4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 27.7.2008 23:29

Do toho nikomu nic není co si Schwarzenberg objednal

Ani Jelínkovi, ani přihlouplému Zaorálkovi. Divím se, že to Schvarzík  Zaorálkovi v OVM nevmetl do jeho rudého obličeje. Zaorálek mne zajímá čím dál víc, tím jak se jeho agresivní rétorika, proruské angažování a protiamerické zaujetí vyhrocuje. Myslím, že to neunese a nastoupí Chocholoušek....

Jak je v  naší bodré krajině zvykem, přetřásá se charakter jednoho z nejčestnějších lidí v politice, zatímco všemožné šedé myši, gauneři, korupčníci a podvodníci zůstávají stranou. Bravo pane Jelínku!!!!

Otakar 27.7.2008 22:22

Bože, Bože.......

Tohle oranžové "pehe" je skutečně neúnavné, asi to dobře nese. Ministr Schwarzenberg, je od r. 1989, přes všechny nedokonalosti nejlepším ministrem zahraničí co jsme měli, nejlepším a nejférovějším. I když se všemi jeho kroky nesouhlasím (na př. uznání Kosova) je osobností za kterou se Český stát nemusí stydět, na rozdíl od jiných (Kavan, Zaorálek) a osobností je třeba si vážit. To co naše oranžové "pehe" považuje za netaktnost, když Schwarzenberg nazval rakouské odpůrce Temelína magory, to je naopak pozitivní počin českého státníka ve vytváření vyvážených česko-rakouských vztahů, to už ti biomagoři dávno potřebovali a my také. Vážím si Schwarzenberga za to ,že si dal za své udělat audit financí páně Čunka a myslím si , že to co sním udělá je jen jeho věc. Mám pocit ,že Schwarzenberg má hlavně zdravý selský rozum a nedá se sebou orat ani ze zelené, modré ani oranžové strany a takových osobností je třeba si vážit, myslím si že se seboui nedá orat ani z Havlovy strany. Přál bych si aby jeho zdraví se zlepšilo a byl v české politice co nejdéle. Pro mne je Schwarzenberg osobností hodící se na prezidentského kandidáta v r, 2013 daleko přijatelnější, než ubohý oranžový nímand Švejnar.

Jižina Slavíková 27.7.2008 18:55

kde je láska k vlasti???? Kde???

dnes, jakoby již mladá generece ani tuto lásku necítila. Pro mě láska k vlasti vždy byla jednou z lásek největších. Mladá generace cítí lásku k novému zboží, ale vlast je již často pro ně prázdný pojem. Proplakal jsem již mnoho nocí- a to ne kvůli svému kyčelnímu kloubu, ale kvůli tomu, že mladí lásku k vlasti necítí...

Starý J. 27.7.2008 11:22

Jako obvykle

lze polemizovat s každou jednotlivou větou tohoto politologa. Jenže to by byl vskutku několikastránkový elaborát!

Na př. (jedna z nejhloupějších)... Na hlavu Karla Schwarzenberga padá též odpovědnost za zahraniční úlety prezidenta Klause, například v otázce globálního oteplování.... Zahraniční (dle Jelínka) "úlety" Klause jsou Klauovy názory a nevím, jak by mohl ministr zahraničí zabránit Klausovi tyto názory ventilovat?

Co ...kvality Kavana... kdopak to kazil Kavanovo vynikající jméno, on si ještě někdo jiný "natíral krk francovkou"? Nebo ještě někdo jiný vyprávěl švédským novinářům, jak si přední socanští politici dělili 2 miliardy provizí za Gripeny?

Nebo  Schwarcenberga nezajímá kvalita policie a státních zástupců a najme si zahraničního  auditora (tuto kravinu vyřvával u Moravce již Zvorálek). Vždyť na "kvalitu policie a státních zástupců" nejvíce plive sociální demokracie! Jak jim má potom kníže věřit? Audit byl prováděn na základě dokumentů, které zpracovali vyšetřující policisté. Přesto auditoři se naprosto shodli s tím, co před tím napsal Salichov, vycházející ze stejných dokumentů! A sice: Pro podezření, že Čunek vzal půlmilionový úplatek nejsou důkazy a zjištěné skutečnosti spíše svědčí pro to, že jej nevzal. To napsal již Salichov a na základě toho kauzu pravomocně ukončilo Nejvyšší státní zastupitelství (schválilo Salichovovo zatavení). A tím měla celá kauza skončit, protože Čunek byl senátem vydán na šetření úplatku a ne na to, aby nechal Paroubek zkoumat, co si vydělal Čunek než šel do politiky! Kdyby neřval Paroubek, nemusel kníže už nic nechat auditorovat (jenže Paroubek na svém blogu tvrdí, že firma není auditorská a výsledek je jedna velká nula! On totiž je rozhodující soudce všeho!) 

