26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vaeca 3.8.2006 10:14

Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Ovšem v Pardubickém kraji nekandidoval séf exeutivy, která rozhoduje o přerozdělování peněz ze státního rozpočtu. V tomhle případě mícháte jablka a hrušky.

To že si někdo zažádá o volební průkaz a volí jinde než ve svém volebním okrsku je zcela legitimní. Voličům z Ostravy nikdo nebrání v tom, aby jeli volit do Prahy.

A mimo to ... já z Ústeckého kraje, a to ještě z té chudší části. A mohu Vás ubezpečitže rozložení politických názorů odpovídá volebním výsledkům. Alespoň v mém okolíů To co jste popisoval byly jednotlivé případy, nikoliv masová záležitost.

nup 3.8.2006 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

No, myslím, že o rozpočtu rozhoduje sněmovna, resp. má kdykoliv možnost poslat vládu do kytek, když se jí něco nepozdává... Z tohoto titulu je myslím úplně jedno, kde kdo kandiduje. (Mimochodem, kdo že to opustil severomoravský kraj a jel raději zvítězit do Prahy?)

O legitimnosti volebních průkazů není pochyb. Já jen, že se tu objevovaly (teď už tolik ne, uznávám) historky o "odborářských autobusech" vypravených do Ústí, aby tam paroubek neprohrál a teď se ukazuje, že realita byla spíš jiná. Chápu, že touha porazit Paroubka i na úrovni kraje byla veliká.

No a ještě k těm "čtvrtým volbám po sobě": Zde, ve vší slušnosti, mícháte ovoce spíše Vy. Jistě uznáte, že sněmovní, komunální, senátní a EU volby jsou něco úplně jiného. Liší se minimálně účastí (jíž lidé tak nějak přirozeně oceňují význam těch kterých voleb) a též praktickými dopady. No a v těch nejdůležitějších si opravdu srdečně mohla ODS pogratulovat naposledy před 14 lety...

Vaeca 3.8.2006 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

To: NUP

No výborně. Vás slovník se z hospodského změnil na normální;-)

Sněmovna rozhoduje o rozpočtu jako celku. Jednotlivé kapitoly rozpočtu a jejich naplňování, resp. dodržování, májí na starosti jedtlivá ministerstva a státní úřady. Jinak by sněmovna musela rozhodovat o každé dotaci a to se samozřejmě neděje. (A myslím, že je to správný a logický postup.) Vláda, jako nejvyšší článek exeutivní moci, má samozřejmě právo určitou částí rozpočtu volně disponovat. Toho bylo využito nejenom v těchto volbách, ale i v těch předchozích, v roce 2002. A to je nepopiratelné.

O "odborářských autobusech" jsem články v těchto volbách nezaregistroval. Ovšem nečtu veškeré tiskoviny, takže to nemůžu vyloučit. Musím k tomu ovšem zopakovat, že voličské průkazy byla záležitost jednotlivců, nikoliv organizovaných skupin. Tito lidé tam jeli na vlastní náklady, místo aby šli v pohodlí odvolit doma za rohem. To je myslím důrazné vyjádření občanského názoru.

Ohledně voleb ... samozřejmě, že se jedná o odlišné volby. Moje poznámka ovšem směřovala k tomu, že Paroubek nevyhrál ani jedny volby. Když kandival do Senátu, nebyl ani mezi prvními třemi. Topolánek byl schopen dovést ODS k vítězství v každém typu voleb, které v ČR máme.

WorryJohn 3.8.2006 10:05

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Tak jí to přejme. Enjoy it! Ale proč pořád tak brečí?

glos 3.8.2006 9:42

Pane poslanče,

běžte už konenrčně do pr...

Em 3.8.2006 9:29

Teď už jen zbývá sečíst zde ty co s Vámi souhlasí a kdo ne.

Nic Vám to neříká?

Buvol 3.8.2006 9:29

A ještě něco! Tenhle ten Langer je živoucím důkazem,

že drzé čelo je lepší, než poplužní dvůr!

WorryJohn 3.8.2006 10:08

Re: A ještě něco! Tenhle ten Langer je živoucím důkazem,

Je to fakt. Taková rozsáhlá diskuze nad takovým ubohým ranním odvarem. Kdyby to napsal někdo jiný než Langer, ani pes by po tom výpotku neštěk.

Buvol 3.8.2006 9:26

Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Za manipulace s tzv. Kubiceho zprávou by měl být minimálně vyšetřován!

Křupan 3.8.2006 9:34

Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Proč ho tedy socanská policie nevyšetřuje? Proč nelétají vrtulníky? Proč se nežhaví detektor lži? Proč se neděje zatýkání v přímém přenosu? Protože vy socánci máte tolik másla na hlavě, že jediné na co se zmůžete, je vztekle poštěkávat a svalovat vinu na někoho jiného.;-€

I-Worm 3.8.2006 9:38

Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

to je právě to - on ten rozdíl mezi socany a ODS není až tak velký. Uvidíte za dva, tři týdny, jak se dohodnou, mafián, nemafián!

nup 3.8.2006 9:44

Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Za prvé policie není socanská, to je pravičácký pozůstatek myšlení z doby, kdy byla u koryta OdS a bránila ve vyšetřování svých zlodějen.

