26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman je mým prezidentem

Miloše Zemana jsem nevolil a pokud bude znovu kandidovat, volit ani nebudu. Nesouhlasil jsem s tím, jak byl zvolen, přímou volbu považuji za chybu, za úlitbu bohům „přímé demokracie“, kterou považuji za naprosto nevhodnou pro náš politický systém. V mnohém z toho, co dělá a říká, dokonce ve velké většině toho, co dělá a říká, s ním nesouhlasím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ť. Mráček 21.11.2014 23:39

Organizovat akce jako

„Děkujeme, odejděte“ je ve své podstatě antidemokratické. Ne, není to nedemokratické. Naopak. Zeman byl volen v přímé volbě, musí se proto chovat zodpovědně a ne jako hulvát alkoholik. Pokud se tak nechová, vystavuje vizitku nejen sobě, ale především svým voličům. Přeberte si to, milý autore, jak chcete. Třeba tomu nebudete ani rozumět, což může být výhradně váš problém.

P. Čech 22.11.2014 8:54

Re: Organizovat akce jako

Vážený pane Mráčku, řekněte mi laskavě, prosím, jak jinak než pomocí takovýchto akcí (děkujeme, odejděte a pod) mohou občané v našem systému projevovat svou, ev. většinovou vůli. Žádný jiný, demokratický nástroj totiž nemají ve svých rukou. Moc zákonodárnou, výkonnou a soudní, které by podle čl.2, odst.1 ústavy v rukou mít měli, zcela ovládají politické strany (parlamentní). Přímá volba kohokoliv, tedy i prezidenta, vůbec nesouvisí s jeho následným chováním. S tou jeho vizitkou však máte pravdu. Všechno je jen na něm. Zdá se, že dělá vše pro to, aby příště nebyl zvolen.Zdá se také , a nejen zdá, že pouhé volby tuto věc zdaleka neřeší. Protože se většina, sice málokdy, ale přece může mýlit, musí mít v rukou kromě většinových voleb i jiný nástroj, pomocí něhož může svou vůli nejen prosazovat, ale i měnit. Rychle! Tím nástrojem je obecné referendum, téměř ničím neomezované.

Ť. Mráček 22.11.2014 11:19

Re: Organizovat akce jako

Ano, také souhlasím v tomto případě s referendem, ale tvrdit, že občanská iniciativa je k ničemu není férové, protože něčím ten protest proti zvůli třeskutých vykladačů Ústavy musí začít.

Moc zákonodárná, výkonná a soudní, které podle čl.2, odst.1 Ústavy slouží k udržení státu nepůsobí v podobných případech (otřesné chování Zemana) vůbec iniciativně. Naopak papalášům slouží jako strašák.

P. Čech 22.11.2014 13:18

Re: Organizovat akce jako

Jako strašák těm papalášům neslouží. Oni jitotiž mají ve svých rukou.

P. Čech 21.11.2014 23:13

Demokracie nás nechrání před špatným rozhodnutím.

To je však jen jedna strana jedné a téže věci. Druhá strana je to, že opravdu demokratické země mají uzákoněnu vládu a moc většiny (většinové občanské vůle) na rozdíl od systému našeho, který snad ani demokracií nazvat nejde. Tyto demokratické země (Švýcarsko a Lichtenštejnsko) mají uzákoněn institut obecného referenda, jímž občané prosazují svou většinovou vůli, ale i (a zde pozor!) mohou rychle a razantně svá ev. mylná a špatná rozhodnutí měnit. Tuto možnost my nemáme. Svá špatná rozhodnutí vyjádřená volbami podle zásad poměrného zastoupení můžeme měnit až za 4 roky v nových volbách. Ovšem pouze některá. Základní a zásadní věc, kterou je nutno změnit, odstranění politických stran jako orgánů moci nad občany mohou tito občané změnit pouze novou revolucí. A o tom to všechno je. Politický a společenský systém, založený na vládě a moci politických stran nad občany jako výslednice "volné soutěže" podle čl. 5 ústavy nemůže být nazván demokracií, protože zásadně odporuje této demokracii - demos ktratos - vládě občanů.

