29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří 7.12.2007 17:30

Presumceviny a neviny

V trestním řízení vedeném proti panu Čunkovi se nepodařilo policii a st. zastupitelství prokázat že by pan Čunek obtěžoval svoji sekretářku, bral úplatky a nezneužíval dávky sociálního zabezpečení proto bylo trestní stíhání zcela  po právu zastaveno. Tolik k postavení pana Čunka jako obviněného.

Panu Čunkovi se nepodařilo věrohodně vysvětlit původ peněz na účtech uložených ,své vztahy se sekretářkou a neuvedl jaké dávky bral a zda dávky které pobíral byly či nebyly vázány na jeho majetkové poměry.To však jako politik by vysvětlit mohl a pokud se chce ujmout vládní zodpovědnosti i měl.Tolik k postavení pana Čunka jako politika

Irena 11.12.2007 11:36

Re: Presumceviny a neviny

Vážený pane!Přestaňte už mást lidi!Vina a nevina se přece nedokazuje na policii, ale před řádným soudem a ten byl podivným zásahem SZ znemožněn!Většina erudovaných právníků přece potvrdila,  že toto zastavení bylo přinejmenším nestandartní.Pokud pan Čunek není vinen, a je chlap a křesťan, tak se měl nechat očistit před řádným soudem!Kladu otázku , lze jej takto považovat opravdu za nevinného, chlapa a křesťana?

Ludva 7.12.2007 13:19

Věřím Urbanové

Viděl jsem reportáž o sexuálním obtěžování paní Urbanové panem Čunkem a bylo to docela věrohodné. Jasně, že se chtěla za něco pomstít, ale nevím, proč by si to měla vymýšlet. Konečně byla i další obtěžovaná žena, která žádala o sociální pomoc. No a údajný půlmilionóvý úplatek ? Proč pan Čunek ihned neřekl - víte v roce 1998 jsem si uložil pár miliónů svých a z rodiny a na potvoru mi zkrachovala Univerzal banka, tak jsem to nyní dostal z pojištění.Trvalo to rok, než to celé vylezlo.Anebo než si vyrobil jakési důkazy?

Z.Černý 7.12.2007 0:05

Nejvyšší jeho kvalifikací do politiky

jsou dvě občanky. Jinak jen blábolí nesmysly, lže každý den něco jiného.

mik 6.12.2007 23:10

Naprosty souhlas s autorem

R^

Bohata 7.12.2007 0:04

Re: Naprosty souhlas s autorem

Pražáci potřebují peníze na jejich olympiádu a Čunek jim je nechtěl dát.Když k tomu přidáte kočičí mafii tak "vsjo jásnoů.

jozka 6.12.2007 22:22

A co takhle detektor lzi

A na detektoru znovu prohlasi, ze miliony byly pouze od rodiny, ze on zadny uplatek nebral a obcanku doopravdy nemohl najit.

Pokud je doopravdy nevinny, nema se ceho bat.

Darth Maul 6.12.2007 21:42

mrtvy muz

Jirko, jestli si tu vladu nevubojujes, tak jsi pro me mrtvy Homolka ;-D

Frank 6.12.2007 20:56

Pominu-li vinu či nevinu pana Čunka,

nemohu pominout jeho absolutní neschopnost jako ministra. Vždyť ten člověk kromě vystěhování cikánů, nedokázal vůbec nic. Naopak jeho vinou nebyly včas odevzdány projekty na čerpání peněz z EU. Dalším faktem je, že Čunek není přece očištěn. Bylo zastaveno trestní stíhání a to je velký rozdíl. Zastavení stíhání budí velké rozpaky nad způsobem, jakým se to stalo. A proč není potrestán soudce Obst a vyšetřovatel Šošovička, kteří podle Salichova postupovali proti právu? Čunek je lhář. Uvedu jenom jeden příklad. Sdělil, že požádá o zbavení imunity a pak hlasoval proti. O jiných lžích ani nemá smyslu mluvit. Jeho mohl očistit jedině soud, ale protože se tak ze záhadných důvodů nestalo, tak zůstávají pochybnosti. Jeho nikdo nemusí "dostat". On se totiž "dostane" sám. Je na to dost hloupý.

pavluska 6.12.2007 22:10

Re: Pominu-li vinu či nevinu pana Čunka,

Paní Vesecká doporučila,aby pan Čunek zveřejnil důvody,pro které Salichov zrušil Čunkovo obvinění.Kde je to zveřejnění?

