2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pepa 3.1.2008 11:41

sekora to tusil

no CV švejknara nam ukazuje na sekoru.

bohuzel ale nevim je to ferda nebo pytlik;-(

Viktor 3.1.2008 11:32

místo argumentů

zvetšelé vzpomínky, prof Švejnar tu má bý prostě znemožněn. Je autor tak zpozdilý,myšlenkově po

iněkud slaboduchý, nebo ví, že hlásá nesmysly - cui bono? Komu se chce zavděčit - možná?

M. Zima 3.1.2008 11:39

Autor pouze

presentuje kLausovsky konformní charakter (jiné poradce kLaus nemá)

Šerlok Homeless 3.1.2008 11:41

Re: místo argumentů

Cui bono uvést věci na pravou míru?

Šerlok Homeless 3.1.2008 12:09

Re: místo argumentů

Profesor Švejnar tu má být znemožněn? Znemožnil se sám, a to né tu, ale tu:

http://www.jansvejnar.cz/?page=zivotopis

Tomas 3.1.2008 11:28

Co to je za vola ten Haas?

Vzdyt nikde neni napsano, ze ten nominacni vybor je staly... A neformalni oznaceni Nominacni vybor je rozhodne strucnejsi nez "Jeden z nominatoru pro rok XY vybranych Kralovskou .... bla bla "... HNIDOPICHU Rv

Šerlok Homeless 3.1.2008 11:38

Re: Co to je za vola ten Haas?

Ano. Já jsem taky členem nominačního výboru. Pravda jediným a jmenovaným svou manželkou. ;-)

Corsini 3.1.2008 11:45

Re: Co to je za vola ten Haas?

Pokud se v nadpise svého životopisu chlubí tím, že "je členem četných profesních sdružení včetně nominační komise pro Nobelovu cenu...", tak by snad něco takového mělo existovat, ne? Když je to taková významná záležitost - proč se o tom slůvkem nezmiňuje ve svém patnácti stránkovém CV určeném pro anglické publikum (http://www-personal.umich.edu/~svejnar/Svejnar%20CV%2012-05.pdf)?

Šerlok Homeless 3.1.2008 12:08

Re: Co to je za vola ten Haas?

... je členem četných profesních asociací, včetně nominační komise pro Nobelovu cenu v oboru ekonomie. Když je, tak ta komise zrovna teď pracuje, jinak by tam muselo být byl a za který rok, ne, pokud by vyloženě nelhal.

Ostatně - jak vidno, skutečnost se dá "mírně vylepšovat" i tím, že nepíšu přesně a srozumitelně. ;-)

Šumavák 3.1.2008 12:35

Třeba zrovna teď pracuje....

Hele, ČSSD pomůže ČSOB ( když už obě začínají na ČS)vyhrát arbitráž proti státu a Švejnar za to navrhne Paroubka na Nobelovu cenu za ekonomii, Klausovi na truc!

To víš: " Musíme s pomáhat!"

A když se navíc do toho CV podíváš, komu všemuz českých politiků dělal poradce....

yaroukh 3.1.2008 12:10

Re: Co to je za vola ten Haas?

třeba seš v jádru hodnej člověk; tak co na tom, že seš blbej...

Historik 3.1.2008 11:25

2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

Jako když se dostane do domu dotěrný prodavač nebo pojišťovák co spoléhá na to, že se mu obyvatelé budou ještě omlouvat.

