26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Není dobojováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hanibal 17.12.2008 14:03

Re: Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

>-R^

vga 17.12.2008 13:59

Re: Naší jedinou nadějí je LS

no, ta většina by mne teda zajímala ...

s kým o tom mluví, ten nad Bruselem jenom kroutí hlavou

hanibal 17.12.2008 13:55

Re: Naší jedinou nadějí je LS

pro IH, mi se zase zdá, že ti  co mají výhody, jsou samozrejmě pro! Ty výhody jsou však na úkor někoho a to je to oč tu běží. Zákonodárci, prezident skládali slib, nemá nic společného s nacionalismem. Klaus VŽDY tvrdil, že bude hájit zájmy ČR!  Kdo jiný by to měl dělat, když ne prezident a když  tak nečiní pro své krátkodobé osobní zájmy  zákonodárci. Prezident skládal při zvolení slib, on ho plní! Ptám se všech poslanců, Vy jste neskládali slib? Jestlipak si ho poslanci pamatuji!

FKus 17.12.2008 13:53

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane!

Naši suverenitu jsme dávno stratili, pokud tedy jsme někdy nějakou vůbec měli. Vy nevíte, že politický vliv má ten, kdo má vliv ekonomický. A kdo tady má hlavně ekonomický vliv? Tak jakou hru s námi pan Klaus (Pružinský) hraje? Qui bono?

Tak z toho nedělejte cirkus. Většina lidí u nás chce víceméně Evropu konfederativní a já mezi ně patřím také.

FKus 17.12.2008 13:46

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane!

Naši suverenitu jsme dávno stratili, pokud tedy jsme někdy nějakou vůbec měli. Vy nevíte, že vliv m

Vydra 17.12.2008 13:30

jen upřesnění

souhlas oněch 25 parlamentů (s výjimkou Francie a Německa) je na světě pouze proto, že ve volbách, z nichž tyto parlamenty vzešly nebyla LS součástí volební agendy. I u nás, pokud by voliči věděli, jaký se z předsedy ODS stane odvážný chlapec, dopadly by volby úplně jinak. A věřte, že moji předdiskutéři by si zoufali nad zlotřilostí toho klause, který každého z voličů přemluvil, asi stejně, jako když p. Doležal napsal že potávka po pravicové straně je důsledkem klausovy nespokojenosti s Topolánkem. Cesta do pekel není dlážděna dobrými úmysly, nýbrž neracionalní blbostí. 

yorik 17.12.2008 13:24

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vážený pane, vám není divné, že si takové marginální státy jako je Polsko a Velká Británie vyjednaly výjimky z Lisabonské smlouvy. To jsou také tupí národovci. Víte o tom, že po přijetí Lisabonské smlouvy mohou vše zablokovat tři velké státy a jedna Malta. Že pokud bychom my chtěli pro ČR něco změnit ,tak musíme získat dalších 14 států s 322 milióny obyvatel. Až to podepíšeme, tak nebude žádná oprava možná. Možná potom nebudete poskok Klause, budete poskok nějakých blbů, kterým bude nějaká Česká republika ukradená.      

IH 17.12.2008 13:15

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Netěším se, ale nezdá se mi, z celé Evropy jsou nejchytřejší jen Irové a Češi a Moravané a Slezané. Důvodem asi je, že shodou okolností v těchto zemích se zviditelňují nacionalisti typu Klauze a jeho poskoci např. autor tohoto článku, Jakl a další. Pokud jde o byrokracii tak ta je nezničitelná a je jedno zda je naše nebo evropská. Rozdíl je v tom, že na naši už jsme zvyklí.

yorik 17.12.2008 12:37

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Vy už se na bruselskou direktivní republiku nějak klepete. Přemýšlím, co na ní ty naše lidi(některé) tak fascinuje? Včera mi to částečně jeden expert prozradil. Tuším, že to byl jeden z těch panáčků, který v médiích dokáže tak krásně předpovídat co bylo. Tak tento dobrý muž pravil, že předmětem našeho kočovného předsednictví bude 2000 akcí a intenzivní práce asi 200 nějakých komisí. Co budou dělat nevím, hlavní je podle toho experta ten administrativní výkon. Co porodí, ví Bůh. Já už se teď bojím, že nás výsledky tohoto administrativního výkonu jednou zavalí. Když otevřu na compu EUR-lex, tak se na mě  valí tolik toho administrativního výkonu, že nestačím zírat. Teď k tomu přibudou další regulationy, direktivy a decisiony. budu si muset pořídit rezervní haddisk. Jsem už celkem otrlý ale nedovedu si představit co si počne takový neotužilý občan, který si jde na obecní úřad pro doklady a tam se na něj ta hrůza vyvalí. Jedině se prosekat mačetou. Ani do sběru to nechtějí. Takže, to bude přátelé ta slavná lisabonská republika. Administrativně výkonná. Nas málá půlroční anabáze kočovného předsednictví bude stát přes tři miliardy. jinak by se ten administrativní výkon mohl zastavit a občanům, nejen ČR by zbyly jen oči pro pláč.;-)   

stan 17.12.2008 12:30

Re: Mladý muži,

...spolupracovaly svého času bratrské země a jak dopadly!!!

stan 17.12.2008 12:17

Re: Pane Machu, obávám se, že vedete, že vedeme, marný boj ! O pravdivosti našich názorů bude muset zase rozhodnout až historie, jako už potikáté, Zásupy hloupých jsou příliš dlouhé !!! Dzp.

