Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 125
  • Poslední: 15.12. 2012 19:37
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
M. Kukula 15.12.2012 19:27

Pan Rouček onemocněl bruselským virem

Ač jsem nikdy nebyl příznivcem Miloše Zemana, nelze mu upřít jasný postoj k otázce izraelsko-arabského konfliktu, který vtiskl celé ČSSD a který je v souladu s oficiální politikou ČR i nedávným hlasováním, které tak pobouřilo bruselského soudruha Roučka. Nutno podotknout, že tento postoj v ČSSD kupodivu přežil i v době, kdy se Miloš Zeman se svou mateřskou stranou rozešel. I v postzemanovské ČSSD převládal názor podporovat Izrael jako našeho spojence na Blízkém Východě. Poslední dobou však z této strany začali zaznívat hlasy, které dávají tušit, kam se v otázce Blízkého Východu posune česká zahraniční politika, pokud socialisté zvítězí v příštích parlamentních volbách a podaří se jim sestavit vládu. Když se proti pozici ČR při hlasování ve Valném shromáždění OSN o přijetí Palestiny jako nečlenského státu ozval zlý muž sociální demokracie pan Zaorálek, tak mě to ještě nepřekvapilo, stačí znát základy psychologie, mimiky a řeči těla a je jasné, že pan Zaorálek je člověkem ovládaným zlostí. Když se přidal od Atlantiku jeho partajní souputník pan Rouček a i od dalších členů této partaje zazněla slova proti českému hlasování, tak to už nelze podceňovat a může to být opravdu předzvěst změny kurzu české politiky v brzké budoucnosti. Přál bych si, aby to od českých kolegů pana Zaorálka byla jen zaslepenost typu "budeme proti všemu, za co hlasuje současná vládní garnitura" a od pana Roučka projev bruselského viru, kterým se díky svému dlouhému pobytu v europarlamentu evidentně nakazil a že nakonec zvítězí zdravý rozum i přesto, že v otázce podpory Izraele je k tomu zapotřebí i notná dávka odvahy - právě zde ale vidím problém. Dnešní ČSSD je plejádou pragmatiků, populistů a oportunistů, ale odvážné politiky s vysokým kreditem, jaký měl např. M. Zeman, tam nevidím. Pokud tedy po příštích volbách dojde k tomu, co tady naznačuji, bude už dost těžké hledat, na jaké postoje českých politiků budeme moci být hrdi. Hlasování ve Valném shromáždění bylo jednou ze světlých vyjímek.

L. David 12.12.2012 10:56

Jestli si někdo komplikuje život, tak je to pomatený soudruh Rouček!

A to svými bohapustými žvásty.

Inu - zbabělý socan jak řemen, který musí využít každou příležitost, aby si plivnul na statečný Izrael.

J. Urban 12.12.2012 7:34

Roučku, mám pro tebe návrh.

Musí pro tebe být hrozné být v europarlamentě za těch pár drobných a zastupovat tam to hrozné, nezodpovědné, Israel podporující a naopak terorismus nepodporující Česko. Tak se na to, ty wo-le, vy§er a jdi dělat konečně JEDNOU něco užitečného!

B. Rybák 11.12.2012 11:50

Vždyť je to tak prosté, pane Roučku

Strašlivý zážitek "Mnichova", v němž většina států současné EU sehrála tak ostudnou roli, je tím co nás od nich odlišuje, tím co nás zavazuje, abychom bránili všem dalším válku vždy přinášejícím "Mnichovům" tedy i těm, které dnešní EU připravuje pro Izrael a opět i pro nás.

T. Petřek 10.12.2012 23:34

Soudruhu, Příteli Izraelců.

Po tom co jste napsal, chtěl bych vidět, jestli by Vás Izraelci označili za přítele. Možná spíše za intolerantního člověka (antisionistu).? Kdo ví?

Ten kdo se v takových hlasováních zdrží, je obyčejný zbabělec - má strach říci svůj názor. Anebo je jim nějaký mírový proces úplně u zadku. České republice to jedno není a svým hlasem se z ničeho nevyloučila. To by mělo být jasné i poslanci "evropského parlamentního cirkusu."

P. Novotný 10.12.2012 22:57

Co tím soudruh Rouček proboha myslel?