Ať si Jan Švejnar kandiduje, za koho chce a navrhuje si jej, kdo chce. 2/3 obyvatel ČR chtějí mít prezidentem Václava Klause. Tyto 2/3 obyvatel mají v Parlamentu ČR své zástupce, kteří to rozhodnou v 2/2008. Debaty o komunistech jsou směšné, mají za sebou své voliče (14% obyvatel tohoto státu). Má je také pan Švejnar? Laciný a k smíchu je argument, že Václav Klaus se bojí prezentovat svoje názory veřejně v diskusích. Vždyť to dělá už 5 let a všichni znají jeho názory. Proč by měl prezident republiky na písknutí naklusat jak se komu zlíbí a kam se komu zlíbí. Václav Klaus je hoden úřadu prezidenta ČR, chová se v něm důstojně a proto bude mít vždycky moje sympatie. Přeji si jej jako svého prezidenta. Perfektní byl Václav Klaus v nedávné debatě na TV Prima, mj. naprosto excelentně odpovídal na testovací otázky komentátora. Prezident Klaus se chová jako prezident této země. Přečtěte si jeho projev k českým velvyslancům a diplomatům, když s nimi měl setkání a rozebíral jejich působení v cizině a jejich vztah k cizině v souvislosti se zastupováním ČR navenek (určitě to ještě bude v archivu na www.klaus.cz ). Na tomto webu mj. zjistíte, že Václav Klaus se nebojí „nést svou kůži na trh“.

Sranda je začátek vlastní webové stránky Jana Švejnara - „Profesor Jan Švejnar je světově uznávaný ekonom..“ Přesně podle pravidla, „když to neřekne nikdo jiný, tak to musím prohlašovat já sám.“ http://www.jansvejnar.cz/?page=zivotopis

Prezident Klaus měl na svém webu několik let volně přístupnou stránku a lidé mu tam mohli cokoli sdělit. Nikde nebylo tolik ubohosti a urážek na adresu hlavy státu a já se divím Václavu Klausovi, že to strpěl tak dlouho (dodávám, že mu tam psalo i mnoho slušných lidí, kteří v něm ctí hlavu státu). Takže, bojí se Václav Klaus veřejné diskuse, nebo nebojí?

Viktor 3.1.2008 11:35

Re: 2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

odkud to všechno víte? Arci, ta méně inteligencí vybavená část obyvatel je, bohožel, zřejmě dost početná.

Historik 3.1.2008 11:57

Re: Re: 2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

Vím to z webových stránek Jana Švejnara. Protože tvrdíte, že inteligencí vybavená část obyvatel je bohužel dost početná, tak to pro Vás zopakuji. Sranda je začátek vlastní webové stránky Jana Švejnara - „Profesor Jan Švejnar je světově uznávaný ekonom..“ Přesně podle pravidla, „když to neřekne nikdo jiný, tak to musím prohlašovat já sám.“ http://www.jansvejnar.cz/?page=zivotopis

M. Zima 3.1.2008 11:37

Bojí,

řekl to sám!

BTW: Na Primě kecal jako obvykle (a to i přes slabou moderaci)

miki 3.1.2008 11:51

Re: Bojí,

to řekl jako tobě?

Šoumen 3.1.2008 12:33

Re: 2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

On měl Klaus ty otázky předem, před pořadem, tak on to obvykle dělá. Na dotaz co nemá předem odpoví: Na takovu hloupost odmítám , ale opravdu odmítám odpovědět.

Liberta 3.1.2008 12:42

ad Historik

To je Váš názor, 2/3 země do toho netahejte. Všimněte si, že i v táboře skalních příznivců V.K. jsou zřetelné hlasy proti - prostě každá osobnost (kromě výjimečných typu Masaryka) se po funkční době poněkud přežije. - Poslouchal jste bedlivě novoroční projev? Co byste o něm řekl?

Agent 3.1.2008 11:08

BTW:

A proč vlastně pan Tomáš Haas nepíše o mimomanželských úletech prezidenta? (protože mu to poradil, aby se dostal i do bulváru?) A protože v jeho rubrice "CO KLAUS NEŘEKL" resp. neudělal není ani zmínka o tom (že to nedělal), tak předpokládám, že to dělal a že u toho jeho žena (první dáma :-P) nebyla. No a monarchisti by mohli být vlastně konečně spokojeni: panovník Klaus navazuje na konzervativní zvyky Ludvíka XIV nebo prince Charlese - první dáma, první milenka ... úžasné. ;-(:-)

nup 3.1.2008 11:09

Re: BTW:

Druhá milenka, třetí milenka, ... ;-P

lary 3.1.2008 11:19

Re: BTW:

