25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emp 3.1.2008 14:38

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Rovnoprávně v Evropě? Co to znamená? Národní kvoty, regulace, subvence ?  Proč dostává francouzský vinař více prostředků, než domácí? Proč nebylo postiženo Německo a Francie za rozpočtové prohřešky? Z jakého důvodu si Británie ponechává svůj styl života a své míry mimo jednotky SI a do větších integrací se nehrne?

Ano, ať si je EU klidně socialistická, ale ať nezapomíná, že je kolem okolní svět, který milerád zkostnatělosti a zbyrokratizovaní EU využije. A jelikož jde o útvar neobyčejně těžkopádný, nelze čekat s problémy ani dostatečně rychlé "obrácení" směru, pokud to bude zapotřebí.

Kdyby zůstaly hranice po 1989 zavřené pro zboží, těžko by se tu někdo mohl za dalších pár let prosadit. 95% technologií muselo být dovezeno. V jakém odvětví byste konkuroval za těch pár let - když by zůstaly hranice zavřeny? Jakou cenu by ty podniky měly a jak by se prosazovaly?

Jeseter 3.1.2008 20:35

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

R^R^R^R^R^R^R^R^!!!!!

Xury 3.1.2008 10:33

Majoritní české etnikum

Většinu mých výhrad už prezentovali předchozí přispěvatelé, takže jen jednu malou faktickou opravu. V Československu v letech 1918-1938 nemělo české etnikum majoritu,ale tvořilo jen nejpočetnější menšinu. Proto přišel Masaryk s účelovou konstrukcí československého národa, aby vytvořil slovanskou většinu. Slováci to bohužel nepochopili a nikdy mu to nezapoměli.

Jura Jurax 3.1.2008 10:58

Re: Majoritní české etnikum

No, bylo-li české etnikum nejpočetnější menšinou, pak které etnikum bylo většinou?

VLK 3.1.2008 13:32

Re: Re: Majoritní české etnikum

Žádné. Nikdo neměl přes 50%.

Jura Jurax 3.1.2008 16:52

Re: Re: Re: Majoritní české etnikum

No, pobrouzdal jsem se trošku po internetu a vygůglovalo se mi: ČSR měla 13 miliónů obyvatel, Čechů bylo v ČSR 50,3 %, Slováků 15,2 %, Němců 23,4 %, Maďarů 5,6 %, Rusínů 3,4 %, Židů 1,3 %, Poláků 0,6 % a ostatních 0,2 %.

Štváč 3.1.2008 10:01

podvodník

Klaus nakonec prohraje a bude se stěhovat z Hradu. A oprávněně. Ten náš nacionalisticky a narcisně upečený prezident s falešnou profesůrou, dostane tentokrát nakládačku, protože bůh mu jeho všechny lži a podvody spočítá právě 8.2.08.

Jura Jurax 3.1.2008 10:59

Re: podvodník

... bůh není ... :-D;-)

honzak 3.1.2008 12:27

Re: Re: podvodník

přemýšlím o výrobě fackovacích panáků s Klausovou podobou. Duševní titáni typu "štváč" by to určitě kupovali.

Štváč 3.1.2008 13:20

Re: Re: Re: podvodník

Přemýšlíš málo, příště napiš za co si prezidenta vážíš a za co ne. Tak k věci, jinak se ti špatně v n.r. povede.

Jura Jurax 3.1.2008 16:55

Re: Re: Re: Re: podvodník

Proč přemýšlí málo? Neříkejte, že byste si zmíněný artikl nekoupil!

