26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bez brýlí 3.8.2006 11:17

Re: Re: co na to M.Horáková

ještě jste u Klause zapoměl na volební přepočet, který pravici ubral a levici nepoškodil. To jsou ale fakta. Evidentně nevadí všem stejně. Pro některé modré i rudé je to dokonce přednost VK. :-(

Antonín Hrbek 3.8.2006 10:44

Re: co na to M.Horáková

Nerad bych měl vládu, kterou si zasluhujete Vy. Milada Horáková byly poslankyní za národní socialisty. Mimo jiné - v době kdy byla zavražděna byl ve vládě za národní socialisty pánové Neuman a Šlechta, za lidovce pánové Petr a Plojhar

Křupan 3.8.2006 10:49

Re: Re: co na to M.Horáková

Takže komunisté v tom byli nevinně, co? Chudáčci.

jin 3.8.2006 11:13

Re: Re: co na to M.Horáková

Horáková byla zavražděna 27. červen 1950 a to tady vladli zřejmě marťani.

Antonín Hrbek 3.8.2006 11:33

Re: Re: co na to M.Horáková

Prosím zopakujte si čtení. Vládli komunisté spolu s národními socialisty, lidovci atd., a ani jedni se k tomu dnes nehlásí. Pokud si to nepamatujete, tak byla i období, kdy ministrem "spravedlnosti" byl národní socialista. Ale argumentovat sociální demokratkou Miladou Horákovou otáčející se v hrobě (mimochodem byla spálena) je přece jen silná káva svědčící o základníchneznalostech.

Ladislav N. 3.8.2006 15:29

Re: Re: Re: co na to M.Horáková

No, rozhodně těžko zpochybníte - tváří v tvář faktům - že Horákovou zavraždili komunisté. O tom, že tvrdou a krvavou rukou vládli komunisté - a NS s ČSL byli jenom formálním přívěškem,  asi nemá smysl s vámi diskutovat.

Antonín Hrbek 3.8.2006 16:03

Re: Re: Re: Re: co na to M.Horáková

Také máte asi potíže se čtením. Samozřejmě že vládli komunisté, ale ti by nemohli tak snadno vládnout, kdyby nebylo kolaborantů a přisluhovačů včetně agentů.

Dovoluji si Vás upozornit na některé skutečnosti. v roce 1940 davy aplaudovaly při promítání Harlanova filmu "Žid Süss" a udávaly židy, kteří skryývali nebo nenosili hvězdu. V roce 1942 vylévaly slzy nad úmrtím Heydricha a odsuzovali atentátníky. V roce 1945 věšely na lucerny lidi, v roce 1948 volily manifestačně Národní frontu, v roce 1950 žádaly pro Horákovou smrt, v roce 1952 smrt pro Slánského a spol. v roce 1977 odsuzovaly Chartu atd. atd. až po cinkání klíčů na Václavském náměstí v roce 1989 a současné hromadné plivání na nepohodlné. Hlavní důvod - vlastní prospěch a černé svědomí.

K tomu "formálnímu přívěšku" - Mitgefangen, mitgehangen! Jako měla být zakázaná KSČM, tak měla být zakázani i kolaborující lidovci. A kdo k nim vstoupil před rokem 1989 musí se dnes tvářit jako zásadový antisocialista a antikomunista.

Kertag 3.8.2006 18:30

Re: Re: Re: Re: Re: co na to M.Horáková

Zcela souhlasím,vypadá to,že historická paměť našeho národa se zhoršuje daleko rychleji než bych čekal !  8-o

jin 3.8.2006 10:30

Maskovani komunisti

vili 3.8.2006 10:25

2 000 000 000

Hlava mi to nebere, ale jestli je volební výsledek 1:1 a levici volilo cca 2 000 000 lidí, pak "tisíckrát legitimnější" pravicovou vládu by muselo volit 2 000 000 000 lidí. Že u nás ODS volili i čínani, včetně kojenců a dokonce dvakrát?

huhu 3.8.2006 10:25

přesně Ivane Langere...

a pobouření sockomouši podrážděně reagují.....:-D

Sch.glosátor 3.8.2006 10:22

To jsou prázdná a falešná slovíčka.

