26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice se pustila do hazardní hry

Česká vláda nedokázala v poslanecké sněmovně prosadit prodloužení nouzového stavu. Přímým důsledkem opozičního vítězství je přenesení odpovědnosti na kraje řízené většinou opozičními stranami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Ih 15.2.2021 12:01

Vážený pane Lapile,

mluvil jsem o nějakém Václavu Klausovi z Prahy, snad Vám to jméno něco říká. Absolutně bezohledný a bezcitný člověk. Co se týče té rychlosti, tak jsem si nevšiml, že by to v tom Trutnově nějak dlouho trvalo (cca 2 týdny), to je ale jistě otázka náhledu a jak oba víme, tak ještě především nejrůznějších nepominutelných a nepředvídatelných okolností. Ale bydlím v okresu vedle, bojím se moc, v r. 2009 jsem na prasečí H1N1 málem zkapal, tři týdny mě prstíčkem hrabali na infekci. Tak vím dobře, o čem mluvím.

A o tom koukání kolem, stále vidím dobře. Vy koukáte aspoň někdy na ČT zprávy? Nijak Vás k tomu nenutím, já už to taky dělám jen velmi zřídka. Tak pro zajímavost: Viděl jste třeba včerejší podvečerní vysílání Studia ČT24 z protestu hloupého Chcíplpsa na Petříně, bandy, která absolutně s rozumnými lidmi basu nedrží? Blíže viz. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/221411058070214/ čas 3:07:30. Tam jich bez ochrany dýchacích cest nebylo zrovna málo, určitě hodně přes půlku. A komentátor vykřikoval, kde všude se to ještě koná (jmenoval i olomoucký a MS kraj, tedy i Vaši Moravu). Neznám lepší způsob rozšiřování, než ukázali. Ale ani půl slova reportéra, že ochranná nařízení nedodržují! Ani jeden měšťák v okolí! Copak dělá velevážený pan dr. Hřib? Zkuste se informovat sám, jak se s tím ta jeho městská policie vypořádala.

Jinak s Vaším názorem v této Vaší replice souzním, je mi jen líto, že v tomhle státě už mnozí nevědí, co je to ohleduplnost a jejich zodpovědnost k druhým. Škoda.

Z. Lapil 15.2.2021 0:05

Že se UH nebude za týden nacházet v situaci Trutnova a spol. vím tak, že TAK rychle se covid nešíří. Ale rozumím, proč se ptáte a odpovídám, že to nevím. Taky nevím, jak z toho plyne nutnost stejných opatření, jako jsou v oblastech asi 7x horších.

Co se týká prskání, asi žijeme každý jinde. Dost se pohybuju i na veřejnosti, a že bych viděl "masy" lidí bez roušek, to fakt nevidím.

Uvědomte si, prosím: na covid zatím není spolehlivý lék a očkování taky vypadá, že má do stoprocentní víceleté ochrany daleko (i tak zaplať pámbu za něj), takže ať srazíme nakaženost na jakkoliv nízkou hodnotu, tak po uvolnění oněch opatření začne nemocnost zase stoupat. Proto tvrdím, že jsme se ocitli v začarovaném kruhu a že setrvání v něm nikam nevede.

Opravdu nemám radost z toho, že opozice považuje za nutné uprostřed průšvihu nastavit vládě nohu, aby odblokovala situaci.

L. Novák 14.2.2021 23:51

Další idiot...:-)

L. Novák 14.2.2021 22:19

Uvolnění protiepidemických opatření není možné, situace na JIP je kritická...

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/situace-v-cesku-nedovoluje-zadne-rozvolneni-rekl-babis-opozi/r~266f9cf66ef811ebb2f60cc47ab5f122/

P. Milan 14.2.2021 21:45

Spíš své prebendy, než nějaké životy,

P. Milan 14.2.2021 21:44

Svědek Burešův.

L. Novák 14.2.2021 21:11

Na plácání nesmyslů jako vy rozhodně nemám čas ani chuť.

L. Novák 14.2.2021 21:06

Vaše argumentace už je na hraně s blbostí...

L. Novák 14.2.2021 21:04

Blbtoši, jsi opravdu ukázkový příklad zasloužilého ;-O blba ideálního k mumifikaci a vystavení do Babišova čapího hnízda. :-P

M. Ih 14.2.2021 19:16

Taky hloupá replika. Jak víte, že se za týden nebude nacházet UH ve stejné situaci, jako TU, CH, nebo SO? Nebo jak dlouho to může trvat? Přihlaste se prosím za vládního astrologa, mohl by z toho být balík. To, že taková masa lidí nejedná solidárně a dál na nás v čele s VKst prská, to bohužel nikdo z opozice neřeší. A neřeší to ani Hamáček a hejtmani, kteří to řešit svou policií měli. Nevidí to snad? Mohli jsme být možná někde docela jinde a děti třeba už ve škole. I podnikatelé se mohli radovat. No, škoda!

