20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Není dobojováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 17.12.2008 11:16

Re: Hmmm

No tak pane tosek nebojte se, vysvětlete mi, jak to s tou naší suverenitou je? Není to nějaká chytrá horákyně? Může být republika částečně suverénní? Nebo nemůže jako, žena, která také nemůže částečně těhotná. Nechlubíme se něčím, co už nebudeme vlastnit? No tak pane tosek, pochlapte se, to jsou vážné otázky.;-)     

Jenda 17.12.2008 16:51

Re: Hmmm

A to se svrchovanosti statu souvisi jak?

Svrchovanost nerika vubec nic o tom jakym zpusobem si stat vytvari zakony. Jestli se z bozi vule panovnik rozhodne, nejakym zpusobem zvoleni poslanci neco odhlasuji nebo ty vase oblibene lobisticke skupiny nekoho nakoupi.

Kajan 17.12.2008 8:12

Vladimíre, konkurence je motorem vývoje, ne spolupráce ! Ta vede na úrovni určování společných cílů vždy k neprosperitě !!! Dzp.

Kajan 17.12.2008 8:09

Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

stan 17.12.2008 12:17

Re: Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

R^>-

hanibal 17.12.2008 14:03

Re: Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

>-R^

BM 17.12.2008 15:22

Re: Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

R^

ranbow 17.12.2008 7:25

O co se bojuje se ukáže příští rok

Ono to vypadá jako by podpis Lisabonské smlouvy měl rozvrátit naše dokonalé a zcela nestranné zákony, zákonodárství a ještě dokonalejší a nestrannější soudy. Co se mi tak honí hlavou nejkřiklavější případy, tak jistý český ministr spravedlnosti propustil na dobré slovo jistého katarského pedofila, a ještě nedávno jistá nejvyšší zástupkyně "odebrala" případ jistého moravského politika. Nemluvě o tom že i Ustavní soud se Lisabonskou smlouvou zabýval ve stylu co proti tomu máte, namísto toho aby si jí celou přečetl a potvrdil zda všechny její články jsou v souladu s ústavou... Jenomže ono jde o něco úplně jiného... Zákony se budou měnit stále, jejich výklady také, politické a mocenské tlaky.. atd. Jde jen o to, aby jsme měli takové politiky, kteří dokáží bránit a požadovat naše české zájmy, potřeby, práva - a nikoliv jen papouškovat - oni to nařídili v Bruselu. Příští rok nás čeká předsednictví EU. Právě v době trvání finanční krize. Právě schopnost řídit dojednávat a koordinovat postup celé EU v této době ukáže sílu či slabost české politiky. Pokud se stane, že se velké státy EU dohodnou mezi sebou, a pak jen na české zástupce houknou "tadi to podepíšou" , pak nám Lisabonská smlouva i ˇUstavní soud nebudou na nic...

yorik 17.12.2008 7:38

Re: O co se bojuje se ukáže příští rok

Jistý český ministr udělil všem katarským pedofilům generální pardon, ze zákona. Studujte naší legislativní inovaci, nebo sledujte Jílkovou,  na vlastní voko.:-D

JJ 17.12.2008 7:07

Na tvorbe LS se podilela i CR,

pokud se ji na ni neco nelibi, tak se mohla snazit to zmenit. Nyni jsme ve fazi, kdy je LS upecena a tak se bavime o tom, jestli je pro nas prijatelna, ci ne. A pokud ne, tak za jakych podminek by byla, pripadne o to, jestli chceme radeji opustit EU - protoze tech 25 zemi, ktere se dohodly nebudou ztracet dalsich 5 let snahou dohodnout se na necem, co se bude CR vic libit - prospekt se silne nejistym vysedkem.

CR se musi predne rozhodnout co chce, pote muze vyjednavat tak, aby toho docilila. Ale jde o vyjednavani, ne o boj. Boj, tridni boj apod je terminologie a hlavne zpusob mysleni, ktery patri ke komunistum, evidentne je Vas ideolog z Hradu ovlivnen tim, ze vetsinu sveho zivota budoval socialismus.

