28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nevítězové voleb

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 31.7.2006 22:13

Re: Re: Re: Poslanci ČSSD nesmí volit kontra volič občan

Mají přeci tři možnosti. ANO, NE a zdržel se. Hácho podepiš, poslouchej hlas většiny, hlas našeho lidu. A bylo to tady.

zajíček8 1.8.2006 0:46

Re: Re: Re: Re: Poslanci ČSSD nesmí volit kontra volič občan

Kdyby při "zdržel se", musel poslanec vhodit upravený lístek do urny a úprava by se děla za plentou, tak by p. Paroubek nemohl  kontrolovat své poslance.

vlastimil 31.7.2006 15:19

Trucuje ?

Trucuje? Není pouhé přání otcem myšlenky? Stejně jako u obecně rozšířeného, většinově přijímaného, leč fatálního omylu, který nazval naši současnou povolební téměř remízu "patová situace", je také u právě uvedeného hodnocení současného postoje p.pr.P. podsunut určitý podprahový aspekt,  který předem "amnestuje" neúčinné postupy a postoje p.př.Topolánka a jeho trojkoalice. A je-li na místo trucu jen obyčejná rozvaha(?), pak nemá-li být kdokoli upřednostňován, musí být hodnocení pravice a jejich představitelů přece jen méně "kamarádské". 

Minorita 31.7.2006 13:36

Je divné, že se vůbec nemluví o fatální Klausově chybě

Udělal ji, když v povolebním opojení prohlásil, že od něj ČSSD možnost sestavovat vládu nedostane. Až poté si Paroubek uvědomil, že druhý pokus vlastně nepotřebuje, ale až ten třetí. Důvody uvedl p.Bartoň v článku výše. Byl by dobrý trik, kdyby nyní dostal Paroubek pověření z rukou prezidenta, jenže to by nyní znamenalo těžkou ztrátu prestiže pro Klause a odepsání Topolánka. Paroubek musí doufat, že tohle Klaus ani ODS nezkousnou a že mu nakonec raději toho předsedu Sněmovny pustí za to, aby mohli aspoň na pár měsíců do Strakovky.

Ostatně už je jasné každému, že celých těch 50 dní po volbách bez podniknutí jediného ústavního kroku (další Klausova blamáž, které si kupodivu nevšímá ani Právo a důvod pro Paroubka, aby odmítal jakékoli úvahy o nových volbách) bylo jen čekáním na Teplíka. Zatím nepřišel, Topolánek se snaží čekat dál.

Minorita 31.7.2006 13:37

Re: Je divné, že se vůbec nemluví o fatální Klausově chybě

V jedné diskusi před pár dny předběhl p.Bartoně v konstatování možnosti triku na Paroubka s pověřením ve druhém gardu Halladin ve jedné zdejší diskusi. Komu čest, tomu čest.

Ladislav N. 31.7.2006 13:45

Re: Re: Je divné, že se vůbec nemluví o fatální Klausově chybě

Což kdybyste místo planého blábolení Klause citoval? ;-P

Minorita 31.7.2006 14:02

Re: Re: Re: Je divné, že se vůbec nemluví o fatální Klausově chybě

Vy chcete popřít, že to Klaus neprohlásil? Trapně blábolíte.

Ladislav N. 31.7.2006 15:36

Re: Bláboly bez citace...

Citujte, kdy, kde a co Klaus přesně řekl!!

Malý Aston 31.7.2006 13:49

Re: Je divné, že se vůbec nemluví o fatální Klausově chybě

Prezident jasně prohlásil,že občanovi,který pronesl památný projev po vítězství a oslavu roku 1948 nikdy nepověří sestavováním vlády.Klaus není Beneš a není rok 1948 aby moc ve státě byla předána bolševikům. Celá ta promarněná doba,to je nová předvolební kampaň aby si každý uvědomil,že ČSSD+KSČM je již jen jedna politická strana a to bolševická. Tato fakta,řada občanů neznala.Občané volili ČSSD a dnes zjišťují,že volili Grebeníčka. Počkejme na nové volby,ono se ukáže zda ten podvod Paroubka na jeho voliče projde.

Minorita 31.7.2006 13:27

Qwerte, odpověď je jednoduchá

O váš návrh už v ČSSD nikdo nestojí. Pokud by hodili přes palubu komunisty, stali by se trapným přívěskem pravice jako za Horáka, kteří by byli uráženi jako tehdy, kdy jim Kočárník chtěl jako bezvýznamným drobečkům ukrást i Lidový dům. Dokud tu komunisté jsou, proč je nevyužít? Jsou dnes daleko méně nebezpeční než ODS a její policajti a lobbisté. Já vím, že se z toho politickým vězňům z 50. let musí dělat špatně, ale Adenauerův Globke byl spoluautorem Norimberských zákonů a jak poté popracoval na budování poválečné německé demokracie.

Malý Aston 31.7.2006 13:35

Re: Qwerte, odpověď je jednoduchá

Tak pokud to co píšete je oficielní politika ČSSD,tak raději nové volby.Skutečně je ČSSD schopna spojit i s nacisty aby se udržela u moci?

qwert 31.7.2006 13:43

Re: Re: Qwerte, odpověď je jednoduchá

Kdyby jen, ale dokonce i s MARŤANY, všici jsme to slyšeli na vlastní uši!!;-€;-€

qwert 31.7.2006 13:45

ad Adenauerův Globke....

možná, ale stranu jako takouvou zakázali a demokratické soutěže nevpustili.

Gadžo 31.7.2006 14:16

Re: Qwerte, odpověď je jednoduchá

Že tě huba nebolí ((((;-€;-€;-€. Dokud tu komuniské jsou hrozí nebezpečí života i tvého, pokud si to neuvědomuješ. Třeba by ses taky  stal politickým vězněm ty Minorito. Doufám, že jsi opravdu minorita této společnosti, ta nejminoritovatěšjí  !!!