No je v tom článku jako obvykle - jeden nesmysl větší než druhý!

buš 27.7.2008 13:41

Re: Jako obvykle

No však ho taky na Českých Médiích podepsal sám kníže, můžete se podívat:  "...Občanští demokraté zůstávají svým přístupem k mezinárodnímu dění bílými vránami. Od knížete Schwarzenberga je ušlechtilé, že je nevyhání z hejna. O to obtížnější je úkol před ministrem stojící. Jak se s ním vypořádá, předurčí, zda Topolánkovo nadšení z Karla Schwarzenberga obstojí i před nelítostným soudem historie.

Karel Schwarzenberg

Vysíláno na rozhlasové stanici ČRo6.

Zveřejněno na www.rozhlas.cz/cro6.

Tisk javascript:print('246964') Diskuse javascript:forum('246964','Odpovědnost Karla Schwarzenberga') 5 komentářů

Pavel 27.7.2008 16:11

Re: Jako obvykle

Jelínek dost dobře nechápe, že ministr zahraničí nemůže dohlížet na vyšetřovatele, policii a soudce i kdyby stokrát chtěl. Takové pako tady trousí svá moudra.Už budu jeho články ignorovat. Je to pěkná snůška pitomostí.

Pepa 27.7.2008 10:22

p. Jelínek nemá na to

aby hodnotil osobnost ministra Karla Schwatzenbergra, Měl by si vybrat nějaké jednodušší téma pro svoje kecy.

Malý Aston 27.7.2008 10:29

Re: p. Jelínek nemá na to

Podívejte se na fakta.Pan Jelínek byl osobně jmenován panem Paroubkem a Filipem do funkce politolog a má na to diplom s podpisem obou soudruhů.Může psát něco jiného? Nemůže i když sám zná že píše voloviny.Jak je nebude psát,vezmou mu diplom a co bude potom dělat?Vždyť by ho vyrazili i z té přípravky mladých komoušů,nějaké Univerzity po tatíčkovi Masarykovi.Jen ho nechte psát ať každý zná kam kráčí naše levice.:-D

brána 27.7.2008 9:36

Ano - trapná úroveň námi zvolených politiků

je dokladem naší jisté nezralosti. A to platí i pro aristokracii. Maxi paradox: kníže je husákův pohrobek.

Stanley 27.7.2008 10:39

Re: Ano - trapná úroveň námi zvolených politiků

 Tak on byl Gustav  von Schwarzenberg ?  A já se domníval, že je z jakési  Dúbravky pri Dunaji ?

František 27.7.2008 9:05

Celkem dobrý článek

Je to vyvážený a vcelku dobrý článek. Připomínky můžeme mít každý. K. Schw. se snaží být dobrým politikem a ministrem, ale v naší společnosti je to těžké, jak jsme to všichni mohli vidět při volbě prezidenta. Posuzovat, který ministr je lepší anebo horší, to nějak ani nejde.

Paul Sulc 27.7.2008 3:28

sarmantni knize

Knize je jiste, jak rikate, sarmantni pan, velice vzdelany take. A jiste se umi chovat: na recepcich nesrka polivku, neplive na zem, neutira si nos do rukavu a hlavne nekrade stribrne lzicky. Jenze uznal nezavislost Kosova, prislusnik naroda zaprodaneho v Mnichove, podepsal dalsi Mnichov jinemu, mensimu narodu.  Bylo by lepsi kdyby misto toho frkal do rukavu!!!

Otaznik 27.7.2008 0:57

"Knize" je nafoukla hloupa bublina ODS a KDU-trapny blb

"knize" vladnouci s lidmi jako Kalousek, Topol, Julinek, Cunek jiz tim vsim jak je drzi nad vocou ukazuje ze je ostdou te "modre krve", ktere se par jeste od 89 nepoucenych Cechu chtelo chytit jako te opravdove zaruky moralky..

Je to evidentne vsehochopny prospechar, kterych je tato vlada bohuzel plna. Uz aby padla!

jirka.s. 27.7.2008 9:03

Re: "Knize" je nafoukla hloupa bublina ODS a KDU-trapny blb

Nevyjdeš s dávkami? Máš recht, je to svinstvo zdražovat cigára a chlast a při tom nepřidat na sociálce ani kačku !;-(

Malý Aston 27.7.2008 9:05

Re: "Knize" je nafoukla hloupa bublina ODS a KDU-trapny blb

Máte pravdu,padnou.Již doba nazrála,pan Zaorálek má oproti knížeti veškeré zkoušky a to na výbornou z marx-leninismu a červený diplom přímo od Bilaka a to se cení.Kolik nocí probděl při studiu Sátu a revoluce a pan kníže se válel ve Vídni.My potřebujeme vládu dělníků a rolníků a pracující inteligence a to pan Kalousek,Topolánek,Julínek a Čunek nesplňují.O tom kdo je pracující inteligent rozhoduje jen ÚV KSČ.Máte pravdu a je Vás čím dále více,kteří touží zase po pořádné vládě.Ale nebojte se Jičínský již má v šuplíku novou Ústavu.:-D

Jan 26.7.2008 22:59

Je snad ještě jeden Schwarzenberg?