Jura Jurax 3.1.2008 16:53

Re: Re: Re: podvodník

R^R^R^

StandaT 3.1.2008 9:35

marná snaha

Institutu K.H.Borovského, Masarykova dělnická akademie... jména velkých intelektuálů z naší historie v názvech organizací z Vás myslitele neudělají, autore.

abc 3.1.2008 8:45

Masarykovské Československo, Klausem obdivovaný ideál demokraticky řízeného státu

Odkud to pan místopředseda vzal. A co dělá prezident IKHB Hammerský. Lobuje za Svejnar.

jensina1 3.1.2008 11:43

Re: Masarykovské Československo, Klausem obdivovaný ideál demokraticky řízeného státu

 Pro abc. Není jiného vysvětlení, než že se vyskytl

Honza42 3.1.2008 8:32

Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Jak jinak si vysvětlit elektronicky sledovanou kozu apod. A to prosím platíme z daní. Tak jako jsme se víceméně všichni posmívali RVHP a brali to za spolek slabomyslných, tak postupně klesá i kredit EU.  EU jsou prostě ti blbečci z Bruselu. 

Já jsem velkým příznivcem společné Evropy a zásadním odpůrcem současné EU. A nevidím v tom žádný rozpor, naopak. Bruselská "jedličkárna" je totiž  spolek, který rozkládá Evropu zevnitř účinněji, než tisíce Klausů. A to mně je líto. A skončí to špatně.

milan 3.1.2008 9:57

Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

PRESNER^R^R^R^R^ EU JE V PODSTATE SSSR V ZAPADNIM PROVEDENI.....

Von 3.1.2008 10:45

Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Honzo a Milane - připojuji se, ale - co s tím? Patřičně usměrnit sjednocení Evropy se asi bohužel nepovede nikdy! A že se o to pokoušeli nějací státníci už od dob Karla Velikého a u nás pak dalšího Karla či Jana z Poděbrad. Bohužel už dávno nemáme ani my, ani většina evropských národů opravdové státníky! Nebudou to mít naši potomci jednoduché!

sláva 3.1.2008 14:06

Re: Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Ten Jan byl asi Jiří, ale to je jistě překlep...

Ti "státníci" jak si je představuje autor se už nerodí, typu Hitler, Mussolini, Mao, co ovládli vlastní národy a jejich okolí... a zaplať pámbu.Jak by si ho autor představoval, a jakou by měl mít národnost? Co třeba velký státník německý? Hned vedle nás? Takový Bismarck? Nebo ta Thatcherová, co nechtěla do Evropy ke škodě Angličanů...

Dnes je to pane o smlouvě, koncenzu, tam dnešní státníci vyjednávají ve prospěch mírové sjednocené Evropy každý den, bez fanfár, nikdo nevynikne jako "sjednotitel", i my můžeme svou troškou přispět, když tam pošleme chytrého člověka (to jsou pak ti "bruselští byrokrati" co nám diktují...)

Celá diskuse bez znalosti euroústavy či nové smlouvy a jejích rozhodovacích procedur je jalová...

Jednoho vynikajícího dnešního státníka ale mohu doporučit: Vladimír Vladimirovič řekl, že největší tragédií XX.století byla likvidace SSSR... to je slovo do pranice, a on jistě se zaslouží o to, aby tento lapsus byl historicky odčiněn,neboť kam jednou šlápla noha ruského vojáka, tam by měla zůstat (Kazaň, Vladivostok) nebo se tam vrátit (Mladá BOleslav).

Von 3.1.2008 17:05

Re: Re: Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

slávo - děkuju za upozornění za trapný překlep a jinak s těmi státníky máte samozřejmě pravdu, ale asi na rozdíl od Vás se domnívá, že současné euroústavě nemůže rozmět nikdo! No a o špionu- státníkovi Putinovi bych bych raději pomlčel.

Jura Jurax 3.1.2008 11:02

Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

R^R^R^

z Kremlu přicházel mráz a z brusele přicházejí blbosti ... přestali jsme být ruskou gubernií a stáváme se bruselským vazalem bez možnosti veta a minivlivem na věci, které na nás ta brusel dští ... ;-€

jensina1 3.1.2008 11:32

Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

R^Společná evropa jako prostor pro evropany. Nikoliv prostředek k uchopení moci.