Č. Punčochář 21.11.2014 22:11

Ano,

je to tak, mluvíte mi z duše.

S. Donát 21.11.2014 21:27

Zvolili jsme ho, abychom ho měli,

kdo je ten člověk, zdalipak ho znáš?

B. Rybák 21.11.2014 20:36

S obsahem článku zcela souhlasím

Plné akceptování výsledku voleb všemi občany je naprosto nezbytným předpokladem pro fungování demokracie. Urážky zvolených představitelů jsou nejenom obrazem ubohé úrovně jejich autorů, jsou především zcela nepřípustnou urážkou všech voličů, kteří jim dali svůj hlas (tedy většiny voličů, kterých bylo navzdory řevu masmédií pro prezidenta Zemana skoro 3 miliony). Pokus žalostně malé agresivní menšiny donutit legálně zvoleného prezidenta k odstoupení nás velmi posouvá na východ, na válkou oligarchů sužovanou, díky obdobné agresivitě už nedemokratickou, zcela rozvrácenou Ukrajinu!

Úplně stejnými kartičkami náhle vybavení protizemanovští aktivisté určitě nejsou výsledkem spontánního projevu a už vůbec ne vůle národa. Důkazy toho, že kartičky zařídilo americké velvyslanectví opět vedené člověkem, jehož jedinou kvalifikací na tuto funkci je kamarádská loajalita k prezidentu Obamovi, jsou dost přesvědčivé (takhle to probíhalo i na "Majdanu"?).

Pana M. Zemana jsem jako politika nikdy nesnášel. Slavným "otcem" naší ČSSD se stal díky velmi nebezpečné demagogii. Byl ale nejméně nepřijatelný ze všech reálné šance majících prezidentských kandidátů. Důvodem (masmediální) štvanice na něj určitě nejsou ty oficiálně uváděné prkotiny. Nenávist vlastizrádných EU-hujerů a antidemokratických politicko-korektních, ekologistických kavárenských "intelektuálů" k jeho osobě potvrzuje, že jako prezident si nepočíná zásadně špatně. Oni jsou totiž ke skutečným politickým darebákům (guv. Tošovský, Kavan, Pilip, Špidla, Gross, Bursík, Tvrdík, Fisher, Palas, "kakaový" Kraus,...) velmi shovívaví!

P. Čech 21.11.2014 23:21

Re: S obsahem článku zcela souhlasím

Ono je to všechno tím, pane Rybáku, že mnoho našich občanů podlehlo žvástům politiků a novinářů a plete si demokracii s anarchií. Každý z nich si myslí, že si v demokracii může dělat co se mu zlíbí, má přece svobodu. Vůbec je totiž nezajímá, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. A o tom to všechno je. Já osobně jsem pana Zemana nevolil, ovšem jako demokrat, za jakého se považuji, ctím vůli většiny, kterou byl do funkce zvolen. Budu ji ctít celé volební období, pokud nebude mezitím vyhlášeno referendum o jeho setrvání ve funkci. V dalších volbách opět vyjádřím svou vůli a pokud budu opět součástí menšiny, jako demokrat budu ctít vůli většiny. A o tom to je. Jinak bych totiž nebyl demokratem, ale anarchistou.

B. Rybák 22.11.2014 13:25

Re: S obsahem článku zcela souhlasím

V tom s Vámi zcela souhlasím.

P. Krasny 21.11.2014 20:36

Miloš Zeman 2014

Lhal jsem vám v roce 1989, lhal jsem vám v roce 1998,

lhal jsem vám v roce 2004, lhal jsem vám v roce 2012, lžu vám pořád a

to jenom proto abych se dostal ke korytu a mohl si s tím vaším státem

pěkně pohrát a natřít to všem, co mi nelezou do análu!

K. Pavlik 21.11.2014 18:47

Napadlo nekoho

Napadlo nekoho se napriklad zeptat na stanovisko strany kterou volil.

Napriklad mne by zajimalo stanovisko pana Macha (ale i jinych). On vi jak resi tvsechny  problemy v Bruselu takze by to nemel byt problem.

Holt kazdy vi jak vychovavat cizi deti.