Mell 6.12.2007 22:54

Re: Pominu-li vinu či nevinu pana Čunka,

Soudruhu Franku, chápu, že si musíte léčit své komplexy tím, že kopete do toho, kdo byl manipulátory a lůzou označen za malomocného. Jen si ale uvědomte, že pod vedením pana Čunka nevzniklo žádné zpoždění při vyjednávání o dotacích EU. Problémy vznikly prokazatelně již dříve, což bylo mnohokrát docela jasně publikováno. Podle vás je pan Čunek hloupý, vy budete asi chytrý, měl byste se proto přihlásit do výběrového řízení na ministra MMR, pokud přesvědčíte výběrovou komisi, že jste chytřejší jako on, určitě vás vyberou.

Wirgila 27.5.2008 12:57

Re: Re: Pominu-li vinu či nevinu pana Čunka,

Vážený pane, někoho sice osočujete, ale vaše argumenty rovnají se stejné demagogii, proti které tak vehementně vystupujete.Myslím , že v podstatě žádného argumentu ani netřeba, stal se prostě Boží zázrak.Tečka.Všichni okolo pana Čunka jsou buď Jidášové nebo farizejové.Tečka.Pouze on je esenciální formou všech křesťanských ctností.Tečka.Hotovo.

Vojcek 6.12.2007 23:08

Re: Pominu-li vinu či nevinu pana Čunka,

1) čunek nehlasoval proti, zdržel se hlasování.

2) co ty víš o jeho schopnosti či neshopnosti jako ministra? Ty snad chodíš na ministerstvo na kontroly, jak ho ten Čunek vlastně řídí?

3) Zastavení trestního stíhání je očištění, ať už si myslíš co chceš. Kdyby nebyl čistý, trestní stíhání by se nezastavilo.

Frantik 6.12.2007 19:27

Nešlo o jeho vinu, ale o Čunka

Celý článek je zcela zbytečný.

V případě pana Jiřího Čunka přece od samotného počátku, již před rokem, nešlo vůbec o nějakou jeho vinu. Zde byl viditelný útok proti němu, aby z vlády vypadl. O to šlo a jde od samotného počátku. Pan Jiří Čunek po dlouhých tahanicích, které nebraly žádného konce, nakonec ustupuje (neříkám schválně, že odstupuje, ale ustupuje), aby si snad oddychl, na chvilku měl klid. Pokud půjde opět do vlády, tak nemá vůbec zaručeno, že všechny další nechutnosti od novinářů a našich médií opět budou proti němu opět vznikat. Recidiva je velice pravděpodobná!

V tom je hlavní podstata problému pana Jiřího Čunka!

bebe 6.12.2007 20:23

Přesně : jde o to, dostat Čunka

Ti politicky korektní multikulturalisté  považují za svou svatou povinnost ho uštvat.  Chtějí tím všem říct : pokud nebudete  dodržovat námi stanovené zásady,  dopadnete taky tak !

Kobl 6.12.2007 18:09

POLITIKA: Měl by se Čunek vrátit? Neměl, ale musí.

Taky předpokládám, že se pan Čunek bude muset do vlády vrátit, když je očištěný, a to i bez orodování. Ani se nemusel drhnout sám, dělalo mu to Státní zastupitelství, tuším že dokonce dvakrát. Nevyznám se zrovna v regulích státní moci, ale předpkládám, že je-li někdo soudní mocí očištěn za účelem návratu do vlády, neměly by mu v tom žádné struktury bránit. Dokonce by to měla být, jak snad správně praví pan poslanec Carbol, jeho povinnost. Hlavně by si pan Čunek neměl zase počínat nemotorně, aby se znovu neneumazal, protože předpokládám, že Státní zastupitelství má i jinou práci.

Skybird 6.12.2007 17:32

Nechte už Čunkování - mluvte jasně - zatím tak hovoří pouze Schwarzenberg

Kde se prokázalo, že je Čunek nevinný ? Ať stručně a jasně pokud možno v písemné formě (ústně mu to moc nejde) vysvětlí, proč jeho oficiálně vydělané prostředky jaksi poněkud kolidují s výdaji a stavy kont. Ať ozřejmí, proč se v jeho kauze angažoval velmi kontraverzní Vaškůj, proč konzistentně s obsahem rozhovoru Vaškůje s p. Urbanovou jí zavolala starostka ve snaze ovlivnit její svědectví a prohlásila, že volá na přání Čunka atd., atd. Ať osvětlí, když je tak čistý, proč se bál soudu a bylo činěno vše, aby k němu nedošlo ?