Je snad ještě jeden Schwarzenberg? Nebo se mluví o tom senilním dědečkovi, který usíná skoro i za chůze? Tento nedostudovaný právník (vlastně také nedostudovaný lesník) je označován za vzdělaného, i když na to žádné lejstro nemá. Je tedy samouk jako Klement Gottwald nebo Antonín Novotný. Teď už nepoznáme hloubku jeho "samostudia", protože všude usne a pak po probuzení vykládá neuvěřitelné hovadiny, jako v případě uznání samostatnosti Kosova. Můžeme si o Dienstbierovi myslet cokoliv, ale rozhledem stál o několik pater nad tímto ubreptaným dědulou. Není to ve věku (dnes 71 let dnes nic není), ale asi v tom, že nikdy žádný myslitel nebyl. Důvtip projevil jen při restitucích. Zde dokázal obejít hranici25. února 1948 a získal i to, co jim znárodnil Beneš. Na Schwarzenberga dokonce existoval zvláštní zákon „Lex Schwarzenberg“

– zák.č. 143/1947 Sb. ze dne 10. července 1947 o převodu vlastnictví

majetku hlubocké větve Schwarzenbergů na zemi Českou. Lex Schwarzenberg stanovil, že v souladu s Benešovými dekrety pozemky „budou přiděleny oprávněným uchazečům podle zásad dekretu presidenta republiky ze dne 21. června 1945, č. 12 Sb., o konfiskaci a urychleném rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa,

a dekretu presidenta republiky ze dne 20. července 1945, č. 28 Sb., o

osídlení zemědělské půdy Němců, Maďarů a jiných nepřátel státu českými, slovenskými a jinými slovanskými zemědělci.“  S majetkem Schwarzenbergů se tedy zacházelo jako s majetkem kolaborantů. Není tu historická paralela? I dnes K.S. kolaboruje. Tentokrát nám sem cpe americké vojáky. 

hlava22 26.7.2008 23:12

Re: Je snad ještě jeden Schwarzenberg?

JUDr Gustáv Husák

jirka.s. 27.7.2008 9:24

Re: Rudá předkožko!

Karel Schwarzenberg po přesídlení do České republiky bez větších problémů restituoval majetek orlické větve Schwarzenbergů, do níž patřil po svých rodičích. V pozdější fázi restitucí jeden ze Schwarzenbergových oponentů, bývalý komunistický generální prokurátor Jaroslav Krupauer, který odmítal vydat hájenku ve Smetanově Lhotě, soudně zpochybnil jeho dědická práva vůči majetku biologických rodičům s poukazem na to, že byl v Rakousku adoptován svým strýcem do hlubocké větve, jež by k restituci oprávněna nebyla. Do kolize se tak dostalo české právo, podle kterého dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, a rakouské právo, podle kterého nezanikají. Celá věc byla navíc komplikována tím, že Schwarzenberg byl adoptován jako dospělý, což české zákony neumožňují. Soud po vyslechnutí znalců mezinárodního práva stanovil, že směrodatné je v tomto případě rakouské právo, resp. že podle českého práva k žádné adopci nedošlo a že tedy Schwarzenbergova dědická práva nezanikla.  

http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Schwarzenberg 

Vodička-sapér 27.7.2008 11:14

Re: Re: Rudá předkožko!

Přiznám  se,  že  opravdu  nevím,  kam mám  "našeho" jirku. s., zařadit. i  když  se většinou prezentuje jako  primitivní  hulvát, tak vzápětí  dokáže  paragrafy zákonů  šikovně kroutit  jako   přední,  pouhým  obratem  ruky  statisíce   vydělávající,  advokát. Náhodou,  nevíte to někdo, není  to ve skutečnosti ( jeho  archiv  a  podrobná  databáze).  nějaký  renomovaný  juristik, takový  New  Jestřáb,  či  nějaký  podobný  dravý pták ?

jirka.s. 27.7.2008 12:01

Re: Re: Re: Rudá předkožko!

To se mi líbí, chlupodravče pejzlerko, jak ty musíš mít, jako každý správný bolševik, každého zařazeného v té správné škatulce! Není mi v tom případě ovšem jasné, proč ty používáš vlastně net! Já osobně ho třeba používám jako tu tebou tak obdivovanou databázi a archív! Zvláštní viď, ty trojjedinný magorku? ;-P

Pejzlerka 27.7.2008 9:43

Re: Je snad ještě jeden Schwarzenberg?