Co se tyce tech zmen v pomeru hlasovani v EU a presunu pravomoci - prave proto se ta smlouva schvaluje Ustavni vetsinou. Vase reci o US a napadani jsou tak pouze populisticke keci, zjevne se ucite take u Paroubka.

york 17.12.2008 7:14

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Upečený, ne vypečený je ta akorát váš příspěvek. Nebudu vám tapetovat jaké výjimky mají ostatní státy, a budou udělovány dalši, na řadě je Irsko. Tpolánek smlouvu změnil ještě dříve, než ošoupal boty o bruselskou rohožku vy nepopulistický fatalisto.;-)

JJ 17.12.2008 8:45

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Otazkou je, proc je nema CR. Asi jsme zadne nechteli, ze? Tak pak nemame co skuhrat, kdyz neumime vyjednavat. :-/

yorik 17.12.2008 8:51

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Topolánek to umí znamenitě. Zařval na ně a všichni lehli, včetně toho francouzského Napoleóna. Takže, když se chce, všechno jde. Nebo jak říkají katolíci, kde je vůle, tam je i cesta ;-)

hanibal 17.12.2008 14:06

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Charta práv v LS, a Benešové dekrety. cena nemovitost v pohraničí prudce padá!

JJ 17.12.2008 14:46

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Take nerozumim tomu, proc vlada socanu nevyjednala zaruku platnosti Benesovych dekretu.

yorik 17.12.2008 15:33

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

To je proto, že ti lidé neposlouchají pana profesora Pribáně. Studoval jsem ty výhrady, které si vymohli Poláci. Přemýšlel jsem proč to dělali? Jestli jsou to také tak hloupí národovci jako my? Nebo snad mají na fresce ve Varšavské Živnobance stejně blbé předky, hloupé sedláky, jako my. Myslím, že ne důvod je stejný. Neznají pana profesora Pribáně. Jeho čestné slovo by jim stačilo. Lisabonská smlova nemá retroaktivní účinky. Ta německá šlechtična udělala dobře, že ta svá práva honila u našeho Ústavního soudu již nyní. Kdyby čekala na ratifikaci Listiny tak by měla pech. Řekli by jí, že žádnou Bílou horu řešit nemohou. Pokud by se na ta lisabonská lidská práva odvolal někdo, kdo byl poškozen týden před ratifikací, měl by také smůlu. retroaktivita. Ač nejsem žádný expert, natož odborník formátu pana profesora ale jsem schopen číst evropskou judikaturu a snažit se pochopit myšlenkové pochody jejich soudců. Nejsem si jist, že se ubírají stejným směrem, jak se domnívá pan profesor. A propó. Na ty naše předky, blbé sedláky jsem hrdý. Co by více mohl pan profesor chtít po tupém národovci.  :-/      

Paul Sulc 17.12.2008 7:33

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Nejak jste , dosti pohodlne, prehledl Irsko. Pokud vim, nesouhlasi li jedna zeme, smlouva je mrtva. Takze jakakolic dalsi diskuse odhaluje naprosto neseriosni, nelegalni pristup. Ovsem da se delat natlak, vyhrozovat, nutit, nadavat, mozna jsou  jeste dalsi velice demokraticke metody.  Proc je  to smlouva a ne Ustava?? Protoze ustavu by musela schvalovat referenda, a ty nelze povolit, Ustava by vetsinou neprosla. Na Smlouvu byt referendum, az na Irsko, nemusi, a tudiz zprostituovani politic to odkyvaji, vsak budou nova koryta pro politicka prasata a hloupi lide se budou radovat ''oj oj, ted teprve jsme Evropane''.

yorik 17.12.2008 7:40

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Pane Sulc, omlouvám se vám, že jsem vás minule napadl. A tu vaši Bilou horu si určitě koupím. :-D  

Paul Sulc 17.12.2008 21:22

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Asi tezko, vydal Havran  2003, takze bude rozebrana.. Napsal  Jan P. Kucera, docent na UK.

