27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nevítězové voleb

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mojo 31.7.2006 5:16

slušnej fotbal

Osobně sleduji současnou situaci po způsobu fotbalu, kdy hrají mužstva, která mi jsou víceméně lhostejná. Je mi jedno, kdo vyhraje, spíš mne zajímá předvedená hra.

Musím říct, že ze strany Topolánka je to vyslovená holomajzna. Hraje na náhodu, zkouší naivní triky, které mu nikdo nezbaští (desatero), nasazuje hráče, kteří jsou dávno za zenitem (Tlustý, Langr, Nečas...) bojí se nasadit nadějné juniory (Pospíšil...). Zkrátka zklamání.

Paroubek naproti tomu hraje sice drsné cattenacio, ale hraje ho mistrně. Vychází ze skvěle zajištěné obrany (kontrola lístků) a soupeře nepustil do jediné šance. S manšaftem, který má k dispozici dokáže uhrát maximum možného. Směrem dopředu se sice nepokusil skoro o nic, ale vzadu je to bez chyby. Čeká na jediný break a pokud přijde, o vítězství se nemusí bát.

Nyní se čeká na chybu. Předvedená hra zatím dává tušit, že Paroubkova squadra ji asi neudělá. Jediné co jim asi hrozí, že je zařízne nějaký Milánek (nebo spíš Vašík).

Modří by měli změnit kouče, omladit mančaft a nasadit zcela jinou taktiku. Pak by měli hodně velké šance. Ovšem za současného složení se jich rudí moc bát nemusí.

šakal 31.7.2006 6:45

...Dovoluju si upozornit, že...

..."holomajzna" je hokej na suchu s tenisákem... Tolik k Vašemu nadšení pro fotbal ;-P

šakal jágr

Semiramis 31.7.2006 7:34

Re: slušnej fotbal

To jste vedle jak ta jedle! Paroubek vůbec nehraje, jen se semkl s komouši kolem branky. Takzvaná totální obrana v podobě kontroly lístků, kterou sledujete s takovým obdivem, je totiž mezi slušnými hráči silně nefér.

I-Worm 31.7.2006 11:26

Re: Re: slušnej fotbal

ne tak nefér, aby ji soupeři nekopírovali.

Semiramis 31.7.2006 12:48

Re: Re: Re: slušnej fotbal

No, nevím o tom, že by všichni koaličníci předem vybrali hlasovací lístky a předali je některému z  předsedů, který by je zahodil či co s nimi udělal. Takový podraz si dovolil jen Vrchní Šibal.

Malý Aston 31.7.2006 7:41

Re: slušnej fotbal

Pokoušíte se být nadstranický ale nějak Vám uniklo,že sestava mužstva a jejich dresy jsou rudé.Kdyby Paroubek hrál jen za ČSSD je to v naprostém pořádku,ale on hraje i za KSČM a to již v pořádku není. Takže skutečně máme dvě družstva,jedno složené,podepsané,demokratické a hlasující a druhé extremistické,diktátorské,nehlasující a nepodepsané. Jen doufám,že rozhodčí na Hradě není Beneš aby bolševikům ustoupil a občané jako pozorovatelé již poznali,že rudá barva je barva bolševická. Jediná možnost je dát možnost občanům aby znovu složili svá mužstva s novým poznáním,že ČSSD+KSČM je jedno mužstvo a to mužstvo bolševiků,kteří nikdy nepracovali,což znovu v poslanecké sněmovně pravidelně prokazují.

D.P. 31.7.2006 9:11

Re: slušnej fotbal

Upřímně řečeno, sestava se Sobotkou, Škromachem, tvrdým tunelářem ČSA Tvrdíkem a kapitánem Paroubkem mi jako špicové mužstvo taky moc nepřipadá. Jinak ano, betinují úspěšně, ke škodě nás všech. On upřímně řečeno Topolánek moc možností, jak to rozbít nemá, když Paroubek za žádnou cenu a za žádné programové ústupky o podpoře vlády trojkoalice jednat nechce. Asi by bylo opravdu nejlepší dát mu šanci na sestavení vlády, jak píše autor.

pefben 31.7.2006 9:41

Re: Re: slušnej fotbal

Dát mu šanci a jako programový ústupek mu naordinovat rovnou daň.... ;-D

pefben 31.7.2006 9:38

Re: slušnej fotbal

Vraťte se mezi rowdies.....

