18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Nekritická politika vůči Izraeli poškozuje české zájmy

Česká diplomacie byla jediná z celé Evropy, která se minulý týden postavila proti zvýšení statusu Palestiny v OSN. Tímto krokem, který znamená popření naší dlouhodobé podpory myšlence existence samostatného palestinského státu, si Česká republika těžce zkomplikovala své politické i ekonomické postavení na Blízkém východě a v celém arabském světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dlouhy 10.12.2012 16:54

Re: Hele, pane Roučku,

Je to jeste horsi. Nemecko a ostatni evropske staty se zdrzely hlasovani z jednoho prosteho duvodu, maji jednoduse strach z z nasilnych reakci tech 20 milionu musulmanu, co maji doma. V tom ma Cesko vyhodu, jeste tu zadne nema.

S. Landa 10.12.2012 16:24

Re: Nemohu si pomoci...

Tedy hlupáků je v Evropě na stovky milionů, chytrý jste jen vy, kníže a pár místních "přátel Izraele"...   :-)

Nevím proč jste přesvědčený o tom, že muslimové nemají co na práci než nás likvidovat, ani netuším, co by měl mít Izrael společného s Evropou, když prý stojí v první linii...

P. Vébr 10.12.2012 16:11

Nemohu si pomoci...

Nemohu si pomoci, ale musím to napsat velmi tvrdě, až hrubě: Jenom velmi hloupý člověk, je-li z Evropy, může odsuzovat Izrael a vychvalovat jakýkoliv muslimský stát. Z hlouposti jeho postoje ho neomlouvá ani případný ekonomický prospěch z toho postoje. Musí si totiž uvědomit, že muslimové mají za cíl naše zničení: moje, jeho, našich blízkých a Izrael stojí v první linii jako nejdůležitější - a začínám se obávat, že jediná - obrana proti muslimskému vpádu. Není to "politicky korektní", ale je to tak. Proto nelze odsuzovat Izrael, protože co činí, dobře činí (a mezi námi, tolik přehmatů se zase nedopouští).

J. Kanioková 10.12.2012 16:05

chichichi :))))))))))))))

S. Landa 10.12.2012 16:00

Re: Které promarněné renomé soudruh Rouček myslí?

Fakt se někde ve světě samopalům říká Čeko? Slyšel jsem o tom, že je nazývali Brno, ale Čeko jedině jako přezdívka pervitinu....

T. Marek 10.12.2012 15:57

Doplatíme...

Proč jen jednou????

R. Langer 10.12.2012 15:50

Hele, pane Roučku,

a třeba ti Němčouři ty hnusné Židáky nemají rádi dodnes, i když se navenek tváří úplně jinak. To by ale přece určitě nikoho nenapadlo, že?

T. Marek 10.12.2012 15:44

Re: Čechoslovakistický komplex.

Obávám se, že jste zapomněl vyhodnotit nejméně 100 milionů muslimů těsně okolo Izraele. Samotná "Palestina" by opravdu nehrála velkou roli.

T. Marek 10.12.2012 15:28

Ten článek je hloupý ne ČR

nechci to rohzebírat, svým stanoviskem ČR nepopřela nárok palestinců na svůj stát, mohli jej navíc mít už od r. 1948, kdyby nebyli nenažraní. Problém je jinde - kolik arabských států neuznává Izrael?, na kolika mapách v tamní oblasti Izrael vůbec nenajdete? Přiznávám, že nevím, proč Izrael staví ony osady, ovšem nikdy jsem tam nebyl. Fakt je, že na území státu Izrael žije trvale více naž 300 tisíc Palestinců a další kvanta tam denně dojíždějí do práce. Izrael též poskytuje samosprávě značné finanční prostředky získávané z nějakých v podstatě společných zájmů. Obávám se, že za neřešitelnost může hlavně terorismus Hamásu a jemu podobných a snaha o konečné řešení židovské otázky v tamích končinách. A to nepíšu o kulturně-politické agresivitě muslimů v Evropě - jejich prosazování se je čím dál nebezpečnější. Jenže to se v Bruselu nesmí (nebo nehodí) vědět.

J. Dlouhy 10.12.2012 14:51

Re: Už to jistě někdo napsal

Zide si od Arabu v Israeli kupovali nemovitosti stejne jednoduchym zpusobem tak jako Arabove v Londyne nebo Rusove v Karlovych Varech. Co je na tom divneho?

