6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman je mým prezidentem

Miloše Zemana jsem nevolil a pokud bude znovu kandidovat, volit ani nebudu. Nesouhlasil jsem s tím, jak byl zvolen, přímou volbu považuji za chybu, za úlitbu bohům „přímé demokracie“, kterou považuji za naprosto nevhodnou pro náš politický systém. V mnohém z toho, co dělá a říká, dokonce ve velké většině toho, co dělá a říká, s ním nesouhlasím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 21.11.2014 13:50

J. Plzák

J. Plzák Preji Vam dobrou chut ja zadne ryby od pana knizete nejim a Vy se jich nacpete vsak takove ryby jsou pro takove neandrtalce jako Vy  Kdo serviruje jedovate ryby  je sam Zeman a hlavne je serviroval Klaus a vy ze je bastite plnou hubou proto  Vam tvrdne mozek

K. Janyška 21.11.2014 10:19

Mým není, tím by byl Sobotka, ale našim českým ano.

Bohužel... Dzp.

J. Mannheim 21.11.2014 11:53

Re: Mým není, tím by byl Sobotka, ale našim českým ano.

Sobotka Přemysl MUDr. 126 846 2,46 % národovecká kampaň u jinak i podle mého názoru docela rozumného člověka nějak nezabrala, co? to víte, aby byl člověk národovec, musí být k tomu i patřičný hulvát - a nejlepší je vsadit na koně nenávisti ke všemu německému (a pka se prohánět po krajích českých, moravských a slezských v Audině, Mercedesu nebo BMW)...

J. Urban 21.11.2014 12:17

Re: Mým není, tím by byl Sobotka, ale našim českým ano.

Kchárl, mně by se Sobotka taky líbil asi 1000x víc. Čím to, že se jednou (ale asi jen jednou) shodneme?

J. Kombercová 21.11.2014 15:46

Re: Mým není, tím by byl Sobotka, ale našim českým ano.

No, hlavně že jste se shodli i ve druhém kole... taky jste volil Zemana jako Kchárl?

P. Vurcfeld 21.11.2014 10:08

Byl jsem letos na Národní

a ta byla na rozdíl od Klárova zcela zaplněna.To,že někdo rozdával červené kartičky není vůbec podstatné.Ti lidé,kteří tam přišli vůbec nevypadali jako ovce a jsem přesvědčen,že stejně jako já velmi dobře věděli,proč tu červenou našemu prezidentovi ukázali.

Já jsem to chápal jako nevyhlášené pražské referendum hodnotící činnost prezidenta Zemana.

Š. Hašek 21.11.2014 10:58

Re: Byl jsem letos na Národní

Nebylo to referendum. Bylo to setkání několika tisíc (pouze) občanů, kteří měli čas a připadá jim belbé uznat, že druzí mají jiný názor a počkat krátký čas do příštích voleb.

Někde jsem někdy od někoho zaslechl o tzv. občanské politice neustálého dohadování, změn již odsouhlaseného, odvolávání odvolaného, atd. - správný to "kvas" pravé demokracie.

K čemu řádná volba, že?

J. Kanioková 21.11.2014 11:30

Ano, souhlas... bohužel..

I. Skolin 21.11.2014 12:20

Re: Byl jsem letos na Národní

Čekat na co ? Až nás předloží Putinovi na zlatém podnosu k obědu ? Až se mu podaří republiku totálně rozložit ? Jako první vyvěsil na hradě vlajku EU, tu ruskou se zatím vyvěsit neodvážil.

J. Kanioková 21.11.2014 12:38

Ta paranoia je fakt sfiňa..

I. Skolin 21.11.2014 13:08

Re: Ta paranoia je fakt sfiňa..

Věřím !

J. Podešva 21.11.2014 9:35

je Zeman "mým prezidentem" ?

