22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vodák 2.5.2006 17:34

turismus

Pan politolog opět blábolí. Za totality byla u komunistů pětina národa a i když to nikoho nectí, tedy ani Tlustého, ten kdo tuto dobu prožil, to dovede pochopit. Teprve po roce 1989 měl každý možnost ukázat svobodně, bez následků svoje smýšlení a vybrat stranu, která mu vyhovuje. To není žádný turismus. Tlustý to ukázal a to právě komunistům a panu tak zvanému politologovi, nejvíc vadí. Bursík turistoval a od strany ke straně v úplně jiné době a proto je   nedůvěryhodný. 

jojo 2.5.2006 14:21

Re: Re: Re: Politická turistika

A co jako? Kariera a vstup do strany se v demokracii nesmi? je li volebni system takovy, ze politikem se stane clen strany, pak je pochopitrelne, ze lide do stran vstupuji, za ne kandiduji a jsou po tom, co pripadne strana zvitezi, za ni hejtmany atd. Myslim, ze si pletete krierismus s karierou.

jojo 2.5.2006 14:14

Pehe opet pise nesmysly

prosim Vas, proc si pan pehe rika politolog a ne primo lhar?

Jap 1.5.2006 23:36

Re: VYCURANE A S PRESNOSTI CHIRURGA

Neverim tom, ze Klausova nedavna zminka o velke koalici, kterou vysvetluje i v clanku na Psu, byla nahodna, je to zrejme to co on sam ocekava. Protoze, pres vsechnu kritiku, Klaus ceskou politickou a volebni mechaniku zna velice dobre a ze vsech stran. A zrejme on sam zacina tusit, ze ODS nevyuzije ani soucastne prilezitosti kolem debaklu CSSD, /Gross, a korupcni skandaly/ a ze se volby blizi k nejake plichte, nebo spise , ze je dokonce vyhraji socani, v tom smyslu ze utvori mensinovou vladu s komunisty a to take neni dobre reseni.

Stejna personalni chudoba ve vedeni stran vadi volicum ODS vice nez socanum, / ironicky, Klaus sam vyvrazdil v ODS ty schopne a ted se musi divat na to jak se sance ODS pomalu ztraceji / , ekonomika zeme slape velice dobre, a cesky volic se pomalu chysta projevit svoji vrozenou nachylnost k levici, proto sance pravice pomalu padaji a v predvolebnim obdobi jsou trendy dulezitejsi nez samotna cisla. Proste tech 18% pro KSCM to je zabijak, v pripade, ze rozdil mezi ODS a CSSD bude jen nekolik procentnich bodu. Nedovedu si predstavit take to aby Zeleni, pokus se dostanou do vlady podporovali pravici, zeleni jsou prirozene levicova strana a i kdyby vedeni strany udelalo nejaky kseft /vymenou za ministerska kresla/ tak to dlouho trvat nebude, strana se rychle rozstepi, ci postavi proti ODS. Takze i kdyz bude ODS nejvetsi stranou, tak i pres ocekavanou pomoc Klause v sestavovani vlady, to bude komplikovana situace s nestalymi vysledky. Takze nevabna perspektiva je nestabilni vysledek voleb s nestabilni vladou CSSD, nebo ODS, a nebo velka koalice, ktera asi 4 roky neprezije.

Jap 1.5.2006 23:35

VYCURANE A S PRESNOSTI CHIRURGA

 se pan Pehe vyhyba tomu nejdulezitejsimu , tomu na cem politicky turizmus  v CR preziva a kvete.  A to je spolu s nechuti prevzit odpovednost za minulost  VOLEBNI SYSTEM,  ktery dava daleko vetsi duraz na politicke strany  nez  na jednotlive kandidaty a jejich vztah s volici.  V dnesnim  volebnim systemu te strana  kandidata do  poslaneckeho kresla protlaci  ,  temer nezavisle na  jeho schopnostech .  Takze jeho politicke kariera  zalezi na prizni stranickych sefu  daleko vice nez na prizni volicu  a podle toho to take vypada.  Vedeni hlavnich politickych stran  jsou plna neschopnych lidi,  korupce kvete jako tresne v maji,  a pan Pehe se nas snazi presvedcit ze vlastne o nic nejde, ze je to prirozeny porevolucni vyvoj a ne pomala politicka degenerace. 

Kazdemu ale musi byt jasno, ze jedinym lekem jsou  prime  vetsinove  volby, ci alespon castecny posun  volebniho systemu v tomto smeru, tak aby poslanec a jeho chleb vezdejsi zavisel vice na vuli volicu nez  na prizni stranickych funkcionaru, tak aby poslanec v obvodu bydlel, aby tam zila jeho rodina.  Potom by takovy poslanec byl uplne nemozny v situaci, kdy predstoupi pred volice a rekne jim "zapomente co jsem tvrdil minule, ode dneska je vsechno jinak ".  To by ale pan Pehe musel dat za pravdu svemu arci nepriteli  na Hrade,  ktery ma pravdu v tom, kdyz rika, ze nevyrazne vetsiny v parlamentu, spolu se stavajicim volebnim systemem rozvoj zeme brzdi. 

oakman 1.5.2006 23:34

Re: Re: Tak prej jsem Kojzar!!!