R. Houška 10.12.2012 14:40

Re: Pane Roučku,

Pane Švube, pan Rouček je klasickým zástupcem druhu závistivců. Lidí, kteří nikdy nic vlastní prací a přičiněním nevybudovali, pouze celý život sosali ze státního cecíku. Ten si vůbec nedovede představit, že se dají vydělávat peníze zúrodňováním pouště. Židé jsou pracovití a úspěšní, tudíž hlavní nepřátelé poddruhu člověka reprezentovaného panem Roučkem.

R. Houška 10.12.2012 14:33

Které promarněné renomé soudruh Rouček myslí?

Renomé podle kterého se samopal v mnoha rozvojových, afrických, jihoamerických a arabských zemích zove ČEKO? Nebo renomé, které jsme měli u soudruha Kaddáfího a u soudruha Arafata za bezplatný výcvik palestinských soudruhů v zacházení se Semtexem? To, že tato vláda odmítla podpořit nebo nehlasováním akceptovat teroristy z Hamásu a zloděje z Fatahu, je jediné plus, které jí můžeme přičíst k dobru.

J. Švub 10.12.2012 14:11

Pane Roučku,

mezinárodní postavení České republiky nekomplikuje to, že v onom hlasování v OSN byla proti, ale to, že jejím reprezentanty v mezinárodních institucích jsou lidé podobného charakteru jako je ten Váš. 

Co Vám i Vašim spolustraníkům Izrael KONKRÉTNÍHO udělal, vzal či pokazil, že je Vaše nenávist tak zřetelně slepá? Proč pokrytecky píšete o "izraelských přátelích". když v logickém důsledku Vašich slov je jejich záhuba?  "Krátkozrakost, nepromyšlenost a nesmyslnost" není charakteristikou českého postoje v OSN, ale současné politiky ČSSD, která musí být za každou cenu proti krokům vlády. Bez ohledu na to, co je rozumné, elementárně čestné a v širších historických souvislostech správné a osvědčené.

Komunismus historicky v evropském prostoru (odkud vzešel)  v závěru minulého století zkrachoval, protože  v lidské společnosti šlechtil nenávist a to se ukázalo jako smrtelné pro společenský pokrok Vy si opravdu myslíte, že současná ČSSD jako aktivní pokračovatelka těchto "revolučních tradic" má naději na lepší výsledek?   

J. Dvořák 10.12.2012 14:11

Rouček voni jsou chytrej jak rádio !

Taky slepej jak patrona a vzděláním odborný arschloch !

M. Krátký 10.12.2012 14:09

V podstatě ze všech dosud mnou přečtených "příspěvků"

EUrohujera a soudruha Roučka je zřejmé, že by na něj mělo být podáno trestní oznámení pro propagaci fašizmu, xenofobie, lživých prohlášení, vlastizradu, plácání nesmyslů atd.

M. Hanko 10.12.2012 13:33

Palestinci?

Mimo to docela zásadně protestuji proti dnes už vžitému, a teroristou Jásirem Arafatem vymyšlenému označení "Palestinci". Palestinci jsou přece právě Arabové, kteří obývají (zcela nelogicky jen) území dnešního Izraele. Arabové ale přece mají své státy, mají jich minimálně 22, Palestinští Arabové mají minimálně jeden svůj stát (Jordánsko) a dost možná že dokonce dva (+Libanon) - proč teda proboha Arabskou menšinu v Izraeli označovat nějakým slovem "Palestinci" a od toho vyvozovat jakési jejich právo na další jejich stát, přičemž k tomuto "právu" se máme dle pana Roučka všichni nadšeně hlásit, a rozhodně ale v žádném případě ho "nepopírat"?!

J. Rechnovský 10.12.2012 13:33

Rouček nijak nepřekvapil...:-/

Libore Roučku, vy jste prototypem ideologického rádobyodborníka milujícího své stádo. Váš komentář vnímám neutrálně, protože je přesně takový jsem od vás očekával.

