28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
patejl 12.3.2007 12:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

co je to vuml ty sasulo? :-) zrejme jsem vystudoval neco o cem ani nevim ze existuje tak mne pouc ;-D

David Werner 12.3.2007 15:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Vidite jak bylo komunisticke skolstvi genialni. Urcite jste Vecerni Univerzitu Marxismu Leninismu vystudoval s vyznamenanim!;-P

Pasáček koz ve Vermontu 12.3.2007 14:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Ano to jsou opravdu silné argumenty, které uvádějí pánové Werner, Patejl a další.  Pan XTL je ted´ v koncích a definitivně poražen.

S pozdravem  Trvalými válkami za trvalý mír.. P K.

David Werner 12.3.2007 15:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Patejl je na tvoji strane barikady, my ho nechcem!

Americká raketa 12.3.2007 9:09

Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Není mým úmyslem vás dojmout.

Lžete například v tom, že systém není určen k obraně ČR. Informací na toto téma lze nalézt mnoho například na stránkách www.army.cz

Zkuste třeba tenhle rozhovor:

http://www.rozhlas.cz/izurnal/audio/_audio/00516078.mp3

patejll 12.3.2007 9:41

Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

lzete naopak vy a vsichni co rikaji ze radar bude chranit CR, tato lez byla jiz mnohokrat vyvracena, stejne vsak budete dale tuto lez (podle goebelsovskeho 100x opakovana lez se stane pravdou) opakovat jako mantru do uplneho ztoporeni mysli.

David Werner 12.3.2007 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Tobe se uz asi nic jineho neztopori, ze? ;-P;-D:-D

patejl 12.3.2007 12:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

zato ty mas zrejme trvalou erekci ze strachu pred islamskymi raketami ;-D

David Werner 12.3.2007 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Erekce? To zni tvrde!;-D

xtl 12.3.2007 10:33

Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Děkuji za odkaz, rozhovor Martina Veselovského s Lubošem Markem jsem celý vyslechnul a skutečně tento expert zde překvapivě tvrdí, že radar bude chránit území České republiky před raketami středního doletu odpálenými z oblasti Středního východu a částečně také území USA před balistickými raketami ze stejné oblasti. Zatímco první hrozba útoku raketami středního doletu má bližší časový horizont, druhá hrozba ještě po mnoho let, jestli vůbec kdy, nebude existovat. Protože je to zcela nová informace, o které se dříve nemluvilo, považuji za nutné ji prověřit, protože dosud se předpokládalo, že účelem tohoto zařízení má být ochrana území USA. Nicméně se mi zdá zvláštní, že právě Poláci uvažují o požadavku použít na ochranu proti raketám středního doletu rakety Patriot, takže od tohoto systému proti nim zřejmě ochranu neočekávají. Do té doby, než v této otázce bude jasno (ani v americké nótě se o ochraně území ČR zamýšleným systémem nemluví)  musím tedy v rámci objektivnosti trvat na svém předchozím tvrzení. Protože jsem také svědkem manipulace s údaji o americké základně ze strany jejich zastánců, myslím, že v případě tvrzení o tom, že radar má sloužit k ochraně ČR před raketami středního doletu, je třeba přistupovat  obezřetně, proto také nelze mé tvrzení považovat za lež.

Americká raketa 12.3.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Rakety středního doletu jsou asi mezí toho systému. Pokud se bude jednat o raketu s doletem spíše k mezi krátkého doletu (1000 km), tak systém GMD proti ní nebude účinný. Pokud se bude blížit mezi dlouhého doletu (2500 km), tak už ano.

Poláci ale každopádně mluvili především o raketách krátkého doletu. A pokud by se z Ruska či Běloruska útočilo na základnu raketami středního doletu, tak to pochopitelně může být raketami, které jsou spíše blíže raketám krátkého doletu.

Irán oproti tomu vzhledem ke vzdálenosti od ČR může z balistických raket k útoku na ČR použít pouze rakety na rozhraní středního až dalekého dosahu, proti kterým v principu účinkuje.

Problém je, že největších manipulací a lží se dopouští odpůrci základny. Oficiální "proradarová" místa pouze neříkají plnou pravdu - jak už to u politiků chodí, ale rozhodně se nedopuští otevřených lží - jako je tvrzení, že systém v principu ČR neochrání - to prostě lež je. Chápu, že z vaší strany to nemusí být lež úmyslná, ale to je celkem jedno. takže abych se vrátil k začátku diskuze - vaše argumenty jsou i lživé.

xtl 13.3.2007 7:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum je nutné - část 1

