjí.

P. Kmoníček 13.2.2021 8:56

ANO, ČSSD a KSČM, to byla neoficiální vláda s většinou, Bartoni ! Ne ANO s ČSSD. K vládnutí ji nezanedbatelně pomáhala KSČM, Bartoni. A při hlasování o nouzovém stavu by tato "trojkoalice" vyhrála. Jenomže jedna strana a to KSČM hlasovala proti. Opozice s tím neměla a nemá nic společného a prohrála by jako mnoho dalších předchozích hlasování. Takže, politický komentátore, už i jeden člen "vládní koalice" má Babiše plné zuby a hlasoval proti němu. Tak prosím neúspěch Babiše neházejte na opozici, když jste předchozí úspěchy "vládní trojkoalice" vydával za její vítězství. Politický komentátore Bartoni, abyste tomu rozumněl, ještě jednou: Babiše neshodila opozice, ale jeho spojenec !

P. Čech 13.2.2021 9:06

KSČM tam nebyla, pane Kmoníčku. KSČM tvořila jednu ze současných tří opozic. Svým způsobem koalici pomáhala, ale to mají dělat, pokud jde o zájem státu, všechny (i opoziční) politické strany. Pokud to nedělají a místo své opoziční "práce" jen neustále volně soutěží podle čl. 5 ústavy, jde celý stát do kytek a nastává anarchie v téměř všem. Vzniká anarchisticko socialistický politický systém.

R. Toman 13.2.2021 9:18

Tak ony to ty strany dojmobloku i dělaly, když to považovaly za potřebné. Třeba v případě nasazení našich vojáků v cizině, pobytu zahraničních vojáků-lékařů v ČR atd. To ochotně zaskočily za KSČM a i SPD. A to nemluvím o podpoře ODS při přijetí zákona o zrušení superhrubé mzdy. Takže když se chtělo, tak se podpořit vládu neštítily. Nyní se holt nechtělo.

P. Kmoníček 13.2.2021 9:29

Pokud byste používal při čtení mozek, tak by Vám možná vrtalo hlavou proč termín "vládní trojkoalice" dávám do uvozovek. No nic, Čechu. Už jsem četl řadu Vašich připomínek, tak i tuto moji poznámku považuji za zbytečnou.

P. Čech 13.2.2021 9:45

"Vldní trojkoalice" v uvozovkách rozhodně neznamená, že KSČM je v opozici. A ona v opozici je jen proto, že není v koalici.

P. Čech 13.2.2021 8:55

"Je ale otázkou, zda se její současná protivládní politika kolem hry s nouzovým stavem naopak nevymstí právě jí."

Vidím to podobně a myslím, že by bylo záhodno to té "opozici" poněkud usnadnit. Na místě Babiše bych se poradil s prezidentem a navrhl mu následující. Podám demisi na funkci předsedy vlády (nikoliv demisi vlády jako takové) a potom nechť prezident jmenuje předsedou vlády Petra Fialu a nebo Ivana Bartoše. Ti dva totiž mají nejvíce hloupých keců. Kterýkoliv z nich se do doby voleb totlně znemožní a spolu s tím znemožní i ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráty a STAN. ČSSD a KSČM se znemožňují samy. Všechno toto se zkonitě odrazí ve výsledcích voleb, kde opět s výrazným odstupem vyhraje ANO 2011 , SPD a do PS se volně prosoutěží i Trikolóra. Dále už bude vše na Babišovi, který doufám nevkročí podruhé do stejné řeky.

S. Sedlák 13.2.2021 9:15

Když už chcete (blbě) radit, tak se alespoň seznamte s tím, co znamená demise premiéra a nepokoušejte se trumfovat toho ústavního Mičurince na Hradě.

P. Čech 13.2.2021 9:49

Demise premiéra je demise premiéra. Nic více a nic méně. Demise vlády i s premiérem je něco jiného. Pokud tomu nerozumíte, potom se naučte českému jazyku. Pokud kdokoliv tvrdí něco jiného, potom se asi nevyjadřuje úředním, českým jazykem. Premiér přece může podat demisi z mnoha různých, třeba zdravotních důvodů. To přece neznamená, že musí padnout celá vláda. Pokud tomu přece jen tak je, potom to neznamená nic jiného než obecnou špatnost ústavy.

S. Sedlák 13.2.2021 9:56

Demise premiéra je automaticky demisí vlády. Když už jste taková Zemanova podržtaška, tak by vám neměla vypadnout vzpomínka na to, co předváděl Zeman při pokusu o demisi samotného Sobotky.

Ještě jednou. Pokud premiér skončí z jakýchkoliv důvodů, končí celá vláda, ústavní Mičurinče.

P. Čech 13.2.2021 19:41

Pane Sedláku, přečtěte si ústavu! Prezident republiky jmenuje a odvolává ve své výhradní pravomoci předsedu vlády. Nikoliv členy vlády. Členy vlády odvolává pouze na návrh předsedy vlády. Pokud tedy předseda vlády podá prezidentovi demisi a ten jej nsledně odvolá, nemá mu kdo narhnout odvolání členů vlády. Ono to chce trochu ovládat význam tištěného textu v českém jazyce. nic jiného.

P. Lenc 13.2.2021 9:21

Tedy pane Čechu, tak chytré "kecy", vy jste opravdu hlava...;-D;-D;-D