Poprvé čtu takto veřejně, že náš stát dlouhodobě podporuje vznik palestinského státu. Pokud tedy pominu nesmyslný výlet s.Paroubka na Arabský poloostrov, který opravdu byl v rozporu s naší oficiální zahraniční politikou. No pokud by to záleželo na mě, nemám nic proti tomu, ať s.Rouček a jeho straničtí kamarádi sbalí své rodiny a jedou si užívat krásnou arabskou pohostinnost (zvláště jejich ženské příslušnice). Jsem přesvědčený, že do půl roku je tu máme zpět. Možná ale, že je jejich arabští kámoši s jejich nápady a názory vykopnou o dost dříve.

Lupen

M. Vondráček 10.12.2012 21:51

omyl

České zájmy poškozují pitomci jako je pan Rouček :-)

B. Hančl 10.12.2012 20:24

Je to dement

Dělat dementa za 600.000,-Kč měsíčně by bavilo asi kohokoli.

L. Orlita 10.12.2012 19:33

jít s davem- to je heslo Roučka

ekonomické zájmy staví nad lidskými právy, právo teroristů mu je milejší.

L. Pejchal 10.12.2012 18:26

český zájmy

Rouček, Zaorálek, Falbr, Gross, Sobotka, Škromach. Panebože za co trestáš tuto zemi . Ti vskutku hájí český zájmy. To je snad křištálově jasný každýmu i po 10 becherovkách, pardon slivovicích.

P. Čech 10.12.2012 18:29

Re: český zájmy

Zde nás netrestá žádný bůh, ale trestáme se sami, zejména naši ovčané. Ti, kteří volí a jsou příznivci ČSSD a KSČM.

L. Pejchal 10.12.2012 18:19

český z ájmy

J. Boleslav 10.12.2012 18:04

Hoďte už konečně

na toho socanského eurovola síť.

J. Farda 10.12.2012 17:36

Kdo .... poškozuje české zájmy?

Pan Rouček jistě má, jako i jiní včetně mně, právo vyslovovat své názory ad rem. Ovšem musím konstatovat, že alespoň mně připadá hloupým, nekritickým a jednostranným postoj pana Roučka. Pecunia non olet (petrodolary) evidentně mnohým mnichovanům nesmrdí. Jen bozi a voráčkovy kozy vědí, kam nás zavede Vaše budoucí vláda. Co s námi bude, vědí ovšem už dnes velmi dobře islamisté, až se, díky "pragmatikům", po zlikvidování Izraele vypořádají i s naší zahnívající židokřesťanskou kulturou. Alláhu akbar!

P. Vébr 10.12.2012 16:11

Nemohu si pomoci...

Nemohu si pomoci, ale musím to napsat velmi tvrdě, až hrubě: Jenom velmi hloupý člověk, je-li z Evropy, může odsuzovat Izrael a vychvalovat jakýkoliv muslimský stát. Z hlouposti jeho postoje ho neomlouvá ani případný ekonomický prospěch z toho postoje. Musí si totiž uvědomit, že muslimové mají za cíl naše zničení: moje, jeho, našich blízkých a Izrael stojí v první linii jako nejdůležitější - a začínám se obávat, že jediná - obrana proti muslimskému vpádu. Není to "politicky korektní", ale je to tak. Proto nelze odsuzovat Izrael, protože co činí, dobře činí (a mezi námi, tolik přehmatů se zase nedopouští).

S. Landa 10.12.2012 16:24

Re: Nemohu si pomoci...

Tedy hlupáků je v Evropě na stovky milionů, chytrý jste jen vy, kníže a pár místních "přátel Izraele"...   :-)

Nevím proč jste přesvědčený o tom, že muslimové nemají co na práci než nás likvidovat, ani netuším, co by měl mít Izrael společného s Evropou, když prý stojí v první linii...

P. Čech 10.12.2012 17:34

Re: Nemohu si pomoci...

Myslím, že pan Vebr má pravdu. Muslimské náboženství je totiž založeno na netoleranci vůči nevěřícím (rozuměj v Alláha a Mohameda).  Je to však velmi podobné jako u ostatních náboženství bez výjimky.I judaismus je založen na nenávisti k nežidům a křesťanství na nenávisti k nekřesťanům. Toto vždy vedlo a vede k vyhlazovacím válkám dokonce s konečným důsledkem likvidace celých národů. Ve světových dějinách je toho možno vidět velmi mnoho.

S. Landa 10.12.2012 18:00

Re: Nemohu si pomoci...

Nesdílím Váš názor, že Islám je založen na netoleranci k nevěřícím, stejně tak křesťanství na nenávisti k nekřesťanům....