Podstatou není záludnost a zkaženost ČSSD, ale neschopnost ODS. Kdyby v čele nebyl Topolánek, ale například  Bém, pravostředová koalice by v Poslanecké sněmovně měla většinu.

demokrat 3.8.2006 10:04

zbytečný článek

Článek je bez nějaké myšlenky, jak současný problémový stav změnit, takže poněkud zbytečný. Na současném patu se podílejí obě strany. ODS stanoviskem, které zopakoval Toolánek i v neděli, že Paroubkovi nedájí s Klausem šanci, aby sám sestavil vládu. Proto Paroubek blokuje zvolení předsedy Sněmovny, který by mu ve třetím kole, pokud by byl z ČSSD, tuto možnost dal. A protože si asi Paroubek není jistý svou 100kou, tak se nechce utkat férově s ODS o vedení Parlamentu a brání svým poslancům, aby mohli tajně volit. Fakt je, že je obvyklé v demokratických zemích, že druhá nejsilnější strana dostává příležitost sestavovat vládu, pokud vítěz neuspěje. Pak ale věřím tomu,že Paroubek může přetáhnout některého levicového zeleného, třeba i pod pohrůžkou, že vytvoří s ODS velkou koalici a bude se příštš volit už většinovým systémem (což by pro zelené byl konec). Velká koalice není dobré řešení, zejména pro ODS, ale i pro občany. U ODS je špatná zkušenost z Opoziční smlouvy, která ji těžce poškodila. My občané se obáváme, že velká koalice ještě více povolí stavidla zlodějinám, které jsou již největším problémem dnes. Zvláště pokud by v čele ODS stál Bém, který z ODS vytváří stranu, kde si lze koupit i třeba fiktivní členy a dostat se tak do čela zastupitelských kandidátek (viz nedávný případ prezentovaný v tisku s podvodným jednáním Jančíka na Praze 5).

Kateřina Dostálová 3.8.2006 9:56

V našem Olomouckém kraji

pan Langer ovšem volby se socany prosral na celé čáře, volební lídr jeden všechytrá. Jakýsi volič pravil, že je pro něho Langer stejně atraktivní jak znečištěná záchodová mísa.

To se to Paroubkovi drží ODS u huby, když má ODS Langera v předsednictvu. 

huhu 3.8.2006 10:27

Re: V našem Olomouckém kraji

asi jste si nevšiml, že je článek o Paroubkovi a řešení situace na celostátní úrovni....:-D

xxx 3.8.2006 11:19

Re: Re: V našem Olomouckém kraji

A proc ho nenapise alespon nekdo z ODS, ktery svoje volby vyhral, ne nejaky mamtak, jehoz dny v ODS se chyli ke zdarnemu konci.

Jaroslav M. 3.8.2006 9:55

Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Paroubek má svoji stovku jistou a předpokládá, že až se bude sestavovat vláda potřetí (a bude to on, kdo ji bude sestavovat), najde se nějaký poslanec, který ve strachu, že v předčasných volbách přijde o svůj pašalík, mu dá hlas.

Navrhl bych Topolánkovi toto: Vyhlásit mobilizaci - ale tentokrát ne slovy, ale skutky.

Slíbit KDU a Zeleným (a i veřejně to vyhlásit), že do předčasných voleb půjdou společně jako trojkoalice. Volebním programem by byl nyní dojednaný koaliční vládní program. KDU a hlavně Zeleným by se slíbilo tolik míst na volitelných pozicích, aby stávající poslanci měli svá křesla jistá - což by jistě nebyl problém.Vzápětí poděkovat presidentovi a nechat ho, aby sestavením vlády pověřil Paroubka.Jednotná trojkoalice nemůže na předčasných volbách prodělat -v minulých volbách měla dnešní trojkoalice cca o 3% více hlasů, ale většinové prvky hrály proti malým KDU a Zeleným ve prospěch KSČ. V případě volební trojkoalice by naopak většinové prvky hrály pro trojkoalici, takže by i při případném poklesu popularity o řádově 5% měla mít převahu mandátů.

