25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Není dobojováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
york 17.12.2008 7:14

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Upečený, ne vypečený je ta akorát váš příspěvek. Nebudu vám tapetovat jaké výjimky mají ostatní státy, a budou udělovány dalši, na řadě je Irsko. Tpolánek smlouvu změnil ještě dříve, než ošoupal boty o bruselskou rohožku vy nepopulistický fatalisto.;-)

JJ 17.12.2008 7:07

Na tvorbe LS se podilela i CR,

pokud se ji na ni neco nelibi, tak se mohla snazit to zmenit. Nyni jsme ve fazi, kdy je LS upecena a tak se bavime o tom, jestli je pro nas prijatelna, ci ne. A pokud ne, tak za jakych podminek by byla, pripadne o to, jestli chceme radeji opustit EU - protoze tech 25 zemi, ktere se dohodly nebudou ztracet dalsich 5 let snahou dohodnout se na necem, co se bude CR vic libit - prospekt se silne nejistym vysedkem.

CR se musi predne rozhodnout co chce, pote muze vyjednavat tak, aby toho docilila. Ale jde o vyjednavani, ne o boj. Boj, tridni boj apod je terminologie a hlavne zpusob mysleni, ktery patri ke komunistum, evidentne je Vas ideolog z Hradu ovlivnen tim, ze vetsinu sveho zivota budoval socialismus.

Co se tyce tech zmen v pomeru hlasovani v EU a presunu pravomoci - prave proto se ta smlouva schvaluje Ustavni vetsinou. Vase reci o US a napadani jsou tak pouze populisticke keci, zjevne se ucite take u Paroubka.

yorik 17.12.2008 7:05

Re: Není dobojováno?

Lépe se mýliti s Ústavním soudem, než proti němu. kde jsem to už slyšel?;-)

yorik 17.12.2008 7:02

Re: jakysi Evropsky zalobce

Převážná část evropské soudní judikatury je ve francoužtině a angličtině. Až vás bude soudit ten Evropský žalobce, tak vám to snad přeloží. Doufám, že na to bylo eurolisabonsky pamatováno. Jinak s vámi souhlasím. Jak studují to jejich evropsko  soudní myšlení, tak bych se jich nebál. Myslí  opravdu lidsko právně evropsky, ne jenom česky,  jak se domnívá , brněnská, soudní stolice. Lidská práva nepovažují za nějaký brak neretroaktivní. Budou pro ně platit týden před podepsáním Lisabonu ,jako týden po něm. Retroaktivita sem nebo tam. ;-)    

yorik 17.12.2008 6:52

Re: Mladý muži,

Policajti říkají nemlich to samé. U soudu je to polehčující okolnost. U těch evropských nevím. Zatím jsem prostudoval jejich judikaturu tak napolovic. Až narazím na nějaký " štěpný judikát " tak vám dám vědět, starý pane. A na Macha se nezlobte. To víte mladost, radost. Ještě nemá ty vaše revoluční zkušenosti.;-)

yorik 17.12.2008 6:33

Kdo neskáče, není eurobabyloňan.

Neexistují eurooptimisté ani pesimisté. Existují pouze lidé, odmítající koncept utužovaného, evropského centralismu a dirigismu prezentovaný lisabonským paktem. Naši kritici nás zařadili od nacionálního ksindlu po zaprodance Putina a Declana Ganley. U toho posledního si jenom nejsou jisti, jestli je to agent Rusů nebo amerických zbrojařů. Irský národní zájem u něj předem vylučují. Poslední dobou v novinách ubrali na plynu. Už jsme jenom nějací pomatení národovci, pobíhající v čamarách a naším šéfem je Václav Klaus  - Tyrš, nadýmající se na Hradě v sokolském kroji a zpupně odmítající vyvěšovat vlajky naší Nové vlasti. Máme podivné názory , protože chceme, aby Evropa byla společenstvím svobodných, suverénních národů a aby se tyto národy zbavovaly těchto hodnot v nejnutnější míře. Domnívají se, že bez těch bruselských  direktiv nepřežijeme. Že ČR bude jenom  stoličkou v evropském baráku, který bude řídit osvícená eurokracie, kočovného typu. Za svého vůdce mají Alexandra Nicolase Makedonského (menšího), který zachránil Evropu před ruským vpádem a hospodářskou krizí. Poté co vyřešil problém euroRomů , latinskoamerických a arabských přistěhovalců, bude posouvat hranice Evropy na východ a na jih. Rozšíří ji o další státy křesťanského typu, kde katolická církev musí působit v ilegalitě a evropská charta je podvratný text, za jehož šíření se chodí bručet. Příznivci tohoto malého ,velkého muže se střídavě modlí k jeho evropské velikosti a Lisabonské smlouvě.  Do zad jim ale vrazili  nůž jejich vlastní lídři. Na summitu ten posvátný text zneuctili. Dokument dojednávaný pracně na kočovných konventech a vlastnoručně podepsaný, změnili během několika hodin  v základních parametrech. Pan Topolánek dokonce ještě dříve, než vlezl do té summitové chýše. Chlapák. Naši odpůrci si po tom výprasku budou muset vybrat jinou mantru. Ta dosavadní je chtarnná. Stejně jako jejich argumenty.;-) 

VLADIMÍR 17.12.2008 5:19

Mladý muži,

je potřeba spolupracovat, ne bojovat jako komunisti, máte špatný vzor.

norbert clai 17.12.2008 5:17

Re: Není dobojováno?

:-DR^

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 17.12.2008 3:30

jakysi Evropsky zalobce

jakysi Evropsky zalobce me v clanku zaujal nejvic ;-P On se pan Mach asi boji, ze by prasarna, ktera je v Nemecku, Francii, Britanii kazdym soudem odsouzena, mohla byt odsouzena i v CR. Zatim je to tak, ze nase soudy jsou k tunelovani, zneuziti informaci v obchodnim styku atd. veeelmi tolerantni a statni zastupci rovnez. Ostatne slovo tunneling jsme dali svetu, jako drive slovo robot.

all 17.12.2008 1:29

Re: Není dobojováno?

Mach už taky rozumí všemu - i ústavnímu právu lépe, než ústavní soudci - stejně jako jeho Velký šéf...

monjokl 17.12.2008 0:26

Není dobojováno?

Tenhle teploušek chce bojovat ?:-D:-D:-D