Pozorovatel 31.7.2006 9:43

Re: slušnej fotbal

Tak Paroubek "hraje" podle Vás skvělou obranu v rámci pravidel. Nikde v pravidlech fodbalu není, že by si družstvo hrající na obranu nemohlo branku zela regulérně zazdít (cihly a cement) ne bo tam natáhnout nějaké pletivo a všichni fanouškové tohoto družstva mohou jásat jak skvělá je to obrana, protože jim nikdo branku nevstřelí a o to přece u fanklubu jde. Na celé řadě příspěvků je krásně vidět jak fanklub Paroubka tuto filosofii podporuje. Mnohdy se při to jedná zřejmě o jinak inteligentní lidi. Já jsem zklamán.

Dedek 31.7.2006 4:49

Dotaz

Je pravda , že poslanci trojkoalice chodí v posledních 3 kolech hlasovat ve dvojicích, aby si zkontrolovali ,že mají správně vyplněné hlasovací lístky?

karel I. 31.7.2006 8:11

Re: Dotaz

Dědku, nevím jestli v posledních třech kolech, možná ano, možná ne. Ale každopádně je to reakce na sviňárnu  páně Paroubkovu, který zahájil práci svých nových poslanců tím, že jim zakázal samostatně hlasovat stylem "účast je dobrovolná a bude se kontrolovat."

Dedek 31.7.2006 8:45

Re: Re: Dotaz

Nebo je to reakce na to , že nebyli schopni dát v 1. kolech 100 hlasů dohromady?

Semiramis 31.7.2006 13:06

Re: Dotaz

To by se tak oranžovorudým hodilo do krámu, že? Aby v tom svinstvu nejeli sami!

pochybovač 31.7.2006 20:24

Re: Re: Dotaz

A není to náhodou jen jediná možná obrana proti podplacení některého socdem poslance ze strany trojkoaly?

?? 31.7.2006 2:22

Re: pro odlehčení...

To zase bude řevu ;-O(Y)!!

Ladislav N. :-))) 31.7.2006 2:34

Re: pro odlehčení...

 ;-DR^ ... Super!!

Jo !!!! 31.7.2006 8:11

Re: pro odlehčení...a trefné !!!

Díky. Je lepší, když infarkt dostane karikovaný, než postižení lidé v této zemi. Ono neškodí, když mimino občas dostane na zadek ....

Ladislav N. 31.7.2006 1:00

Paroubek se přímé konfrontace bojí a snaží se situaci spíše vysedět, než rozhodnout jakýmkoliv aktivním přístupem k problému. Objektivní zájem země na co nejrychlejším vyřešení celé situace jej nezajímá, ...

Přesné!!

Dvořák D. 31.7.2006 0:38

Přesná analýza

Tento článek pokládám za přesnou a výstižnou analýzu. Dovolil bych si jen dodat, že Paroubek asi ví o nějakém - v pořadí 75-tém poslanci ČSSD. Nicméně taky zcela určitě ví, že pokud dovolí svým poslancům tajnou volbu asi se nedopočítá ani těch 74 hlasů, přestože by se měl dopočítat kýžených 75. A tady čas hraje proti němu - čím déle se bude projevovat jako uzurpátor moci tím roste šance, že některý z jeho zvolených spolustraníků už na to nebude mít žaludek. Ne každý totiž snese všechno. Za jeho klíčovou chybu bych považoval, kdyby dopustil nekontrolované hlasování svých poslanců.

Astn 31.7.2006 8:15

Re: Přesná analýza

Máte pravdu, analytická jednička opět přesně vystihuje podstatu problému. U takového komentáře můžete klidně "vypnout mozek" a kochat se pravdivostí.

maleficium 31.7.2006 12:29

Re: Re: Přesná analýza

máte pravdu, klidně vypněte mozek, autor už to udělal

Astn 31.7.2006 21:55

Re: Re: Re: Přesná analýza

Autor komentáře je analytický génius!