15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: On nám někdo v tichosti přepsal ústavu?

Od roku 1993 jsem žil v domnění, že má vlast je definičně demokratickým státem, demokratickou svrchovanou republikou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 4.8.2017 4:20

"Po chvíli remcání" ???

Objektivní hodnocení vám asi není vlastní.

A. Holík 4.8.2017 2:40

Re: A zapomel jste napsat,

Nicmene podepsal .. po chvili remcani .. takze asi tak ..

M. Jandáková 4.8.2017 2:22

Připomenu, s dovolením, znovu, že J.X.Doležal se konečně tiskem přiznal k tomu, že provádí autocenzuru, jakou prováděl za "totáče". Našel k tomu odvahu.-)

M. Jandáková 4.8.2017 2:13

Od toho je demokracie. Od příležitosti soupeřit. )

M. Jandáková 4.8.2017 2:10

Hezká a dlouhá OMLUVENKA pro občany, kterým se stala demokracie nechutnou. )

V. Student 4.8.2017 2:06

Název článku hovoří nade vše.

Už tím Jakl trefil hřebíček na hlavičku. Přesně - nějak se nám ta demokracie překobrtla na tu liberální. A v jejím jménu se páchají dobra (a nebo taky pálí mosty) na všech stranách.

M. Jandáková 4.8.2017 2:04

Zákony v tichosti nikdo nepřepsal - jen na vztah k nim pompézně se tlačí. Odvodíš od síly protitlaku, zda se jich znění přejinačí. )

P. Maleček 4.8.2017 2:00

Jakl pravdu dí, ale opět "zapomněl" na Klauso příčinu.

Pravda, ti tzv. liberální demokraté, ve skutečnosti se tímto názvem jen maskující totalitní neo-socialisté (tady ti co pochopili, že s vekobyznysem mají společný zájem na likvidaci oné otravné a komulaci moci a majetku ala Čína bránící demokracie), se postupně zmocňují veřejného prostoru.

Jakl už však (pochopitelně) nepíše co jim otevřelo cestu k rostoucí moci. Nejen v ČR to bylo to, že ti "čistí" demokraté, u nás Klausova a jeho oposmluvního parťáka Zemana typu, veřejný prostor, tedy stát, uchopili jako svůj soukromý majetek a začali ho neomaleně v svůj prospěch drancovat. Čímž onu "čistou demokracii" občanstvu tak znechutili - tedy oslabili, že se cesta k moci otevřela odvěkým nepřátelům demokracie, tedy socialistům. Dnes těm "neo" kámošícím se s vekobyznysem v touze té otravné skutečné demokracii zakroutit krkem.

No a neo-socialisté na rozdíl od svých krvavých fašisto-nacisto-komoušských předchůdců pochopili, že demokracii nelze zlikvidovat silou a tak se jí snaží umořit jejím extrémním výkladem hlavně v oblasti lidských práv a ochrany prý ubližovaných menšin. Odtud všechny ty genders, homo, inkluzo, klimato či multikulti ismy, to vč. řízeného návozu islámských prý nešťastníků.

No a teď už jen čekají kdy tím znechucené a vyděšené občanstvo ve své většině si samo řekne o nějakou tu silnou ruku, co ten demokratický bordel dá do latě. Čehož se neo-socialisté s velkokapitálem v zádech nadšeně uchopí a šup, máme tu společnost ala současná Čína s řadovým občanem coby víceméně nesvéprávným polotrokem. Což už nyní zaměstnanci velkomontoven, agro-komplexů či hypermarketů koštují.

Nic z toho by nebylo, nebýt arogantní nenažranosti "demokratů" ala Klaus. To však samozřejmě Jakl napsat nemůže. To by z teplého flíčku v IVK vyjel - spíš byl vykopnut, že by nestíhal počítat schody.

J. Brunner 4.8.2017 1:32

Re: A zapomel jste napsat,

Od národa ani tak moc ne, nejvíce od "koupených" dušiček.

P. Sulc 4.8.2017 1:14

A zapomel jste napsat,

proc to tak je. Protoze treba na rozdil od bojovnych Polaku, kteri si malo co nechaji libit, jsou apaticti Cesi pivni narod, ktery se nikdy nahlas nebouri, jen remca u piva. A v Bruselu tem ptackum stale vice pristrihavaji kridelka, aby neuleteli moc daleko. President Klaus znal svoje papenheimske a proto nechtel podepsat Lisabonskou smlouvu. Vsak dostaval proto od naroda s poddanskou dusi stale vynadano, nebyly zadne hlasy na jeho podporu, jen nadavky otrockych dusicek.