K.  Schw.  je neustále,  stejně  jako  J.Čunkovi,  oponenty  předhazováno,  že  na  své funkce  nemají odpovídající  vzdělání.  Přitom  cesta  k  nápravě je  velice jednoduchá. Stačilo  by  ,  kdyby  se  se,  v  tomto  směru, za  tyto  nevzdělané  koaliční  ministry  ve své  vládě,  u  Lišky,  přimluvil  prémier  ing.  Topolánek. Ministr  Liška,  následně  poté,  by  ztratil  slovo  na některé  z  našich  univerzit(vPlzni?),  a  oba  tito  gentlemani by  pak získali  akademický  titul Dr. honoris  causa. Tímto  geniálním tahem  by byla tato  "voňavá" šlamastika smetena pod stůl  a  opozici  tak   vypálen  rybník.  Pevně  věřím,  že   se  toho  jednou  dočkáme.

S.P.Q.B 27.7.2008 10:09

Re: Re: Je snad ještě jeden Schwarzenberg?

určitě Plzeň.Tam JuDra udělal i Gross

novaz 26.7.2008 20:59

komické číslo do kabaretu Oranžový chrchel

Je dojemné, směšné, pošetilé a zábavné, jakých myšlenkových průjmů a veletočů je bezpochybná nula Jelínek schopna vygenerovat. Kdyby si dal poradit a zašel k vodě, na hory, nebo někam jinam (do Prčic třeba), a nechal politiky a politiku na jiných. Ovšem živit se oranžový Jelínek nějak musí a tak tláská, plácá a blafe, až se páří z lesů. Porostou alespoň houby? Houby.

Malý Aston 27.7.2008 9:09

Re: komické číslo do kabaretu Oranžový chrchel

Souhlasím s Vámi.Pokud někdo je schopen udělat ve zdravotnictví pořádek tak je to pan Rath.Jednak vypadá stále jako pan doktor,mluví jako pan doktor a své schopnosti již prokázal a prokazuje,když řídí své vlastní privatizované nemocnice.Má Julinek svou nemocnici? Nemá, tak jak může řídit .:-D

CITLIVKA 27.7.2008 9:59

Re: Re: komické číslo do kabaretu Oranžový chrchel

Malý  Astone,  inteligent  Novaz,  na  jehož  příběh  reagujete,  měl  jasně v  úmyslu napsat hodnotnou připomínku,  stejně  jako  Vy. jenže  chybyčka se  vloudila  a  on místo  Julínek, Julínek, pořád  psal Jelínek,  Jelínek,  tak se na  něj nehněvejte!

Jiřina Slavíková 26.7.2008 19:43

naše strana šlechtu upozadila a do popředí dala lid a vlast

šlechta po staletí jen hromadila majetky a uzurpovala si veškerou moc. Lid tu byl jen na práci-a to je zlé, velmi zlé... to snad uzná i zarytý pravičák...

Naše strana vrátila lidu hrdost a důstojnost. Tak si to tolik nekažme, prosím...

Karel 26.7.2008 20:36

Re: naše strana šlechtu upozadila a do popředí dala lid a vlast

BINGOR^;-D;-D;-D

Karel 26.7.2008 21:07

Re: naše strana šlechtu upozadila a do popředí dala lid a vlast

Která Jiřina jste? Švorcová? Zkuste si přečíst alespoň Toulky českou minulostí od Hory-Hořejše. Papouškovat Nejedlého fráze mizerně tlumočené soudružkou učitelkou je dost slabé.

palat.htk 27.7.2008 3:10

Re: naše strana šlechtu upozadila a do popředí dala lid a vlast

Rozhodně žádám,aby redakce tohoto serveru vymetla nepříčetnou Jiřinu Slavíkovou.Její strana KSČ zavraždila několik stovek svých politických odpůrců a několika set tisícům jednotlivcům nadosmrti poznamenala život. Je s podivem,jak se může taková psychopatická baba vůbec presentovat na internetu. Zvažuji se svým právníkem podání trestního oznámení nejen na ni ale i na na medium,které umožňuje veřejné šíření těchto zjevně protidemokratických  diskusních příspěvků. Podle mého názoru ta osoba patří do psychiatrické léčebny se zvl.režimem,

palat.htk 27.7.2008 8:35

Re: Re: naše strana šlechtu upozadila a do popředí dala lid a vlast

Nemá cenu reagovat na Slavíkovou.Když ji čtu,vracím se do padesátých let.Teď je rok 2008 a nevěřím,že se najde ještě takový blb,který myslí vážně, to co píše.Je to podle mne čistá provokace.Pokud to snad myslí vážně,je to na diagnosu.Jinak je to dnes s odstupem času úsměvné ,čím nás komunisté tehdy krmili .