R^>-

3směsi 17.12.2008 12:15

Pane Machu,

být na Vašem místě, tak bych rozhodně neprosazovala podávání dalších požadavků na průzkum k Úst.soudu.Myslím, že pan Klaus už k ÚS nechce jít a mohl byste se mu tímto zprotivět ( jako se mu zprotivěl pan Klvaňa kdysi).

IH 17.12.2008 12:14

Re: Naší jedinou nadějí je LS

Můj  a  Váš osobní podíl na rozhodování se přijetím či nepřijetím LS  nezmění. Ve volbách je ten podíl jednou jedna desetimiliontina a v druhém případě jedna pětisetmiliontina. Vycházím z počtu obyvatel.V každém případě vlv zcela zanedbatelný.  Jinými slovy blbý národ si volí blbé představitele. Naděje v LS smlouvě je, že podíl blbů v celé Evropě bude snad menší. Jinak ciráty s LS mi připomínají  slovenské národovce v době pomlčkové války o název našeho státu. Tam byla pomlčka otázkou suverenity Slovenska. Že by vítězství těchto vlastenců prospělo Slovensku se přece říci nedá.

stan 17.12.2008 12:06

Re: Naší jedinou nadějí je LS

...naivko!Rv

yorik 17.12.2008 11:56

Re: Hmmm

Pane tosek, ta VB si vyjednala distanc od té Lisabonské smlouvy, my jsme jiní kavalíři. Jinak Ústava je úřední dokument, měl by na ní být spoleh, vy byste si nechal do OP napsat, že jste svobodný, kdybyste byl ženatý. To dělají jenom podvodníci.:-D 

tosek 17.12.2008 11:49

Re: Hmmm

Ona ta privatizace všeho ale vede k tomu, že o osudu této země nerozhoduje ve skutečnosti parlament, vláda a prezident, nýbrž anonymní nadnárodní firmy, náležitě tyto správce věcí veřejných "motivující". Takže pokud takto de facto znemožníte uplatňovat státní suverenitu, je opravdu skoro jedno co je v ústavě napsáno. Ostatně Británie žádnou ústavu nemá a je to vcelku již několik století prosperující demokratická země.

Čtenář 17.12.2008 11:46

Opravdu

je článek otištěn v LN dne 27.12.2008 ?

yorik 17.12.2008 11:29

Re: Hmmm

Já tu neřeším privatizaci ale to, co ten archaický instrument, údajně starý 300 let dělá v naší ústavě. Není to nějaká Perchta z Rožmberka? Na rozdíl od vás si nemyslím, že v ústavě může být cokoliv. Na rozdíl od autorů té evropské, lisabonské. Tam se jim toho vešlo opravdu hodně .;-) 

tosek 17.12.2008 11:21

Re: Hmmm

Ale v tomto s vámi souhlasím. Ve svém prvním textu jsem napsal jen a pouze tolik, že jsem poněkud na rozpacích z toho, jak se pan Mach hrdě bije za suverenitu českého státu, která je dle mého přesvědčení ale z nemalé části jen na papíře, a to zejména vinou masivní privatizace, provedené především vládami vedenými VK. Tím netvrdím, že se privatizovat nemělo (i když bychom o tom mohli samozřejmě vést dlouhou debatu), ale prostě pokud stát zbavím takřka všeho majetku, nastavím zákony tak, že jeho pravomoce jsou minimální a ještě faktické vymáhání zákonů a norem hodnotím převážně jako "kriminalizování podnikatelské sféry", tak fakticky, znovu opakuji fakticky, znemožňuji reálné uplatňování státní svrchovanosti. V ústavě pak může být napsáno prakticky cokoli. Pokud tedy chce pan Mach plně suverenní český stát, ať se zajímá o vymahatelnost práva, skutečnou nezávislost zákonodárců na různých masivních lobistických tlacích a nechť brojí proti privatizaci majetku tohoto státu do zahraničních rukou. Jinak jsou jeho slova toliko planým žvatláním.

jasan 17.12.2008 11:16

Re: Naší jedinou nadějí je LS

a nebudete o nich rozhodovat ani Vy....  a ta uroven jde vytrvale dolu...

