24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Není dobojováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 17.12.2008 16:47

Re: To nic, yoriku, jen to čtete, jak chcete a ne tak, jak to bylo míiněno.

Xaver je pro Lisabonskou smlouvu, mě by stačila ta z Nice. Provedl jsem komparaci obou.  Já zde preferuji svůj názor, on také. Poučíte mne jak mám správně číst? Já už jsem velký kluk, v textu se orientuji.:-D

Jenda 17.12.2008 17:00

Re: To nic, yoriku, jen to čtete, jak chcete a ne tak, jak to bylo míiněno.

To mela byt odpoved na Xavera, ne na vas.

yorik 17.12.2008 17:03

Re: To nic, yoriku, jen to čtete, jak chcete a ne tak, jak to bylo míiněno.

:-D

janoryna 17.12.2008 15:12

já souhlasím s tím, že co 25 států včetně slovenských nacionalistů

považuje pro sebe za výhodné neznamená, že my to musíme akceptovat. pan autor a my češi obecně jsme minimálně 25x chytřejší než zbytek evropy a lisabonskou lest jsme prokoukli.

Lájoš 17.12.2008 14:41

A co vlastně chceme od EU ?

Pokud Lisabonská smlouva vyřadí z rozhodování o našem směrování takové politické atrapy jako Paroubek, Filip, Rath a další podobné,  potom i to stačí zvednou ruku k souhlasu s touto smlouvou.

Pan president Klaus však bude bojovat proti EU až do roztrhání těla. Tomu nejde jen o suverenitu, jemu jde hlavně o jeho J'A.

yorik 17.12.2008 14:44

Re: A co vlastně chceme od EU ?

Lájoš, Paroubek a Ráth jsou hlavní tahouni té lisabonské únie, srovnejte si karty;-)

Jenda 17.12.2008 16:59

Re: A co vlastně chceme od EU ?

Vyradi? A to jako jak? Tim ze budou rozhodovat jejich obdoby z Nemecka, Francie a dalsich statu? Prestanme si nalhavat, ze nase politicka scena je horsi nez ta jinde v Evrope. V tomhle ohledu je to vsude vicemene stejny.

Ivan Nový 17.12.2008 17:40

Lájoši,

nic, protože EU brání volnému obchodu.

Vydra 17.12.2008 13:30

jen upřesnění

souhlas oněch 25 parlamentů (s výjimkou Francie a Německa) je na světě pouze proto, že ve volbách, z nichž tyto parlamenty vzešly nebyla LS součástí volební agendy. I u nás, pokud by voliči věděli, jaký se z předsedy ODS stane odvážný chlapec, dopadly by volby úplně jinak. A věřte, že moji předdiskutéři by si zoufali nad zlotřilostí toho klause, který každého z voličů přemluvil, asi stejně, jako když p. Doležal napsal že potávka po pravicové straně je důsledkem klausovy nespokojenosti s Topolánkem. Cesta do pekel není dlážděna dobrými úmysly, nýbrž neracionalní blbostí. 

JJ 17.12.2008 14:48

Re: jen upřesnění

Jiste, SNS se take v parlamentu slovenskem drzi celkem spolehlive.

Xaver 82.117 17.12.2008 15:50

Jako u nás komančové. A jsou proti Lisabonu. Jako náckové... a další...

;-)

3směsi 17.12.2008 12:15

Pane Machu,

být na Vašem místě, tak bych rozhodně neprosazovala podávání dalších požadavků na průzkum k Úst.soudu.Myslím, že pan Klaus už k ÚS nechce jít a mohl byste se mu tímto zprotivět ( jako se mu zprotivěl pan Klvaňa kdysi).

Čtenář 17.12.2008 11:46

Opravdu

je článek otištěn v LN dne 27.12.2008 ?

IH 17.12.2008 11:11

Naší jedinou nadějí je LS

Naděje je v tom, že sice ztratíme tzv. suverenitu, ale zaplať pánbůh, tím o našich záležitostech už nebude tolik rozhodovat Topolánek s velkýma gulema nebo Paroubek v růžovém svetru nebo ulobovaný parlament a senát. Velké naděje v Evropský parlament neskládám, ale horší to už být.nemůže.  Určitou zárukou je přece vysoká životní úroveň zakládajících států EU.

jasan 17.12.2008 11:16

Re: Naší jedinou nadějí je LS

a nebudete o nich rozhodovat ani Vy....  a ta uroven jde vytrvale dolu...

