10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Není dobojováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 17.12.2008 10:38

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

O tom rozhoduji nasi voleni zastupci. Diskutuji o tom jiz hezkych par let. Z toho minimalne posledni tri se to snazi dat do smluvni podoby a schvalit.

"Se" to uz vic nevydiskutuje.

JJ 17.12.2008 10:35

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Golden snow, v anglictine, dam si pozor. Dekuji, ze potvrzujete moje slova. ;-D

JJ 17.12.2008 10:34

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Evidentne si pletete lisabonskou strategii a lisabonskou smlouvu. Co se tyce te strategie, tak v dobe, kdy bylo 1.6 dolaru za Euro byla Eurozona pred US. Odstranili se mnohe bariery - energeticky prumysl, telekomunikace ci letecka doprava, pokud namatkou vyberu. Ale je zjevne, ze EU neni pruzna, coz je vysledkem nutnosti jednomyslneho souhlasu.

Co se tyce L smlouvy, tak ta ma moznost veta clenskych zemi omezit a nechat pouze u klicovych otazek. Podle meho nazoru je dnesni zpusob rozhodovani spatny a LS je krok spravnym smerem ( i kdyz ne krok dostatecny, ale lepsi to holt nebude).

A Recko - tam meli obdobne problemy vzdy. Vzpomente treba na ultrakomunistickou skupinu, ktera vrazdila politiky. Hospodarska krize prirozene privede dalsi projevy extremismu.

glos 17.12.2008 10:30

Mně vadí něco jiného

a to, že naše vláda něco dojednala, evidentně špatně, zástupce státu, premiér ji podepsal a následně hledáme chyby. Neměli jsme je hledat dříve, mít jasno, co chceme? Já se smlouvou nesouhlasím zejména pro nepřehledné množství vyjímek, které si jednotlivé státy vyjednaly. Já bych tu smlouvu chápal jako užitečnou v případě, že bude definovat nová, jednoznačná a pro všechyn setjná pravidla jak hospodářská tak daňová atd...

tosek 17.12.2008 10:16

Re: Hmmm

Opravdu nemohu za to, že nechápete, co jsem napsal. Zkuste si to všechno přečíst znovu, a ještě jednou, třeba se to podaří. Tak složité to zase není

Miloš Zfrantišku 17.12.2008 10:12

Re: Vypadá to pane Mach,

Tito dva mě nezajímají - bolševiky a jim podobné nevolím.

yorik 17.12.2008 9:58

Re: Hmmm

Zasekl se vám  hárddisk pane tosek? Když už jste to nakousl , tak mi vysvětlete jak má vypadat ta správná interpretace ústavního textu, rád se nechám poučit.;-)

F.Kohout 17.12.2008 9:37

Re: Vypadá to pane Mach,

Docela by mne zajímala Vaše reakce v případě, kdyby Lisabonskou smlouvu odmítal Paroubek a Zaorálek.

Rypák 17.12.2008 9:31

Tak hned podepsat

a uvidíme ,jestli bez práce budou koláče.

yorik 17.12.2008 9:29

Re: Hmmm

Tomu nerozumím.;-€

Miloš Zfrantišku 17.12.2008 9:25

Vypadá to pane Mach,

že si představujete Ústavu a vůbec vztah k právu jako pan Klaus - tedy uznáváme pouze  momentálně se hodící - a to není dobře. Já nemám nic proti mladým lidem ale nechtělo by to nejprve v životě něčeho pozitivního dosáhnou, než se dát na politiku. Šéfovat CEPU mi připadá poněkud málo.

tosek 17.12.2008 9:24

Re: Hmmm

K panu Ceplovi st. jsem se ovšem nijak nevyjadřoval. snažil jsem se toliko poukázat na faktický stav svrchovanosti tohoto státu. Ústava je nepochybně závažný, první zákon každého státu, její dodržování či naplňování je ovšem něco trochu jiného.