To samé se dá říci o vás......pokud prijmu tu komunistickou metodu napadání adresáta myšlenky dříve než pozbíráme argumenty proti jeho myšlence. Nehodlám tu předstírat, že mne váš názor nějak zasáhl, jen se bojím lidí, kteří místo svého používají mozek svých politických oblíbenců, zvláště pak, když je to mozek tak pomýlený vlastním egem jako ten v majetku pana Pehe.  Krach třetí cesty kotelnou tam a zpátky je nabíledni, otrávené reakce jejích exponentů také, nechuť pražské pseudointelektuální kvazimaloburžoazie k jinému myšlenkovému proudu je také známá. Troufám si tvrdit, že kolem pana Pehe se srocují ti, kteří sic rétorikou pripomínají demokraty, ale skutky a mesaliancemi působí jako kavárenští rudí hejskové z lepších pražských rodin předválečné republiky.

Haf 1.5.2006 22:05

Turismus v politice

Po listopadu vznilý OF bylo pro Pehe to vono, Havloj se trochu rozpadlo a ještě se z toho nezpamatovali voba. Modrá jim nešmakuje, OH se jim nepovedlo, socdemáci viděj už dlouho rudě, prezidentování je v čudu, tak zas ňákou tu sametovou revoluci s estébákama v čele, než vychcípou, nový OF, aby bylo co rozkládat zevnitř, to by se to psalo. A pak taky třeba znárodnit škodofku a další stříbra či zlata.... Za chvilku to bude dvacet roků .....

šakal 1.5.2006 21:54

...ale kámo...já se bavím! (7:- ))...

...Jste prííma!

Che, che, che...(7;- D)

šakal 1.5.2006 21:53

...(7;- ))...

...chi, chi chi  (7;- D)

Sch.glosátor 1.5.2006 20:20

Přebíhání z fronty do fronty je normální.

Zpravidla z delší do kratší. Ale chytří se navíc zajímají kam ta fronta vede....

Dana 1.5.2006 20:16

Re: Re: A co je ČSSD nyní?

Jo! To byla nějaká kniha pohádek z Ruska..za mého dětství. Kostěj Nesmrtelný, Baba Jaga, ...teď ještě - kdo je kým?:-)

zíralek 1.5.2006 20:06

Re: A co je ČSSD nyní?

Krása nesmírnrná;-D;-D;-Dzdravím

Venkovan 1.5.2006 20:05

A co je ČSSD nyní?

Správná otázka pane Pehe,jen to dořekněte!

jepice 1.5.2006 19:56

Re: Tak prej jsem Kojzar!!!

Já, milý pane, zaznamenávám váš emotivní styl, váš slovník - a to je Kojzar jako vyšitej. I ta kojzarovská absence logiky se vám nevyhnula: Buďto jsou ti lidé, které nemáte rád, naprosté nuly bez vlivu, tedy zkrachovanci, a potom nemá cenu s nimi ztrácet čas a energii, anebo to nejsou nuly bez vlivu  a pak kecáte.

To není nic o nich, to je jen o vás.

Ouha 1.5.2006 19:53

Modro-sa-kal

Rozcilujete se zbytecne. Ujel jste a tak stekate :-)))

Jinak lobbujete hodne domodra, to vidi vsichni, co maji oci.

Mimozemstan 1.5.2006 19:21

Re: Re: Hmmm

Mila Vlasto, existuje vec, ktere se rika argumentace. Chapu, neni to vsem umozneno pouzivat vsechny atributy takoveho fenomenu, ale ve Vasem pripade se da rict, ze Vase argumetacni schopnost je na bode nuly, a to primo absolutni (tzn.) Kelvina.

Priste bych vital neco dusevne narocnejsiho, at lide sami posoudi, kdo z nas spadl na hlavu.

šakal 1.5.2006 18:55

...Chudáku...pravidla...?!

...Ty potřebujou akorát vohnouti jako seš ty - já si dělám vlastní ;-P

šakal 1.5.2006 18:35

...(7;- ))...

OK!

Fafa 1.5.2006 18:15

Pane Cvancaro

Myslící člověk vstupuje do strana proto, aby v ní prosazoval svůj názor. Pokud se nesetká s pochopením, jde pochopitelně jinám.

Problem je, ze nekdy je ten prestup do strany zcela opacne. Pak je treba se ptat, jestli clovek zmenil nazor nebo si jenom nedovedl predem odhadnout, ze program strany, do ktere vstupuje je s jeho nazory neslucitelny. Druhou otazkou by bylo, jestli po dejme tomu trech "omylech" by si potencialni politik nemel rict, ze asi jeho nazory nechce prosazovat nikdo a zkusit se zivit necim jinym nez politikou. 

orso 1.5.2006 16:47

Ještě že pan Pehe setrvává na svých pozicích

Začal sice jako antikomunista, pak na Západě prozřel, vrátil se zpět a přes nelásku k ODS si teď svými články nanečisto vyplňuje přihlášku do KSČSSD. Škoda. Ale naděje umírá poslední a tak doufám, že už brzy najde sílu na to, aby si přiznal, že se mu ze stylu a lží pana Paroubka a spol., začal zase zvedat kufr... 

