7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Miloš Zeman je mým prezidentem

Miloše Zemana jsem nevolil a pokud bude znovu kandidovat, volit ani nebudu. Nesouhlasil jsem s tím, jak byl zvolen, přímou volbu považuji za chybu, za úlitbu bohům „přímé demokracie“, kterou považuji za naprosto nevhodnou pro náš politický systém. V mnohém z toho, co dělá a říká, dokonce ve velké většině toho, co dělá a říká, s ním nesouhlasím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 21.11.2014 2:18

Ac autora ctu velmi rad, dnes bych s nim diskutoval o ...

... jeho pohledu na "Dekujeme, odejdete".  Ano, mame "demokracii".  Ale zadne zrizeni neni dokonale, to ceske uz vubec ne.  Obcane maji pravo sve politiky informovat o tom, ze nepracuji dobre.  Protestni akce jsou jednou z prijatelnych forem, pokud neni nicen soukromy majetek jinych obcanu nebo majetek statu.  Obcane maji pravo vyjit na ulici a treba krikem informovat politiky, ze nedelaji svou praci nebo by neco meli udelat.  Volby jsou potom konecnym realnym rozdani karet.

K. Vyšata 21.11.2014 1:36

Demokracie je fetiš ke kterému se hlásí kdekdo,

pro jistotu aby každý poznal o jakou "demokracii" jde se připojují přívlastky. Vzrušuje to, něco tak erotického, demokracie, nálepka našeho konání a rozsudek nad oponenty. Demokracie je přeci naše, jediná a nezaměnitelná hlavně s demokracií soupeřů. Uplácali jsme si svaté grály, humanitu která zakreje bombardovací běsnění, demokracie jako vývoz krve, znásilňování a vraždění, lidkost která zakrývá vysávání parazitů, lásku která se změnila ve falešný obdiv a zbožňování, pravda, proboha co to je?

Podivem je, že za tisíciletí vývoje lidstva, vždy pod taktovkou síly, si pořád hrajeme se hezkými slovíčky a předstíráme že jim věříme. Vláda lidu, k smíchu mocným.........

P. Vítek 21.11.2014 9:35

Re: Demokracie je fetiš ke kterému se hlásí kdekdo,

Jste rozeny spisovatel pane!Piste vic

M. Varadinková 21.11.2014 1:16

Je to tak

Pravdoláskaři nejsou demokraté, ale fašisté. Výsledek voleb uznávají jen potud, pokud by náhodou vyhrál jejich kandidát. To se ale nestává, a tak dělají brajgl v ulicích a chtěli by výsledek voleb měnit pouličním násilím a mediálním řevem.

P. Vítek 21.11.2014 1:26

Re: Je to tak

Jsou to vpodstate deti.Netrpelive,sobecke,zijici ve snu a ne ve skutecnosti.Jejich cit nesnese nejaky kaz.Chteli by jen vyzobavat tresnicky z tezce vybudovaneho dortu.Nejradeji by si jeste porad hrali,vytvareli VIZE ....nekde v teple kateder a statnich kancelari a hlavne za cizi penize.Meli by si zkusit aspon mesic podnikat,odpovedne se rozhodovat....to by je velmi rychle ten batoleci vek presel

Z. Baldova 21.11.2014 3:45

Re: Je to tak

Zvastalove Vitek a Varadinkova Kdo tady vyrvava jste Vy dva a snad jeste ze dva tupci jmenen Mrazek a pod  U Vas dvou jsou demokrate komunisti a Zemanovci a pritom je to nejvetsi zlo co v CR mame Bezte se oba vycpat Vase nazory zajimaji tak Filipa  Grebenicka  a Semelovou

J. Plzák 21.11.2014 10:19

Re: Je to tak

Huš, huš, Baldová, zmizni! To není pro tebe.

Z. Baldova 21.11.2014 11:57

Re: Je to tak

J. Plzáku hus hus tady to neni pro Vas  na schuzi KSCM tam se muzete s Grebenickem objimat a davat si treba francouzaky soudruhu kubo

I. Procházková 21.11.2014 4:08

Re: Je to tak

Panebože, zase ti pravdoláskaři ... ti musí ležet některým lidem v žaludku. Na Národní třídě byly zastoupeny všechny skupiny obyvatel - mladí, rodiny s malými i většími dětmi, starší lidé. Ale žádný z nich nevypadal jako pravdoláskař.:-)) A vypadá to, že na Albertově házeli vajíčka spíš najatí provokatéři než studenti.

S. Vaněček Šauerová 21.11.2014 4:46

:-)

Když začne paní Varadinková s fašisty, je to neklamné znamení, že jí selhávají nervy. Včera psal nějaký Petr Hájek, že "pravdoláskaři", moderněji "pražská lumenkavárna", jsou něco jako Rudé gardy. Paní Varadinková ještě nedostala své instrukce, a tak je trošku pozadu.