M. Ih 14.2.2021 19:01

Ano, v tom jsme zajedno, vážený pane. Ovšem s Fialou, Stanjurou, Němcovou a Novotným. atd. v čele jsou bohužel odsouzeni ke kolapsu. Mrtvý pes. To ale musí pochopit ti, kteří se zatím jen za nimi krčí a jejich neschopnost neřeší a mlčky snášejí. Pan dr. Kuba se už ozval, ne ale dost hlasitě, snad ti zbývající pochopí víc. Antibabiš je osvědčená metoda, která pro Fialu & comp. vede bezpečně do pekel. Škoda. Těží s toho jen piráti a hloupý stan (jestli áčko nebo jehlan, teď nevím).

M. Ih 14.2.2021 18:31

O stáří s Vámi závodit nebudu, i když jsem starý dost. Tuhle štreku si klidně vyhrajte, gratuluji. Stalo se ale to, co se dalo předpokládat. Jestli teď v TV hlásá Bartoš, že ANO nemá ve sněmovně podporu, tak jsem si před chvílí všiml, že opozice nemá podporu ani v krajích u svých hejtmanů. Dokonce i Hřib se zlomil a požádal vládu spolu s ostatními o zavedení nouzového stavu s tím, že bude vláda s nimi jednat a bude akceptovat jejich KONKRÉTNÍ požadavky. No ale to už chtěl Babiš po opozici ve sněmovně, aby jednala. Hřib se údajně brání lynči Pražanů. Ono by mu pak asi nic jiného nezbylo. Příznačné: V TV teď ukazovali a široce komentovali akci "Chcíplpesa". Nejen v Praze, ale i v řadě krajů. Běžel přitom tv-šot z Petřína. Nestačil jsem se divit. Minimálně 50 % lidí bez roušky. Ani půl slova komentátora k této věci! Skvělá ČT, skvělé metody boje opozice, jen což! Nikdo není doma karanténou k počítači přikováván, ven na luft chodit může, ale s respektem a ohleduplně k ostatním. Takhle si to představit skutečně neumím. A jsem zvědav na reakci pana Hřiba na takhle provokativní porušování vládních nařízení. On nemá snad své měšťáky? Kdyby se celou dobu ta omezení přísně všude dodržovala, mohli jsme být dnes jinde. A děti třeba i ve škole.

D. Zwyrtková 14.2.2021 17:46

Ano ať jdou sportovat, ale ať pod lanovkou nechlastaj.

J. Kulheim 14.2.2021 15:21

On někdo nahnal do politiky, potom zase ke komunistům, teď ho nahnali k k špatným opatřením. Takové vůdce, kteří se nechají nahánět nepotřebuji. Když jdu do politiky, tak musím umět dělat kompromisy a vyjednávat. Vydírání není vyjednávání.

Kdybych byl já v pozici např. pana Fialy, tak bych s ním do koalice šel. Kladl bych si podmínky. Také jsem to napsal ODS a panu Stanjurovi.

J. Kulheim 14.2.2021 15:09

Jsou těžce nemocní nebo zemřeli tito nakažení lidé?

J. Kulheim 14.2.2021 15:07

Jsem možná starší jako vy a vládu k ničemu nepotřebuji. Syn nám nakoupí, do hospody nechodím, lyžovat také nechodím. Proč by měli zdraví mladí lidé sedět u počítačů a hrát hry, nechápu. Vyhnat je ven sportovat. Přiji vám všechno dobré.

V. Čermák 14.2.2021 13:40

Asi mu už přestali chutnat, tak si namazal na chleba Hejtmany...;-D

M. Ih 14.2.2021 13:28

Neplácejte prosím. Už jsem se Vás ptal jinde, zda Fiala for Premier? Když to vidíte takhle, proč Vaše inteligentní opozice premiéra a vládu neodvolá, když oni to dělají tak špatně? No, je to, jednoduché: Mají v kalhotách a zbytek jen z posledních sil drží, aby toho tam nepřibylo víc.

M. Ih 14.2.2021 13:19

Nejen to. Taky ta opatření je potřeba zodpovědně dodržovat. Navíc ten, kdo se cítí ohrožený, ten skutečně nikam neleze. A ve své nekonečné víře v rozum člověka předpokládá, že druzí se k němu budou chovat taky slušně a ohleduplně. Tohle na té Vaší straně barikády nějak moc nefunguje a nezaznívá žádná výzva k dodržování. Je to smutné, povykovat tak, jak vaše parta, a rozum přitom nechávat před prahem domu. Jsem starší a hodně zdravotně oslabený jedinec, ale natruc Vašim názorům a předpovědím o svém konci bych chtěl vydržet, života každého člověka si moc vážím a i ten svůj mám rád.