Za druhé se už vyšetřuje a za třetí OdS i pravičácká média o Kubicem mlčí jako ryby, protože už mají staženou zadel, že se provalí, jakým podovodem to vyhráli volby.

Vaeca 3.8.2006 9:51

Re: Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Řekněte mi jednu, prosím ... kde berete odvahu vyjadřovat se tak hloupe do veřejných médií. Ká být Vámi, styděl bych se nejen za slovník, ale i za to, že mám potřebu něco komentovat a neumím si vyhledat základní fakta a informace.

Děláte se zbytečně víc legračním, než nejspíš ve skutečnosti jste;-)

nup 3.8.2006 10:07

Re: Re: Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Řekněte mi jednu věc - kde berete tu drzost mně nadávat a neuvést jediný argument k tomu, co jsem napsal. Já si to umím vysvětlit jediným způsobem - bolševické zvyky se těžko opouštějí...

Vaeca 3.8.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Re: Od tohohle podvodníka to opravdu "sedí"!

Ukažte mi ve svém příspěvku jediný argument a já na něj budu reagovat.

Ale ve svém příspěvku používáte hospodský slovník. Na to nemá smysl reagovat jinak než jsem to udělal.;-)

Lea 3.8.2006 9:13

pane Langere

http://www.listy.cz/archiv.php?cislo=053&clanek=030501 stačilo by mi od vás kratičké vysvětlení . Vaše strana by měla udělat dvě věci. Změnit vedení - včetně Vás a změnit styl. Na popud vaší strany byla před volbami zneužita policie v předvolebním boji.V boji o moc jste neváhali sáhnout po metodách,za které by se nemusela stydět Stb.Stavíte se jako strana hájící inteligenci a přitom / i za podpory sdělovacích prostředků/ stále více polarizujete společnost . Váš voličský elektorát se vám začíná pomalu a nenápadně fašizovat. Vzhlédl se ve sloganech vaší strany a zařadil se jakoby na vrchol společenského žebříčku,kde jakýkoliv oponent je socka,chátra,lůza.Vy na sebe nebalíte inteligenci,která dokáže přemýšlet i v jiných rovinách,než jsou many,která vidí společnost v souvislostech.A když tak mluvíte o nutné samostatnosti a odpovědnosti každého jednotlivce,chovejte se tak,abyste šli příkladem.Nejezděte s Kutalem na Kilimandžáro, Tlustý ať vysvětlí,kdo mu půjčil na vilu, Němcová nechť nepůjčuje služební auto synovi. Jakoby ani zástupci samotné ODS nevěřili myšlenkám, které hlásají. Myšlenkám,že poctivostí,pracovitostí, člověk k bohatství přijde.Nejdete dobrým příkladem a nejste nadějí na změnu,kterou společnost nutně potřebuje.To dokazuje i váš článek,kdy nechcete vidět realitu 100:100. Pokud vím, sám jste se na změně volebního zákona podílel,tak mlčte. 

hodne neRath 3.8.2006 9:28

ale Leo....

uz zase? pro spravne EDY je ODS horsi nez KSCSSD? dopadnete po pravu jako nebozka US

Lea 3.8.2006 9:34

Re: ne Rathe

já chci zmenu k lepšímu. Tu mi ODS nedává. Jinak - Edy jsem volila,ale nejsem členem žádné strany.

hodne neRath 3.8.2006 9:42

Re: Re: ne Rathe

hmmm.... takze radeji KSCSSD?

Lea 3.8.2006 10:00

Re: Re: Re: ne Rathe

Jsem především pro dodržování Ústavy ČR.

Vaeca 3.8.2006 9:39

Re: pane Langere

ODS zneužila policii, kterou má 8 let pod palcem ČSSD. Už jenom tohle Vaše tvrzení je nanejvýš úsměvné. Proto další nesmysly a hlouposti, které píšete ve svém článku nemá smysl komentovat.

Lea 3.8.2006 11:31

Re: Re: pane Langere

No nezlobte se Vaeco,ale na vnitřní pnutí Kubiceho,který musel ventilovat problémy 4 dny před volbami /přičemž Vidím ještě narychlo stačil svolat výbor/ prostě nevěřím.Kubice tam straší léta a to prozření si vybral skutečně v prarvou chvíli. To i bez ohledu na to,zda jeho útvaru sebrali počítače.Sehrál roli mouřenína,nic jiného.

quardok 3.8.2006 9:46

Re: pane Langere

aCH LEO, kdož si bez viny hoď kamenem. Je pěkné že vidíte realitu 100 na 100, tzn. všichni přemýšliví intelektuálové tedy sborem nahánějí komunisty do party.

BTW článek je dost manipulativní a zvláště poukaz na čistotu privatizace, to je docela směšné.

Dle mého názoru je realita 81:74 (nevím přesně) a tady má p. Langer pravdu. To, že hraje ve straně zlého směrem k lidem, toho jste si pravděpodobně nevšimla.