P. Čech 10.12.2012 18:21

Re: Nemohu si pomoci...

Např. pes je zvíře pro muslima nečisté. Křesťané jsou pro muslimy nevěřícími psy. Křesťané, zejména římští katolíci se nade vší pochybnost ukázali při vyhlazování Aztéků, Mayů, Inků a jiných indiánských národů.

S. Landa 10.12.2012 18:58

Re: Nemohu si pomoci...

Jakými nevěřícími psy? Lidmi Knihy....

Křesťané měli hodně zrůdnou historii, ale nemyslím, že by křesťanství stálo na nenávisti ...

L. Orlita 10.12.2012 19:36

Re: Nemohu si pomoci...

že vraždili nekřesťany nevypovídá nic o křesťanství samotném. Ale pouze a jenom o jeho vyznávačích.

J. Kolouch 11.12.2012 10:06

Re: Nemohu si pomoci...

Podle mne to není v náboženství, ale v lidech. I v Koránu se najdou pasáže, které by mohly vést k toleranci a k mírumilovnosti. Stejně jako v Bibli pasáže opačného charakteru. Každé společenství si najde ty, které jeho založení a povaze odpovídají. Současní islamisté si vybrali ty, které podporují až fanatickou neústupnost a snahu vše si podmanit, nepřátele vyhladit, jak to potvrdil například v posledních dnech Chalid Mišál ve svém vystoupení v Gaze.

Jinak ale souhlasím s panem Vébrem i Čechem.

P. Čech 10.12.2012 17:39

Re: Nemohu si pomoci...

O jakých stovkách milionů tady mluvíte? Pokud vím, tak se na názor občanů evropských zemí nikdo netázal. Známy jsou pouze názory evropských politiků a ani ty nejsou jednoznačné. Pokud byste chtěl znát názor občanů evropských zemí, musel byste prosadit v této otázce referendum ve všech státech. Nic jiného, žádný "výzkum" veřejného mínění nemůže referendum v žádné otázce nahradit. Referenda občanů se však politici bojí jako čert kříže. Bojí se oprávněně a proto, že by vyšla najevo pravda. Pravda o většinové vůli občanů. A o tom to je.

S. Landa 10.12.2012 18:02

Re: Nemohu si pomoci...

No, vzhledem k tomu, že ve všelijakých průzkumech bývá Evropany Izrael označován za největší překážku míru a vůbec tak nějak "nesympatický stát"  :-)  , dovolím si tvrdit, že pravdě budu blíže já....

P. Čech 10.12.2012 18:24

Re: Nemohu si pomoci...

Všelijaké průzkumy jsou k ničemu, protože o ničem nevypovídají. Potvrzují pouze novinářské spekulace, nic jiného. O většinovém názoru může vypovídat pouze a jedině referendum.

S. Landa 10.12.2012 18:59

Re: Nemohu si pomoci...

Ale jedině povinné....  :-)

M. Kukula 15.12.2012 19:37

Re: Nemohu si pomoci...

podobné výsledky průzkumů můžou tak maximálně naznačovat latentní antisemitismus, který se schovává za antiizraelismus...

P. Čech 10.12.2012 18:27

Re: Nemohu si pomoci...

Podobného názoru na muslimy byly národy, které původně obývaly blízký východ, ale i Egypt, Libyi, Tunis, Maroko a jiné. Kde dnes jsou? Pouze zbytky Berberů ještě přežívají v naprosté chudobě a zapomění v severní Africe. Také a především dílo muslimů. Abych jmenoval ještě nějaké, v Egyptě živoří zbytky Koptů.

P. Vébr 10.12.2012 19:38

Re: Nemohu si pomoci...

Co má Izrael společného s Evropou? Milý pane, totéž, co máme např. my společného s USA: Civilizace západního typu. Relativně bohatá (myslím celou společnost, nemluvím o rovnoměrnosti rozdělení majetku uvnitř společnosti), proto chudými nenáviděná. Domnívají se totiž, že bohatství je tu tak nějak samo od sebe a pokud má někdo bohatství víc, tak to není proto, že by pracoval víc, ale proto, že si někdo pro sebe uzurpoval i tu část, která patří jim, chudým.

R. Langer 10.12.2012 15:50

Hele, pane Roučku,

a třeba ti Němčouři ty hnusné Židáky nemají rádi dodnes, i když se navenek tváří úplně jinak. To by ale přece určitě nikoho nenapadlo, že?