Pan Haas o tom nepíše proto, že se to nesluší. Havlovi poradci také nepsali o poměru pana prezidenta s mladou herečkou v době, kdy jeho žena umírala na rakovinu.

pepa 3.1.2008 11:30

Re: Re: BTW:

i kdyz s vama souhlasim s tou mladou jste to prehnal

Pete Brich 3.1.2008 11:40

Pro starého Pletichu mladá

;-PPB

pepa 3.1.2008 11:42

Re: Pro starého Pletichu mladá

tak podle toho je asi pedofil;-(

Schumacher 3.1.2008 11:07

To jsou samé nepodstatnosti. Mě naprosto nezajímá, který z kandidátů je lepším ekonomem.

Pro presidentský úřad to není podstatné. Podstatné jsou všeobecné názory. Když už by měla přijít řeč na ekonomii, pro mě jsou rozhodující praktické ekonomické výsledky. Pokud je mi známo, ani jeden z kandidátů v nich nijak nevyniká, nemám žádné informace, že by byl miliardářem. Z nejakých důvodů, o kterých moc nevím, ale které nepochybně jsou pragmatické, nikdo takový ze zpravidla presidentem nestává ani nevstupuje do formálního politického postavení. Vypovídá to něco o tom, že první liga se hraje na jiném než politickém hřišti. V praxi nefunguje tak, že do politiky vstupují milionáři, ale naopak vystupují. Proto do politiky šli. Do močálu politiky někteří vstupují z ideálů, ale buď se utopínebo je ideály přejdou. Nebo kvůli prchavému pocitu slávy. To je také příjemné. K tomu abyste vydrželi v politice musíte mít železnou náturu. Z praktického pohledu nepovažuji za užitečné  měnit koně, který dobře táhne. Je lhostejné, zda je či není ekonom. Na ekonomiku to nemá vliv jako by to nemělo vliv na filharmonii, kdyby byl dirigentem. Dobře táhne, svoji práci dělá dobře  a jeho názory jsou mi blízké. To mi stačí.  Nemusím mít všechno co na mě vybafne, že je NEW ! Pokud jiný kandidát mi nemůže nabídnout zádadní zlepšení mého života, a to mi nemůže nabídnout žádný kandidát, ale strůjcem toho mohu být výlučně já sám, pak nemám praktický důvod cokoli měnit i kdybych mohl.

Agent 3.1.2008 11:11

Re: To jsou samé nepodstatnosti. Mě naprosto nezajímá, který z kandidátů je lepším ekonomem.

Nesouhlasím. :-D (několik příkladů by se našlo, tedy mezi dolarovými multimilionáři v USA, resp. mezi miliardáři v SAE) ;-)

Schumacher 3.1.2008 13:32

V tom případě mi můžete doporučit jejich vědecká pojednání.

Ale nevyvrátil jste mi tezi, že první liga se hraje v ekonomice, nikoli ve formální, jako špiška ledovce viditelné  politice, a že ekonomové nepatří mezi nejbohatší. A kdo jiný by cestu k bohatství měl lépe vidět ? A multimiliardáři z nějakého důvodu nemají zájem o politické funkce. Proto, že jsou tak hloupí nebo naopak chytří ?  ;-)

M. Zima 3.1.2008 11:15

Není nad nadhled

českého intelektuála, škoda, že je s tím v Evropě nepochopen, ba považován za blbce. ( A to v té Evropě, které by měl být za žvanec vděčný, protože, jak poznal už i sám, od Klause s jeho schopnostmi by byly pouze ty známé balíčky)

pepa 3.1.2008 11:33

Re: Není nad nadhled

no myslim ze za zvanec jste EU vdecny spis vy zimo. schvalne kolik dotaci uz jste vy , vase zdruzeni firmy, nebo zdruzeni a firmy pro ktere pracujete dostalo?

M. Zima 3.1.2008 11:43

Zajímavé tema,

škoda, že ho presentuje zbabělý český anonym v Haasově stylu(prostě malý kLaus), jinak bych býval rád reagoval.