15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emil 6.12.2007 8:53

Re: nesmíte zaměňovat výroky pana Čunka a sestříhaný skeč "věty vytržené z projevů pana Čunka.

Pan Čunek se svými trapnými výpovědmi, dokonce v parlamentu, kde si sám sobě dělal medvědí službu, ztrapnil naprosto sám bez novinářů.

petrph 6.12.2007 7:12

Může se Čunek vrátit? Může , ale neměl by...

Připomeňme si, že pan Čuněk nebyl očištěn od kladených podezření - k soudnímu jednání nedošlo - to jenom účelově vyměněný/ státní zástupce bystře konstatoval procesní chyby při vyšetřování. Což by sice moho zabránit dejme tomu vynesení soudního rozsudku o  trestu  , ale rozhoduje to p.Čunka neočištuje jakožto čestného a poctivého občana, neřkuli politika který by měl mít důvěru svých voličů vládnout této zemi.

Pokud se nyní vrátí do vlády s nálepkou člověka, kterému nedokázali úplatky, a pan Topolánek ho obejme s dodatkem "Pravda a láska opět zvítězily",  tak se opravdu můžeme těšit na další následovníky tohoto zářného příkladu demokracie.

Standa 6.12.2007 7:12

Stejskal

je pro to, aby politik byl špinavý a smrděl za použirí 11. přikázání: NEPROKÁŽEŠ!. Kdyby odstoupil politik, byl očištěn a vrátil se pak by to tak nesmrdělo. Teď už to bude vždy smrdět jako smradlavá vejce včetně Stejskala, který to omlouvá a tváří jako, že on ne.

sergo 6.12.2007 6:26

vrať se jirko......dobře činíš.........

.......a hlavně ať se dobře utumluje kauza vsetínský hokej,nebo z toho kouká natotata průser zase jako vrata;-)

loula 6.12.2007 5:44

Vaši tezi

o návratu politiků na původní místa v případě neprokázání viny bych bral, ovšem za předpokladu, že ta nevina bude prokázána standardními postupy, to jest policejním vyšetřováním, a výrokem soudu. U Cunka jsou podezřelé a nestandardní hned dvě věci: Začátek kauzy (obvinění podané členem ODS JUDr Novákem v době, kdy  nebylo jasné, že Cunek bude členem současné koalice) a ukončení kauzy (známé tanečky Vesecká, Salichov). Dneska už není ani tak zajímavé, zda Cunek vzal či nevzal nějaký úplatek, ale právě manévry okolo jeho kauzy. podle mě nesou znaky politické manipulace. A toto by se mělo vyšetřit a zveřejnit.

Jinak, vaše teze se samozřejmě týká i Grosse, takže by se volby měly prohlásit za neplatné? Nebo by měl Topolánek Grosse instalovat místo Langra?

vlk 6.12.2007 6:41

Re: Vaši tezi

Naprosto souhlasím, nechápu anorálnost Čunka, který má na kontě miliony a zároveň sociální dávky a výmluva, že si šetřil je povedená a takový člověk má být ve vládě, spíš si myslím na koho co ví, že se mu otevírají dveře zpět. Je to hnus.

Petr Kohout 6.12.2007 7:37

Re: Vaši tezi

policejní vyšetřování nade vší pochybnost prokázalo:

a) pan Čunek je nevinný

b) obvinění i vyšetřování bylo prováděno účelově, nekorektně a policisté i novináři na věci zúčastnění doposud důvěryhodně nevysvětlili své chování.

Soud by měl rozhodovat - v procesu s vyšetřujícími policisty a novináři.

franta 6.12.2007 8:31

Re: Re: Vaši tezi

Zřejmě jste mylně informován, vážený pane Kohoute.

a) Policejní vyšetřování žádnou nevinu neprokázalo, naopak bylo na příkaz z vyšších míst předčasně ukončeno.

b) Nařízená inspekce a kontrola práce vyšetřovatelů neshledala žádná pochybení při vyšetřování korupční aféry pana exministra Čunka. 