Z. Baldova 21.11.2014 5:01

Re: :-)

Pani Varadinkova je pozadu se vsem ...Hlavne to ma nejak pohazeny pripomina me tu odpornou babu Semelovou

S. Vaněček Šauerová 21.11.2014 5:31

Re: :-)

Berte to tak, ze pani Varadinkova asi koukala v podvecer na Martina Putnu v Interview CT24, a to ji rozhazelo zazivani. :-)

P. Vítek 21.11.2014 8:40

Re: Je to tak

To je to-nevypadaji,ale jsou

S. Ševeček 21.11.2014 10:57

Re: Je to tak

Z reakcí na Vaše slova je patrné, že U.I. a antikomunističtí pravicoví bolševici v žoldu kaváren, brusele a Babracka ještě nedostali rozkaz stáhnout se a stále jednají, jakoby státního prezidenta porazili.

http://echo24.cz/a/wKCaW/co-vsechno-uz-zeman-rekl-k-ukrajine-best-of

P. Vítek 21.11.2014 1:15

Socialismus,od ktereho se nam nepodarilo odtrhnout

plodi dalsi a dalsi povl,ktery bude stale znovu primou volbou volit sobe rovnejsiho.Co muze vzniknou za elita ze statnich zakazek,dotaci a protekci?

Pokud bude stat za kazdym cekat se zachrannou siti,tak zparchantime a nebude uz cesty zpet.

P. Dvořák 21.11.2014 1:00

Včera večer v 18:35 na Interview ČT24

mluvil zapšklý klasický hrdina dnešních dnů, který vůůůbec nemá problémy se Zemanem.

On sice prokázal "statečnost", že šel s červenou kartou, ale kdyby se to náhodou zvrtlo, tak aby nebyl v dalším průseru, měl ji maskovanou jako červenou knížku s názvem Mše svatá. :-))

J. Kanioková 21.11.2014 11:17

Tak jsem si to poslechla a můžu jen

smutně konstatovat, že něco tak nebezpečného jsem už dlouho neslyšela. A to jsem chartistka, a vyslechla jsem si toho špatného dost a dost.

A tohle učí naše potomky... uff.. vrtěti psem..!

R. Brzák 21.11.2014 0:30

s výjimkou druhé věty - neb jsem příznivcem přímé volby

prezidenta - jestliže už jej vůbec máme mít (protože já jej nepotřebuji), souhlas, pane autore.

Š. Hašek 21.11.2014 0:30

President republiky,

který byl zvolen oprávněnými voliči je i mým presidentem. Jinak to totiž ani nejde (krom anarchie).

Výborný článek.

Zdá se, že nosiči pravdy a lásky a jiní nejpravější/nejlepší demokraté budou odvolávat řádně zvolené (nejen presidenta) pár tisíci hlasy na nějakém jarmarku, organizovaném "umělci/aktivisty").

J. Kanioková 21.11.2014 0:21

Naprosto souzním, Tomáši,

""Napadlo někoho, že akce s tisíci identickými červenými kartami vyrobenými a rozdělovanými organizátory takové akce není projevem spontánního odporu, ale organizovaného pokusu o zvrat výsledku demokratické volby?""

Že by vzor ? (chicht) - http://jdem.cz/bq6rg5

DEMOKRACIE = právo na názor, ale i povinnost respektovat rozhodnutí většiny i tam, kde s ní nesouhlasím. Do příštích voleb.

""Ondřej Fér: Nelíbí se vám, jak Miloš Zeman vykonává úřad, do kterého byl zvolen? Realistická cesta ke změně je JEDINÁ. Věnovat zájem věcem veřejným i jindy než ve dnech, kdy prezident řekne „hovno“.""

K. Laus 21.11.2014 0:15

Haasi, dle vás je demokratické

4 nebo 6 let (podle délky volebního období) pouze držet hubu a krok

R. Brzák 21.11.2014 0:27

Re: Haasi, dle vás je demokratické

Ano, i já si myslím, že náš systém potřebuje změnu směrem k širšímu uplatnění referenda - nejlépe osvědčeného Švýcarského systému.

Š. Hašek 21.11.2014 0:35

Re: Haasi, dle vás je demokratické

Je třeba si zvykat, že podle pravidel zvolená osoba mým sousedem jest "stejně hodnotná" jako osoba zvolená mnou samým.

Podivné zjištění po 25 letech, že?

Největší dnešní průšvih naší republičky je, že mnozí ani nepochopili, jak to u voleb chodí. A k čemu vůbec ty volby jsou.

Z. Jaromír 21.11.2014 4:53

Re: Haasi, dle vás je demokratické

Problém bude možná taky v tom, že nyní již odmítají Miloše Zemana i ti, kteří ho volili, a navíc se zdá, že nejvíce aktuálních příznivců má mezi těmi, kdo k volbám vůbec nepřišli; totéž se týká jeho odpůrců...

Nicméně máme ho za prezidenta, tedy je naším presidentem. Jestli je mým čili nic, je věc irelevantní.

K. Laus 21.11.2014 10:31

Re: Haasi, dle vás je demokratické

to se nevylučuje s tím, že nemusím uvnitř intervalu držet hubu

P. Vítek 21.11.2014 1:17

Re: Haasi, dle vás je demokratické

Co je to za otazku?

K. Laus 21.11.2014 10:32

Re: Haasi, dle vás je demokratické

to není otázka