16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dioxin 29.1.2006 11:13

Pane poslanče, řekněte celou pravdu

Poslanec Petr Tluchoř lže stejně, jako celá ODS, co se týče zdravotnictví. Nejdříve se nemocnice zprivatizovaly zadarmo,vytvořily se z nich akciovky za jediným účelem, vydělávat pro nové zlatokopy ve zdravotnictví ohromné zisky. A když se jim řeklo, dobrá, tak nedostanete peníze ze státní zdravotní daně (VZP). A byl oheň na střeše. Příklad: Brandýská nemocnice zdarma připadla Kolínské nemocnici a.s. patřící odéesáckému Rubášovi a už za pár týdnů řekl, že by ji chtěl prodat a co s ní nový majitel udělá je jen jeho věc, on by jenom vydělal (Rubáš a spol.) pár "miliónků". A poslanec Tluchoř je už nyní předsedou dozorčí rady téhle rychlokvašné akciovky. A o tohle ODS jde. Stejné je to s lékárnami. Nejvíc nadává lékárník,že zkrachuje, který má pět lékáren a auto za dva miliony, které si odepisuje z daní. Znáte někdo lékárnu, která zkrachovala? Já ne. Jen tam, kde byly dvě, je jich nyní 7 a ještě ten největší řvoun staví další. Děkuju, ale ODS a podobné Tluchoře nechci.
Ladislav N. 29.1.2006 11:27

Re: Pane poslanče, řekněte celou pravdu

Vy stejně budete volik komunisty, tak si tady zbytečně nehoňte triko s ODS... Závistivci jako vy nikoho jiného volit nemůžou.
H.K. 29.1.2006 17:48

Re: Pane poslanče, řekněte celou pravdu

Vážený soudruhu. Peníze do zdravotní pojišťovny dává já /měsíčně 2880 Kč/. To jsou peníze moje a zdravotní pojišťovna s nimi hospodaří a měla by zaplatit za péči tomu kdo mi poslouží. To jsou socialistické manýry. Dej peníze a nestarej se jak my je budeme rozdělovat. Tak si to představuje pan MUDr Rath a spol. Ja tomuto člověkovi nevěřím ani slovo. Lže kudy chodí,je arogantní a nevychovaný. ČSSD vládne dvě volební období a neudělali žádné systémovézměny ve zdravotnictví. Pouze dluhy a na těch má velký podíl pan Rath svým stálým tlakem na zvyšování platů. Už nemá kde sebrat tak se vrhl na lékárníky. Na koho to bude příště nevím.
pavel 99 29.1.2006 19:51

Re: Re: Pane poslanče, řekněte celou pravdu

No na koho by - na pacienty. Začne jaký jsou to nechutný milionáři a retardovaná klaka mu zase bude tleskat. (Než pochopí, že se to týká i jich - to už bude pozdě.)
pavel 31.1.2006 22:43

Re: Pane poslanče, řekněte celou pravdu

kolínská nemocnice snad patří středočeskému kraji a rubáš je jen ředitelem, nebo se pletu? pokud je středočeský poslanec předsedou dozorčí rady, je to alespoň člověk s mandátem - tedy volený.. to ratha ani paroubka nikdo nezvolil
Glaurung 28.1.2006 16:37

Nakopat to Ratha by bylo malo!

Opravdu s našimy ministry do skopce hodně rychle a tenhle Rath je učiněná pohroma.
pavel 99 27.1.2006 20:54

Takže "..Rath: Za protesty lékařů a lékárníků stojí ODS.."

ještě chybí "američtí imperialisti" (se svým broukem) a dále různí "našeptávači", "sabotéři" či podobní. Prokrindapána jak jsou ti bolševici pořád stejní!
Ladislav N. / iHNed.cz 26.1.2006 13:03