Musím připomenout, že lež může být pouze úmyslná, proto nadále odmítám Vaše tvrzení o lživosti. Navíc stále nepovažuji za dostatečně prokázané, že americká vojenská základna má sloužit k obraně českého území, proč například tento zásadní argument nebyl použit v americké nótě a proč se objevil až 8. března 2007 při vysílání. Mám skutečně pochybnosti, zda nejde o pokus o dodatečnou manipulaci s veřejným míněním. Kromě toho jste žádný jiný argument, který by prokazoval údajnou lživost předmětu v záhlaví neprokázal, proto mně nezbývá než opakovat, že cizí vojenské základny neměly ve volebním programu ždáné politické strany, proto poslanci nemají mandát k rozhodnutí, zda je přijmout nebo odmítnout.

xtl 12.3.2007 8:48

Referendum je nutné - část 2

Dalším argumentem proti referendu je, že tak jako není možné konat referendum o daních či trestu smrti, tak není možné konat referendum o otázkách obrany státu. Avšak americká vojenská základna nemá za úkol bránit Českou republiku, proto je tato argumentace lživá, stejně tak je lživé tvrzení o napojení základny do struktur NATO, základna s NATO nemá nic společného. Rozhodování většinou hlasů se skutečně může ukázat jako teror proto menšině, to je riziko demokratického rozhodování, které je nutno snižovat respektováním práv jednotlivců a skupin, především menšin, nepovažuji například za přípustné, aby si někdo přivlastňoval právo rozhodovat o smrti jiného člověka. To však není tento případ, neboť nevybudování základny neporušuje lidská práva, ani práva menšin. Ale jako nejvýznamnější argument pro referendum chápu problém, že by řízení cizí vojenské základny bylo svěřeno státu, který podniká agresi s hrozivými následky pro místní obyvatelstvo pod lživými záminkami, nerespektuje  Chartu OSN ani Severoatlantickou smlouvu. Referendum o základně by tedy mělo být především referendem o tom, zda souhlasíme s doktrínou preventivních úderů vojenských sil USA bez souhlasu mezinárodního společenství.

Problémem na české politické scéně rovněž je, zda lze slibům českých poslanců daných voličům před volbami věřit, ČSSD například vyhrála volby s programem, v němž slibovala voličům referendum o vstupu do NATO, po volbách se žádné referendum nekonalo. Podobný podvod na voličích lze očekávat i nyní a v budoucnu, vzpomeňme například na zradu dvou poslanců ČSSD při posledním hlasování o důvěře Topolánkově vládě. To je další důvod, proč by se referendum mělo konat a proč by se rozhodnutí nemělo svěřovat poslancům.

David Werner 12.3.2007 9:05

Re: Referendum je nutné - část 2

Jako vystrizene z Rudeho Prava! Po dvou vetach se to neda cist dal, stejne je to o nicem!

xtl 12.3.2007 10:39

Re: Re: Referendum je nutné - část 2

Přesně tímto způsobem postupují ti, kterým chybí argumentace, namísto myšlenky ideologický žvást.

Jenda 12.3.2007 12:56

Re: Referendum je nutné - část 2

Chranim li nekoho kdo chrani me, chranim sebe.

Mimochodem jestli mluvite o Iraku tak ty hrozive (no, spis hrozne, cestina je potvrora) nasledky si iracani pusobi sami. Jenom je holt ted zrovna nedrzi na dost kratkym voditku zadny diktator takze si to muzou vesele rozdavat. Potrebovali by sveraci kazajku jako pacient trpici nutkavou potrebou sebeposkozovani.

Rys 12.3.2007 8:27

Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

http://www.spiegel.de

Schröder geißelt Bushs Raketenabwehr

Altkanzler Schröder schlägt Alarm: Das Raketenabwehrsystem, das George W. Bush für Osteuropa plant, gefährde den Frieden - und könnte zu einem globalen Wettrüsten führen. Er verteidigt Russlands Präsidenten Putin gegen eine "unsinnige Einkreisungspolitik" der USA.

-------

Byvaly kancler Schröder varuje: Protiraketovy system ktery planuje Bush pro vychodni Evropu ohrozuje mir a mohl by vest ke globalnimu zavodu ve zbrojeni. Zaroven brani vyrok ruskeho presidenta Putina o americke "nesmyslne politice obkliceni".

Americká raketa 12.3.2007 8:38

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Proč tak dlouhý příspěvek? Stačilo napsat - koho chleba jíš... :-))))

Malý Aston 12.3.2007 8:40

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Imperiální touhy Německa a Ruska jsou všeobecně známy.Takže nic nového.

patejll 12.3.2007 9:34

Re: Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

dobrej blabol, ty jsi opravdu neskutecny hnup. muzes mi prosim vysvetlit jak se ty imperialni touhy projevuji? treba valkou v iraku? ;-D

David Werner 12.3.2007 8:47

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Kamarad a zamestnanec (gazprom) plukovnika KGB soudruha Putina se zlobi? A proc?