Zajímá mně však jiná věc. Nikdy jsem nepochopil proč je ten váš, jak sami tvrdíte, levicový proud tak strašně protiisraelský. Neznám mezi demokratickými státy žádný, který by se mohl v levicovosti s Israelem srovnávat. Jen namátkou. Princip fungování kibuců snad znáte. Vedle nich jsou ještě mošavy, něco jako družstevní farmy. Nezávisle hospodařící farmář je v Israeli téměř vzácnost (je jich tak do 10%). Doprava je  státní (vlaky) nebo alespoň téměř monopolní (autobusy a letadla). ...a takhle bychom mohli pokračovat přes průmysl, školství, zdravotnictví...  Skutečně tvrdé konkurenční prostředí je v Israeli jen v oblasti malých a středních firem. Jaká je ekonomika taková je i vláda. Ve skutečnosti byly všechny vlády od vzniku Israele do současnosti státně pečovatelsky orientované, tedy levicové. Jejich zařazení do politického spektra je určováno postojem k řešení konfliktu s Araby. A co víc! Israel lze považovat za vyspělou a obstojně fungující ekonomiku vyznačující se solidním růstem HDP (za poslední 2 roky dokonce kolem 5% ročně).

Podle všech zásad logiky by mělo být ve vašich kruzích slovo Israel vyslovováno s nábožnou úctou. Realita je však taková, že horujete pro hordy arabských, militantních fanatiků jejichž ideálem je despotická společnost středověkého charakteru. Můžete nám, obyčejným smrtelníkům, vysvětlit tenhle paradox?   

M. Hanko 10.12.2012 13:27

Palestinský stát

Připojuji se ke všem kteří sem napsali přede mnou, a dodávám, že nevycházím z úžasu nad tou "myšlenkou nezávislého palestinského státu", kterou prý všichni sdílíme. No - za prvé, Palestinci přece už MAJÍ svůj nezávislý stát - a tím je Jordánsko! To přece zabírá dokonce VĚTŠINU dřívějšího Britského mandátního území Palestina! Naprosto nechápu, proč by Palestinští Arabové na území dnešního Izraele měli mít svůj DALŠÍ stát.

J. Milfait 10.12.2012 13:16

Re: Už to jistě někdo napsal

Pane Hajský máte naprostou pravdu, ale je třeba obzvláště trvale zdůrazňovat neskutečnou omezenost pana Roučka. K Vašemu článku bych chtěl jenom přidat výlevy demonstrujících muslmanů v samotném Bruselu, kdy vyzývali místní (belgičany a vlámy) k vystěhování ze své vlastní země  někam jinam, patrně k nim domů a pak se potom ještě Brusel pos..l a místo vánočního stromu nechal postavit ocelové monstrum, aby se náhodou páni muslmani neurazili. Zřejmě je pan Rouček ten pravý, kdo hájí naše národní zájmy. Je mně z něj po jeho vyjádřeních téměř vždy nevolno.

J. Vyhnalík 10.12.2012 13:01

Není třeba vymýšlet lex Rouček

Každý, kdo si přečte jakýkoliv z jeho článků a uvědomí si, že "reprezentuje" ČR v Bruseli, chápe, že: "Libor Rouček poškozuje zájmy České republiky i Evropy."

V. Vlk 10.12.2012 12:57

Re: Čeští vlezdoprdelkové

Rajman, když vám češi nevyhovují, tak se dejte k Němcům a nebo třeba Palestincům a odhlašte se od nás. Bude vám líp a nám taky.

J. Vyhnalík 10.12.2012 12:57

Re: No to snad ne!

Pro existenci národa je potřeba, aby existovalo dost lidí, kteří se k tomu národu hlásí. Je pravda, že v roce 1947 žádný Palestinský národ neexistoval, ale nesmiřitelnost arabských zemí vůči Izraeli a dlouholetá propaganda tento národ vytvořily. Etnicky i jazykove se jedná o Araby, nábožensky o muslimy, ale od jiných Arabů je odlišuje přesvědčení, že by měli osídlit celé Předjordánsko a vyhnat Židy do moře. From the river to the see, Palestine will  be free. Free zní dobře, ale oni tomu rozumějí ve smyslu Judenfrei.

Bohužel tento nový národ v jeho požadavcích podporuje levice v Evropě i USA.

