28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nevítězové voleb

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WorryJohn 31.7.2006 9:43

Re: Paroubek nemá chybu

Oni se pánové ještě rádi dohodnou. Akorát už to nebude pan Topolánek a ministry už nebudou Tlustý a Langer. Levice je totiž kompaktnější programově i takticky a navíc to vypadá, že v té třetí volbě alespoň jednoho přeběhlíka získají (např. Kateřinu Jaujau nebo jiného levicověji zaměřeného zeleného poslance).

Gadžo 31.7.2006 13:15

Re: Re: Paroubek nemá chybu

Jestli získají přeběhlíka, ať už to bude kdokoli,  tak  ten bude mít hodně krušný život.  Nikdy se politická situace nesledovala tak bedlivě  obyčejnými lidmi jako teď. Já si taky myslím, že  nejčistším řešením jsou  nové volby a to co nejdřív, aby i ten  volič, který nechápe, co se děje měl pocit minimální zodpovědnosti. Pokud to bude za rok, tak příjde tak 20% voličů protože budou tak otrávení, že jim to bude šuma fuk.

Aleš P. 31.7.2006 8:56

K článku

Autor článku píše ,že ČSSD je nedemokratická??? Ale prosím Vás jak jste to poznal?Co nám to tu zase podsouváte za hovadiny.J.Paroubek je ŕegulerně zvoleným předsedou na sjezdu strany.Strana ČSSD vládne druhé období a nejeví se mi že by posunula ČR od demokracie k totalitě či jinému režimu,naopak si nejsem jistý zda ODS by neudělala kroky které by ČR posunuly do pravého exterému.Tedy ke státům stejného typu jako jsou v jižní americe.Díky takovýmto novinářským hovadům se z naprosto demokratické strany udělá strašák.Kdyby tato ještě vládnoucíé strana byla skutečně nedemokratická tak autor zde již NENÍ.

D.P. 31.7.2006 9:02

Re: K článku

Ano, je, pokud jsou poslanci nuceni odevzdávat hlasovací lístky nebo pokud nějaký člen strany kritizuje Kakaového Boba v televii o den dříve, než dojde Nejvyššímu, že ho má pustit k vodě, a okamžitě za to letí z kandidátky. Za vlády socdem je zřetelné posilování role státu, to jest byrokracie a úředníků - stačí připomenout jen tažení ministra zdravotnictví.

pefben 31.7.2006 9:37

Re: K článku

Vládne-li jí diktátor, pak těžko může být demokratická.....

WorryJohn 31.7.2006 9:50

Re: K článku

Pan autor článku má nasazeny modré brýle, to je celý problém. ;-D Kdyby si přečetl stanovy jednotlivých stran, podíval se na způsob řešení vnitřních problémů, nebo např. možnosti z centra rušit základní organizce apod., nevykládal by pitomosti.

Ladislav N. 31.7.2006 11:24

Re: ...způsob řešení vnitřních problémů...

Tak si ověřte, jak Paroubek se svou ČSSD dodržuje závěry bohumínského sjezdu nespolupracovat politicky s komunistickou stranou... ;-P

Semiramis 31.7.2006 13:00

Re: Re: K článku

Problém máte vy, s brýlemi nebo bez.  Copak nevidíte, jak Parub do svých rukou soustředí moc nad stranou? (viz to notoricky známé odevzdání hlasovacích lístků, vyšachování Starce atd. atd.) Ale kdoví. Možná to dobře vidíte a právě proto funíte blahem...

Fakt by bylo jednodušší, kdyby socdemáci a komouši podepsali Rokovi plnou moc a on by chodil do Parlamentu hlasovat sám. To by se ušetřilo peněz!

Mrázek 31.7.2006 9:57

Re: K článku

... také že už tu nejsem. ;-€

clay 31.7.2006 10:50

Re: Re: K článku

;-D;-D;-D;-DR^R^

Vlali 31.7.2006 8:03

paměť

Omílané stále dokola to samé co jsem (a mnozí jiní) už stokrát zamítl/schválil. Pan Bárta by mohl třeba něco napsat z jiného pohledu. Například úloha vůdců v české politice po listopadu 1989. Nemohu nevzpomenout vášnivé obhajoby VK, který byl rovněž napadán z vůdcovství. Třeba by mohl dát pan autor dva texty vedle sebe. Ten jímž obhajuje VK a ten jímž napadá JP. Ona by se ukázala nestranost v plné nahotě.

Choroš 31.7.2006 8:15

Re: paměť

Ono je něco jiného obhajovat politika masarrykovského typu v protikladu a strejdy Duceho

Vlali 31.7.2006 8:29

Re: Re: paměť

Tedy vy to tomu Klausovi dáváte, nazývat ho strejdou Ducem? Dyť je to komunisty volený prezident!

Karel H. 31.7.2006 12:54

Re: Re: paměť

Ježišmarjá, neříkejte o Klousovi, že je masarykovský typ! Víte, jak by ho to rozčílilo!;-€

Nestraník 31.7.2006 8:02

"Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

... píše se v příspěvku. Kdo včera viděl Otázky V.Moravce, musel být unesen tím, co Topolánek vyváděl, aby BYL za blbce. Vynuceně cukrkandlový, neupřímný úsměv, jehož zrod zachytila televizní kamera, by měl být  pro ODS varováním :  Topolánkovo ustavení do křesla ministerského předsedy by bylo pro ODS Pyrhovým vítězstvím. Na zničení Miloše Jakeše  a KSČ jako celku se podstatně podílelo známé vystoupení na Červeném hrádku. Topolánek se pohybuje v jeho stopách. Najde se konečně v ODS někdo, kdo mu otevřeně vpálí do očí známý bonmot doktora Štrosmajera "... kdyby blbost nadnášela, vznášel by ses ty, Topolánku, jako holubička !" ???