Sorry, ale dRath a Puchejř pro mě bohužel socky a chátra jsou.

Lea 3.8.2006 11:36

Re: Re: pane Langere

nikdo nikoho nikam nenahání. O podpoře komoušů vyjednával Tlustý,uvažovali o ní dva hejtmani atd. Takže mi připadá daleko logičtější,když ČSSD mluví za levici jako celek,než když naše hráz antikomunistů  s komunisty vyjednává. A případná  podpora by zadarmo jistě nebyla. 

JH 3.8.2006 11:53

Paní Leo,

klobouk dolů - jste první žena v diskuzi, kterou neokouzlil přhlouplý Langerův televizní úsměv.

Antonín Hrbek 3.8.2006 9:09

Hluboké, ale skutečně hluboké omyly pana Langera II

Pan Topolánek je ve stejné situaci jako Napoleon před Moskvou. Bitvu (u Borodina) sice vyhrál ale pana Paroubka nezničill (kde pak jsou slavné výkřiky, že ODS ve volbách získá nad 50%?). Pan Paroubek se jako Kutuzov stáhl a organizuje nepříjemné výpady. Klíč k Moskvě není v rukách pana Topolánka ale má ho někdo jiný. I kdyby tento klíč pan Topolánek získal, a do Moskvy "vítězně" vtáhnul, vzplane mu tato nad hlavou a nebude mít kde přezimovat. Takže nezbývá nic jiného než přemýšlet o ústupu s minimálními ztrátami, respektive o uzavření příměří nebo dokonce míru. Na obzoru je totiž stále sesazení z vedoucí pozice. Jak již bylo správně řečeno - jestliže se ODS domnívá že skutečně vyhrála volby jak de facto, tak de jure, ať sestaví vládu a vládne. Pokud to není schopna udělat, tak to asi s tou výhrou nebude tak slavné. Jinak pokud jde o novou opoziční smlouvu a "zradu na voličích", tak již samotná koaliční smlouva je zrada na voličích non plus ultra. Stačí jen porovnat Modrou šanci nebo Modrou knihu (kterou nyní ve své podstatě vydal pod svým jménem "ekonom" Pavel Kohout pod názvem "Cesta k rovnováze") s tím, co se dostalo do koaliční smlouvy. Takže další zrada navíc již mnoho neznamená. A pokud někdo nechápe, že politika je umění možného a vzájemných ústupků i kompromisů, tak mu opravdu není pomoci.

erik 3.8.2006 12:26

Re: Hluboké, ale skutečně hluboké omyly pana Langera II

ale tondo-to chce trosku klidu.Vzdyt jde jen o ty koryta-tys to jeste nepochopil? To je mi te uprimne lito.ale jinak,kam se podivas,vsude svincik a obavam se,ze ho nikdo jen tak nezamete.

Antonín Hrbek 3.8.2006 13:02

Re: Re: Hluboké, ale skutečně hluboké omyly pana Langera II

Vážený eriku,

mám tu obrovskou výhodu, že po žádném korytu netoužím a ani ho nepotřebuji.

S pozdravem

Antonín Hrbek 3.8.2006 9:09

Hluboké, ale skutečně hluboké omyly pana Langera I.

I v zastupitelské demokracii může být správou věcí veřejných pověřen člověk, který nedostal pověření od voličů. To byste měl vědět. Říká Vám něco jméno Tošovský? Doufá, že mi k Vašemu tvrzení ocitujete příslušná článek Ústavy. O tom kolikrát vyhrál volby pan Paroubek a pan Topolánek a hlavně Vy, byla již diskuse. Doporučuji Vám naučit se počítat, abyste neplácal něco o tisícinásobné legitimitě. Paroubkově vládě byla dána důvěra parlamentem a dosud nevznikl zákonný důvod, aby podala demisi a přestala vládnout. Měl byste se asi spojit s paní Němcovou (několikráte nezvolenou předsedkyní sněmovny) a začít znovu organizovat demostrace "lidu". O tom, že má pan Topolánek "nárok" jít jako předseda nové vlády žádat od důvěru Poslaneckou sněmovnu vykládejte panu Klausovi, který pana Topolánka zatím sestavením vlády nepověřil. Na Vašich výkladech práva je však jasně patrno, kdy jste je studoval. Nápad s prázdným papírem a 101 podpisy je zajímavý - předložil jste jej i panu Topolánkovi, který má občas potíže sehnat 99 hlasů?

Petr.Boleticky 3.8.2006 9:03

Pane Langere

I když mám k Vaší osobě, způsobu chování a vystupování výhrady, s Vašim článkem souhlasím. Ale můžete mi odpovědět, co Vaše strana dělala nebo neudělala, když ČSSD po odstranění Špidly v podstatě ztratila mandát jako celek? Podle mne jako tehdejší opozice jste spoluzodpovědni za to, že bylo Paroubkovi umožněno to, co provádí. Také šlo v podstatě jenom o přetažení jednoho hlasu anebo měly být předčasné volby již před 2 léty.