yorik 17.12.2008 11:16

Re: Hmmm

No tak pane tosek nebojte se, vysvětlete mi, jak to s tou naší suverenitou je? Není to nějaká chytrá horákyně? Může být republika částečně suverénní? Nebo nemůže jako, žena, která také nemůže částečně těhotná. Nechlubíme se něčím, co už nebudeme vlastnit? No tak pane tosek, pochlapte se, to jsou vážné otázky.;-)     

IH 17.12.2008 11:11

Naší jedinou nadějí je LS

Naděje je v tom, že sice ztratíme tzv. suverenitu, ale zaplať pánbůh, tím o našich záležitostech už nebude tolik rozhodovat Topolánek s velkýma gulema nebo Paroubek v růžovém svetru nebo ulobovaný parlament a senát. Velké naděje v Evropský parlament neskládám, ale horší to už být.nemůže.  Určitou zárukou je přece vysoká životní úroveň zakládajících států EU.

PROKOP BUBEN 17.12.2008 11:06

NO ANO

Vstoupili jsme dobrovolně do EU......Naši slovutní zastupitelé v této instituci, mají snad také nějaké to slovo......Hlubo-koko-řený Topol si nechal svůj podpis vytesat do kamene v Lisabonu.....Odpůrci LS nic smyslupnějšího nenabízejí......Mladý Klausův registr amplion zakládá novou, prý pravicovou partaj....Absurdistán s Kocourkovem na pokračování.....

Ivan Nový 17.12.2008 11:03

Pane Machu,

ne o rozum, ale o emoce se je třeba opřít. Jde o boj emocí.

yorik 17.12.2008 11:02

Re: Hmmm

 Tak mi pane tosek vysvělete, co ta suverenita v té naší Ústavě ještě dělá? Když na vlastní uši slyším od dvou významných ústavních právníků , že je to iluze nebo chiméra, relikt minulosti o kterém se mohlo uvažovat tak v intecích feudálního českého státu, tak co ten pojem dělá v naší moderní Ústavě. Nebylo by lepší ten pojem z toho prvího článku vyndat, nebo ho upřesnit. Klidně mi to vysvětlete. I když jsme na Psu tak vás neukousnu.;-) 

ladik53 17.12.2008 10:49

Re: Mně vadí něco jiného

R^! Zářný příklad toho, že premiér a tolik obdivovaný ministr zahraničí, neví co dělají.

JJ 17.12.2008 10:44

Re: Mně vadí něco jiného

Navic to dojednala vlasda CSSd, taky za ni bojuji. Topolanek by to dojednal trochu jinak, ale prirozene by nemel takovy vliv, aby ten rozdil byl vyrazny. To je dano tim, ze je v lepsim pripade jeden z 27, v horsim, za zastupuje cca 2% obyvatel EU.

yorik 17.12.2008 10:43

Re: Hmmm

Pokud vím tak Ústavní soud rozhoduje o tom, zda jsou naše zákony a mezinárodní  smlouvy v souladu nebo rozporu  s Ústavou ČR. Není mi známo, že by někdo jiný než Parlament ČR a to ústavní většinou mohl zasahovat do textu Ústavy. Článe 1 Ústavy ČR zcela jasně hovoří, že ČR je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát. Ne, že je iluzorní. Pokud vám jde o jayzkovou interpretaci pojmu suverénita, tak podle výkladových slovníků znamená nezávislost, svrchovanost, nejvyšší moc státu, ne nějakou iluzi. Co je na tom složitého?  

M. Zima 17.12.2008 10:43

Pane Mach,

že ty Vaše hovadiny permanentně presentuje expert na oblbování Neff by nevadilo, ale že se ČT bez Vašich kydů neobejde a že Rada ČT trpí, že Vás Železný zneužívá k šíření slabomyslných statí jeho otce je příliš a v demokracii byste dostal na Vaše demagogické žvásty takovou odpověď , že byste zrazil paty, až by Vám odpadly hemeroidy. Těm ale při kvalitě ČT nehrozí žádné nebezpečí.

JJ 17.12.2008 10:41

Re: Mně vadí něco jiného

Dane zustavaji v kompetenci clenskych statu (minimalne prime). u cel je to na EU, u spotrebni dane zustava dohoda o minimalni hladine techto dani na nektere produkty - treba u ropy a ropnych produktu jako protivaha OPEC.

Hlasovani je celkem jasne atp. Prilepky jsou dusledkem nutnosti jednomyslneho schvaleni; kazdy si tam pak neco pridal, aby tam mel neco sveho a nebyl tam nikdo kdo by mel mandat na seskrtani. Ale to je dusledek dnesniho systemu a bez zmeny to lepsi nebude (zmena prirozene nemusi automaticky znamenat zlepseni, ale osobne se domnivam, ze LS je lepsi nez soucasny stav).