A ty Vaše úvahy, stavící pragmatismus a politický inženýrismus nad morálku, etiku  ? Kde to jsme ? Schwarzenberga zrovna dvakrát nemusím, ale dává nám  lekci myšlení a uvažování korektního, zásadového politika, který má své jasně vymezené mantinely.

Pánové, přestaňte z nás dělat trouby! Uvědomte si, že většina lidí nejsou modří ani růžoví, zelení či černí fanatici. Prostě abych to zjednodušil, nejsou sparťany ani slávisty, pouze by se rádi dívali na pohledný a slušný fotbal pískaný sudím, který respektuje respektují jeho pravidla. A také by byl rád, aby nás reprezentovali pokud možno ti, kteří obstojí i v mezinárodním měřítku (jsou schopni kopat třeba za anglický, německý či španělský klub) a ne všeumělové z krajského přeboru.

Ccecil 6.12.2007 19:17

Re: Nechte už Čunkování - mluvte jasně - zatím tak hovoří pouze Schwarzenberg

No ty trdlo, ty jsi někdy před 5 lety znásilnil jednu ženu. Tvá absence doma koliduje s termínem inkriminovaného skutku +/- 5 hodin. Prokaž prosím, svou nevinu. Je to potřeba.

Skybird 6.12.2007 20:06

Re: Re: Nechte už Čunkování - mluvte jasně - zatím tak hovoří pouze Schwarzenberg

Ccecile, ty si Čunka jako místopředsedu vlády evidentně zasloužíš. Howgh.

Z.Černý 7.12.2007 0:09

Re: Re: Nechte už Čunkování - mluvte jasně - zatím tak hovoří pouze Schwarzenberg

Já jsem ji neznásilnil. Chtěla ho tam, protože Tys byl v kostele

Pavel Urban 6.12.2007 17:11

Nedorozumění

Trestní stíhání proti Čunkovi bylo zastaveno. To ovšem vůbec nemusí znamenat, že je nevinný. Může to znamenat, že jej nelze odsoudit před soudem, kde platí presumpce neviny. Ale v politice - stejně jako v byznysu - tohle pravidlo neplatí.

Pro mě osobně je věc jasná : pokud si vcelku nemajetný politik ukládá po vyhraných volbách do banky statisíce a není schopen spatra a okamžitě vysvětlit, kde k nim přišel, pak nemá ve funkci co dělat.

VladaPing 6.12.2007 18:54

Re: ..vcelku nemajetný politik ukládá po vyhraných volbách do banky statisíce

Restituce rodiny Čunků se nepočítají do příjmů ? Rok 1998 nebyl ovšem po vyhraných volbách, ale dosti značně před volbami (tedy, alespoň Čunka starostou - toho volí až po volbách zastupitelstvo).

Vojcek 6.12.2007 23:12

Re: Nedorozumění

Když pominu to co napsal na tvůj výplod už kolega výše, tak mohl byste mi říct, jak by se politik (s platností presumpce vinny) mohl očistit, když se jeho případ vůbec před soud nedostane, jelikož státní zástupce shledá že pro to není důvod?

Petr Vok 6.12.2007 16:57

Čunekgate

Jeho Jasnost vévoda krumlovský nemůže sedět u stolu s chlapem, co obchází banky s neplatným OP a igelitovou taškou prošlé měny. To by  byla politická mesaliance. A kdoví jestli umí jíst ústřice a pokřikovat francouzsky na personál v Ritzu. Pro p. Čunka zbývá poslední šance. Vylézt po vzoru greenpeace na kopuli Strakovy akademie a neslézt dokud nebude uveden do funkce. Howg.  

 

 

 

 

Karim 6.12.2007 16:48

Nepartrim k zavilym odpurcum Cunka a je dobre mozne, ze Cunek.....

...ani nebral uplatky, atd atd.   Na druhou stranu je dost pravdepodobne, ze Cunkovi - ostatne jako nemala cast obcanu CR - nezdanovali uplne vsechny sve prijmy.  Jedine takto lze vysvetlit: 1) vahani Cunka a prodlevy s vysvetlovanim puvodu majetku 2) ukladani milionovych castek z igelitek do bank. 

