6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice se pustila do hazardní hry

Česká vláda nedokázala v poslanecké sněmovně prosadit prodloužení nouzového stavu. Přímým důsledkem opozičního vítězství je přenesení odpovědnosti na kraje řízené většinou opozičními stranami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Moravec 13.2.2021 14:42

To jste trefil, to “de jure”pane Klepetko. Žádná vláda nedokáže porazit Covid “de jure”, i kdyby se postavila na hlavu. To můžeme dokázat jenom my občané “de facto”. A nepomůže nám nic a nikdo. Jen zodpovědnost a sounáležitost.

Jinak přeji hezký den. Jste Jura.

V. Klepetko 13.2.2021 15:46

Díky. I Vám!

V. Podracký 13.2.2021 13:41

Je jasné, že opozice převzala zodpovědnost, ale její hejtmani to nechtějí přijmout. Mohou teď nastat jen dva stavy. Pandemická situace se začne lepšit a opozice posílí v očích lidu a sesbírá body pro volby jako osvoboditelé od zákazů, nebo se bude zhoršovat a opozice prohraje. Zvláště když nemocnice nestihnou ošetřit všechny vážné případy. Mrtvoly se jim budou předhazovat. Asi si to už uvědomují, ale je pozdě. Opozice je blbá jak panštok a v posledních letech vždycky byla. Opravdu nemá nic jiného než antibabiš.

J. Kulheim 13.2.2021 13:50

Opozice nemá žádné možnosti ovlivnit neschopnost vlády.

Pokud vláda nedokáže situaci řešit, má možnost odstoupit. Na to opozici nepotřebuje.

V. Petr 13.2.2021 13:55

Situace je neřešitelná, zejménam když opozice neustále SABOTUJE KARANTÉNU!

Za Velkého moru byli ze šíření nákazy obviněni Židé. Vinit Babiše je stejně racionální!

P. Černý 13.2.2021 14:22

Těžko si lze představit nějaký aspoň trochu rozumně vedený stát, kde je dlouhodobě vedena tak systematická a všudypřítomná kampaň proti všem opatřením, která vláda dosud přijala v zájmu zpomalení šíření epidemie, jako v našem kdysi kulturním a vyspělém Česku.

J. Kulheim 13.2.2021 14:30

"...všudypřítomná kampaň proti všem opatřením, .."

Máte na mysli něco konkrétního?

P. Černý 13.2.2021 14:46

Ale no tak...

J. Kulheim 13.2.2021 15:26

Nemáte. Taky dobré.

L. Novák 13.2.2021 23:41

Viz aktivity Klause a IVK, spousta idiotských článků na NP i jinde...

J. Kulheim 14.2.2021 9:27

Kde se ve vás bere taková drzost, že známkujete to kdo napsal. Pište, diskutujete, ale neznámkujte.

L. Novák 14.2.2021 21:11

Na plácání nesmyslů jako vy rozhodně nemám čas ani chuť.

J. Prikner 14.2.2021 10:55

Stačí si pustit ČT ,kde probíhá kontinuální kampaň proti vládě. Stačí sí poslechnout interview Tvarůžkové, kde je to v syrové podobě, vrcholem je ČT24 po 20.hodině.

J. Kulheim 13.2.2021 14:28

Za to, že vláda špatně pracuje může opozice. Jako vtip je to dobré.

V. Čermák 13.2.2021 18:12

Dobrá snaha vtipálku, ale vláda dělá totéž, co ostatní světové vlády. Ty však nemají za chrbátem tu naši opozici s antiBabišem. Opozice může za neschválení Nouzového stavu, chápete, rozumíte? ;-D

V. Navrátil 13.2.2021 19:37

Ty však nemají za chrbtem........a českou televizi.

J. Kulheim 13.2.2021 21:51

Jeden Franta skočil do studny, skočte tam také.

Na to, aby vláda opisovala i chybami, ji nepotřebujeme. Měla by se poučit z chyb a dělat to lépe.

V. Vlach 14.2.2021 9:59

R^

Z. Lapil 14.2.2021 10:16

To, že něco dělají všichni, nutně neznamená, že je to funkční.

Aniž bych to chtěl přičítat neschopnosti vlády, tak je fakt, že současná omezení nefungují přinejmenším v tom smyslu, že by šly věci výrazně k lepšímu. Přijde mi proto dost evidentní "něco" změnit. Bude-li výsledkem momentálních tanečků to, že se centrální řízení decentralizuje, nemusí to být nutně špatně.

Viz školy: jsou natvrdo zavřené. Existuje důvod, proč to nenechat na místních? Protože kromě "sídlištních molochů" existují i jedno- a dvoutřídky s maximálně padesáti děcky, kde skrze roušky/respirátory, pravidelné testování, větrání a dezinfikování omezíte riziko na opravdu nepodstatné minimum. Osobně taky nedokážu vysvětlit slečně v prvním ročníku architektury, proč nemůžou v rámci ateliérů ve zhruba deseti lidech do terénu; škola je zavřená, připouštějí se jen počítače.

Babiš je možná nejpracovitější a nejúžasnější, ale neokecáte fakt, že vláda pod jeho vedením přichází s většinou opatření (myslím, že se všemi, ale možná mi něco uniká) vysloveně pozdě, a co je nejhorší - VŽDYCKY za to může někdo jiný. Příklad - co dělala vláda celé léto, kdy bylo evidentní riziko podzimní druhé vlny, a když ta druhá vlna přišla, tak se teprv řešily takové věci, jako telefonní linky a lidi pro trasování? To mělo být připraveno jako mobilizace, aby ve chvíli, kdy "se" řekne jdeme na to, napochodovali proškolení lidé na připravená pracovní místa a jedem.

