21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Nekritická politika vůči Izraeli poškozuje české zájmy

Česká diplomacie byla jediná z celé Evropy, která se minulý týden postavila proti zvýšení statusu Palestiny v OSN. Tímto krokem, který znamená popření naší dlouhodobé podpory myšlence existence samostatného palestinského státu, si Česká republika těžce zkomplikovala své politické i ekonomické postavení na Blízkém východě a v celém arabském světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 10.12.2012 10:21

jste demagog

Předešlí diskutující už většinově sepsuli Vaše názory, takže je nebudu opakovat.

Jen si přisadím s upozorněním, jaký Vy jste demagog pane Roučku. Naše reprezentace byla ochotna respektovat společné stanovisko 27států EU, kdyby se všichni dohodli na zdržení se hlasování  - jako to udělalo pak Vámi zmiňované Německo. Ale některé státy trvaly na tom, že podpoří Palestince a tak logicky naše delegace trvala také na svém a podpořila Izrael. Dobře udělala.

R. Brzák 10.12.2012 10:11

mohl by jste my vysvětlit

pane Roučku, proč by potenciálně vzniklý stát palestinských Arabů nemohl na svém území mít osadu s Židy? Nebo snad bude muset dle Vašeho názoru Izrael okamžitě po vzniku arabského státu na území Gazy a Západního břehu začít na jeho území nastěhovávat své arabské občany, požívající největší míru demokracie a blahobytu mezi všemi Araby?

Chápete vůbec, že stát Izrael je de fakto stále ve válečném stavu, který mu je vnucen téměř celým arabským světem? Že je to jenom na Arabech, jestli budou ochotni mít Žida za svého souseda - neboť on tomu ochoten je, jak to dokazuje i tím, že i přes tento válečný stav demokraticky umožňuje arabům spolurozhodovat o životě v Izraeli?

R. Houška 10.12.2012 10:10

Internacionální socialista Rouček opět nezklamal.

Asi už se těší na dobu, až si bude moci pořídit dlouhý plnovous a tři manželky.

K. Filek 10.12.2012 10:03

Rouček

Ještě nikdy jsem nedočetl Roučkovy hovadiny které tady šíří.Jak nás takový nečlověk může zastupovat v EU.Je to skutečný lokaj svých pánů Zaorálků a jim podobných.Jsem skutečně rád,že naše vláda podpořila Izrael.

P. Lenc 10.12.2012 10:02

Tady platí Mládkovo

okřídlené "uč se synu, ať z tebe není sociální demokrat".Člověk by si dělal s Roučka legraci,ale on je prototypem toho, co nás čeká v případě vítězství česanů a komančů.Je to mrazivé.

F. Eliáš 10.12.2012 10:01

Re: Dotace není legrace ...

Však Rouček je také nepracující žvanílek. Proto jsou mu Palestinci sympatičtí.

D. Švik 10.12.2012 9:59

Třikrát denně fackovat

místo jídla tohoto oportunistického,evropského, připosránka a stejně by se mu v hlavě nerozsvítilo. Dělá se mi špatně, když takovíto Roučci žijí z mých daní.

F. Eliáš 10.12.2012 9:59

Jsem hrdý na tuto vládu

Mám k tomu velmi málo příležitostí. Vláda, která myslí samostatně a nezajímá ji mínění nějakých Roučků z EU. Palestinci se chovají jako militantní a agresívní národ. K takovému národu nelze přistupovat pozitivně.

R. Brzák 10.12.2012 9:57

Re: Čechoslovakistický komplex.

Obávám se, že jste přehlédl, že Palestina je celé historické území, na němž v současné době alespoň z části leží Jordánsko, Izrael, pásmo Gazy i Západní břeh. V celém konfliktu jde o Izrael obklopený nepřáteli neustávajícími v rétorice o zničení židovského státu, kterých je mnohem více a na mnohem větší rozloze, než je celá Palestina. Dá se shrnout, že jde o státy islámu, jejichž vládci využívají agresivní džihád k překrývání vlastních sociálních problémů a Izrael je v tomto smyslu pro ně jako tradiční také ideální nepřítel.

