18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Nekritická politika vůči Izraeli poškozuje české zájmy

Česká diplomacie byla jediná z celé Evropy, která se minulý týden postavila proti zvýšení statusu Palestiny v OSN. Tímto krokem, který znamená popření naší dlouhodobé podpory myšlence existence samostatného palestinského státu, si Česká republika těžce zkomplikovala své politické i ekonomické postavení na Blízkém východě a v celém arabském světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 10.12.2012 1:48

Důvod je nasnadě. Německo, stejně jako celá ostatní Evropa

se začla bát svých přijatých a usídlených imigrantů ! A taky se začla bát o dodávky ropy ! Žádná "ušlechtilost" v tom není, jen čirý strach a zbabělost...

P. Bures 10.12.2012 1:47

malý myšlenkový experiment

Čistě teoreticky, pokud by Israel v roce 1948 zaútočil na své sousedy s cílem je zničit, prohrál válku a jeho populace dnes živořila v malé enklávě, ze které by pod vedením teroristického vedení ostřelovali raketami velkou a prosperující demokratickou Palestinu podporovanou Američany (a občas nějaké ty sportovce zamordovali), musela by být evropská levice na straně israelské enklávy a odmítat palestinskou agresi, že?

Nebo mi tady uniká nějaký princip? Hrr na Žida :-)

P. Vinš 10.12.2012 0:59

Pane Roučku,

po přečtení Vašeho článku o Vás tímto prohlašuji,že jste obyčejný EUROPOSERA , kterým hluboce pohrdám. Ono totiž nelze být zadobře se všemi, zejména pokud jsou navzájem ve při. Na takové lidi jako jste Vy, jednou krutě doplatíme.

J. Jurax 10.12.2012 0:56

No, co taky od socana a eurohujera Roučka čekat

než podporu palestinských teroristů a zbabělého postoje EU, které je pod záminkou humanitární pomoci finančně podporuje.

ČR tentokrát aspoň symbolicky zachránila čest zbabělé Evropy a EU.

T. Pansky 10.12.2012 0:33

Autor opet kritizuje bez ochoty rici vlastni nazor ci doporuceni, ktere...

... by bylo schudne.  Palestinci zatim odmitali jakakoliv reseni.  Jakykoliv ustupek povazuji za slabost a povzbuzeni pro dalsi pozadavky postavene predevsim na krvi.  Autore, jake je tedy reseni?  Spojene staty liji penize do Izraele, EU dela to same pro Palestince.  Clovek se musi divit, odkud se berou vsechny ty zbrane, ze?  Americka zahranicni politika pod vedenim Hillary Clinton (Demokrate) se mohla podelat blahem nad "svobodnym" Egyptem.  A prave pres tento Egypt jsou pasovany zbrane do Palestiny.  ... Vseobecne receno, svetova levice rada dela zahranicni politiku, ale bohuzel, nevi co delaji.