3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Nekritická politika vůči Izraeli poškozuje české zájmy

Česká diplomacie byla jediná z celé Evropy, která se minulý týden postavila proti zvýšení statusu Palestiny v OSN. Tímto krokem, který znamená popření naší dlouhodobé podpory myšlence existence samostatného palestinského státu, si Česká republika těžce zkomplikovala své politické i ekonomické postavení na Blízkém východě a v celém arabském světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kukula 15.12.2012 19:37

Re: Nemohu si pomoci...

podobné výsledky průzkumů můžou tak maximálně naznačovat latentní antisemitismus, který se schovává za antiizraelismus...

M. Kukula 15.12.2012 19:27

Pan Rouček onemocněl bruselským virem

Ač jsem nikdy nebyl příznivcem Miloše Zemana, nelze mu upřít jasný postoj k otázce izraelsko-arabského konfliktu, který vtiskl celé ČSSD a který je v souladu s oficiální politikou ČR i nedávným hlasováním, které tak pobouřilo bruselského soudruha Roučka. Nutno podotknout, že tento postoj v ČSSD kupodivu přežil i v době, kdy se Miloš Zeman se svou mateřskou stranou rozešel. I v postzemanovské ČSSD převládal názor podporovat Izrael jako našeho spojence na Blízkém Východě. Poslední dobou však z této strany začali zaznívat hlasy, které dávají tušit, kam se v otázce Blízkého Východu posune česká zahraniční politika, pokud socialisté zvítězí v příštích parlamentních volbách a podaří se jim sestavit vládu. Když se proti pozici ČR při hlasování ve Valném shromáždění OSN o přijetí Palestiny jako nečlenského státu ozval zlý muž sociální demokracie pan Zaorálek, tak mě to ještě nepřekvapilo, stačí znát základy psychologie, mimiky a řeči těla a je jasné, že pan Zaorálek je člověkem ovládaným zlostí. Když se přidal od Atlantiku jeho partajní souputník pan Rouček a i od dalších členů této partaje zazněla slova proti českému hlasování, tak to už nelze podceňovat a může to být opravdu předzvěst změny kurzu české politiky v brzké budoucnosti. Přál bych si, aby to od českých kolegů pana Zaorálka byla jen zaslepenost typu "budeme proti všemu, za co hlasuje současná vládní garnitura" a od pana Roučka projev bruselského viru, kterým se díky svému dlouhému pobytu v europarlamentu evidentně nakazil a že nakonec zvítězí zdravý rozum i přesto, že v otázce podpory Izraele je k tomu zapotřebí i notná dávka odvahy - právě zde ale vidím problém. Dnešní ČSSD je plejádou pragmatiků, populistů a oportunistů, ale odvážné politiky s vysokým kreditem, jaký měl např. M. Zeman, tam nevidím. Pokud tedy po příštích volbách dojde k tomu, co tady naznačuji, bude už dost těžké hledat, na jaké postoje českých politiků budeme moci být hrdi. Hlasování ve Valném shromáždění bylo jednou ze světlých vyjímek.

L. David 12.12.2012 10:56

Jestli si někdo komplikuje život, tak je to pomatený soudruh Rouček!

A to svými bohapustými žvásty.

Inu - zbabělý socan jak řemen, který musí využít každou příležitost, aby si plivnul na statečný Izrael.

J. Urban 12.12.2012 7:34

Roučku, mám pro tebe návrh.

Musí pro tebe být hrozné být v europarlamentě za těch pár drobných a zastupovat tam to hrozné, nezodpovědné, Israel podporující a naopak terorismus nepodporující Česko. Tak se na to, ty wo-le, vy§er a jdi dělat konečně JEDNOU něco užitečného!

B. Rybák 11.12.2012 11:50

Vždyť je to tak prosté, pane Roučku

Strašlivý zážitek "Mnichova", v němž většina států současné EU sehrála tak ostudnou roli, je tím co nás od nich odlišuje, tím co nás zavazuje, abychom bránili všem dalším válku vždy přinášejícím "Mnichovům" tedy i těm, které dnešní EU připravuje pro Izrael a opět i pro nás.

J. Kolouch 11.12.2012 10:06

Re: Nemohu si pomoci...

