7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman je mým prezidentem

Miloše Zemana jsem nevolil a pokud bude znovu kandidovat, volit ani nebudu. Nesouhlasil jsem s tím, jak byl zvolen, přímou volbu považuji za chybu, za úlitbu bohům „přímé demokracie“, kterou považuji za naprosto nevhodnou pro náš politický systém. V mnohém z toho, co dělá a říká, dokonce ve velké většině toho, co dělá a říká, s ním nesouhlasím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tolman 21.11.2014 13:40

Prezident Nixon byl také

demokraticky zvolen. A kdyby sám neodstoupil, byl by demokraticky odvolán. Protože lhal.

K. Pavlik 21.11.2014 14:29

Re: Prezident Nixon byl také

Prezident Nixon nemel jinou rozumnou moznost. Ja osobne USA nemusim no ale je fascinujici (jak se to proboha rekne cesky?) videt jak  [toto je jen v me pameti takze pokud se mylim tak mne nesudte] predseda senatu a predseda Kongresu sli zatknout obcana Spojenych statu americkych Richarda Nixona za trestny cin- to ze byl, prezidentem na veci nic nemenilo.

L. Kubeš 21.11.2014 13:27

To, že byl Miloš Zeman zvolen prezidentem

nic nemění na tom, že to je ješitný a mstivý chronický alkoholik, který škodí této zemi.

K. Pavlik 21.11.2014 14:21

Re: To, že byl Miloš Zeman zvolen prezidentem

To mate pravdu.

L. Kubeš 21.11.2014 12:23

Demokracie se zřejmě nehodí

do zemí, ve kterých žije nadpoloviční většina blbců...

I. Schlägel 21.11.2014 13:58

Re: Demokracie se zřejmě nehodí

Minimálně nadpoloviční většina blbců v podstatě žije asi v každé zemi. Na rozdíl od té naší mají blbci v některých jiných zemích větší pud sebezáchovy, jiné vzdělání, jinou výchovu a jiné tradice.

V. Vaclavik 21.11.2014 18:38

Re: Demokracie se zřejmě nehodí

Spravna demokracie je omezena demokracie - omezena pravem cloveka byt svobodny i uvnitr spolecnosti s ostatnimi lidmi. Takova demokracie se pak hodi i do nasi zeme.

J. Urban 21.11.2014 12:12

S lecčím by se v článku p. Haase dalo

polemizovat, ale zásadní jeho myšlenka je zcela správná. Proto je také nesmysl podepisovat petici za Zemanovo odstoupení (je to sice vyjádření názoru či postoje vůči MZ, ale nic víc). A k článku by dala dodat jedna věta: Demokracie je fajn věc, ale není pro bIbce, kteří si díky ní svobodně zvolí další totalitu (ten citát není vůbec můj, ale jeho autora jsem zapomněl).

O. Mayer 21.11.2014 13:00

nevím proč by měl být nesmysl...

.. podepisovat nějakou petici. Je to čistě písemně dokumentovaný fakt, že ve společnosti existuje nějaký více či méně zastoupený názorový proud. Exekutivní dopad to má přibližně podobně nulový jako průzkum veřejného mínění a informační jenom o něco málo menší (pokud vůbec nějaký)

J. Urban 21.11.2014 14:26

Re: nevím proč by měl být nesmysl...

Nesmysl by to nebyl, kdyby se jednalo o odstoupení někoho, kdo neztratil poslední zbytky soudnosti a slušnosti. Zde ovšem jde o nonsens, neb voliče, kteří klidně svobodně volí někoho, kdo již pozbyl poslední zbytky soudnosti a slušnosti, stejně nevyměníte.

J. Mannheim 21.11.2014 11:48

v tomto článečku mi

ještě chybí pověstný klid na práci

J. kabát 21.11.2014 17:25

Re: v tomto článečku mi

A mě republiku si rozvracet nedáme

M. Malovec 21.11.2014 11:48

Ano, bohužel

Zeman je mým prezidente. Stydím se za to a je mi z něho na blití.

Z. Baldova 21.11.2014 11:58

Re: Ano, bohužel

Presne a nejste sam  Tech poblitejch je dnes miliony

J. Urban 21.11.2014 12:13

Re: Ano, bohužel

Zatím je nám dopřána aspoň ta svoboda se poblejt :-(

K. Pavlik 21.11.2014 15:10

Re: Ano, bohužel

Skoda ze misto bliti nesli k volbam.