Základní problém je v tom, že formulace "je mým prezidentem" nebo naopak "není mým prezidentem" není jednoznačně definována. Co to vlastně znamená ? Autor, pan Haas, má pravdu v tom, že ještě nejsme tak docela zvyklí na demokracii, zejména je nám, nebo spíš někomu z nás, těžké, přijímat výsledky volby. Nicméně přičiním dvě poznámky. 1. Trvám na tom, že součástí demokracie je právo přiměřeným způsobem dát najevo nesouhlas. Na akci "červená karta" podle mně není nic demokratického. Jistě, házení vajíček se mi taky nelíbilo, ale ... ví někdo, kdo ta vajíčka vlastně házel ? 2. Demokracie není jen o vítězství většiny. Nedílnou součástí je taky respektování názoru menšiny, pokud není ve fatálním rozporu s názorem většiny. Naopak, skutečný demokrat se chová tak, aby jeho chování bylo přijatelné i pro tu menšinu. A to právě Zeman nedělá. Zeman není v hloubi duše demokratem. Konečně závěrem, vždy by měla existovat zadní vrátka. Impeachment, jako v USA. U nás je prezident neodvolatelný a bez zodpovědnosti. Takže, jak napsal tuším pan Mitrofanov, obyvatelé ČR jsou teď Zemanovými rukojmími.

R. Gramblička 21.11.2014 9:35

Bál jsem se, co včlánku pod takovým nadpisem

naleznu, ale zbytečně. Napsáno je to dobře. Na chybách se člověk učí právě proto, že chyby bolí. Musíme si to vyžrat a příště pokusit o nápravu

P. Přibyl 21.11.2014 9:37

Re: Bál jsem se, co včlánku pod takovým nadpisem

Bohužel, plný souhlas.

K. Frauknecht 21.11.2014 10:12

Re: Ano.

Přidávám se.

P. Papež 21.11.2014 9:21

Dobře

Dobře vám tak.

F. Lesniak 21.11.2014 9:11

Lidé mají možnost se svobodně vyjádřit.

Horší je ale skutečnost, že červené kartičky odesílala americká ambasáda, jak lze vyčíst z krabice, ve které byly umístěny. Američané totiž udělají naprosto všechno pro to, aby dostavěli Temelín. A Zeman je v tom velkou překážkou.

http://aeronet.cz/news/vime-kdo-organizoval-rozdavani-cervenych-karet-proti-zemanovi-dukaz-o-bezprecedentnim-vmesovani-se-americkeho-velvyslanectvi-do-vnitrnich-zalezitosti-republiky-americane-organizuji-demonstrace-skrz/

P. Vítek 21.11.2014 9:27

Re: Lidé mají možnost se svobodně vyjádřit.

No vidite a zase systemova chyba nesmyslu zvaneho stat.Americky statni urednik,ovlivnuje jine statni uredniky,aby pomohl soukrome firme.At si tu kampan rozestvava za sve.Stat je logicky nesmysl,nefunkcni utopicka svinarna.

Proc se tak drzite mocneho statu jak ho.vno kosile?z toho jsou veskere problemy-rozestvavane valky,korupce,demoralizace zavisti,zvysovani ekonomicke nerovnosti mezi lidmi(stat chrani nektere soukr firmy pred konkurenci) a z toho pak revoluce a diktatori

Pozn:kdyby nebylo obdobi maximalniho statu(komunismu),tak by se ani nerozkradal uz jednou ukradeny majetek a navyhrali by zachranci(vlastne nas zachranuji pred sebou,ale my to nevime) a diktatori

J. Kavalír 21.11.2014 10:12

Re: Lidé mají možnost se svobodně vyjádřit.

Kdyby nebyl stát, tak ještě žijeme v tlupách, honíme po lesích jeleny a okopáváme políčko s mějakými jedlými rostlinami na chatrčí. Stát vznikl z nutnosti sdružovat se, aby bylo možné vytvořit něco, čeho nebyla pouhá tlupa schopna. Původně to byly pravděpodobně zavlažovací systémy (státy vznikaly v údolích velkých řek), pak z toho důvodu, že si tato území musely ubránit .

R. Brzák 21.11.2014 10:19

Re: Lidé mají možnost se svobodně vyjádřit.

Pane Kavalíre, doučte se trošku historie - stát vznikal vždy ze strachu, buď z jiného státu, nebo pod tlakem místního největšího šéfíka, který si zabral se svou družinou, co viděl a chtěl to hájit - před dalším podobným, před vlastními podrobenými atd.