Podle mne to není v náboženství, ale v lidech. I v Koránu se najdou pasáže, které by mohly vést k toleranci a k mírumilovnosti. Stejně jako v Bibli pasáže opačného charakteru. Každé společenství si najde ty, které jeho založení a povaze odpovídají. Současní islamisté si vybrali ty, které podporují až fanatickou neústupnost a snahu vše si podmanit, nepřátele vyhladit, jak to potvrdil například v posledních dnech Chalid Mišál ve svém vystoupení v Gaze.

Jinak ale souhlasím s panem Vébrem i Čechem.

T. Petřek 10.12.2012 23:34

Soudruhu, Příteli Izraelců.

Po tom co jste napsal, chtěl bych vidět, jestli by Vás Izraelci označili za přítele. Možná spíše za intolerantního člověka (antisionistu).? Kdo ví?

Ten kdo se v takových hlasováních zdrží, je obyčejný zbabělec - má strach říci svůj názor. Anebo je jim nějaký mírový proces úplně u zadku. České republice to jedno není a svým hlasem se z ničeho nevyloučila. To by mělo být jasné i poslanci "evropského parlamentního cirkusu."

P. Novotný 10.12.2012 22:57

Co tím soudruh Rouček proboha myslel?

Poprvé čtu takto veřejně, že náš stát dlouhodobě podporuje vznik palestinského státu. Pokud tedy pominu nesmyslný výlet s.Paroubka na Arabský poloostrov, který opravdu byl v rozporu s naší oficiální zahraniční politikou. No pokud by to záleželo na mě, nemám nic proti tomu, ať s.Rouček a jeho straničtí kamarádi sbalí své rodiny a jedou si užívat krásnou arabskou pohostinnost (zvláště jejich ženské příslušnice). Jsem přesvědčený, že do půl roku je tu máme zpět. Možná ale, že je jejich arabští kámoši s jejich nápady a názory vykopnou o dost dříve.

Lupen

M. Vondráček 10.12.2012 21:51

omyl

České zájmy poškozují pitomci jako je pan Rouček :-)

B. Hančl 10.12.2012 20:24

Je to dement

Dělat dementa za 600.000,-Kč měsíčně by bavilo asi kohokoli.

P. Vébr 10.12.2012 19:38

Re: Nemohu si pomoci...

Co má Izrael společného s Evropou? Milý pane, totéž, co máme např. my společného s USA: Civilizace západního typu. Relativně bohatá (myslím celou společnost, nemluvím o rovnoměrnosti rozdělení majetku uvnitř společnosti), proto chudými nenáviděná. Domnívají se totiž, že bohatství je tu tak nějak samo od sebe a pokud má někdo bohatství víc, tak to není proto, že by pracoval víc, ale proto, že si někdo pro sebe uzurpoval i tu část, která patří jim, chudým.

L. Orlita 10.12.2012 19:36

Re: Nemohu si pomoci...

že vraždili nekřesťany nevypovídá nic o křesťanství samotném. Ale pouze a jenom o jeho vyznávačích.

L. Orlita 10.12.2012 19:33

jít s davem- to je heslo Roučka

ekonomické zájmy staví nad lidskými právy, právo teroristů mu je milejší.

S. Landa 10.12.2012 18:59

Re: Nemohu si pomoci...

Ale jedině povinné....  :-)

S. Landa 10.12.2012 18:58

Re: Nemohu si pomoci...

Jakými nevěřícími psy? Lidmi Knihy....

Křesťané měli hodně zrůdnou historii, ale nemyslím, že by křesťanství stálo na nenávisti ...

P. Čech 10.12.2012 18:29

Re: český zájmy

Zde nás netrestá žádný bůh, ale trestáme se sami, zejména naši ovčané. Ti, kteří volí a jsou příznivci ČSSD a KSČM.

P. Čech 10.12.2012 18:27

Re: Nemohu si pomoci...

Podobného názoru na muslimy byly národy, které původně obývaly blízký východ, ale i Egypt, Libyi, Tunis, Maroko a jiné. Kde dnes jsou? Pouze zbytky Berberů ještě přežívají v naprosté chudobě a zapomění v severní Africe. Také a především dílo muslimů. Abych jmenoval ještě nějaké, v Egyptě živoří zbytky Koptů.