M. Ih 13.2.2021 15:37

Ano, druhá byla ODS. Takže Fiala for premier? Nebo máte jiného koně?

Naopak, opozice potřebuje Babiše jako premiéra. Kdyby tam nebyl, komu by asi druhý den nadávali a nad čím fňukali? Už předvedli, že nic jiného neumí. Osud Česka je jim u zádele.

J. Kulheim 13.2.2021 15:45

V politice nejsem a nevím do jaké míry potřebuje opozice Babiše. Co vím je to, že by si měl pan Babiš uvědomit, že někdy potřebuje opozici. Zatím nemá takovou moc, aby postavil všechny do haptáku.

M. Ih 13.2.2021 15:57

O takovou blbost určitě nestojí, to je jen vaše hloupá myšlenka, vzpamatujte se.

J. Kulheim 13.2.2021 16:28

Já nevím o co kdo stojí nebo nestojí. Babiš vládne a opozice je pro něho vzduch. Schvaluje pomocí komunistů zákony které si napíše.

I kdyby se opozice rozkrájela, tak s tím nic neudělá. Teď si čtu, že opozice je odpovědná za to co dělá pan Babiš a spol. Nerad se přiznávám, ale to nemůžu pochopit.

Budu se muset vzpamatovat

V. Čermák 13.2.2021 18:17

Opozice žvaní, plive, uráží a vydírá. Víte o něčem Konstruktivním z její dílny? O takové produkty samozřejmě Babiš nestojí. Vaše sebereflexe je na místě ...;-D

J. Kulheim 13.2.2021 21:57

Pane Čermáku opoziční návrhy se nedostali na pořad jednání. Myslím, že jsme mohli být z těchto problémů dávno venku. Mnoho našich spoluobčanů mohlo být ještě s námi.

M. Ih 14.2.2021 12:02

Vážený pane,

problém je v tom, že do společenství s komunisty jste ho v roce 2018 nahnali vy sami svou leností a neschopností jakékoliv spolupráce, byť vám to všem prioritně nabízel. Nacpali jste ho k hloupým a slizským socanům a za bukem stojícím komunistům a čekali jste, jak se tam s nimi umlátí sám. Teď mu to vyčítat, tak to je vrchol pokrytectví, co jste předvedl. On to nechtěl a aktivně je nevyhledával. Přednost dával všem ostatním stranám kromě Okamury. Vám na téhle zemi vůbec nezáleželo, nebyli jste ochotní pracovat na jejím rozkvětu, lili jste na něho kbelíky nekonečné vymyšlené špíny bez schopnosti to dokázat a hledali jste jakoukoliv záminku, abyste ho mohli zničit. Tak asi tak.

Jinak ta nejrozumnější z celého vašeho příspěvku je věta poslední. Když na tom trochu zapracujete, tak pochopíte a bude to ku prospěchu naší společné věci.

Hezký den přeji.

J. Kulheim 14.2.2021 15:21

On někdo nahnal do politiky, potom zase ke komunistům, teď ho nahnali k k špatným opatřením. Takové vůdce, kteří se nechají nahánět nepotřebuji. Když jdu do politiky, tak musím umět dělat kompromisy a vyjednávat. Vydírání není vyjednávání.

Kdybych byl já v pozici např. pana Fialy, tak bych s ním do koalice šel. Kladl bych si podmínky. Také jsem to napsal ODS a panu Stanjurovi.

M. Ih 14.2.2021 19:01

Ano, v tom jsme zajedno, vážený pane. Ovšem s Fialou, Stanjurou, Němcovou a Novotným. atd. v čele jsou bohužel odsouzeni ke kolapsu. Mrtvý pes. To ale musí pochopit ti, kteří se zatím jen za nimi krčí a jejich neschopnost neřeší a mlčky snášejí. Pan dr. Kuba se už ozval, ne ale dost hlasitě, snad ti zbývající pochopí víc. Antibabiš je osvědčená metoda, která pro Fialu & comp. vede bezpečně do pekel. Škoda. Těží s toho jen piráti a hloupý stan (jestli áčko nebo jehlan, teď nevím).

Z. Lapil 14.2.2021 10:19

Chová se, jako kdyby stál. Jestliže při minulém prodlužování vyjímečného stavu slíbil, že budou otevřeny školy (1. stupeň) a skiareály, a ani se to nepokusil splnit, tak se nemůže divit, že mu obelhaní hodili do plánů vidle.

Mmch - ten, kdo tentokrát hlasoval jinak, byli komunisti, tedy ti obelhaní. Netvrdím, že je to jediná příčina, tvrdím jen, že je to součást problému.

M. Ih 14.2.2021 12:32

Vážený pane Lapile,

Vy reagujete, jako byste se z téhle země už odstěhoval natrvalo. Nevšiml jste si ničeho? Pokaždé, když vláda jen trochu povolila a popřála pokřiku opozičního "demo"bloku sluchu, tak to šlo obratem do háje s rozvojem epidemie. To samé by se stalo, kdyby přistoupilo ANO na požadavky komunistů. Spíše je smutné a příznačné, že snad kromě pana exprimátora Jiránka, nikdo z opozice nepředvedl zdravý rozum ve prospěch této země. Už šestkrát! Víte, ono se dařit dost dobře nemůže bez spolupráce s rozumnými lidmi. Těch rozumných jednotlivců je ještě v téhle zemi dost, jak doufám, ale jsou (a jistě nechtěně) vláčeni krvelačnou smečkou, která má jen jediný cíl. Budu se těšit na skálopevnou jednotu těch vlků, tedy na to, co předvedou jejich hejtmani, na které se jim to podařilo skvěle svrhnout. Nepochybuji o tom, že teď už vyhrajete, když jste silnější. Přibyli Vám komunisté.

Přeji hezký den.