M. Košťál 21.11.2014 10:54

toto chápání demokracie

nám vyneslo rok 1948. zvolili jsme si je, gottwald se stal premiérem a "měli jsme je". nafurt!

J. Urban 21.11.2014 12:12

Re: toto chápání demokracie

viz můj příspěvek výše

V. Ondys 21.11.2014 10:43

:))))))))))) V souvislosti se socialistickým přerozdělováním

je tohle poučování jen příkladně soudružská :)))))) sebekritika!

R. Brzák 21.11.2014 10:31

Zachytil jsem zde několikrát nesouhlas s "takovou demokracií

která vynese do čela Zemana" a pod.

Demokracie je forma vládnutí - kterou je třeba naplnit ideou. S demokracií souhlasím - a proto se podvolím rozhodnutí těch mých spoluobčanů, kteří na rozdíl ode mne nevolili Karla Schwanzerberga. Ale musím pracovat na tom, aby se při příští volbě nám všem podařilo vybrat si lepšího kandidáta. To souvisí s ideou - kterou potřebuje celá společnost a na základě které se pak demokraticky rozhodneme, kdo bude onu ideu v naší společnosti vládou prosazovat.

Já mohu na tom pracovat tak, že budu přesvědčovat o svých ideách ty, kteří je zatím nechápou, či je nemohou přijmout.

Otázka zní - mohu přesvědčit o svých ideách někoho tím, že mu budu dávat najevo, že je idiot, protože zvolil Zemana a že tudíž jeho volbu nebudu akceptovat?

Š. Hašek 21.11.2014 11:03

Re: Zachytil jsem zde několikrát nesouhlas s "takovou demokracií

Asi tak.

Ale někdy těžko něco vysvětlovat příznivcům "neustálého odvolávání" druhými voliči v řádné tajné volbě zvolených zastupitelů.  Tito neukojenci "pomalou demokracií" jsou/bývají první v řadě/ve frontě u uren při volbě "nějakého ranaře".

J. Kanioková 21.11.2014 11:18

:)))

P. Hlosta 21.11.2014 10:30

Souhlasím s panem Haasem. Nedemokraty nepřesvědčí!

Pan Haas přesně vyjádřil i můj názor na způsob vnímání demokracie. Ale je fakt, že nepřesvědčí plošně davy, nepřevychová společnost, nezvrátí stav myslí. Vyvolá vztek u těch, co sebe považují za vzor demokrata a dožadují se práva zvolené demokraticky nedemokraticky sesadit. Vzteklí budou také ti, co mají zato, že oprávněně vrhají vajíčka a zeleninu na demokraticky zvoleného, když jim bylo řečeno, že jsou svobodní a v demokracii. I profesury dychtivý a s odmítnutým dekorování na profesora se vzteká, že v přímé volbě zvolený prezident si nesmí dělat to, co on Putna neuznává za vhodné u prezidenta státu. Že i prezident musí být odvolatelný, když davy chtějí odvolat jej a že musí být prezident následně po sesazení být souzen za zločiny, kterých se ve funkci dopustil podle Putny.

Zvolíme! Sesadíme! Jak revoluční! Permanentní revoluce, toť sen! Přesvědčení o vynucené změně, jako o nutné oprávněnosti a oprávněné nutnosti, je znakem diktatury chtivých. Diktatury chtivých je v každé společnosti dost a všude ve světě. V lidské populaci je jisté procento psychopatických, kteří nijak nevynikají umem tvořit cokoliv, ale zato mistrně dokáží bortit a likvidovat kolem sebe ty, co umem tvořit vynikají. Jsou to osobnosti, které jsou ve společnosti pohromou, pohromou jsou i v rodinách, natož ve vedení firem, nebo dokonce státu. Při svém postupu vzhůru v kariéře jsou těžce rozeznatelní v úmyslech, ale velmi rozeznatelní až už je pozdě se jim bránit.

Je velmi obtížné při volbách eliminovat ty mimikry zahalené psychopaty a najít ty, co jsou státotvorní. V každém případě ale nemůžeme demokraticii zrušit a diktovat. A to už vůbec ne se zpětnou platností oním vnuceným odvoláním z funkce. Dali bychom tím větší šanci na přechod k diktátu, než je určitá možnost demokratického přechodu k diktátu. Ono totiž se dá i demokracii si demokraticky zrušit!