Cunek je v tomto punktu ponekud prostoduchy - pokud nekdo hamoni penize v cash doma, jejich nahle deponovani v bance vzdy vyvola dohady ci vysetrovani. Specielne ve statech kde na rozdil od CR jsou trochu duslednejsi v boji proti prani spinavych penez.

Cunkovi se nic nedokazalo - KDU jej tedy tlaci zpet.  Cunek je ocividne 100krat poctivejsi nez byvaly predseda Kalousek - prijemce 6-mega bytecku od zbrojare Havy.  (Kdo veri tomu, ze Kalousek bydli v byte koupenem Havou zcela nahodne, musi byt totalni idiot.) 

Presto neni pro lidovce Cunek optimalni variantou.  Prenosy milionu z matraci v igelitkach do banky nejsou pro politika to nejlepsi pocinani. Neobratnym klickovanim, zmatkarstvim a vahanim si to polepil u volicu vice, nez kdyby otevrene priznal, ze nejake nezdanene prijmy jeho rodina mela (tedy v pripade, ze tomu tak bylo).     

kuk 6.12.2007 17:52

Re: Nepartrim k zavilym odpurcum Cunka a je dobre mozne, ze Cunek.....

 A on jenom přiznal, že si v rodině pomámali:-§, což je to samé, jenom to není tak polopatické.

nepolitik 6.12.2007 16:33

Zatím by neměl

Vrátit by měl, až se zbaví kauzy se sociálními dávkami. Do té doby by se měl držet stranou a neztěžovat vládě práci.

Majkl 6.12.2007 16:03

Ukázalo se,

že na něj nenašli žádný paragraf (nebo našli, ale to už se nikdo nedoví, protože vše smetl Salichov a Čunek nic nezveřejní). Ovšem ty jeho bláboly kolem milionů "ve správě" a paralelního pobírání sociálních dávek jsou dostatečným důvodem, aby šel k čertu. Je to výjimečný mimoň, to je fakt dobrá kvalifikace do vlády. Ten člověk je jak z doby za Milouše - výbor rozhodl, Čunek si může myslet, co chce, ovšem musí poslechnout. On by zveřejnil spis, ale jeho právník nechce, tak ho poslechne. Atd. atd. Někoho tak mimo jsem snad v reálném životě doposud nepotkal...

Valášek 6.12.2007 16:30

Re: Ukázalo se,ale bylo odloženo

Mne ani tak nezajímají ty stokorunové soc. dávky ale ty miliony a občanky. To jeho blekotání o podnikání s bratrancem apod.- no to byla hrůza. Pan Salichov musel  ohluchnout i oslepnout. Kdy pan,Čunek nahlásil policii, že již našel tu první občanku?

V životopisu pana Č. chybí je slavné první působení v kraji v nějaké funkci přes zdravotnictví. to se tehdy šuškalo, že byl odvolán pro .....

Není tam ani uvedena jeho funkce ve Vsetínském teplu, které město neuvěřitelně prodalo. To nebylo zadarmo.

JJ 6.12.2007 17:39

Re: Re: Ukázalo se,ale bylo odloženo

Salichovovi do prijmu cunka pred rokem 2002 nic neni. Salichov zkoumal, zda policie schromazdila dostatek dukazu o tom, ze Cunek v roce 2002 vzal uplatek 500K. Zda se, ze policie takove dukazy neschromazdila. I vy sam jiste uznate, ze miliony, ktere cunek vkladal na ucet v roce 1998 nepochazeji z uplatku, ktery mel udajne prijmout v roce 2002. Co se tyce obcanky, dopustil se pravdepodobne prestupku, ze nalezeni neohlasil a tento prukaz pouzival. Ovsem verim, ze se nedomnivate, ze tim spachal neco horsiho. Sam ostatne nikdy nezpochybnil vlakdy, ktere na prosly OP nikdy neucinil. Prispevek na bydleni bral naposled na jare roku 1998 ve snesne vysi. Na podzim 1998 vlozil miliony na ucet. Rocicivsky prispevek a pridavky na deti nelze povazovat za cos. davky ve smyslu davek pro chude. Maji na ne nark vsichni. Z uvedenho vyplyva, ze o soubehu milionu a cerpani davek nemuze byt rec. Cele je to hovadina :-)