Jura Jurax 3.1.2008 16:58

Re: Re: Prostě proto, že EU je již dávno v moci úchyláků.

Ale jenom pro některé. Proč má český zemědělec menší dotace než francouzský? Protože jsme v EU ;-€

Richard 3.1.2008 8:18

Klaus má pravdu

Pane Procházko tak jste si v novém roce plivnul na pana prezidenta. Jinak Vy o nebezpečí evropské unie nevíte vůbec nic. Schengen je pěkný průser. Víte o centrálním rozdělování imigrantů z Bruselu ?!? Pochybuji !! Víte o plánech zřídit centrální imigrační lágr odkud nám úředníci budou distribuovat běžence z třetích zemí ?!? Jste asi mladej sebevědomej, ale potřebujete trošku zmoudřet . Doporučuji kouknout třeba na www.euportal.cz Jo a vynikající kniha o EU je "Skryté dějiny evropské integrace.

Saul 3.1.2008 11:59

Re: Klaus má pravdu

On pan Procházka je zřejmě ten typ, který by vládu naší země předával - tu do vídně, jindy do Berlína, ondy do Moskvy, nyní do Bruselu. (Samozřejmě není, bohužel, ani zdaleka sám.) Mám dojem, že zkušenosti ukazují, že žádná z těch "vnějších osvícených" vlád tu žádnou všeobecnou oblibu nenalezla.

honzak 3.1.2008 7:33

podle fotografie

(na stránkách IKHB se jeho jméno nevyskytuje) vypadá autor jako Husákovo dítě, nemající praktické zkušenosti s fungováním "rozvinutého socialismu". Proto se také upřímně diví snahám VK o zabrždění postupující centralizace rozhodování o všem v bruseli. Už jednou se ukázalo, že to je kravina a nástroj velkých států pro ovládání těch menších. Místo tanků a letadel stačí normy, směrnice a rozhodnutí "předsednictva rady ministrů".  Karel Havlíček Borovský by měl vstát z hrobu a chlapce z LI nakopat tam, co si sedají. Třeba by se jim rozsvítilo.

Na VK naleznu i já několik podstatných vad, ale proti VH je minimálně o třídu lepší.

astro 3.1.2008 7:03

nezveličujte

Nemanipulujte, autore. Pokud jde o vstup do schengenského prostoru, řekl Klaus jenom to, že musíme být připraveni i na negativa tohoto kroku. Toho jsou si všechny okolní státy vědomy a určitá zákonná opatření týkající se možné  zvýšené kriminality už přijaly. My zase čekáme , až  k něčemu dojde. Potom budou média pokřikovat, proč že se o tom nemluvilo a proč že se nic nedělalo.

IH 3.1.2008 14:36

Re: nezveličujte

Astro, předvedl jste klasický způsob nekritického fandovství a bezmezného obdivu svého vůdce. To se týká i mnoha dalších příspěvků. Vstup do schengenského prostoru je v první řadě historický průlom ve spolupráci evropských zemích, který nemá pro nás obdoby. To mělo především zaznít  v novoročním projevu. To, že můžeme očekávat i negativa je jasné i bez prezidenta.

Jura Jurax 3.1.2008 17:01

Re: Re: nezveličujte

IH, předvedl jste klasický způsob nekritického antifandovství a bezmezného odporu k VK. To, že vstup do schengenského prostoru je v první řadě historický průlom ve spolupráci evropských zemí, který nemá pro nás obdoby, je jasné i bez prezidenta.

Rpuť 3.1.2008 6:40

Co je divného na tom, že se brání socialistickým manýrám člověk,

který je na vlastní kůži zažíval 40 let? Co je nepochopitelného na tom, že odmítá bruselské RVHP s jeho nesmyslnými kvótami, direktivami a zelenou vírou, když už jednou bylo názorně předvedeno, kam to všechno vede...?