čtenář 31.7.2006 8:09

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

To píšeš před nebo po osobní hygieně?

Nebo jsi po včerejší opici?

Nestraník 31.7.2006 9:07

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Nejhorší, co může člověka potkat, je adorace idolu. Doporučuji poslechnout si přes čtyřicet let starou písničku S+Š "Léta dozrávání". V jednom verši se tam zpívá "... až dobrý přítel vrazil mi pár facek a pak se všemu se mnou smál."   Až dospějete  (pozor, na věku to není závislé), možná pochopíte.

WorryJohn 31.7.2006 9:47

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Také se domnívám, že rétoricky ani takticky Topolánek nemá na Zemana, Kalouska, Klause nebo i Paroubka. Ale až takového ňoumu bych z něj nedělal. Když vidím tu starou gardu ODS vedle něj, byla to ještě relativně dobrá volba.

Nestraník 31.7.2006 12:18

Re: Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Hřebíček na hlavičku  ... konečně někdo, kdo se dívá na věc bez modrých brýlí. Na čelných místech ODS se zakopaly pseudoosobnosti typu Nečase, Langera či Tlustého, které s necharismatickým Topolánkem budí dojem oživlého politbyra z jakešovských časů. Přitom skutečné osobnosti, nezatížené zlodějnou 90.let, členstvím v KSČ či roztaveným stříbrem ODS má.

Milda 31.7.2006 12:20

Re: Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Máte pravdu, je to stoprocentní naplnění klasického přísloví - mezi slepými jednooký králem!

clay 31.7.2006 10:56

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

tady si muze hrat na chytraka opravdu kazdej

lída 31.7.2006 11:27

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Vy, že jste nestraník? Dívala jsem se na totéž, ale nic z toho, co popisujete jsem tedy neviděla. Chtěla bych vidět Vás na jeho místě, jaké zázraky byste dokázal při jednání s člověkem jako je Paroubek. O blbosti bych navíc ve Vašem případě pomlčela.

Nestraník 31.7.2006 12:26

Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

Přes modrý filtr některé věci skutečně vidět nejsou. Ale kdo chce kam, pomožme mu tam, či komu není rady, tomu není pomoci, říkají lidové moudrosti. Jinak voní seno koním, jinak zamilovaným ...

Semiramis 31.7.2006 13:09

Re: Re: "Aby Topolánek nebyl za blbce" ...

A co vidí takzvaný nestraník přes své rudooranžové brýle??? Mudruje tady, jakoby měl v hlavě mozek a ne to seno, co mu tak voní.

Zajímavá informace 31.7.2006 8:00

Dokud ŽIJE premiér,vláda trvá...

TO BY ŠLO !!! Bylo by to jednoduché a efektivní řešení.Geniální a spravedlivé. Ještě bych navrhl následně postavit pomník pro očůrávání pejsky a pro výstrahu ostatním politikům a na pamět neskutečného a zbabělého prudila......to je geniální !!!!!!!;-D;-):-P:-DR^

clay 31.7.2006 10:57

Re: Dokud ŽIJE premiér,vláda trvá...

my ale nemuzeme za to, ze jste prikladne nepochopil autorovu myslenku!!

To je úvaha, 31.7.2006 11:14

Jen jedna z možných variant řešení

A poraďte, jak se zbavit člověka, kterého vyhodíte dveřmi a oknem a on k Vám vleze poštovní schránkou znova a pořád otravuje. ON sám nepochopí, že je trapně přebytečný,tak Vám poté každá "zajímavá" myšlenka s řešením (a to řešením konečným, bez možnosti návratu opruzovatel) zkrášlí den....den k uzoufání stejně plný stupidního vola v televizi...každý den...už dva měsíce...a nedá pokoj...tak co zbývá, než se upnout a doufat, že se něco TAKOVÉHO povede...infarkt a podobně si nevybírá, že....Putin taky nezasáhne tak rychle...

ladik53 31.7.2006 7:49

tak to vidím já

Paroubek přece vůbec nemluví za komunisty. Mluví o 100 mandátech levice a pravice. No a protože trojkoalice dopředu prohlásila, že s komunisty nikdy, má pravdu když říká, že bez nás si ani ruce neumyjí.

Karel H. 31.7.2006 12:49

Re: tak to vidím já

R^

arch J.J 31.7.2006 7:03

....a zaujalo mne v textu, že

Paroubek nemá zájem na rychlém řešení celé situace a nezajímá ho příliš, co je pro tuto zemi dobré a potřebné - volně citováno. To je přesně trefeno. Totální destrukce . Neboť když ne on, tak tedy nikdo. Je smutné, že za tyto výkony ještě pobírá plat a využívá nepřiměřených výhod. Vůbec si myslím, že, že pokud sněmovna nepracuje a to už se děje dva měsíce , neměli by její členové brát jakýkoli plat. Nezaslouží si to, ba naopak této zemi škodí. Zbývá víra, že prezident najde východisko z této situace a celou tuto komedii brzy ukončí.