25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 3.1.2008 10:39

Re: A co z muže, který byl kdysi protagonistou změn …. učinilo nečekaného

nebreč! Když tu byla Alžběta, tak se zase mluvilo anglicky.

Pišta 3.1.2008 17:38

Re: Re: A co z muže, který byl kdysi protagonistou změn …. učinilo nečekaného

Když tam byl Hiler tak německy.

JH 3.1.2008 0:49

Pane Procházko, obávám se, že

vám není možno věřit, pakliže nedokážete vysvětlit, jak jste přišel na tvrzení:  - A právě zesílené lpění na všem národním přineslo společně s dalšími faktory na první pohled dokonalému meziválečnému Československu zánik v podobě Mnichova a následné německé okupace –

Kdo tvrdil, že - etnická pročištěnost a absolutní bohemizace stačí k obnovení demokratického řádu - ?  Vy jste měl po válce nějaké lepší řešení?

Chris Kelvin 3.1.2008 1:03

Re: Pane Procházko, obávám se, že

Zkuste se zamyslet, co znamená podmínka nutná a podmínka dostatečná (obraty z matematické logiky). Pak si odpovíte sám....

NevericiTomas 3.1.2008 4:02

Re: Re: Pane Procházko, obávám se, že

Hezky...logika je take o uvadení veci do jakohosi sirsiho, radu ktery dava nejaky smysl. Jste schopen vysvetlit smysl te vety? Je to blbost, krerou si autor proste vymyslel. Stejne jako je pitomost ze duvodem k mnichovu byly narodnostni trenice uvnitr CSR.

Jiří Bakkal 3.1.2008 0:35

Jedna z možných odpovědí:

A co z muže, který byl kdysi protagonistou změn v duchu otevřenosti a

svobodomyslnosti učinilo nečekaného izolacionistu a národovce? Je to věkem, je to těmi letami! Všichni pomalu stárnem a blbnem! Někdo rychle, někdo pomaleji! CHCE TO ZMĚNU, pání poslanci a senátoři!

plíseň podšitá 3.1.2008 11:46

Re: Jedna z možných odpovědí:

A nebo třeba: čeho je moc, toho je příliš. Nebo: čí chleba jíš, toho píseň zpívej. Případně: čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. Nebo ještě: kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti.

STEPANKOVA 3.1.2008 12:16

Re: Jedna z možných odpovědí:

 Ještě bych Váš dohad rozšířila o domněnku, že toto národovectví ma původ v presidentské funkci.Zákonitě mu zřejmě vadí, že v EU nastolená pravidla jsou mnohdy nadřezena jeho pravomocem. I když tato pravidla (zákony) nejsou ani nám někdy po chuti, měli bychom je minimalizovat uvnitř EU. Pan Klaus není  presidentem tak velkého státu, aby mohl ze své pozice sám zajistit této zemi svobodu a mír.

zdeněk 3.1.2008 0:27

autore nemáte pravdu

Měl jsem tu možnost číst dobové vzpomínky v Knize tuším jak jsme bojovali za svobodu 1966-1918 ale nejsem si jistý názvem.

Jeden student tam vzpomíná jak na střední škole(během války) putoval jakýsi papírek s výzvou cara aby se češi přidali na jeho stranu. Byl odhalen a celá třída !!!! byla poslána do vězení. Nakonec jim udělil po několika letech milost císař Karel I a byli posláni na frontu.  A tu i jiné  události  - Hlinka byl na Slovensku vězněn a střílelo se do lidí když chtěl vysvětit nějaký kostel , či národnostní útlak  kdy byli rušeny školy kde se vyučovala slovenština. Z tohoto pohledu skutečně představovala první republika cestu ke svobodě.

zdeněk 3.1.2008 0:28

Re: autore nemáte pravdu

oprava jsou tam shrnuty různá články a vzpomínky z let 1866-1918

Chris Kelvin 3.1.2008 1:02

Re: autore nemáte pravdu

Řekl bych, že během různých válek platívají různá kritéria i v jinak velmi demokratických státech. Co třeba internace všech Japonců po útoku na Pearl Harbour.....?

Jura Jurax 3.1.2008 11:30

Re: Re: autore nemáte pravdu

Hm - takže to c.k. mocnářství bylo vpravdě oázou demokracie, poněvadž neinternovalo všechny Slovany, ani když padla pevnost Przemysl ... :-D

Pišta 3.1.2008 17:44

Re: Re: Re: autore nemáte pravdu

To Rakousko-Uhersko bylo tak zaostalé, že političtí vězni nesměli být zamykáni na cele, mohli přijímat návštěvy, byli oslovováni pane, pokud měli zájem dostávali jídlo z venku, nemuseli pracovat, dostávali noviny. To kdyby někdo řekl pokrokovému Urválkovi tak ho trefí šlak. Ještě že jsme takové hovadiny nepřevzali, kam bychom se dostali?