IH 17.12.2008 12:14

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Můj  a  Váš osobní podíl na rozhodování se přijetím či nepřijetím LS  nezmění. Ve volbách je ten podíl jednou jedna desetimiliontina a v druhém případě jedna pětisetmiliontina. Vycházím z počtu obyvatel.V každém případě vlv zcela zanedbatelný.  Jinými slovy blbý národ si volí blbé představitele. Naděje v LS smlouvě je, že podíl blbů v celé Evropě bude snad menší. Jinak ciráty s LS mi připomínají  slovenské národovce v době pomlčkové války o název našeho státu. Tam byla pomlčka otázkou suverenity Slovenska. Že by vítězství těchto vlastenců prospělo Slovensku se přece říci nedá.

yorik 17.12.2008 12:37

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vy už se na bruselskou direktivní republiku nějak klepete. Přemýšlím, co na ní ty naše lidi(některé) tak fascinuje? Včera mi to částečně jeden expert prozradil. Tuším, že to byl jeden z těch panáčků, který v médiích dokáže tak krásně předpovídat co bylo. Tak tento dobrý muž pravil, že předmětem našeho kočovného předsednictví bude 2000 akcí a intenzivní práce asi 200 nějakých komisí. Co budou dělat nevím, hlavní je podle toho experta ten administrativní výkon. Co porodí, ví Bůh. Já už se teď bojím, že nás výsledky tohoto administrativního výkonu jednou zavalí. Když otevřu na compu EUR-lex, tak se na mě  valí tolik toho administrativního výkonu, že nestačím zírat. Teď k tomu přibudou další regulationy, direktivy a decisiony. budu si muset pořídit rezervní haddisk. Jsem už celkem otrlý ale nedovedu si představit co si počne takový neotužilý občan, který si jde na obecní úřad pro doklady a tam se na něj ta hrůza vyvalí. Jedině se prosekat mačetou. Ani do sběru to nechtějí. Takže, to bude přátelé ta slavná lisabonská republika. Administrativně výkonná. Nas málá půlroční anabáze kočovného předsednictví bude stát přes tři miliardy. jinak by se ten administrativní výkon mohl zastavit a občanům, nejen ČR by zbyly jen oči pro pláč.;-)   

IH 17.12.2008 13:15

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Netěším se, ale nezdá se mi, z celé Evropy jsou nejchytřejší jen Irové a Češi a Moravané a Slezané. Důvodem asi je, že shodou okolností v těchto zemích se zviditelňují nacionalisti typu Klauze a jeho poskoci např. autor tohoto článku, Jakl a další. Pokud jde o byrokracii tak ta je nezničitelná a je jedno zda je naše nebo evropská. Rozdíl je v tom, že na naši už jsme zvyklí.

yorik 17.12.2008 13:24

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane, vám není divné, že si takové marginální státy jako je Polsko a Velká Británie vyjednaly výjimky z Lisabonské smlouvy. To jsou také tupí národovci. Víte o tom, že po přijetí Lisabonské smlouvy mohou vše zablokovat tři velké státy a jedna Malta. Že pokud bychom my chtěli pro ČR něco změnit ,tak musíme získat dalších 14 států s 322 milióny obyvatel. Až to podepíšeme, tak nebude žádná oprava možná. Možná potom nebudete poskok Klause, budete poskok nějakých blbů, kterým bude nějaká Česká republika ukradená.      

FKus 17.12.2008 13:46

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane!

Naši suverenitu jsme dávno stratili, pokud tedy jsme někdy nějakou vůbec měli. Vy nevíte, že vliv m

yorik 17.12.2008 14:27

Re: Naší jedinou nadějí je LS

jsem dalek toho, dělat si nějaké iluze. To samé jako vy tvrdí i ty právní veličiny. Jenom mě zajímá, proč je stále formálně zakotvena v té naší ústavě, kdyby tu suverenitu z ústavy vyndali, byl by rozpor vyřešen. Byla by spokojenost. ;-)

FKus 17.12.2008 13:53

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane!