Harpyje 12.3.2007 9:30

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

 Ten toho napovídal. Den russischen Präsidenten Wladimir Putin, den Schröder früher als "lupenreinen Demokraten" gelobt hatte, verteidigte er auch in Dresden wieder. ;-D;-D;-D

Standa 12.3.2007 7:46

NATO, radar a partnerství

Článek je pouhou demagogií a propagandou - tak se dnes dělá politika.

brok 12.3.2007 7:40

jasná odpověď na stavbu radaru

Veliký ochránce sudeťáků a člen národa, který nás okupoval šest let je proti (považuje to za "politicky nebezpečné"), proti je i reprezentant státu, který nás okupoval 40 let a ještě vyhrožuje. Takže závěr je zcela jasný - honem ten radar postavte. "Lumpové budou mít vztek.

Ladislav 12.3.2007 6:47

družba vojáků s dětským domovem

Pan namestek se dozajiste naucil psat projevy za bolsevika. Sovetsti vojaci take meli druzbu s kdekym, pomahali pro sklizni brambor a byli temi nejlepsimi prateli nasich deti. A jejich mirove rakety taky slouzily pouze a pouze veci miru a klidu ve svete.

A spravne, referendum je zbytecne. Staci pozvat Hachu do Berlina neba sepsat pozvani 99 Pragovaky a narod cizi vojska nakonec spolkne. Bude sice mrucet ale co je to proti 30 stribrnym do tech spravnych kapes.

Za ty stamiliony vrazene do PR kampane pro zakladnu by clovek cekat trochu lepsi vykon. Nejspis vetsina prostredku take tradicne skoncila v kapse nekoho potrebneho.

Americká raketa 12.3.2007 7:27

Re: družba vojáků s dětským domovem

Referendum je opravdu zbytečné. Je zbytečné podle ústavy ČR a pokud je mi známo, tak v ani v žádné zastupitelské demokracii nebylo použito celostátní a závazné referendum o schválení rozmístění základny spojence. A že základen (a nejenom Američanů) je po světě v demokratických zemích mnoho.

Ale když vy k tomu potřebujete Háchu...

Pasáček koz ve Vermontu 12.3.2007 3:28

Americká základna v Čechách

Proč vojenská základna v Čechách, musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celén světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Spojeným státům se stalo to, čím bylo postiženo Německo ve 30 letech minulého století. Rozhodující vliv v USA získal vojensko průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. To se projevuje agresemi proti jiným zemím, stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími negativními jevy.

Evropské národy chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je pro USA nepřijatelné. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku v evropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Tím, že Česká republika dovolí americkou zakladnu, stane se spoluzodpovědnou za další americké agrese se všemi důsledky.

Proč by měli Evropané umírat za americké zájmy ?

68 12.3.2007 4:52

Re: Americká základna v Čechách

Ale za takové komplexní vojensko-průmyslové zájmy Američanů se umírá s radostí, pasáčku. I Evropané to jednou pochopí. Ale bacha... také už může být pozdě, mohou totiž bohužel už být předčasně po smrti, a to z nepochopení toho zatraceného komplexu včas. Ale ve Vermontu budete fajn, nebojte. Pokud vás tam teda tím "Aktem" přece jen poněkud nakonec neomezí. Nemyslím na délce, pochopitelně. Natolik ten akt zatím přísný nebude, bohužel.

David Werner 12.3.2007 8:50

Re: Americká základna v Čechách

@ Kozo*eb

Tebe poslala do Vermontu stb? Opisujes z brozurky PSM?

harry 12.3.2007 12:35

Re: Americká základna v Čechách

Americani umirali za zajmy Evropy uz dvakrat. Bez jejich masivniho nasazeni by mozna valka dopadla naopak. Zasadni je, zda zajmy Evropy (CR) jsou totozne jako USA. Ja bych myslel ze ano, obzvlaste kdyz se ukazuje, ze jasny a otevreny nepritel nas nenavidi vsechny. Zapominame, ze islam utocil nejen v N.Y. ale i Madridu, v Londyne atd. Pokud si nekdo mysli, ze obetujeme USA a oni nas nechaji na pokoji tak jsou na omylu. Chces li mir bud pripraven na valku. Zatim mir drzi pax USA dik sve prevaze, ale to se muze zvratit a pak budeme SAMI. Spolehat se na OSN muze jenom naivka. Tady jde o to, zda se chceme i nadale jenom vest a v pripade nouze skemrat o pomoc nebo se podilet na dobrem i zlem jak uz to v zivote byva. Kecat se bude jen tak dlouho az u nas bouchne prvni bomba. To je ale prirozene, zadny slusny clovek se nehrne do valky a demokraticky stat se vzdycky snazi to nejak urovnat jinak.