25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 25.1.2006 16:45

Převod k řízení není právo k rozkradení a rozdání systémem já na bráchu........Re: Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

trochu mimo mísu 25.1.2006 20:59

Re: Nemilé dvd, Re: "Státní" pojištěnec

jaké platili OSVC minimuzm ty chytrolíne,to mohli platit tak zálohovaně a pak pěkně doplatit podle dosazeneho příjmu zbytek,přecti si zákon o platbě zdravotního pojištení a tam se taky dozvis,ze se pravidelne od roku 2003 zvysuje vymerovaci zaklad OSVC o  5 %.V roce 2006 Ty jako zamestnanec platis 4 % a já 13,5 %.CAU BBuddy
jezevec 25.1.2006 10:53

Re: Zdravotní pojištění státních zaměstnanců

Státní zaměstnanci platí ze své mzdy normální zdravotní a sociální pojištění jako každý jiný - je to sice taková hra s čísly, že státní zaměstnace dostane od státu peníze, ze kterých pak zase vrací státu část - ale někteří to tak potřebují pro dobrý pocit že nejsou paraziti, že si taky jako něco platí.
Za nezaměstnané (registrované na pracáku), důchodce a matky v domácnosti platí stát - cca 513 korun měsíčně.
Nezaměstnaní neregistrovaní na pracáku a OSVČ bez příjmů si musí platit sami cca 1100 měsíčně.
Za bezdomovce neplatí nikdo nic.
Odpověď 25.1.2006 14:34

Re: Zdravotní pojištění státních zaměstnanců

Za tzv. státní pojištěnce "platil "stát do konce roku 2005 481 Kč měsíčně, nyní je to o cca 2O Kč více. Je to za: miliony důchodců, 550 tis nezaměstnaných, děti, studenty, matky na mateřské,
a 20 tis. vězňů. Po sečtení s platbami živnostníků a 13,5% od zaměstance  a zaměstnavatele do dělá celkem asi 180 mld Kč, tedy 600 Euro na občana na rok- což je 4x méně než např. v Rakousku. A za tyto peníze máme péči srovnatelnou s Rakouskem a hlavně
 za péči s nejmenší spoluúčastí v EU-8% (na léky a zuby)- např. v Rakousku je spoluúčast 25%.  Jako pacienti můžeme být spokojeni- máme za málo peněz moc muziky.
klon 25.1.2006 9:25

Až mě běhá mráz po zádech

Já mám velmi dobrý návrh - co takhle stávkovat a nemarodit. Potom můžeme zdravotnictví zaplatit tolik, že ani nepípnou. A lékárny zavřeme, už nebudou potřeba. A propo, jaký je postoj pohřebních služeb k současné situaci ve zdravotnictví? Jestlipak si také zalobují? A když nevydělají hned, však se dočkají. Já bych jim pěkně skrouhnul marže...
Ladislav N. 25.1.2006 9:17

Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

 
 
No vida, už  je to tady!   Koordinační centrum proti vládní "politice" už existuje!    Začněme  Rathovi i s Paroubkem stříhat metr!
 
 
PAVEL - Děčín 25.1.2006 11:02

Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

O co lékařům jde?  Vždyť dostali přidáno, (z peněz které nikdy nevydělali), v podstatě to jsou placení lidé z daní již od doby kdy vstoupili do školství ( zdarma základní, střední a vysoká škola !!!!) a teď si na jejich výkony ani stěžovat nemůžete, protože není kam a když je kam , tak je to jako s policií, kde si taky stěžujete policii na policii.
Stát ve státě je zdravotnictví. Jedno je ale pravda, návrhy ministra Ratha jdou proti filozofii  bezplatného zdravotnictví, ale zaslepenost  poslanců levého bloku ( ČSSD + KSČM) toto není pochopit, to je ta inteligenční prázdnota jejich hlav. 
StandaT 25.1.2006 11:56

Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

Jde jim o dvě věci: jistotu práce až do důchodu a být onou vysněnou vyšší střední třídou.
Kikina 26.1.2006 7:14

Re: Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

Jo, jo; je to tak ! A navíc : Volby (= korýtka) jsou  v dohledu. Takže žádné prudké změny. A modré straky už čekají na svou (modrou) šanci skoro osm let, že pane Tupolánek . Takže žádné předbíhání...
gerontusinza 25.1.2006 13:56

Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

oni to vědí. Jen díky nucené správě VZP se objevili "drobné" únikové praménky, zmapovala se za těchto pár měsíců černá díra zdravotnictví tak , že se VÍ jak postupovat dál explicitně, nikoli intuitivně.  A všechny složky by chtěli vydělat, nikdo prodělat. Proto tolik řevu.
Petr 25.1.2006 15:11

Re: Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

Vy ubožáku, pořád jenom papouškujete černé diry, ale ani vy ani ten váš guru jste žádné konkrétní podklady nepředložily. A nechoďte na mě s koníkama, plyšovýma medvědama a IZIPem, protoře všechny tyto aktivity jsou hrazené z provozních nákladů pojišťovny. Ale oni kupodivu chybí peníze na léčbu. Tak kde jsou ty díry které nasekaly tě 11 miliard co?
gerontusinza 25.1.2006 16:48

Já na vás s ničím chodit nebudu. Jinak vy mě taky.......Re: Re: Nikoli Pavle, Re: Re: Lékaři brojí proti Rathovi, sestavili krizový štáb

MLOK1 25.1.2006 9:13

Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Nic nepodpoří věrohodnost pana ministra MUDr.Davida Ratha více, než když se dobrovolně vzdá 3% ze svého ministerského platu a položí je na oltář zdravotnictví. Pokud tak neučiní, nemůže se mastičkářům divit, že mu nevěří a jsou na něj na....í. Říká se tomu: "Káže vodu, pije víno."
Petr 25.1.2006 13:16

Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Ještě pro upřesnění. 3% z marže je cca 10-12% z příjmu lékárny. Takže -12% plat Dratha je správně.
mct 25.1.2006 13:20

Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

Počítáte to špatně. Jestliže jsem mohla uplatnit přirážku přibližně 26% (6% má distributor), a teď 23% (distributor má pořád stejně, mám pidilékárnu, tak se se mnou nemaže), tak jsem přišla o 11.5% hrubého zisku. Takže by se měl vzdát 11,5% svého platu, a podobně i ostatní ve zdravotnictví, když všem měří stejným metrem, jak se nás snaží přesvědčit.
SPA 25.1.2006 14:11

Re: Re: Pane ministře D. Rathe, jděte příkladem mastičkářům.

A jiné příjmy než z předpisových léku asi nemáte? Rovněž jsem nikde nečetl výsledky jednání lék. komory s distributory léku. A co úřad pro hospodářskou soutěž v případě, že distributor má minimálně dominantní postavení? Na co tu svou komoru vůbec máte?
Ladislav N. 25.1.2006 15:52

Re: A co úřad pro hospodářskou soutěž...

To je zřejmý nesmysl...
Ladislav N. 25.1.2006 1:44

Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

to ve svém textu napsal správně:
 
"...Ušetřit na péči o nemocné a zároveň zvyšovat lékařské platy je více než hanebné. Je to, slovy pana premiéra, politicky stupidní. A nic nedokazuje osudovou nemohoucnost ODS víc než fakt, že nechává takové politikum válet na ulici. ..."
Stredocech 25.1.2006 8:56

Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Ladislave, tentokrát souhlas. Ale politika Dr. Ratha a také ČSSD napovídá mnohé i o způsobu myšlení této strany a její představy o svých voličích. Tězce nemocné pacienty odepíší, protože je jich málo.
Ladislav N. 25.1.2006 9:12

Re: Tězce nemocné pacienty odepíší, protože je jich málo.

Oni socialisté z  KSČSSD si PROGRAMOVĚ vybírají menšiny, které se nedokáží bránit, protože "houfování" jim je cizí:  Viz OSVČ a živnostníci, lékárníci, a další menšiny... Inu, uvidíme... 
Žulový Aston 25.1.2006 10:03

Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Milý Ladislave N., snad se shodneme na tom, že ze tří skupin vysokoškoláků, které se starají o pacienta ( praktičtí lékaři, nemocniční lékaři a lékárníci) mají přece jen největší díl zodpovědnosti vůči života lékaři nemocniční. Protože u nich v nejhorším všechno končí. Přičemž v současné době mají tito nemocniční lékaři  - maximálně - asi poloviční platy oproti oběma dalším skupinám. Viz platová vyhláška MZd - nemocniční lékař po 30 letech praxe v nemocnici má plat 28 150 Kč. Hrubého, bez služeb. Zvyšování platů těchto lékařů se mi zdá adekvátní, protože se zcela naprosto ojediněle se vrací lékař z privátu do nemocnice. Nebo si snad přejete, aby v nemocnicích zůstali lékaři nejméně kvalitní? Nejhůře placení? A nezlobte se, nevšiml jsem si, že za tři měsíce, co je Dr Rath ve funkci, že by se zhoršila péče o pacienty - už proto, že noviny neuvedly ani jediný konkretní případ. Ani jediný, který by vyplýval ze systému, ne z individuální chyby některého ze zdravotníků..A nezlobte se, muž jménam Kamberský je na úrovni slavného soudruha Kojzara. Pouze jaksi namodro.   
Ladislav N. 25.1.2006 10:43

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

MUDr Rath (a Prof. Pafko s ním) rozpoutal "válku" naprosto lživými a odborně nekompetentními závěry a tvrzeními a tím "udává tón" celé akci, která rozhodně není rozumnou cestou k řešení problému. "Akci" spustil Rath s velkým humbukem, tak teď vidíte na vlastní oči v přímém přenosu, kam tohle všechno vede...
tatina 25.1.2006 12:43

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Protože nechcete znát pravdu a ani neuvádíte protiargumenty,tak Vy jste zase Kojzar jaksi nažluto.
Draga 25.1.2006 10:04

Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Udivuje mě, kolik lidí se neštítí plivat na lékaře a chce, aby jejich plat byl nižší než plat popeláře. Na druhé straně když onemocní, lezou k lékaři po kolenou a s uctivým úsměvem prosí o pomoc
Zveřejňované průměrné platy, údajně 40 000, je LEŽ! Zajímejte se, jakou mají lékaři hodinovou mzdu a dozvíte se, že něco kolem 125Kč.
Lidi uvažujte, ¨pokud máte pojištěný majetek, chcete, aby vám pojišťovna v případě karambolu proplatila hotel i stravování? Vztahuje se vaše pojistka i na kapající kohoutek? Dokud si lidé neuvědomí, že pojistka je nutná pro případ těžkých, nebo chronických onemocnění, úrazů a operací a že neslouží pro stravování v nemocnici nebo léčení "zaražen7ch prdů", tak se nic nezmění!!
Ladislav N. 25.1.2006 10:36

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Kde se tedy ten "průměrný plat lékaře 40.000 Kč" vzal? Není to jako s tou Rathovou a Pafkovou vylhanou marží lékárníků "32Kč ze stokoruny"? Přemýšlejte o tom!
Doktor 25.1.2006 15:12

Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

"Zaražené prdy" vás snadno přivedou na operační stůl, připraví o kus střeva a taky můžete skončit s bočním vývodem. 40.000 Kč měsíčně hrubého není nereálné - dosáhne totho plně kvalifikovaný lékař s cca 12 lety praxe, pokud si střihne měsíčně aspoň 100 hodin přesčasů.
Stredocech 25.1.2006 15:29

Re: Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Musím říci, že mě ty přesčasy lékařů připadají pochybné. V některých případech znamenají přetěžování lékařů (právě tam, kde by měl být lékař nejvíce fit, třeba péče o pacienty po těžkých operacích, kdy se doktor ve službě nevyspí) a jinde je to vlastně pohotovost na pracovišti.
Nevím, proč se ten systém nereformuje.
 
Doktor 25.1.2006 16:04

Re: Re: Re: Re: Petr Kamberský: Rath šetří - na druhých

Navrhněte jak. To je věc která není řešena asi 50 let.
Jan 25.1.2006 1:26

Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného, tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez komunis

Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného,  tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez komunistů (těch otevřených)! Nikdy nezapomeňme na dvě nejdůležitější věci: Kdo proti nám stojí a jak to můžeme změnit! Viz:
1) CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ!:
2) DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
MLOK1 25.1.2006 9:05

Re: Nenechme se zase českými politiky a jejich "nezávislými" novináři zmanipulovat náhradními tématy, kterými se nás snaží odvést od všeho podstatného, tak jako před každými volbami!!! Je jasné, že po volbách vznikne velká koalice ODS - ČSSD bez kom

Cibulko, říkáte to na české poměry neobvykle přímo a stručně. Obávám se ale, že můžete mít pravdu. Přeji hezký den.