Volající po odvolatelnosti zvolených demokraticky jsou nositeli nedemokratických postupů. Dílem z nevědomosti, dílem cíleně, demokracii narušují!

F. Svoboda 21.11.2014 10:42

Re: Souhlasím s panem Haasem. Nedemokraty nepřesvědčí!

Mnoho lidí, i já nevolají po sesazení presidenta, ale žádají aby on sám měl dostatečnou sebereflexi a odstoupil. Sprostá slova, kterých použil jsou jenom dotvrzením jeho počinů ( Čína, vztah k ukrajinské válce, jeho lži, jeho opilecké chování, urážení a ponižování kohokoliv atd. ) Upozornění na tyto excesy " davem " je v tomto případě demokratické ! ! !

R. Brzák 21.11.2014 10:51

Re: Souhlasím s panem Haasem. Nedemokraty nepřesvědčí!

Ano, proti demonstracím nemám nic. Zato proti komunikaci, která nedává naději na porozumění - a taková je davu bližší, než jiná.

Jsem-li zastáncem lásky, mým cílem musí být "vláda" lásky (nikoliv vítězství lásky - neboť "poražený" nezačne milovat - což je důkaz, že láska nemůže "vítězit"). K té ale nedojdu, když bojuji slovy, která vzbuzují nenávist (derivát strachu).

J. Kanioková 21.11.2014 11:23

Vrtěti psem ... (nic jiného mi tato kampaň nepřipomíná)

Výňatek -

""Uvědomí si lidé, jak snadno lze na internetu manipulovat s lidským myšlením, které se dokáže pro něco zmobilizovat a nadchnout, aniž by mu byly předloženy argumenty? Ve věku informačním ztrácejí viditelná a definovatelná média část své moci. Ideje se už nešíří z jasně zjistitelného zdroje. Spíše to funguje na principu infekce. Nakažený člověk se sám stává aktivním bacilonosičem a s vypětím všech svých sil šíří dále ideje, jimiž byl infikován (tj. rozesílá spamy a SMS, vyjadřuje se do diskusí, bloguje, píše na Facebook, aktivizuje ostatní, kritizuje a deptá ty, kdo si myslí něco jiného atd.) Šíření informací a myšlenek po internetu se řídí úplně jinými zákony, než známe z reálného světa; a podstata těchto zákonů je nám stále záhadou. Právě kauza Schwarzenberg ukazuje, co dokáže virtuální svět s lidským myšlením. A tak se tento svět, existující jen někde v drátech, procesorech a optických kabelech, vtěluje do reálného světa a může měnit naši společnost k obrazu svému. A zatím nic nenasvědčuje, že by to byl obraz pozitivní.

J. Kanioková 21.11.2014 11:25

Re: Vrtěti psem ... (nic jiného mi tato kampaň nepřipomíná)

http://jdem.cz/yck96

B. Rybák 21.11.2014 14:24

Re: Souhlasím s panem Haasem. Nedemokraty nepřesvědčí!

Patříte tedy k těm, kteří pochopili, že prezident Zeman neudělal nic, za co by mohl být podle naší ústavy sesazen.

Prezident Zeman dostal hlasy od téměř 3 milionů voličů a nemá proto žádný důvod se podřizovat diktátu pár stovek kýmsi dobře a jednotně vybavených demonstrantů. Pokud se ale tihle "demokraté" budou na shromáždění příznivců prezidenta Zemana do prezidenta lépe trefovat (něčím tvrdším než dosud), pan prezident dokonce třeba i padne (jistě jen proto, že je opilec)!

K. Laus 21.11.2014 16:58

Re: Souhlasím s panem Haasem. Nedemokraty nepřesvědčí!

máte odlišný názor. Nepasujete se tak ve smyslu vaší argumentace náhodou na vzor demokrata?

J. Plzák 21.11.2014 10:28

tak bohatý, že je nezkorumpovatelný

Bylo jednou jedno kníže a mělo rybník. Ryby v něm dostaly jakousi nemoc a tak se do rybníka musely sypat jakési srágory. Podle EU se takové ryby potom nesmí prodávat.

Opět podle EU, když je rybník prodán dál, může nový majitel dělat s rybami co chce.

Vyčůrané kníže tedy rybník prodalo a my ty ryby baštíme.