25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
liberal shark 3.1.2008 12:02

snůška blábolů

ČR je postavena na základě českého království, které mimochodem právně existovalo až do roku 1918.

Klausova kritika není namířena proti Evropě, ale proti bruselské totalitě a socialismu.

Rizika Schengenu vnímá Klaus úplně stejně jako v jiných státech EU, například v Rakousku.

Závěr: autor je demagog a lhář (Y)

nepolitik 3.1.2008 12:00

Čím větší hlupák, tím významnějšího patrona

si dá do vínku svého spolku, pardon institutu. RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

emil 3.1.2008 11:47

podoba

Také místopředseda institutu, nebo ředitel Masarykovy akademie, podobnost čistě náhodná s nějakým podobným demagogem Jelínkem. Vážně si myslíte, že by prezident měl při patnáctiminutovém novoročním projevu provést politickohistorický přehled a rozbor  všeho, co předcházelo vzniku samostaného Československa ? O dalších blábolech ani nemluvě. Jste opravdu tak hloupý, nebo toto děláte na něčí objednávku ?

Pavel41 3.1.2008 11:57

Re: podoba

Spíše měl pán po Silvestru vážné (nejen zažívací) problémy, když doufal, že mu u televize umožní prezident relaxačně usnout přečítáním Dalimilovy kroniky ... ačkoliv to by mu zase chybělo trochu krvavého zpravodajství z Pákistánu:-)

Štváč 3.1.2008 11:44

Naštěstí

je i mezi poslanci a senátory ODS dost charakterních lidí, kteří nedopustí,aby ostuda ČR nadále blábolila své lži a výmysly po Evropě a pomůžou bolševickému zbabělci z Hradu. Utéct nemá kam, pokud mu neposkytne Voloďa azyl.

Jura Jurax 3.1.2008 11:53

Re: Naštěstí

Panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala a ještě jsi dopustila, že to umí psát!

ivoš 3.1.2008 11:53

Re: Naštěstí

Doufám!

emil 3.1.2008 12:13

Re: Naštěstí

Štváč, Štváč, stále kvoká, stále kvoká. Je to vůl a hoďte na něj síť

W.TEX 3.1.2008 17:12

Re: Naštěstí

Velice pochybuji ,že  modrá mafie opustí svého kmotra v jeho dalším volebním klání o post nejvyšší. možná by bylo lepší,kdyby neměl pan ,VK žádného protikandidáta.Tak tomu bylo dříve za vlády rudé mafie a bylo to všem jasné..Věřím,že V.K. pomůže i podpora Kremlu v podobě medaile,která mu byla nedávno udělena. Jsme opět zpět v Absurdistánu.

Viktor 3.1.2008 11:40

autor mele

nesmysly - jesi toho vědom anebo neví, že to jsou hlouposti? Škoda místa.:

PetrK 3.1.2008 11:14

Jakou asi úroveň má předseda IKHB,

když toto potratí jeho zástupce. Ach jo.

Jura Jurax 3.1.2008 10:50

Již několikrát jsem si povšiml jedné jistoty,

totiž že napíše-li něco nějaký hodnostář Institutu K.H.Borovského, jde pravidelně o děsuplnou kravinu, ovšem hezky a bez gramatických chyb podanou.

Nelze zde polemizovat s jednotlivými tezemi článku, to by bylo dlouhého psaní, lze jen říci, že i výchozí teze článku je chybná.

Ostatně soudím, že klatba nad nezdolným šílenstvím postiženými evropeisty, eurokraty či eurocentristy by nebyla zas až tak špatná ...  :-D ... internacionála (i socialistická) tu už jednou byla a nic moc, spíš naopak ...  :-D

vládík 3.1.2008 11:04

Re: Již několikrát jsem si povšiml jedné jistoty,

Buďte tak hodný a popiště vady alespoň základních výchozích tezí.