M. Prokop 21.11.2014 16:45

Já bych to formuloval jinak, než Tomáš,

je to president mé země.

A protestovat proti presidentovi zákonem povolenými nebo nezakázanými způsoby je také v pořádku.

V nepořádku by byl až neústavní puč.

J. kabát 21.11.2014 17:25

Re: Já bych to formuloval jinak, než Tomáš,

Tak

K. Pavlik 21.11.2014 17:46

Re: Já bych to formuloval jinak, než Tomáš,

Nikdo nikomu nebere nezakone zpusoby - jen by za ne meli jit lide do basy. Aby se pak nahodou nestalo ze tisice lidi by se nezakonymi prostredky domahali odvolani prezidenta a tisice by se nezakonymi prostredky domahalo aby zustal prezidentem.

To uz by bylo jako obcas v USA - nekteri lide tomu zpusobu rikaji rabovani obchodu.

B. Rybák 21.11.2014 20:39

Re: Já bych to formuloval jinak, než Tomáš,

Souhlasím s Vámi. Ona by z toho mohla být i občanská válka!

P. Skřivan 21.11.2014 16:36

Řitialpinismu,

třikrát hurá !

Z. Baldova 21.11.2014 16:21

Clanek

Jasne dokazuje pana autora ktery se chce zavdecit jmenu Zeman Snad pane autore po tomto clanku Vas zacleni do sboru pucfleka Ovcacka Tento mluvci kdyz ho clovek cte je tak prusvitnej jako sklo me pripomina potrhleho Hajka poradce Klause.

J. Kyselková 21.11.2014 15:48

Revolucionáři

(Putna, Pajerová, Mejstřík ...) chtějí sesadit prezidenta Zemana, předtím Klause. Další kousek má být - nová volba prezidenta ?

Mně se líbil transparent "Tak to nejde dále, chceme na hrad krále !"

J. Kanioková 21.11.2014 20:24

Revolucionáři .... s tím naprostý souhlas

ne demokraté..

Jen ten hnus v médiích, to si nejsem jistá, kdo tak usilovně přikládá pod kotel. Cui bono..? Kdo z toho čeká nejvíc užitku.

P&L nebo Babiš..?

P. Krešňák 21.11.2014 15:15

Tak dnes nesouhlasím....

Vážený pane Haasi, možná tomu špatně rozumíte, když říkám, že prezident není mým prezidentem neznamená to, že nerespektuji volbu a prezidenta prezidentem (ať je to kdokoliv). Dále s Vámi dnes nesouhlasím, že omezit demokracii jen na volbu ať již kohokoliv a nemoci se vyjadřovat k činům takového jedince snad nemůžete myslet vážně. Jak sám vidíte, jak koliv se vyjádřit k dění v naší vlasti tradičními způsoby je vlastně k ničemu (příklad pan Zeman a pan Klaus jsou zarytými vlezdoprdelisty Ruska a v médiích je slyšet jenom je, já například s jejich názory nesouhlasím a vlastně to nikdo ani neví). Jediná možnost je se spojit se stejně smýšlejícími a pak možná si toho média všimnou.Tak dnes s Vámi nesouhlasím a rozumím demokracii asi jinak než Vy.S pozdravem Krešňák

J. Kolouch 21.11.2014 15:22

Re: Tak dnes nesouhlasím....

Tento názor podepisuji.

M. Hoblík 21.11.2014 14:25

Mým prezidentem nebyl ani Havel.

Tvrdil totiž, že vojáci jenom pochodují sem a tam a nejsou na nic. Ale dozrál a později radostně bombardoval, posílal vojáky do cizích zemí, zbrojil a podporoval násilí. Možná prezident Zeman také teprve zraje.

Z. Rychlý 21.11.2014 14:02

Věta "XYZ není mým prezidentem" je

jen pocitová záležitost. Nic nezmění, takže nemá smysl kolem ní dělat humbuk. Tím ho rozhodně nikdo neodstaví.