JJ 17.12.2008 8:53

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Neni mrtva, souhlas Irska pouze podminuje to, aby vstoupila v platnost. O tom, ze by byla zrusena pote, co je nekym odmitnuta smlouva nic nerika, ani nediktuje clenskym zemim, jak to maji schvalovat, kolikrat ci kym, to jste si tam dosadil Vy. Jste zarnym prikladem toho, proc je maturita z matematiky potrebna.

Co se tyce tech 25 zemi, tak ty se dohodly, ze jim LS vyhovuje. Pokud dve zeme (navic relativne novi clenove) odpadnou, tak s nimi vyjednaji zvlastni rezim a pojedou podle sveho. Puvodni LS prirozene padne, protoze ta upravena pote bude zminovat pouze 25 zemi a budou si to muset znovu odhlasovat. Ale ze by to nekdo prepisoval, tak to necekejte.

Co se tyce smlouvy ci Ustavy, tak mate pravdu v tom, ze referendem v 27 zemi by neproslo ani to, ze snih je bily. Ovsem to je problem tech zemi, ne CR. Co se CR tyce tak Ustavni vetsina a referendum jsou rovnocene. Nejvetsim bojovnikem proti referendu byl paradoxe Machuv guru Klaus.

Cinkal 17.12.2008 9:06

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Zajimavý výklad,jestli tedy i mužete vysvětlit co LS zlepší v Evropě-což by mělo být to hlavní.V Lisabonu byl mimo jiné zadán ůkol,aby Evropa lépe ekonomicky fungovala.A to borcům nevychází.Bohužel ve státech s tak vysokou živ.úrovní už nové generace moc nemakaj,ale svá práva chtějí udržet stále(viz začátek v Řecku)?

JJ 17.12.2008 10:34

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Evidentne si pletete lisabonskou strategii a lisabonskou smlouvu. Co se tyce te strategie, tak v dobe, kdy bylo 1.6 dolaru za Euro byla Eurozona pred US. Odstranili se mnohe bariery - energeticky prumysl, telekomunikace ci letecka doprava, pokud namatkou vyberu. Ale je zjevne, ze EU neni pruzna, coz je vysledkem nutnosti jednomyslneho souhlasu.

Co se tyce L smlouvy, tak ta ma moznost veta clenskych zemi omezit a nechat pouze u klicovych otazek. Podle meho nazoru je dnesni zpusob rozhodovani spatny a LS je krok spravnym smerem ( i kdyz ne krok dostatecny, ale lepsi to holt nebude).

A Recko - tam meli obdobne problemy vzdy. Vzpomente treba na ultrakomunistickou skupinu, ktera vrazdila politiky. Hospodarska krize prirozene privede dalsi projevy extremismu.

Jenda 17.12.2008 16:47

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Evropa neni pruzna ne proto ze ten souhlas musi byt jednomyslny, ale ciste proto, ze na kazdou peachovinu potrebuje souhlas. A je burt jak si ho odhlasuje. Ta nutnost mit na kazdou ptakovinu spolecny nazor a spolecnou normu a stoh lejster je to co dela z Evropy pomaleho molocha. To jak se hlasuje vam na tom meni velice malo.