S uctivým díkem  vládík

Jura Jurax 3.1.2008 11:09

Re: Re: Již několikrát jsem si povšiml jedné jistoty,

Čtěte níže, popsali to již jiní  - ať nemusím opisovat ... :-D

Streit 3.1.2008 10:45

Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

"A právě zesílené lpění na všem národním přineslo společně s dalšími faktory na první pohled dokonalému meziválečnému Československu zánik v podobě Mnichova a následné německé okupace. Poválečný vývoj dokázal, že etnická pročištěnost a absolutní bohemizace k obnovení demokratického řádu nestačí. "

Člověče, vy jste se buď zbláznil, nebo nebo vás platí Stoiber nebo potomci Habsburků. Takovou drzost, kdybyste vypustil ještě před pár lety, tak by vám to nemohlo projít ani v demokratické společnosti. Takže za Mnichov nemůže Hittler a účastníci té zrady, ale asi Masaryk. 8-o Na vrhuji, aby vám bylo odňato české občanství. A to nejsem nacionalista. Ale pískat podle cizích not vždycky bude vlastizrada.

Jde tady o revizi historie a v konečném kontextu o majetkové nároky. Jestli to tak půjde dál, tak budeme vracet ve prospěch cizích zájmů majetky ve stavu po Bílé hoře. Hranice také už nejsou tak nespochybnitelné, jako v minulosti. Ještě se dočkáme třeba polských nároků na Český Těšín a Slezsko, možná až po Ostravici. Vždyť po Schengenu se to bude vydávat za věc nedůležitou.

Proto jsem na straně Klause - pragmatika, který si to nebezpečí uvědomuje na rozdíl od euronadšenců nebo přímo zrádců národních zájmů. Proč zase strkáme hlavu do chomoutu, sotva jsme z jednoho vylezli? Už teď jsou škody nevratné. A skončí to opravdu špatně!

Fleischer 3.1.2008 10:47

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Ale co když jsou ty cizí noty pravdivé, myslím to zcela obecně!

Streit 3.1.2008 10:52

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Pravdu v mezinárodní politice má vždy silnější. A ten na národní zájmy nikdy nerezignuje, ani kdyby byl v EU. Však už to vidíme u těch "rovnějších" Němců s Francouzi.

jensina1 3.1.2008 11:47

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

pro Fleischera. Noty jsou noty, proč by měly cizí být pravdivější než naše? Vemte ruksák a dudy a běžte hledat do světa ty pravdivé noty. Už se nevrácejte.

Jura Jurax 3.1.2008 10:56

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

No, za Mnichov si můžeme přece sami - nenechali jsme naše německé spoluobčany přitulit se k Německu, ba ani k Velkoněmecké říši a drze jsme trvali na celistvosti své republiky, ba dokonce jsme se slovanskožidovskou úskočností své hranice byli ochotni bránit a sudetoněmecké teroristy i násilím potírat ... tak se to přece nedělá - viz třeba Srbsko a Kosovo ... 8-o(Y)

Pišta 3.1.2008 17:28

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

A Srebrenic a rozstřílený Dubrovník

vládík 3.1.2008 11:05

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Ale nás rozštíply národnostní třenice - jak Sudety, tak Slovensko.

Streit 3.1.2008 11:18

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Takže byste souhlasil s rozštípnutím Slovenska Maďarskou menšinou? To si vždycky majoritní národnost musí nechat diktovat menšinou, která cítí silné zastání zvenčí?

Chápete jakou tragédií v dnešní Evropě je třeba Kosovo (ostatně s pomocí USA a EU mu fakticky vládne mafie a masový vrah)?

Kdo to nechápe, bude si muset prožít historii znovu. Včetně toho národně-osvobozeneckého procesu a bohužel i válek.