Kůň 17.12.2008 9:22

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

A kdo určuje v jaké jsme fázi.Z jakého důvodu se pospíchá.Aby tato generace  stárnoucích politikůměla trafiky?Ať se to nechá vydiskutovat.

Rapl 17.12.2008 9:18

Velké státy

v Evropěse potýkají se svými velkými problémy.Lidi tam chtějí sociální jistoty ale ekonomika na ně nevydělává.Hnaly  tam svůj růst jen spotřebou.

yorik 17.12.2008 9:17

Re: Hmmm

No Ústavu psal tuším pan doktor Cepl senior. Jako typický lobista nevypadá, koupit se také asi nedal. Rád ho poslouchám, jenom s tou iluzorní  suverenitou mě zarmoutil. Opravdu jsem se domíval, že nejsme iluzorní stát;-)

Voleček 17.12.2008 9:14

Konkurence

Co zlepší LS v Evropě. Lidi cítí,že Brusel řeší jen sociální inženýři a teplotní  specialisté-ale ekonomika zadrhává-neboť nikdo již nechce makat.Potřebujeme ale ekonomy!Čína s Indií už ťuká na dveře.Brusel už nás makat nenaučí.

Vašek 17.12.2008 9:14

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Dám Vám dobrou radu na zimu, Nejezte žlutý sníh

yorik 17.12.2008 9:13

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Tak už to u smluv nějak bývá, že vstoupí v platnost až po podpisu všech partnerů. Na to není třeba žádná maturita, ani ta z matematiky. Na staré Rusi stačila ruka a stachan vodky jako litkup. Ale tam šlo většinou o obchod s dobytkem, My jsme snad jiný případ.Takže u nás bych na té písemné formě trval, znáte to, co je psáno, to je dáno. Někteří aktéři smlouvy by se potom mohli vymlouvat na toho zlého německého doktora, který dohonil i inspektora Colomba :-P 

tosek 17.12.2008 9:11

Hmmm

Tak podle Macha svrchovanost znamená výlučnou pravomoc státu určovat zákony platné na daném území a nezávislost při sjednávání vztahů s jinými státy. Dobrá, může být. Problém je tak trochu v tom, že u nás nic takového nefunguje, neboť jak si pan Mach ve své slonovinové věži typického intelektuála poněkud nepovšiml, zákony píší lobistické skupiny, nakupující poslance. Prostě náš stát už prakticky žádnou svrchovanost nemá, neboť ji díky velkému guru VK pod praporem liberalismu dávno zprivatizoval.

Cinkal 17.12.2008 9:06

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Zajimavý výklad,jestli tedy i mužete vysvětlit co LS zlepší v Evropě-což by mělo být to hlavní.V Lisabonu byl mimo jiné zadán ůkol,aby Evropa lépe ekonomicky fungovala.A to borcům nevychází.Bohužel ve státech s tak vysokou živ.úrovní už nové generace moc nemakaj,ale svá práva chtějí udržet stále(viz začátek v Řecku)?

JJ 17.12.2008 8:53

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Neni mrtva, souhlas Irska pouze podminuje to, aby vstoupila v platnost. O tom, ze by byla zrusena pote, co je nekym odmitnuta smlouva nic nerika, ani nediktuje clenskym zemim, jak to maji schvalovat, kolikrat ci kym, to jste si tam dosadil Vy. Jste zarnym prikladem toho, proc je maturita z matematiky potrebna.

Co se tyce tech 25 zemi, tak ty se dohodly, ze jim LS vyhovuje. Pokud dve zeme (navic relativne novi clenove) odpadnou, tak s nimi vyjednaji zvlastni rezim a pojedou podle sveho. Puvodni LS prirozene padne, protoze ta upravena pote bude zminovat pouze 25 zemi a budou si to muset znovu odhlasovat. Ale ze by to nekdo prepisoval, tak to necekejte.