RZ 6.12.2007 10:26

Re: Re: Re: Vaši tezi

Vyšetřování nevinu neprokázalo, neboť nevinu prokázat prakticky nelze. (Negativní důkaz.) Je neuvěřitelné, že mnozí diskutující tuto elementární skutečnost neznají.

loula 6.12.2007 9:21

Re: Re: Vaši tezi

Nikdy bych netvrdil "naše vší pochybnost". To bych si troufal pouze u Boha, ovšem jsem atheista....

Problém je v tom, že u nás nejvyšší instancí k vynášení závěrů je soud. A politickou manipulací se zabránilo tomu, aby soud mohl závěr vyslovit. Dost možná, že by soud řekl, že je Cunek nevinen, je to možné. Ale soudu bylo v tomto zabráněno.

Slava 6.12.2007 0:14

Prokázaná nevina?

Pokud vím, nevina prokázána nebyla, ta se prokazuje  u soudu, prokázalo se jen zastavení na politickou objednávku a jestli Čunek neměl předtím ve vládě co dělat, teď tím méně.

jiri 6.12.2007 0:43

Re: Prokázaná nevina?

Slavo, u soudu se prokazuje pouze vina, presumpce neviny plati i pro lidi Vam nesympaticke.

loula 6.12.2007 5:46

Re: Re: Prokázaná nevina?

Nemáte pravdu. Platí presumce neviny, soud prokazuje vinu, to je fakt.  Ale soudu byla upřena možnost tuto vinu prokazovat. Váš argument je stejný jako argument, že Krejčíř je nevinný, protože vinní lidé mají být v base. A Krejčíř evidentně v base není.

Rýpal 6.12.2007 6:02

Re: Re: Re: Prokázaná nevina?

Soudu byla upřena možnost prokazovat převzetí úplatku pro jednoho z 21 členů zastupitelstva rozhodujícího o prodeji bytů společnosti HB REAL za (dle znaleckých posudků) tehdy standardní cenu...:-)

Magda Červeňáková 6.12.2007 13:13

Re: Re: Prokázaná nevina?

Přesně tak. Právní bezvědomí některých dikutujícch je do nebe volající. Nevina se neprokazuje protože to z principu není možné ... Prokazuje se pouze vina. A státní zástupce dospěl k závěru, že s tím materiálem z přerovského státního zastupitelství se vina prokázat nedá a tak celou dikreditační kampaň na úrovni státního zastupitelstvéí zastavil. Tato prívní skutečnost ovšem škrabálkům nevadí a ti kdo křesťanské demokraty neměli rádi předtím nemají je rádi ani teď :-)))

8-o

Rýpal 6.12.2007 5:57

Re: Prokázaná nevina?

A to zastavení na "politickou objednávku" se prokázalo u kterého soudu? :-)

Milena 6.12.2007 12:06

Re: Re: Prokázaná nevina?

U soudu ne,ale dokázala to p.Vesecká. Hrozil pád vlády.

Fafa 6.12.2007 16:52

Slavo,

co by tedy mel pan Cunek udelat? Napsat zadost statnimu zastupci o vypracovani obzaloby?

Standardni postup pro prokazovani u trestniho soudu je prece ten, ze nejprve musi zalobce dospet k presvedceni, ze existuje duvodne podezreni, ze vysetrovany spachal trestny cin. Tim se z vysetrovaneho stane obzalovany a muze se jit k soudu. Co navrhujete Vy?   

Slava 6.12.2007 17:02

Re: Slavo,

Však také žalobce k tomu dospěl,  TAKŽE Vesecká v rozporu se zákonem, tedy protiprávně, nominovala jiného, který dostal ty správné noty.  Já navrhuji, aby se postupovalo v souladu se zákonem. To by boohatě stačilo.