Pokud z tohoto hlediska použijeme analogii, Arabové a muslimové žijící v Gaze a na tzv. okupovaných územích jsou opravdu v podobné situaci, jako sudetští Nemci v Československu, s tím rozdílem, že jejich podpora od nepřátel Izraele (kam se bohužel dá počítat i EU) jim umožňuje na rozdíl od sudetských Němců ostřelovat Izrael raketami a vést s ním válku. Je však velký rozdíl mezi Československem a Izraelem - ten totiž již desítky let úspěšně odolává v obranné válce, ke které je nucen nikoliv "hrstkou" tzv. palestinských Arabů, ale muslimskými převážně arabskými státy, kterým je utrpení arabských uprchlíků pouze velmi dobrým propagandistickým nástrojem.

Z. Švrček 10.12.2012 9:49

Oh, pane Roučku

V tomto případě bylo mlčeti zlato. Zase jste se projevil jako velký rektální alpinista všeho eurohujerstva a nezapomněl velkopansky připomenout nenáviděným politickým protivníkům zde v ČR, že mají jako to lejno plavat s proudem.

Přeji vám štědré eurovánoce bez stromečku a koled (prý moc křesťanské a málo multikulti, říkali v Bruseli) a do Nového roku více kvót pro přistěhovalé muslimy, nejlépe z Palestiny a pokud možno nám taky zařiďte i nějaké sem, do Česka, abychom tedy nebyli tak nemoderně proizraelští a naučili se jako vy zpívat tu správnou notu, která jediná nám zaručí přízeň našich Europánů, ó velký učiteli lokajismu.  

P. Zeman 10.12.2012 9:23

Bože!

Ten Rouček je ale kkt! Jinak se to snad ani nazvat nedá.

P. Han 10.12.2012 9:21

Re: Čechoslovakistický komplex.

Spíš vy nevynecháte jedinou příležitost, jak na tento stát a národ plivnout.

M. Krátký 10.12.2012 9:13

Re: Podívejte se trochu na dějiny a potom žvaňte.

Děkuji a připojuji se. Velmi stručné a výstižné. Soudruh Rouček takhle pindá a pindá - prachy se mu sypou, tak co by nepindal. A pindání je slabý výraz

R. Gramblička 10.12.2012 9:10

Re: Rektální sionisté

omlouvám se, máte pravdu, četl jsem moc rychle. Holt, taky občas střelím vedle

R. Jonák 10.12.2012 8:53

Re: Myslím, pane Roučku,

plně s vámi souhalsím, jen bych je nevyháněl na Sibiř, ale mezi ty jejich opěvované palestince, aby viděli jací to jsou demokrati. Přeci kdyby nebyli demokrqaty, tak by je nemohla EU podporovat, nebo se snad mýlím?

P. Čech 10.12.2012 8:43

Re: Jednoduchý test

Jde o to, zda nějakou osobní zkušenost má. Osobně o tom silně pochybuji.

P. Čech 10.12.2012 8:42

Re: Pane Roučku,

Pan Rouček je odborníkem na všechno. To z jeho článků přímo čiší. To, že v jeho článcích není ani zbla vlastních myšlenek přece nikomu nevadí.Tak je tomu u všech politiků. Oni zde nejsou proto, aby mysleli, nebo nedej bože prosazovali nějaké své názory či dokonce vykonávali svůj mandát v zájmu všeho lidu. Jsou zde od toho, aby hájili zájmy a papouškovali názory svých politických stran a v parlamentu hlasovali podle přání svých stran.  Nějaká ústava ČR je naprosto nezajímá. Proč také? Za její očividné porušování nesou pouze "politickou" odpovědnost. Že nikdo neví, co to je, to také nikoho nezajímá.

J. Heincl 10.12.2012 8:41

Re: Jednoduchý test

Já myslím, že po osobní zkušenosti s druhou možností by se rozhodl velice rychle bez ohledu na cokoli jiného vč. rodné strany.

O. Strýček 10.12.2012 8:36

Dotace není legrace ...