Co se tyce smlouvy ci Ustavy, tak mate pravdu v tom, ze referendem v 27 zemi by neproslo ani to, ze snih je bily. Ovsem to je problem tech zemi, ne CR. Co se CR tyce tak Ustavni vetsina a referendum jsou rovnocene. Nejvetsim bojovnikem proti referendu byl paradoxe Machuv guru Klaus.

yorik 17.12.2008 8:51

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Topolánek to umí znamenitě. Zařval na ně a všichni lehli, včetně toho francouzského Napoleóna. Takže, když se chce, všechno jde. Nebo jak říkají katolíci, kde je vůle, tam je i cesta ;-)

JJ 17.12.2008 8:45

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Otazkou je, proc je nema CR. Asi jsme zadne nechteli, ze? Tak pak nemame co skuhrat, kdyz neumime vyjednavat. :-/

Kajan 17.12.2008 8:12

Vladimíre, konkurence je motorem vývoje, ne spolupráce ! Ta vede na úrovni určování společných cílů vždy k neprosperitě !!! Dzp.

Kajan 17.12.2008 8:09

Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

yorik 17.12.2008 7:40

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Pane Sulc, omlouvám se vám, že jsem vás minule napadl. A tu vaši Bilou horu si určitě koupím. :-D  

yorik 17.12.2008 7:38

Re: O co se bojuje se ukáže příští rok

Jistý český ministr udělil všem katarským pedofilům generální pardon, ze zákona. Studujte naší legislativní inovaci, nebo sledujte Jílkovou,  na vlastní voko.:-D

Paul Sulc 17.12.2008 7:33

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Nejak jste , dosti pohodlne, prehledl Irsko. Pokud vim, nesouhlasi li jedna zeme, smlouva je mrtva. Takze jakakolic dalsi diskuse odhaluje naprosto neseriosni, nelegalni pristup. Ovsem da se delat natlak, vyhrozovat, nutit, nadavat, mozna jsou  jeste dalsi velice demokraticke metody.  Proc je  to smlouva a ne Ustava?? Protoze ustavu by musela schvalovat referenda, a ty nelze povolit, Ustava by vetsinou neprosla. Na Smlouvu byt referendum, az na Irsko, nemusi, a tudiz zprostituovani politic to odkyvaji, vsak budou nova koryta pro politicka prasata a hloupi lide se budou radovat ''oj oj, ted teprve jsme Evropane''.

ranbow 17.12.2008 7:25

O co se bojuje se ukáže příští rok

Ono to vypadá jako by podpis Lisabonské smlouvy měl rozvrátit naše dokonalé a zcela nestranné zákony, zákonodárství a ještě dokonalejší a nestrannější soudy. Co se mi tak honí hlavou nejkřiklavější případy, tak jistý český ministr spravedlnosti propustil na dobré slovo jistého katarského pedofila, a ještě nedávno jistá nejvyšší zástupkyně "odebrala" případ jistého moravského politika. Nemluvě o tom že i Ustavní soud se Lisabonskou smlouvou zabýval ve stylu co proti tomu máte, namísto toho aby si jí celou přečetl a potvrdil zda všechny její články jsou v souladu s ústavou... Jenomže ono jde o něco úplně jiného... Zákony se budou měnit stále, jejich výklady také, politické a mocenské tlaky.. atd. Jde jen o to, aby jsme měli takové politiky, kteří dokáží bránit a požadovat naše české zájmy, potřeby, práva - a nikoliv jen papouškovat - oni to nařídili v Bruselu. Příští rok nás čeká předsednictví EU. Právě v době trvání finanční krize. Právě schopnost řídit dojednávat a koordinovat postup celé EU v této době ukáže sílu či slabost české politiky. Pokud se stane, že se velké státy EU dohodnou mezi sebou, a pak jen na české zástupce houknou "tadi to podepíšou" , pak nám Lisabonská smlouva i ˇUstavní soud nebudou na nic...

Peptullix 17.12.2008 7:16

Re: Mladý muži,

Vy jste nějakej zvyklej spolupracovat.........:-/