Jedinou obranou Paroubka by mohla být otevřená koalice s komunisty (aby zase eliminoval nevýhodu většinového systému on).

Zatím jsem podobnou myšlenku nezaznamenal.

Vaeca 3.8.2006 10:00

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Jednoznačně s Vámi souhlasím!

Myslím, že v tuhle chvíli je nejdůležitější, aby se ODS nenechala zlákat a stála si koalicí. Jakékoliv jiné řešení, postoj, jí uškodí u voličů i potencionálních koaličních partnerů.

U mě a mého okolí zcela jistě.

Dag Badman 3.8.2006 10:01

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

drobný problémek je v tom, že někomu z koaly by se mohlo z předčasných voleb udělat nevolno a podpořil by Paroubka.

WorryJohn 3.8.2006 10:03

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Skvělý nápad, jak nechat Paroubka další 4 roky vládnout :-D

Dagmar 3.8.2006 12:11

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Souhlasím s vámi. Nejhorší krok, co by ODS mohla udělat, je zrada koaličních partnerů. Po opoziční smlouvě, kterou usmolil Zeman  a Klaus, hledali pravicově podvedení voliči v řadách ODA a US DEU. Teď se vrátili a měli by být znovu podvedeni?

Chce to nové volby a zákon, který sčítá faktické hůasy a ne " obecní hausnumera".

Rolen 3.8.2006 13:51

Re: Pane Langere, na VM jsem si přečetl tuto úvahu a přijde mě dost zajímavá.

Obávám se, že volební trojkoalice by neměla tolik hlasů jako povolební. Zejména voliči Zelených (ale i KDU-ČSL) by těžko zkousli být "Modrozelení", Vtip je v tom, že "pravicový" je v SZ pouze Bursík ale ne straníci a voliči. Dále pak si myslím, že by to byl konec KDU-ČSL i SZ (alespoň parlamentní).

Psí vrah Čumil 3.8.2006 9:48

Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Vaeca 3.8.2006 9:52

Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Kolikery vyhrál Paroubek volby???

Dag Badman 3.8.2006 9:54

Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

ve svém volebním okrsku minimálně jedny ;-P

Vaeca 3.8.2006 9:56

Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

V baště ČSSD vyhrál o 0,5% nad pravicovou stranou. Do Ústeckého kraje před volbami "napumpovali" cca 30 miliard kč jako součást "předvolební kampaně".

ODS vyhrála čtvrté volby po sobě. Trochu rozdíl ... nezdá se Vám???

Dag Badman 3.8.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

na to, že v tom okrsku kandidoval velmi oblíbený Gandalovič se mi to zdá jako slušný úspěch. Zajímavější by to určitě bylo, kdyby byl protikandidátem třeba Langerovi nebo Římanovi ;-)

ODS byla první ve volbách, to ovšem neznamená, že vyhrála. Vyhraje ten, kdo sestaví funkční vládu.

Vaeca 3.8.2006 10:09

Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

ODS byla pevní ve volbách, ale nevyhrála.

;-D Závidím Vám Vaší logiku. Žije se Vám asi dost jednoduše ;-D

Ovšem v tom případě se musím ptát, jaký výsledek by nastal, kdyby protikandidátem byl dRath.

Dag Badman 3.8.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Volby jsou závody o to, kdo bude moct prosazovat svůj program. A prosazovat svůj program bude ten, kdo sestaví vládu. Zatím se o tom může ODS jenom zdát.

nup 3.8.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Inu - Ivan Langer v celé své kráse... :-)))

Málo se ví, resp. cudně se o tom v jistých médiích mlčí, že rozdíl mezi ODS a ČSSD byl v ústeckém kraji výrazně vyšší než v kraji pardubickém, kde vyhrála ODS. To za prvé.

A za druhé se malému rozdílu v Ústí nelze divit, když pravičáci z Prahy, kde je o výsledku rozhodnuto předem, houfně odjížděli volit na sever a ještě se tím chlubili - viz Aston zde na Psu bezelstně přiznal, že jeho kamarádíčka přišel do Kadaně dekorovat modrou šipčičkou sám Gandalovič osobně. Takže asi tak.