29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Opozice se pustila do hazardní hry

Česká vláda nedokázala v poslanecké sněmovně prosadit prodloužení nouzového stavu. Přímým důsledkem opozičního vítězství je přenesení odpovědnosti na kraje řízené většinou opozičními stranami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. John 13.2.2021 9:14

Nezvládání epidemie je těžko vysvětlitelné jen neschopností politiků. Pravděpodobně se jedná o záměrné prodlužování epidemie nejen u nás, ale v celé EU. Na epidemii , stejně jako na válce jsou někteří lidé schopni vydělat velké peníze a zdůvodnit nesmyslná opatření, která prý byla následkem epidemie. Ty budou splácet ještě příští generace.

Kdy politici zjistí, že jediný účinný způsob redukce nakažených je vyhlášení karantény v celé Evropě ve stejnou dobu? Tím by se rychle snížila infekční zátěž. Dosud se nákaza přelévá z jednoho státu do jiného, protože "karanténa", během které pendleři mohou jezdit přes hranice je stejně účinná, jako nabírat vodu cedníkem.

P. Čech 13.2.2021 9:06

KSČM tam nebyla, pane Kmoníčku. KSČM tvořila jednu ze současných tří opozic. Svým způsobem koalici pomáhala, ale to mají dělat, pokud jde o zájem státu, všechny (i opoziční) politické strany. Pokud to nedělají a místo své opoziční "práce" jen neustále volně soutěží podle čl. 5 ústavy, jde celý stát do kytek a nastává anarchie v téměř všem. Vzniká anarchisticko socialistický politický systém.

P. Čech 13.2.2021 9:01

Možnou obranu ze strany Babiše vidím jen jednu - viz výše. A navíc je třeba se podrobit vůli občanů a vypsat referendum o setrvání ČR v EU. Potom celý program AntiBabiš padne sám, politické strany a STAN půjdou do háje a celý politický systém se bude moci obrátit směrem ke skutečné demokracii.

P. Kmoníček 13.2.2021 8:59

A to pane Sedláku, Bartoň a ještě jakýsi Holásek se tady už delší čas vydávají za politické komentátory. Ach jo !

P. Kmoníček 13.2.2021 8:56

ANO, ČSSD a KSČM, to byla neoficiální vláda s většinou, Bartoni ! Ne ANO s ČSSD. K vládnutí ji nezanedbatelně pomáhala KSČM, Bartoni. A při hlasování o nouzovém stavu by tato "trojkoalice" vyhrála. Jenomže jedna strana a to KSČM hlasovala proti. Opozice s tím neměla a nemá nic společného a prohrála by jako mnoho dalších předchozích hlasování. Takže, politický komentátore, už i jeden člen "vládní koalice" má Babiše plné zuby a hlasoval proti němu. Tak prosím neúspěch Babiše neházejte na opozici, když jste předchozí úspěchy "vládní trojkoalice" vydával za její vítězství. Politický komentátore Bartoni, abyste tomu rozumněl, ještě jednou: Babiše neshodila opozice, ale jeho spojenec !

P. Čech 13.2.2021 8:55

"Je ale otázkou, zda se její současná protivládní politika kolem hry s nouzovým stavem naopak nevymstí právě jí."

Vidím to podobně a myslím, že by bylo záhodno to té "opozici" poněkud usnadnit. Na místě Babiše bych se poradil s prezidentem a navrhl mu následující. Podám demisi na funkci předsedy vlády (nikoliv demisi vlády jako takové) a potom nechť prezident jmenuje předsedou vlády Petra Fialu a nebo Ivana Bartoše. Ti dva totiž mají nejvíce hloupých keců. Kterýkoliv z nich se do doby voleb totlně znemožní a spolu s tím znemožní i ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráty a STAN. ČSSD a KSČM se znemožňují samy. Všechno toto se zkonitě odrazí ve výsledcích voleb, kde opět s výrazným odstupem vyhraje ANO 2011 , SPD a do PS se volně prosoutěží i Trikolóra. Dále už bude vše na Babišovi, který doufám nevkročí podruhé do stejné řeky.

M. Baloun 13.2.2021 8:46

Opozice (SPD, TOP, ODS, KDU, STAN, Piráti a KSČ) se rukou společnou a nerozdílnou chopila příležitosti řádně Babišovi zatopit. Toto je možná vyvrcholení programu antibabiš. Možná, že trnto oportunismus trochu odnesou i občané. No co, když se kácí les lítají třísky, neníliž pravda?

V. Balcařík 13.2.2021 8:26

Ještě že mozečky mají stejnou váhu v hlasování jako váš mozek giganta.

P. Nemec 13.2.2021 8:23

Šámalová informovala o hněvu obyvatel Číny...ještě měla zmínit rozhořčení diváků čínské TV z vystupování herců s černým makupem.

S. Sedlák 13.2.2021 6:45

Bartoni, vy zase perlíte. Odjakživa má zodpovědnost za vládnutí vláda, nikoliv opozice.

Chaot premiér, patlající se do všeho, má kolem sebe loutky, kterým pravidelně podráží nohy. Ještě pravidelněji kňučí, že za vládní průšvihy mohou ti druzí. Od pověstného Kalouska až k dnešní opozici. U prosťáčků to zabírá. Snad jich nebude dost na to, aby nás tento zloděj a podvodník v příštím volebním období dorazil.

J. Vobr 13.2.2021 3:04

R^R^R^

L. Novák 13.2.2021 0:34

Dnes autor poměrně přesně vystihl současnou politickou situaci a zneužívání pandemie k politickému boji. Tohle se skutečně opozici vyplatit nemůže, ale na druhé straně těžko převídat, jak se zachová mozeček průměrného Babišova voliče, který se nechal nalákat podobně nechutnou Babišovou ;-O lživou propagandou, když usiloval o vládní moc.

Pro mě už je to všechno jen banda gaunerů usilující o teplá místečka placená ze státních peněz. Nalevo, napravo, uprostřed, všude jen smrad a pracky šátrající v kapsách občanů... Rv :-/