Ladislav N. 31.7.2006 17:57

Re: Qwerte, odpověď je jednoduchá

ČSSD si politickou spolupráci s KSČM dvakrát usnesením sjezdu zakázala. Teď už se (pod Paroubkovým vedením) zřejmě jedná jenom o cár papíru...

Brtník 31.7.2006 23:19

Re: Qwerte, odpověď je jednoduchá

Podle toho ta německá "demokracie" vypadá. Dnes ovládá prostřednictvím EU celou západní Evropu - a plní tak nacistické cíle vytvoření Třetí říše národa německého. viz http://jirisoler.wz.cz/fascist.html.

Ash 31.7.2006 13:25

Řešení ?

Kdyby byl Topolánek opravdu frajer, mohl by prohlásit, že politická jednání jsou zablokována kvůli osobní animozitě představitelů obou hlavních stran a že proto v zájmu země odstoupí ze své funkce i z jakékoli účasti na příští vládě, pokud totéž udělá i Paroubek. Nevím, jestli by to opravdu vedlo k definitivnímu řešení, ale Paroubka by to postavilo do velmi komplikované situace. A pohled na jeho reakci by za to určitě stál ...

Malý Aston 31.7.2006 13:30

Re: Řešení ?

Je i jiné řešení. ČSSD prohlásí že má jen 74 poslanců a ne 100 poslanců.

franta 31.7.2006 15:21

Bože, Kriste

Nejste Vy nějakej zaujatej ? No tak "ČSSD prohlásí že má jen 74 poslanců", no a co ? Proč pořád jako malej jarda trváte na tom, aby někdo něco řekl ? Co se tím změni ? Rozleje se Vám teplo po duši ? Tak tedy já slavnostně prohlašuji :

ČSSD MÁ JEN 74 POSLANCU !!!!!

Je Vám líp? 

Lájoš B 31.7.2006 16:36

Re: Bože, Kriste

Stačí, aby Paroubek potvrdil platnost Bohumínského usnesení a odmítl spolupráci s extrémní levicí. Takhle zesměšňuje bývaleho předsedu Zemana v jeho prohlášení o tom, že komunistická strana se nemá rušit, že se historicky znemožní sama.

Ladislav N. :-))) 31.7.2006 18:03

Re: Re: Bože, Kriste

Paroubek ji historicky znemožní sám. Po sloučení s ČSSD...

pochybovač 31.7.2006 20:33

Lájošku

a mohl bys to Bohumínské usnesení citovat? Zjistil bys, že seš mimoň

Ladislav N. :-))) 1.8.2006 0:04

Re: Bohumínský sjezd a jeho usnesení o zákazu politické spolupráce ČSSD s komunisty...

Tak Bohumínského usnesení se vám zachtělo? Tady ho máte... ;-P ... I s Paroubkovými lžemi "Jistoty a prosperity"...

kopec/Ashovi/ 1.8.2006 0:00

Re: Řešení ?

V politice jsou dana  pravidla predem ustavou a zakony.Neni je mozno vytvaret pri hre, jako v zidovskem mariasi.Ono by slo vymyslet take neco, co by take pana Topolanka postavilo do komplikovane situace.

Ladislav N. 1.8.2006 0:09

Re: ...vymyslet take neco, co by take pana Topolanka postavilo do komplikovane situace.

To už má vymyšleno Paroubek... ;-P

Malý Aston 31.7.2006 13:22

Nové volby a ne vládu bolševiků.

Bez KSČM má ČSSD jen svých 74 nehlasujících poslanců. Přímá kolaborace ČSSD s KSČM před volbami,projev soudruha Paroubka po volbách,společné hlasování-nehlasování v poslanecké sněmovně,to je jasný důkaz,že ČSSD ovládla bolševická buňka,přímo řízena soudruhem Filipem a Grebeníčkem.A mohou tady i jinde socani řvát,že to není pravda,všichni to vidíme,všichni to slyšíme. Jakákoliv dohoda s ČSSD není možná,protože pro prosazení svých zájmů se vždy nakonec spojí s Filipem a Grebeníčkem. To je ta jejich snaha jednat jen s ODS. Chtějí rozbít tříkoalici a společně s KSČM vládnout po bolševicku. Jsem pro nové volby. Jakékoliv řeči,že se musí politici dohodnout a o tom je politika,neplatí když je protivník bolševik. Pokud to nechápou v ČSSD je to jejich volba a jejich problém. Ostatní strany nemají mandát od voličů zajistit vládu řízenou bolševiky.

Gadžo 31.7.2006 13:36

Re: Nové volby a ne vládu bolševiků.

Hurááá!!! Souhlasím !!!

VD 31.7.2006 15:11

Re: Nové volby a ne vládu bolševiků.

Je to výztižné shrnutí faktů, které  dosud vyplynuly a měla by z toho na demokratické voliče padat hrůza. Bohužel to může být ještě horší. Neznáme totiž zadání, které má Paroubek.     Jeho návrh na zrušení lustračního zákona, jeho obrovská odvaha se opírat otevřeně o KSČ, naznačuje, že jeho jistota pramení z nějaké opory, kterou můžeme jenom s hrůzou tušit a plukovník Kubice ještě o něco více.

Mejdlo 1.8.2006 10:17

že by už tu opravdu byli a ještě o nich nevíme?

Ti marťani?????

kája 31.7.2006 16:16

Re: Nové volby a ne vládu bolševiků.

Jéžiš, tak ať už Topolánek sestaví vládu a začne vládnout! Jak? To je jeho starost, je přece pověřen vyjednáváním!