LS je pokracovani pochodu spatnym smerem. Zrychli pochod, s tim bych souhlasil, ale kam to je jina vec.

yorik 17.12.2008 9:13

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Tak už to u smluv nějak bývá, že vstoupí v platnost až po podpisu všech partnerů. Na to není třeba žádná maturita, ani ta z matematiky. Na staré Rusi stačila ruka a stachan vodky jako litkup. Ale tam šlo většinou o obchod s dobytkem, My jsme snad jiný případ.Takže u nás bych na té písemné formě trval, znáte to, co je psáno, to je dáno. Někteří aktéři smlouvy by se potom mohli vymlouvat na toho zlého německého doktora, který dohonil i inspektora Colomba :-P 

Vašek 17.12.2008 9:14

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Dám Vám dobrou radu na zimu, Nejezte žlutý sníh

JJ 17.12.2008 10:35

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

Golden snow, v anglictine, dam si pozor. Dekuji, ze potvrzujete moje slova. ;-D

Paul Sulc 17.12.2008 21:37

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

JJ, Evropa fungovala nejlepe pred desetiletimi , at uz se tomu spolku rikalo tak nebo tak. I bez smlouvy ci ustavy. Jkamile se nezvoleni urednici zacli zabyvat  starim gulase v hospode ci prohnutim bananu, dostalo se to do situace kde kde najednou staty musi drzet hubu. Neuveritelna byrokracie, tuny potisteneho papiru ktery nikdo necte, narizeni co se musi ci nesmi vyvazet, pestovat, vyrabet, privede Evropu do riti, a nebo do Moskvy.

Kůň 17.12.2008 9:22

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

A kdo určuje v jaké jsme fázi.Z jakého důvodu se pospíchá.Aby tato generace  stárnoucích politikůměla trafiky?Ať se to nechá vydiskutovat.

JJ 17.12.2008 10:38

Re: Na tvorbe LS se podilela i CR,

O tom rozhoduji nasi voleni zastupci. Diskutuji o tom jiz hezkych par let. Z toho minimalne posledni tri se to snazi dat do smluvni podoby a schvalit.

"Se" to uz vic nevydiskutuje.

yorik 17.12.2008 6:33

Kdo neskáče, není eurobabyloňan.

Neexistují eurooptimisté ani pesimisté. Existují pouze lidé, odmítající koncept utužovaného, evropského centralismu a dirigismu prezentovaný lisabonským paktem. Naši kritici nás zařadili od nacionálního ksindlu po zaprodance Putina a Declana Ganley. U toho posledního si jenom nejsou jisti, jestli je to agent Rusů nebo amerických zbrojařů. Irský národní zájem u něj předem vylučují. Poslední dobou v novinách ubrali na plynu. Už jsme jenom nějací pomatení národovci, pobíhající v čamarách a naším šéfem je Václav Klaus  - Tyrš, nadýmající se na Hradě v sokolském kroji a zpupně odmítající vyvěšovat vlajky naší Nové vlasti. Máme podivné názory , protože chceme, aby Evropa byla společenstvím svobodných, suverénních národů a aby se tyto národy zbavovaly těchto hodnot v nejnutnější míře. Domnívají se, že bez těch bruselských  direktiv nepřežijeme. Že ČR bude jenom  stoličkou v evropském baráku, který bude řídit osvícená eurokracie, kočovného typu. Za svého vůdce mají Alexandra Nicolase Makedonského (menšího), který zachránil Evropu před ruským vpádem a hospodářskou krizí. Poté co vyřešil problém euroRomů , latinskoamerických a arabských přistěhovalců, bude posouvat hranice Evropy na východ a na jih. Rozšíří ji o další státy křesťanského typu, kde katolická církev musí působit v ilegalitě a evropská charta je podvratný text, za jehož šíření se chodí bručet. Příznivci tohoto malého ,velkého muže se střídavě modlí k jeho evropské velikosti a Lisabonské smlouvě.  Do zad jim ale vrazili  nůž jejich vlastní lídři. Na summitu ten posvátný text zneuctili. Dokument dojednávaný pracně na kočovných konventech a vlastnoručně podepsaný, změnili během několika hodin  v základních parametrech. Pan Topolánek dokonce ještě dříve, než vlezl do té summitové chýše. Chlapák. Naši odpůrci si po tom výprasku budou muset vybrat jinou mantru. Ta dosavadní je chtarnná. Stejně jako jejich argumenty.;-)