Proti Rathovi stojí deset vlivných svazů:

http://www.ihned.cz/1-10070930-17695360-002000_d-5f   Ještě žádný ministr od roku 1990 nečelil tak velké nespokojenosti vlivné skupiny lidí hájící své zájmy jako David Rath. Do ministerského křesla přitom usedl teprve před třemi měsíci. ...
Lékárníci mají širokou podporu ambulantních lékařů a manažerů menších nemocnic, se kterými založili krizový štáb. Sdružení, která mají celkem 30 tisíc členů, žádají Rathovu rezignaci. Na tom se s nimi shodnou i zdravotnické odbory, které sdružují především 100 tisíc příslušníků nelékařských profesí v nemocnicích a ordinacích.
Protesty zdravotníků podporují, či se sympatiemi sledují hlavní česká odborová centrála, Svaz průmyslu, i organizace pacientů.
Situace je srovnatelná snad jen s událostmi z let 1997 a 1998, kdy před volbami postupně stávkovali učitelé, železničáři a zemědělci. Zástupci profesí však tehdy neměli podporu jiných zájmových skupin. ...
Sobol 26.1.2006 22:07

Re: Proti Rathovi stojí deset vlivných svazů:

Bydlím v městečku s 15 000 obyvatel je zde 5 lékáren.Všichni lékárnici mají luxusní auta a nové vily! Možné i velké lisingy a tam je zakopaný pes !Mysleli si že jim ti lisingy zaplatí pacienti a ejhle Rath jim překazil plány tak dobře se jim žilo.Víte co je zajímavé,že všechny sdělovací prostředky TV novináři lékaři podnikatelé lékárnici celebrity kopou za ODS a přesto mají vyrovnané preference .Čím si to tedy vysvětlujete . autor je nestraník!    
 
pavel 99 26.1.2006 23:20

Re: Re: Proti Rathovi stojí deset vlivných svazů:

Sice "...autor je nestraník!...", ale především hlupák ("lisingy" by tomu nasvědčovaly), který si pro závist nevidí na špičku nosu. Ale nebojte - pokud je Vás takových většina, tak se ty OUNZy podaří zase zavést. A "moudrý" ministr Vám (možná) do 15-tisíc. města "přidělí" jednu schválenou lékárnu, kde budete mít akorát aspirin a na bolest Vám dají papírek se zaříkáváním. (Brufen byl těžká "podpultovka".) Sice je experimentálně vyzkoušeno, že socialismus nefunguje, ale "retardovaní" jedinci se o tom potřebují přesvědčovat stále dokola.
Leona 28.1.2006 8:30

Re: Re: Proti Rathovi stojí deset vlivných svazů:

Neuvěřitelné, i při takové mentální retardaci lze dosáhnout základního vzdělání.
pavel 99 29.1.2006 13:19

Re: Re: Re: Proti Rathovi stojí deset vlivných svazů:

a mít volební právo (bohužel).
Dušan Polanský 26.1.2006 7:02

Rath není ani socialistický ani kapitalistický

ministr zdravotnictví. Něco činí a  všichni špekulují, včetně něho, co je vlastně cílem jeho snažení. Rath je prostě pro sebe a své nejbližší okolí, i když mu nelze upřít, že zdravotnictví probudil z hlubokého spánku. Jak na vojně: budíček!!!  
Ladislav N. 26.1.2006 9:51

Re: Jak na vojně: budíček!!!

Jasně :) A pak rrrrozcvičkááááá - a na buzerplac! A pak celý den: Spěcháme, abychom čekali, čekáme, abychom spěchali... Nakonec, vy to musíte vědět nejlíp, ne? :-D
Leona 28.1.2006 8:22