Z. Lapil 14.2.2021 13:06

Rozumím a dokonce souhlasím. Vidím ale, že současná omezení jsou evidentně na věky. Proto si myslím, že je na čase zkusit to nějak jinak. Opravdu vám připadá v pořádku, že okresy se sestinasobnym počtem nově nakažených (Trutnov) mají stejná opatření, jako ty aktuálně méně postižené (Uherské Hradiště)?

Zatím se jaksi neuvažuje o možnosti, že zdejší občané jsou svéprávní.

M. Ih 14.2.2021 12:58

Hřebíček na hlavičku, díky! R^

M. Ih 14.2.2021 12:32

Vážený pane Lapile,

Vy reagujete, jako byste se z téhle země už odstěhoval natrvalo. Nevšiml jste si ničeho? Pokaždé, když vláda jen trochu povolila a popřála pokřiku opozičního "demo"bloku sluchu, tak to šlo obratem do háje s rozvojem epidemie. To samé by se stalo, kdyby přistoupilo ANO na požadavky komunistů. Spíše je smutné a příznačné, že snad kromě pana exprimátora Jiránka, nikdo z opozice nepředvedl zdravý rozum ve prospěch této země. Už šestkrát! Víte, ono se dařit dost dobře nemůže bez spolupráce s rozumnými lidmi. Těch rozumných jednotlivců je ještě v téhle zemi dost, jak doufám, ale jsou (a jistě nechtěně) vláčeni krvelačnou smečkou, která má jen jediný cíl. Budu se těšit na skálopevnou jednotu těch vlků, tedy na to, co předvedou jejich hejtmani, na které se jim to podařilo skvěle svrhnout. Nepochybuji o tom, že teď už vyhrajete, když jste silnější. Přibyli Vám komunisté.

Přeji hezký den.

M. Ih 14.2.2021 12:02

Vážený pane,

problém je v tom, že do společenství s komunisty jste ho v roce 2018 nahnali vy sami svou leností a neschopností jakékoliv spolupráce, byť vám to všem prioritně nabízel. Nacpali jste ho k hloupým a slizským socanům a za bukem stojícím komunistům a čekali jste, jak se tam s nimi umlátí sám. Teď mu to vyčítat, tak to je vrchol pokrytectví, co jste předvedl. On to nechtěl a aktivně je nevyhledával. Přednost dával všem ostatním stranám kromě Okamury. Vám na téhle zemi vůbec nezáleželo, nebyli jste ochotní pracovat na jejím rozkvětu, lili jste na něho kbelíky nekonečné vymyšlené špíny bez schopnosti to dokázat a hledali jste jakoukoliv záminku, abyste ho mohli zničit. Tak asi tak.

Jinak ta nejrozumnější z celého vašeho příspěvku je věta poslední. Když na tom trochu zapracujete, tak pochopíte a bude to ku prospěchu naší společné věci.

Hezký den přeji.

M. Ih 14.2.2021 11:41

Opravdu hodně se jich už do roku 2013 narovnávalo. Teď by ti nejrovnější za těch 8 let měli být už dost rovní na to, aby to zvládli. Zvládnou? Po třech dnech je vidět, že toho mají i ti rovní jak obelisk na třetím nádvoří plné kecky. Ale jsem trpělivý, počkám.

J. Urban 14.2.2021 11:35

Celou dobu se - vcelku logicky - Babis opira pri svem vladnuti o bolseviky. Kdyz se mu bolsevici vzepreli, protoze si myslel, ze i je si bude mazat na chleba, muze za to opozice? To muze vymyslet jen debil.

J. Svoboda 14.2.2021 11:10

Pane Petře, mám silný dojem, že máte v myslivně pěkný guláš. Mělo by vám docvaknout, že když to vláda dotáhla do průseru a že diky tomu a vám bude národ vydírat, je to chucpe!

J. Prikner 14.2.2021 11:03

Opatření nefungují, protože nedodržení není vynucováno. Policie a měšťáci mají cca 60000 lidí, ale jsou-li vidět, pak jsou k nedodržování neteční. Je to vina starostů (ti velí měšťákům) a ministerstva vnitra. Jeden rázný zásah spojený s výrazným finančním postihem a přenášeny tou ČT by dokázal hodně zlepšit odpvědnost obyvatelstva.

J. Svoboda 14.2.2021 10:59

Vy jako Babišův volič byste se měl pomalu začít stydět. Už byste také měl vědět, že vaše slepá víra je ukrutná blbost. Pokud jste tím nejschopnějším mxslel nejschopnějšího zloděje, měl jste asi výjimečně pravdu.

J. Prikner 14.2.2021 10:55

Stačí si pustit ČT ,kde probíhá kontinuální kampaň proti vládě. Stačí sí poslechnout interview Tvarůžkové, kde je to v syrové podobě, vrcholem je ČT24 po 20.hodině.

P. Černý 14.2.2021 10:51

Opatřeními v odpovědnosti zákonodárců jsou samozřejmě myšlena především opatření legislativní.