L. Pejchal 10.12.2012 18:26

český zájmy

Rouček, Zaorálek, Falbr, Gross, Sobotka, Škromach. Panebože za co trestáš tuto zemi . Ti vskutku hájí český zájmy. To je snad křištálově jasný každýmu i po 10 becherovkách, pardon slivovicích.

P. Čech 10.12.2012 18:24

Re: Nemohu si pomoci...

Všelijaké průzkumy jsou k ničemu, protože o ničem nevypovídají. Potvrzují pouze novinářské spekulace, nic jiného. O většinovém názoru může vypovídat pouze a jedině referendum.

P. Čech 10.12.2012 18:21

Re: Nemohu si pomoci...

Např. pes je zvíře pro muslima nečisté. Křesťané jsou pro muslimy nevěřícími psy. Křesťané, zejména římští katolíci se nade vší pochybnost ukázali při vyhlazování Aztéků, Mayů, Inků a jiných indiánských národů.

L. Pejchal 10.12.2012 18:19

český z ájmy

J. Krásenský 10.12.2012 18:14

Jakým právem?

No přeci evropským a socialistickým, jakým jiným. Rouček je jen další socialistická stvůra, která ke svému přesvědčení potřebuje nenávidět Židovský národ. Stejně jako Marx, Hitler, Stalin...

J. Boleslav 10.12.2012 18:06

Re: Hele, pane Roučku,

Ale má, jen zatím naštěstí podstatně míň. I mešitu.

J. Boleslav 10.12.2012 18:04

Hoďte už konečně

na toho socanského eurovola síť.

S. Landa 10.12.2012 18:02

Re: Nemohu si pomoci...

No, vzhledem k tomu, že ve všelijakých průzkumech bývá Evropany Izrael označován za největší překážku míru a vůbec tak nějak "nesympatický stát"  :-)  , dovolím si tvrdit, že pravdě budu blíže já....

S. Landa 10.12.2012 18:00

Re: Nemohu si pomoci...

Nesdílím Váš názor, že Islám je založen na netoleranci k nevěřícím, stejně tak křesťanství na nenávisti k nekřesťanům....

P. Čech 10.12.2012 17:39

Re: Nemohu si pomoci...

O jakých stovkách milionů tady mluvíte? Pokud vím, tak se na názor občanů evropských zemí nikdo netázal. Známy jsou pouze názory evropských politiků a ani ty nejsou jednoznačné. Pokud byste chtěl znát názor občanů evropských zemí, musel byste prosadit v této otázce referendum ve všech státech. Nic jiného, žádný "výzkum" veřejného mínění nemůže referendum v žádné otázce nahradit. Referenda občanů se však politici bojí jako čert kříže. Bojí se oprávněně a proto, že by vyšla najevo pravda. Pravda o většinové vůli občanů. A o tom to je.

J. Farda 10.12.2012 17:36

Kdo .... poškozuje české zájmy?

Pan Rouček jistě má, jako i jiní včetně mně, právo vyslovovat své názory ad rem. Ovšem musím konstatovat, že alespoň mně připadá hloupým, nekritickým a jednostranným postoj pana Roučka. Pecunia non olet (petrodolary) evidentně mnohým mnichovanům nesmrdí. Jen bozi a voráčkovy kozy vědí, kam nás zavede Vaše budoucí vláda. Co s námi bude, vědí ovšem už dnes velmi dobře islamisté, až se, díky "pragmatikům", po zlikvidování Izraele vypořádají i s naší zahnívající židokřesťanskou kulturou. Alláhu akbar!

P. Čech 10.12.2012 17:34

Re: Nemohu si pomoci...

Myslím, že pan Vebr má pravdu. Muslimské náboženství je totiž založeno na netoleranci vůči nevěřícím (rozuměj v Alláha a Mohameda).  Je to však velmi podobné jako u ostatních náboženství bez výjimky.I judaismus je založen na nenávisti k nežidům a křesťanství na nenávisti k nekřesťanům. Toto vždy vedlo a vede k vyhlazovacím válkám dokonce s konečným důsledkem likvidace celých národů. Ve světových dějinách je toho možno vidět velmi mnoho.

S. Landa 10.12.2012 17:04

Re: Hele, pane Roučku,

Hm a kolik milionů muslimů je třeba ve Slovensku?