Re: Rath není ani socialistický ani kapitalistický

Omyl, Rath je mocichtivý, ničeho se neštící karierista. Z lékařské komory vytvořil oboroářskou nátlakovou skupinu sledující Rathovy zájmy, po jejím opuštění důkladně zametl veškeré účetnictví. Teď dosáhl dalšího cíle - ovládl VZP a postupně ovládne další pojišťovny, pak nemocnice, ambulance, lékárny a vše bude státní s imperátory Paroubkem a Rathem. Mimochodem, vzpomínáte na OÚNZ (Odevzdej Úplatek Nebo Zemřeš), tak toto bude konečným důsledek dnešních kroků. Jeho kladem je naprostá neideologičnost; jediná idea, kterou vyznává a jediný Bůh kterému se klaní se jmenuje MUDr. David Rath.
Vilem Mikula 26.1.2006 0:49

majitel statu

Pokud jste take zhnuseni jako ja nasimi politiky zkuste se na to podivat jinak: Vy jste majitel statu a politik je Vas spravce, ktery spravuje Vas majetek. Pokud to nedela spravne muze byt Vami potrestan. Vice na http://www.volny.cz/vilem.mikula/ PS: Odpovezte si nejprve uprimne na otazku: Slouzi obcane urednikum a politikum nebo slouzi politici a urednici obcanum?
jasan 25.1.2006 22:36

spim ci bdim...

Orwell se obraci v hrobe.....  "trzni ministerska vyhlaska"   .....
pavel 99 25.1.2006 22:39

Re: spim ci bdim...

no to je snad v pořádku, ne? Základem slova je "trhnout" (na tom něco).
AeroKarel 25.1.2006 21:47

To je socík,

dáme jim nemocnice, ať za ně platí dluhy a nekecají do toho, kolik v nich kdo bere a za co.
člověk by nevěřil, že něco jako geront dokáže používat klábosnici .......
pavel 99 25.1.2006 22:14

Re: To je socík,

bohužel POUZE klábosnici.
AeroKarel 25.1.2006 21:42

" zak nevím proč by i marže neměly podléhat tržnímu prostředí. "

To já také ne.
Ovšem uchází mi, jak vzniká tržní prostředí ministerským určením výše marží .........
Za to může určitě Klaus .......
Renata D. 25.1.2006 17:59

Konec socialismu v lékárnictví.

Jsme v kapitalismu, zak nevím proč by i marže neměly podléhat tržnímu prostředí. Lekáren je dost (jen u nás v malém okr.městě je jich 12)  a jejich počet stále roste , tak nechť ten kdo platí si taky určí ceny.  Jestli skutečně začnou krachovat a projeví se jejich nedostatek, jejich cena zase zákonitě poroste. Tak to v kapitalismu chodí, tak nevím proč se obhájci tržního prostředí na modro tak rozčilují. A jestli nejsou lekárny na vesnicích, musí se to řešit jinak, než zachováním vysokých marží pro všechny. Obchody s potravinami tam také chybí a nikdo nekřičím že je potřeba zvednout marže v supermarketech.
PetrH 25.1.2006 19:44

Re: Konec socialismu v lékárnictví.

To je hezké, nazývat ministerské vyhlášky tržním prostředím:-) A "ten kdo platí" je kdo? Ministerstvo? Spíš pacienti, a pokud neplatí přímo, platí si to z daní. Jenže zákazník si ceny neurčuje, nebo vám snad v sámošce prodají deset rohlíků za korunu, když budete chtít? Pokud bude tržní prostředí, marži si bude každý lékárník určovat sám... a pokud bude vysoká, lidi půjdou jinam. Ale nebude mu konkurovat státní lékárna s dotovanými cenami. To, co zavádí Rath, je socialismus na druhou. Dotované ceny ve státních zařízeních, povinně vysoké platy také tam a zaplatí to ti ostatní - soukromí lékárníci z marží, soukromí lékaři z platů a ztráty nestátních nemocnic zaplatí kraje z peněz, kteé mohly jít třeba do školství nebo silnic. A Rath s Paroubkem si budou lebedit, jak zdravotnictví ušetřilo.
Renata D. 25.1.2006 20:53

Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Tak jak to funguje prostě platí stát za služby které nabízejí lékárníci. Stejně tak platí stát třeba za výstavbu silnic stavebním firmám místo toho aby sami vybíraly někde ve škarpě do klobouku od projíždějících. Určitě by to také šlo, ale zatím to tady tak nefunguje. Stát zatím nakupuje službu pro své občany (pojištěnce) a nevím proč by nemohl mluvit do ceny ostatně jako každý jiný zákazník vůči svému dodavateli.
 
pavel 99 25.1.2006 21:12

Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Když už tak hezky srovnáváte - můžete uvést příklad, kdy stát určil stavebním firmám, kolik mají za kterou práci účtovat? To je něco jiného než "mluvit do cen pro stát". Pokud by stát chtěl pouze "mluvit do cen", tak jednoduše sníží úhradu zvýší doplatek (a zbytek doplatí pacient). Jenomže stát se (prostřednictvím "samovládce") rozhodl (bez sebemenší seriozní analýzy dopadů) mluvit do HOSPODAŘENÍ soukromých subjektu, což je něco výrazně jiného.
starý 25.1.2006 21:31

Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

starý 25.1.2006 21:57

Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Pokud se "kšeftuje" s hadrama, sexem a pod., ať platí Klasova "neviditelná ruka trhu". Já osobně bych si ale přál, aby v celém zdravotnictví platila ona osvědčená solidarita. I v našem městě je místo 3 lékáren dnešních 7. A to nemluvím o počtu lékařů všeho druhu, rehabilitacích středisek, optiků a pod. A všichni chtějí "evropské" příjmy od českých občanů. U lékaře čekáme jako prosebníci stejně jako když jich sloužila polovina. Jejich ordinační hodiny jsou omezené, nejsou schopni svoji práci si zorganizovat tak, aby to vyhovovalo zákazníkům., a tak vyhovuje pouze jim. Je přece jasné, že jsou placeni pouze a jedině z našich peněz. Kdo jiný než lékař by měl mít vysoký příjem. Ale lékař by se musel chovat k pacietům stejně, jak se chovají v ostatních státech západního světa. Chtít "západní" příjem při zachování "socialistického" přístupu k zákazníkovi je přinejmenším neetické.  (Mimo jiné, onen "západní" příjem chtějí všiochni). A to ve svém věku vděčím mnohým lékařům a sestrám za mnoho. Určitě ne všem. MUDr. Rath mi nikdy nebyl moc příjemný. Dnes mu ale držím palce. 
 
pavel 99 25.1.2006 22:12

Re: Re: Re: Re: Re: Konec socialismu v lékárnictví.

zřejmě se Vám stýská po socialistickém zdravotnictví, které nám pan Rath "ordinuje".
Zuzka 27.1.2006 18:55

Samozřejmě čekáte u praktika čím dál déle.

Samozřejmě čekáte u praktika čím dál déle. To není jeho výmysl, ale je omezován smlouvou se zdravotní pojišťovnou, která praví, že pokud překročí počet bodů získaných za výkony- vaše návštěvy, odběry krve, aplikaci injekcí atd.- bude sankcionován. Většinou tak, že výkony nad limit mu budou proplaceny pouze cca 60% do výše 10% a pak stále níž. Systém financování zdravotnictví je tak "úžasný". Mimochodem jsem dnes někde četla, že VZP náhle platí praktikům včas. Jestli to nebude tím, že se v naší nemocnici (a jistě ne jen v té) objevil dopis okresní pobočky, že nám splatnost faktur za poskytovanou péči odsunují o dalších 10 dnů- na 100....
Pavlík 26.1.2006 0:13

Re: Konec socialismu v lékárnictví.

Přesně tak. Platíme za určitou službu. Pokud je lékáren dostatek, tak se marže můžou snížit ... dobře fungující stát se musí chovat také do určité míry tržně. Ukažte mi obor podnikání, ve kterém jsou zaručeny konstantní marže bez ohledu na obrat, a to na věčné časy a nikdy jinak. Stát si pro občany kupuje službu - lékárny. Proč by si té služby měl kupovat více než je potřeba? Tohle je přece ryze ekonomická záležitost.