Zrušíte-li dotace směřující k Palestíncům, zanikne tento slavný stát. Arabové obecně tento "stát" nemají v lásce, ale s oblibou ho používají jako testovacího berana vůči Izraeli. Kdyby Evropa- Roučkové měli podporovat tyto z principu většinou nepracující lidi ze svou pseudosociální politikou"z cizích peněz daňových poplatníků" z vlastních zdrojů, tak by se Palestínci rozpustili ve vlastní šťávě a bylo by po nerudovském problému kam s nimi.

P. Čech 10.12.2012 8:34

Re: Jednoduchý test

Pan Rouček by se nerozhodoval. Na to by musel samostatně myslet. To on však neumí, papouškuje pouze to, co říká jeho rodná strana. Předpokládám dokonce, že žádného t.zv. palestinského araba nikdy neviděl. To však nepokládá za překážku k tomu, aby o nich rozsáhle psal. Drzost politika, nic jiného.

P. Čech 10.12.2012 8:31

Re: Čechoslovakistický komplex.

O jaké analogii zde mluvíte? O analogii v existenci českého a izraelského státu? V dávných dobách, kdy existovalo izraelské království za krále Davida, proháněli se po tehdejším území  dnešních českých zemí divoši s holou p....í. O žádném státním útvaru zde nebyla řeč, stejně jako v celé tehdejší Evropě.

J. Heincl 10.12.2012 8:29

Jednoduchý test

Kohopak by si asi vybrala většina Čechů jako své sousedy? Židy, nebo palestinské Araby? Myslím, že i pan Rouček by se pro druhou možnost těžko rozhodoval.

J. Hejna 10.12.2012 8:15

Re: Pane Roučku,

A z čeho by je ta Brusel asi tak mohla platit?

I. Lyčka 10.12.2012 8:14

Re: Důvod je nasnadě. Německo, stejně jako celá ostatní Evropa

Rád bych s vámi na to téma popovídal, až u vás začnou vyvádět mohamedáni, zapalovat auta, obtěžovat holky a chovat se třeba jako ve Francii. A až se budete muset balit do burky. Nebo už ji nosíte teď, v předstihu?

J. Hejna 10.12.2012 8:12

Re: Důvod je nasnadě. Německo, stejně jako celá ostatní Evropa

Jak to tady občas pročítám, tak "té pomatené hysterce" nesaháte ani ke kotníkům.

P. Rajman 10.12.2012 8:10

Čechoslovakistický komplex.

Palestina je proti Hitlerovu Německu trpaslík a Izrael proti meziválečnému Československu světový hráč. A Česko je stát, který prostřednictvím některých politiků a novinářů (jako je Aston nebo Doležal) nevynechá jedinou příležitost, aby si hledáním analogií za každou cenu mohl pofoukat svůj kdysi mnichovský, dnes čechoslovakistický komplex.

I. Lyčka 10.12.2012 8:07

Myslím, pane Roučku,

že jste promeškal další okamžik, kdy jste mohl mlčet a neudělat ze sebe hlupáka. Současně jste mi potvrdil, že do evropského parlamentu jsou odkládáni nepotřební, zbyteční, nepoužitelní jedinci, kteří ale dokáží být velice nebezpeční. Myslím, že OSN, EU i evropský parlament by měli být bezodkladně zrušeni a poslanci vyhnáni třeba na Sibiř. Tam snad mnoho škody nenadělají.

J. Hejna 10.12.2012 8:04

Ó, bóže,

tomu snad nemůže věřit ani Rouček, a to už je pěkně vychovaný Bruselí.

I. Schlägel 10.12.2012 7:58

Pane Roučku,

jste vším možným, jenom ne odborníkem na Blízký Východ. Čím ještě nejste, se dále nebudu zaobírat, není tu dost prostoru a čas je v tomto případě opravdu příliš drahý. Vy to zvládnete sám v některém ze svých budoucích nadčasových komentářů.

P. Rajman 10.12.2012 7:52

Čeští vlezdoprdelkové

Se bez těchto aktivit vůči mocným neobejdou. Po první světové válce se chovali servilně vůči Americe a Francii do té míry, že je Roosewelt s Daladierem předhodil nejprve Němcům a pak Rusům. Po válce pak stejně vůči Stalinovi a Brežněvovi a nyní zase střídavě vůči Americe a Rusku tak jako by studená válka neskončila.