Mimochodem, co takhle hanzovní města - zcela samostatné, obchodující vzájemně, schopné svou vlastní komunitu hájit - dalo by se scie říci, že hanza je obdobou státu -ale spíše šlo o obchodní spolupráci podobnou EU před Mastrichtem...

Z. Baldova 21.11.2014 8:59

A. Alda

A. Alda      taky mate na te fotecce metalu od Zemana :) Tak ze jasne vim proc s tim souhlasite . Pripadnete me jak ten Zemanuv pucflek Ovcacek

D. Maňhal 21.11.2014 8:43

Souhlasím napůl

Souhlasím s autorem, že prezident byl zvolen v demokratické volbě. Volbu nezpochybňuji. Ovšem byl zvolen za pomoci lží a podpásovek, což je problém voličstva, nikoli kandidáta.

Přesto s činy prezidenta nesouhlasím a domnívám se, že v demokracii má volič právo se ozvat i mimo čas voleb. Třeba demonstrací, na které dá najevo, že s demokraticky zvoleným politikem nesouhlasí. Protestní demonstrace politika neodvolá, ale dá mu na vědomí, jaký je jeho aktuální mandát.

P. Vítek 21.11.2014 8:47

Re: Souhlasím napůl

Chtelo by to jit do ulic kvuli solaru a kvuli politickemu procesu s Necasem!

V. Vaclavik 21.11.2014 8:04

Demokracii

ktera vede k prosazovani socialismu neuznavam. Stejne tak neuznavam demokracii, ktera do sedla vynesla hulvata a oportunistu niceho se nestiticiho navrch, aby toho nebylo malo.

Jsou casy, kdy se prestavaji dodrzovat zakony a dela se revoluce, jsou casy, kdy se pohar pretece a prestavaji se respektovat mocnari, byt demokraticky zvoleni drastickou mensinou obcanu nizkeho spolecneho jmenovatele...

Dekuji, ale takovouhle demokracii nechci!

P. Vítek 21.11.2014 8:45

Re: Demokracii

DemoGrati odsouhlasili prasarnu stoleti-solar.Byla odstrelena demokraticky zvolena vlada a nastoupili opravdovi demoGrati.Zeman s jeho pussou je proti tomu prkotina.

V. Vaclavik 21.11.2014 8:59

Re: Demokracii

Napada me ted, kolik pozdejsich zlocincu bylo zvoleno demokraticky - nebyl on Hitler zvoleny prave takto? Tahle nase kreatura je samozrejme impotentni v tomto ohledu, ale jde o princip.

Tohle modni pozerske respektovani demokratickeho rozhodnuti, at uz vynese k veslum moci kohokoli, neuznavam.

Pan Haas by se zrejme postavil na obranu i komunistickych papalasu a jejich zakonu, aspon po prvnich svobodnych demokratickych volbach, ktere je vynesly k veslum moci. Pomohl by jim zakroutit burzoazii krk.

A. Alda 21.11.2014 8:03

VELMI DOBŘE napsáno.

Pane Haasi, souhlasím s Vámi od začátku do konce.

P. Vítek 21.11.2014 8:52

Re: VELMI DOBŘE napsáno.

Zeman je umelej,zastupnej problem.Ale ta kampanovitost s jakou se u nas nici lidi(Cunek,Zelezny,Necas,Barta....) a kdo tu smecku(noviny,tv,policie,justice,luza na diskusich...) koordinuje?

J. Kanioková 21.11.2014 10:51

Přesně, přesně, přesně !

Jenže to tu musí být nejen demokracie, ale většina lidí - skutečných demokratů, kteří umí kriticky přemýšlet a být schopni si informace ověřovat – ne jen akceptovat vše, co je jim předloženo.

Obrovským nebezpečím dneška jsou slogany, kolektivní názory, a předpřipravené myšlenkové proudy. Musíme se jim bránit

individuálně a kriticky, rozlišovat mezi důkazem a názorem.

Kolik generací bude muset vymřít, než se to tady takto vyvrbí?

R. Houška 21.11.2014 7:55

Díky lidem autorova typu, jsme neustále odsuzováni

k opakování naší neblahé historie.