Pane Pehe, když už turismus, zkuste jít raději doprava. Po modré, po modré! :-D

Vlasta.on 1.5.2006 16:44

Re: Hmmm

A na zemi si přistál hlavičkou, viď.;-D;-D;-D

Lerak 1.5.2006 16:43

Re: Re: Na straně tak nezáleží a na programu už vůbec ne.

Oldo my jsme klidní, ale vy komuno-sociálně-nacionálně socialistické svině půjdete do prdele.

Vlasta.on 1.5.2006 16:33

Re: Tak třeba Churchill

Kecáš!!!!!!!

oakman 1.5.2006 16:27

Povšimněte si........

.... jak pan Pehe rád hovoří o lidech jako o množině cizích osob, mezi které se on nepočítá, protože oni jsou jen těmi bioroboty v jeho politické laboratoři.  Klasickým modelem chování tohoto typu levicového intelektuála je vnímání "běžného" lidu, jako masy potenciálních přikyvovačů nebo jako společenskou stafáž okolo vlastní geniality. Pokud je však "lidem" tato velkoryse udělená role odmítnuta, nastává okamžik uražené ješitnosti a moment, kdy se náš filantrop mění na misantropa. Potom je třeba škodit, aby masa pochopila, že pokud nebude jásat, zařídíme ať dostane zabrat!!! Pokud oba tito opové sídlí v jedné lidské duši, lékaři to pojmenovali jako schizofrenii a dá se to pane léčit!!! Ne však tím, že vás budeme brát vážně, vy lišáku!!!

oakman 1.5.2006 16:18

Re: Re: Ďáblův advokát Pehe

Komu se kdo v naší politice zaprodává, to je jiné téma. To, že všechny politické nápady Havloparty chcíply na skrčeninu, to je smutné konstatování faktu. Myslím, že Unie Svobody je pěkným příkladem, jak končí tyto nápady, když se "dotáhnou" do konce!!!  Hledáme - li zde paralelu s knižním hrdinou, nabízí se jméno Chlestakov!!!

oakman 1.5.2006 16:14

Tak prej jsem Kojzar!!!

Pro ty, kterým adorace zatemnila mysl - pokud mluvím o zkrachovalcích, mluvím zásadně na základě zkušenosti s reálnými skutky zmíněných v posledních 16 letech. Pokud si nedokážete připustit, že v roce 2006 nemají lidé kolem Charty a Havla žádný přímý politický vliv a to pouze "vlastním" přičiněním, tak asi opravdu potřebujete zpět dobu, kdy se bylo snadné vymlouvat na ty Kojzary, co nás nenechají znemožnit se vlastními skutky.. Pokud jde o to, co po nich zbude v knihách, to je vždy výsledkem soudu generace po nich!! Tato generace nezapomene, koho nám hrdinové zašlé doby servírují nyní. Pokud pan Pehe a spol. radši neokomunismus, je to jeho věc, ale proč nám to cpe?? Asi má nutkání tuto prasečinu nejak okecávat....inu svědomí levicového intelektuála, to je věru beztvará věc....

grr 1.5.2006 15:54

střídání partají a partnerek

Je to zvláštní, ale politická promiskuita se začasté kryje s promiskuitou pohlavní. Pehe by o tom měl napsat vědeckou práci, to by bylo mnohdy zábavnější číst, jak Bursíkové, Rathové a jiní mamlasové kromě přítulnosti k mnoha různým stranám s oblibou kombinují taky manželky s milenkami. Jestli to není nějaká specifická sexuální úchylka, co je honí "ze strany do strany" :-)))).

Mimozemstan 1.5.2006 15:49

Hmmm

Chybi mi tam pointa. Pehe si "strechnul", ale nedotahnul, clanek se musi cist mezi liniemi. V podstate myslel pod politickym turismem, ambice, kde se politici nedivaji ani vpravo ani vlevo jen pouze na osobni prospech.

Ouha 1.5.2006 15:42

Re: ...píše se lobbyista, gumo!...

http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=lobb

Váš šakal sebevědomý, podepsán vlastní prackou :-)))

Volič 1.5.2006 15:32

Re: Myslící člověk vstupuje do politických stran proto, aby v nich prosazoval své názory.

Milý hňupe Čvančaro,pokud jsi vstoupil do strany a tam ověřoval zda prosadíš svůj názor,jsi člověk nemyslící a prospěchářský.Nevstoupil a nevstoupím do žádné strany.Úspešně se živím svou hlavou.Výtah pro blbé a chtivé, je jen pro Tebe,milé hovado.