Naši suverenitu jsme dávno stratili, pokud tedy jsme někdy nějakou vůbec měli. Vy nevíte, že politický vliv má ten, kdo má vliv ekonomický. A kdo tady má hlavně ekonomický vliv? Tak jakou hru s námi pan Klaus (Pružinský) hraje? Qui bono?

Tak z toho nedělejte cirkus. Většina lidí u nás chce víceméně Evropu konfederativní a já mezi ně patřím také.

vga 17.12.2008 13:59

Re: Naší jedinou nadějí je LS

no, ta většina by mne teda zajímala ...

s kým o tom mluví, ten nad Bruselem jenom kroutí hlavou

yorik 17.12.2008 14:28

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Kolik je to lidí? Alespoň procentuálně?;-)

FKus 17.12.2008 14:48

Re: Naší jedinou nadějí je LS

No, vyjádřil jsem se trochu nepřesně. Chtěl jsem říci, že většina z těch, kteří jsou pro sjednocenou Evropu. Samozřejmě Tí, kteří chtějí Evropu z národních států nebo jakési soustátí s definovaným režimem včetně Turecka, Izraele, Libanonu nebo Urajiny apod. , tak ty nepočítám, ale jejich názor respektuji, ale zdůrazňuji jde v první řadě o vliv ekonomický a nejvíc firem u nás vlastní západoevropané, hlavně němci. 

janoryna 17.12.2008 15:17

Re: Naší jedinou nadějí je LS no a když podobně jako

malta získáme na svou stranu tři velké státy, bude vše po našem !

hanibal 17.12.2008 13:55

Re: Naší jedinou nadějí je LS

pro IH, mi se zase zdá, že ti  co mají výhody, jsou samozrejmě pro! Ty výhody jsou však na úkor někoho a to je to oč tu běží. Zákonodárci, prezident skládali slib, nemá nic společného s nacionalismem. Klaus VŽDY tvrdil, že bude hájit zájmy ČR!  Kdo jiný by to měl dělat, když ne prezident a když  tak nečiní pro své krátkodobé osobní zájmy  zákonodárci. Prezident skládal při zvolení slib, on ho plní! Ptám se všech poslanců, Vy jste neskládali slib? Jestlipak si ho poslanci pamatuji!

IH 17.12.2008 14:41

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážení, kteří jste proti LS, klikněte http://www.respekt.cz/rozhovory-detail.php?sel_id=174, kde právě odpovídá prof.Přibáň na otázky o LS.

Na ukázku uvádím jednu z jeho odpovědí:

Překvapuje mě ale, jak někteří politici pracují s tzv. státní suverenitou – jako kdybychom stále byli někde uprostřed národního obrození a budovali stát po vzoru etnického nacionalismu 19. století. Suverenita není nějaká kvalita, kterou když ztratíte, tak už ji nikdy nezískáte zpět. Suverenita je vždy záležitostí míry, ve které ji využíváme i se jí vzdáváme nebo bereme zpět. Nemusíme být členskou zemí EU, a přesto naše suverenita bude podstatně omezena například členstvím v Organizaci spojených národů, OECD, WTO a dalších mezinárodních organizacích.

Argument, podle kterého Lisabonská smlouva omezuje naši suverenitu, a proto je protiústavní, nakonec nesměřuje ani tak proti smlouvě samotné, jako spíš proti našemu členství v EU, protože to je organizace od samotného počátku založená na modelu spolupráce, ve kterém členské země omezují svou vlastní suverenitu ve prospěch dosažení společných cílů. Ústavní soud v nálezu k Lisabonské smlouvě nakonec sám tento názor potvrzuje, když tvrdí, že možnost sebeomezení suvernity je projevem plné svrchovanosti, nikoli nedostatečnosti suveréna.

yorik 17.12.2008 14:50

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Takže tentokráte sebeomezení. Není to nějaké vybočení z tradice? Vždycky to někdo udělal za nás. 8-o

kocour 17.12.2008 16:10

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Prof. Přibáň je takový právnický Rath, který své názory vydává za platné právo. Pokud jde o LS, selektivně uvádí pouze argumenty v její prospěch, protiargumenty přehlíží, ačkoli o nich zcela spolehlivě ví.