Jura Jurax 3.1.2008 11:21

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Jistě. V prvním případě šílení germánští ýbrmenšové za přispění třeskutě blbých anglických a francouzských politiků prosazujících appeasement, v druhém případě slovenští politikové, co si spočítali, že v samostatném státě bude více samostatných koryt, a obratně hráli na primitivní antičehůnské nálady ...

jensina1 3.1.2008 11:24

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Naprostý souhlas pane Streite, sdílím Vaše zděšení. Bojím se, až  se všichni hurá europisté probudí do evrpské velkoříše. Jsou Ti, kteří dnes mávají fanglemi evropanstí připravení přijat za tento mejdam  zodpovědnost?  

Adolf 3.1.2008 12:46

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Jen se uklidni a zastav proud nesmyslneho tlachtani.... Ma pravdu. Za vse zleho v Cechach si mohou z velke casti Cesi sami...a to diky svym krasnym vlastnostem-zavisti, neprejicnosti, hulvacstvim atd atd.....Vyhnanim Nemcu se tento upadek jeste prohloubil.>-

Jura Jurax 3.1.2008 16:35

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Ještě že jsem Moravan ... nosíte takový ten knírek pod nosem a patku do čela, Adolfe? Názorově by to sedělo ... :-P

Jeseter 3.1.2008 20:40

Re: Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

R^

sláva 3.1.2008 13:48

Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Můj český národní zájem je žít v Evropě, dostatečně rovnoprávně tak jak to Lis. smlouva předpokládá, neznám žádná česká specifika, kvůli nimž bych nemohl sdílet celkový evropský kontext hodnot i politiky vůči okolnímu světu, nemusím se vůči Evropě nijak vymezovat a tam kde chci, mi nikdo nebrání (moravské lidové, cimbál a vepřové koleno)a jestli má být Evropa socialistická, jak se bojí V.K., tak ať je, povstane to z voleb, ona ČR mohla být taky "socialistická" stačilo kdyby někdo otrávil včas Melčáka a Pohanku nebo měl Topolánek smysl pro fair play... No, za čas se to obrátí směrem doprava, jako se to pravidelně obrací v GB, USA, konec konců i u nás... tak to jde...

Prosím vás, jaké národní zájmy zrazuju? Uveďte mi aspoň jeden! TO jsme neměli vstupovat ani do NATO! V důsledku už nemáme ani tu chudinku vlastní armádu na obranu proti tomu maličkému neškodnému Rusku...co by nás tak láskou nejraději sežralo.

Národní zájem zradil Klaus hned na počátku, kupř. kdy otevřel dveře západnímu zboží v době, kdy se čeští podnikatelé teprve učili a chystali vyrazit do boje... Ani ta Kofola nedostala šanci... Klaus vpustil do ringu borce těžké váhy proti začínající pérové či muší... velice posloužil národnímu zájmu a svým kompatriotům..

Ach bože.

Streit 3.1.2008 14:26

Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

Člověče vy nevidíte ten deficit demokracie EU? Kdo z nás zvolil Barrosa? A kdo Špidlu? Navíc stačí, když se dohodnou ministři zahraničí Francie a Německa, pak udělají ústupky VB, na které my nikdy nedosáhneme, a je po demokracii. A chápete ten šílený přerozdělovací a korupční bruselský prosror? Všechny ty Doležaly a Spyry si vynásobte stem. A to všechno zaplatíme z daní.

A o čem pak budou volby u nás? Co změníme? Vždyť to bude rezignace na politiku. Asi v tomto smyslu: Všude je bordel a krade se, ale do Brusele nevidím, tak co je mi po tom, ve volbách nic nezměním! Zaprvé tam v europarlamentu máme pár lidí a zadruhé o podstatných věcech se stejně nerozhoduje v parlamentu, ale rozhodne pár osvícených.

Pišta 3.1.2008 17:32

Re: Re: Re: Takovou nejapnost jsem už dlouho nečetl

A to ti nestačí, že jsi osobně volil Klause? Nebo nevolil?