Na straně druh je zcela demokratické tento pocit vyjádřit a třeba i na demonstraci. Demokratické není házení předmětů byť i měkkých, či shnilých. Není to demokratické, ač pochopitelné. Protože ta nestoudná troska lidství neschopná sebereflexe na nic nereaguje.  Na názory všech a celého okolí zvysoka ..., a dává nám to pěkně najevo.

Jestli by nebyl narkoleptik lepší ?

Jesli je tohle "tatíček" - chci být "sirotou".

Z. Baldova 21.11.2014 17:36

Re: Věta "XYZ není mým prezidentem" je

Souhlas

P. Krasny 21.11.2014 13:59

Zvolen homolky

a homolkové na něj nedají dopustit.

Aspoň, že mu media nejdou na ruku.   Ten náš Husajn Obama taky lže a vyvádí daleko horší věci, ale stvořen medii, media mu nedají padnout..

I. Schlägel 21.11.2014 13:56

Je jistě možné souhlasit

s autorem v tom, že voliči volili jak volili a je možné se případně v zásadě hněvat pouze na ně. Už jenom proto, že v případě volby Miloše Zemana byl tento pán velmi dobře čitelný ve své dřívější politické kariéře již dávno před prezidentskou volbou. A že se často nebylo čím chlubit (výčet jeho minel a zároveň charakterových vlastností snad není potřeba stále dokola uvádět). Miloš Zeman se měnil v čase dle mého výrazně k horšímu. Rozhodně není tím odvážným pisatelem reakcionářských článků do technického magazínu. Pokud se v současné době projevuje způsobem, který je v rozporu s přesvědčením a vkusem části obyvatel České republiky, je naprosto přirozené, že protestují. Samozřejmě můžeme kritizovat některé formy protestu. Rozhodně ovšem neplatí, že jednou jsme si Zemana zvolili a teď mu do toho nebudeme kecat. Je spíše s podivem, kolika lidem v ČR se jeho celá politická kariéra vygradovaná funkcí prezidenta líbí. Buď si uvědomují jeho způsoby a opravdu jim nevadí, nebo politiku a hlavně předchozí Zemanovu kariéru neřeší, stejně jako neřeší politiku obecně, a orientují se na základě mediálních zkratek. Zeman je rovněž mým prezidentem, nicméně pouze z toho důvodu, že jsem občanem České republiky. Nikdy pro mne nebyl státníkem již od aféry Bamberg. Pěkný den

K. Pavlik 21.11.2014 13:43

Vyborny clanek

Cesko ma moznost zbavit se prezidenta. Na to existuje parlament. Zatim zadna strana neoznamila ze s prezidentem nesouhlasi. Nikdo v parlamente nenavrhl odvolani prezidenta.Ministerstvo zahranicnich veci neoznamilo ze s vyroky prezidenta nesouhlasi.

Podle mne je to zatim jem par blbcu (je jich vic nez 1000?) kteri sli hazet vajicka na nemeckeho prezidenta.Proc je nikdo nedal do basy? Vyhozen ma byt ten kdo je nezatkl. Tak podle mne funguje demokracie - blbe co?

Zadna strane neoznamila ze s prezidentem nesouhlasi.

Je zvlastni ze Neviditelny pes rmusi resiti problemy 1000 blbcu. Nikdo se nepta kdo ty blbce plati.

Toz tak.

Z. Baldova 21.11.2014 16:16

Re: Vyborny clanek

Jste na velkem oimylu  Me osobne by zajimalo kdo Vas plati za obhajobu takoveho prezidenta Tech tisic blbcu jak rikate citaji dnes na milony nebo neumite pocitat?

K. Pavlik 21.11.2014 17:42

Re: Vyborny clanek

Ja prezidenta neobhajuji- take neni proc. Jen se snazim vysvetlit muj nazor - na odvolani prezidenta jsou zakonne moznosti.

V USA take chteli odvolat prezidenta a kupodivu na nej nikdo nehazel vajicka. Pokud se nepletu tak predsedove obou komor americkeho parlamentu sli zatknout obcana spojenych statu americkych Richarda Nixona - to ze byl zrovna prezidentem na veci nic nemenilo.

Copak Ceska republika nema parlament? Asi uz je to jako za komunistu - neni dost vajicek.

Pocitat umim - mam na to tez papiry.