P. Čech 10.12.2012 12:12

Re: Ztráta historické paměti

Každý soudný člověk, který je schopen samostatného úsudku vidí... .To máte pravdu, pane Zemku. Schopnost samostatného úsudku u člena ČSSD, soudruha Roučka však nelze předpokládat. Pokud soudruh Rouček něco napíše, je to téměř 100% názor sekretariátu ČSSD. On soudruh Rouček svůj vlastní názor nemá, jinak by nemohl být v Bruselu  Je totiž typickým členem ČSSD, který musí být především loajální své straně, rozumu nejlépe žádného.  Takovéto členy ovšem vyžadují a na teplá místa usazují    v   š   e   c   h   n   y      politické strany. To je ta znásilněná demokracie v podání politických stran, které se samy pasují do role zástupců všeho lidu. Naprostá většina onoho lidu (dnes již 70%) však na politické strany kašle a jejich moc ve státě odmítá. O tom to je.

H. Lukešová 10.12.2012 11:37

Článek je povrchní, pokrytecký a lživý

Jak si to pánové z Bruselu, kopírující zájmy palestinských Arabů představují. 1) Palestinský stát JUDENFREI, bez jediného Žida, hezky po nacisticku no a 2) stát, kde by (prozatím) mohli Židé žít, ale s početnou arabskou menšinou, která by Židy možná časem přemnožila, takže by Židé opět museli vzít saky paky a mazat do diaspory. Ubohé. Netanjahu nic špatného nedělá. Hájí zájmy svého státu, na rozdíl od Evropy, která je zaplavena miliony muslimů ze všech koutů světa.

P. Urban 10.12.2012 11:18

Mírový proces bez naši účasti ?

Nevadí. Pokud budeme mít opravdu zájem se do tohoto procesu zapojit, minimálně do konce století se jistě najde příležitostí dost.

P. Urban 10.12.2012 11:13

Re: Už to jistě někdo napsal

Ti muslimové se přistěhovali do západních zemí se souhlasem místních vlád ? Nebo to bylo tak, že muslimské země zabraly či koupily v těchto zemích volnou půdu a nabídly ji svým občanům ?

L. Zemek 10.12.2012 11:02

Ztráta historické paměti

Pane Roučku, nezbývá mi nic jiného než konstatovat u Vás naprostou absenci historické paměti. V roce 1938 pánové Chamberlain a Daladier také tvrdili, že tím, že ustoupili Hitlerovým požadavkům, zachránili pro Evropu a svět mír. Historie se neustále opakuje a bohužel vždy se najdou takoví ambiciozní političtí nedoukové, kteří si myslí, že svou "pštrosí politikou" vykoupí hodnoty evropské civilizace. To že zaobalíte celý problém do rádoby multikulturalistických blábolů neznamená, že tento problém neexistuje. Každý soudný člověk, který je schopen samostatného úsudku vidí, kdo neustále podněcuje konflikty v oblasti pásma Gazy a v celé blízkovýchodní oblasti. Je dobře, že alespoň jednou se naše zahraničně-politická reprezentace  "nepřipodělala" a dala najevo, že je jasné, kdo nerespektuje základní pricipy mezinárodního soužití. Celá dlouhá desetiletí svět roní krodýlí slzy nad osudem Palestinců. Přitom je naprosto evidentní, k čemu politická reprezentace tohoto národa používá prostředky, které jí tak štědře plynou na bankovní konta jak od multikulturalistů, tak i totalitních systémů z celého světa. Jejich jedinou metodou, jak prosadit své zájmy, je terorismus a politické vyděračství na všech úrovních. Proto souhlasím s tím, že jsme jako samostatný a plnoprávný stát nepodpořili vyděračské nároky teroristické politické reprezentace Palestinců.

S. Křivánek 10.12.2012 11:01

Re: Třikrát denně fackovat

dávám palec nahoru

S. Křivánek 10.12.2012 10:59

Díky za podporu Izraeli

jsem šťastný, že v tuto chvíli stojí naše země oficiálně na straně Izraele. A děsí mě, že po volbách a pravděpodobném vítězství socialistů, bude všechno jinak.

J. Hajský 10.12.2012 10:37

Už to jistě někdo napsal

Zmínil se o tom třeba pan Brzák před pár minutami. Ale řeknu to znovu a na plnou hubu:

Když panu Roučkovi vadí židovské osady na palestinském území, vadí mu také celé muslimské čtvrti ve Velké Británii, Francii a dalších zemích EU? Je tam určitě řádově víc muslimů než Židů na palestinském území. Do těchto muslimských čtvrtí se místní policie bojí chodit, jsou semeništěm nenávisti a terorismu.

Co s tím uděláte, pane Roučku?