30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V Klaus 1.prez KSČM lziliberal 21.12.2007 18:18

viz www.klaus.cz Vyhledejte si třeba "disku" (pro diskuse, diskutovat)

Z 538 hitů si vyberete tucty konkrétních případů, kdy Klaus nabádá k tomu, že je potřeba "Více" "vážně" "seriózně" o věcech diskutovat. Jako gentleman se jistě budete snažit vytvořit si objektivní názor o tom, zda se Klaus považuje nebo nepovažuje za skvělého diskutéra, zda po více duskusí volal nebo volá.

Podobně si můžete tamtéž vyhledat podobně statisticky zcela vypovídající soubor jeho názorů resp. rad, jak má - třeba právě EU - vypadat.

Jinak jeho rady, viz jeho "Desatero přechodu od komunismu". což bylo v předinternetové éře (kde jeho "kvalifikované", zato tvrdohlavě opakované, směšné a škodlivé názory na internet jsou také známé a doloýitelné), kde m.j. radí jak "nadměrně, jako Západ neregulovat", kdy hlavně díky tomu, že po neuvěřitelných 5 let nechal živořit pražskou burzu cenných papírů bez KCP, odmítal vykonávat standardní státní dohled, atd. ukazuje další příklad, kdy jeho (naivně?) sebestředné moudrosti a rady světu tragicky kotrastovaly (a kontrastují) se skutečností, nebo co hlavně jím vedená transformace a privatizace měla výsledky, které měla.

Klausovy rady stran toho, jak by měla být politika OSN, zemí vzhledem ke změnám klimatu, jakoby tisíce odborníků, ze skoro 200 zemí, byly nějakým stádem, které "pappoškuje módní" názory, jsou zase jedním z příkladů. Když se třeba podíváte na web OSN, konference o změnách klimatu (září 2007), prorovnáte si texty projevů zástupců 81 zemí co tam promluvili (a nejsou to zdaleka jen banánocvé republiky nebo "socanská" EU - která je pro KSČM naopak imperialistická), vidíte, jak mimo Klaus je. Kdyý nejen btitští konzervativci o věci mluví a jednají zcela jinak, když si ani (snad ne pro Klause atd. nedostatečně pravicový?) Bush nedovolí nejapnosti a škodlivé nesmysly jako Klaus, nemůžete se ubránit dojmu, že Klausovy tirády jsou mimo mísu.

Ano, Klas (kdokoliv jiný) "nemusí diskutovat když nechce". To, že tím, kromě jiné, zásadně popírá léta své výbojnosti a volání po více diskusí, to - doufám - dopad mít bude

Jan z Londýna 21.12.2007 16:57

Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

Jinak viz. nejen Ransdorf na TV (2004) "Topolánek se před námi (poslaneckým klubem KSČM) doslova plazil", jak se snažil získat komunistické hlasy pro Klause.

Víme kolika (skutečně pár) hlasy Klaus zvítězil.

Když soudruh Grebeníček národu a světu sdělil, že "pro KSČM je Václav Klaus nejlépe vyhovujícím kandidátem" a proto ho - známý svojí vnitrostranickou disciplinou - "poslanecký klub KSČM svými hlasy podpoří", víme, že si jej KSČM defakto na Hrad dosadila.

Idyž jde, jak obhájci (údajného) "liberála" Klause namítají "tajná" volba, teď se, zejména některé komunistické poslankyně jako Zuzka Rujbrová, veřejně a celkem hrdě vyznávají, že pro Klause hlasovaly.

Kde jinde ve světě si komunisté vyhodnotí liberála, svuj údajný "ideologický protipól" a svými hlasy ho podpoří, dosadí do čelní funkce v zemi? Zase česká rarita! To, že KSČM Klause nikdy nekritizuje, naopak se ho zastává (když ho Bush opakovaně nepřijme, označují to za "urážku hlavy státu i celé ČR) také antikomunistům může něco napovědět. Hlavně ale Klaus a KSČM mají dlouholeté, společné zájmy: 1) Místo aby se jako liberál Klaus o vrácení lupu obětem komunismu zasazoval, byl vždy, důsledně, jako KSČM proti restitucím (když se, také jemu navzdory prosadily, neopomene se jimi chlubit) 2) Klaus a KSČM, jejich nomenklatura ve vedení privatizovaných podniků preferovali "českou cestu", která nepřnesla kapitál na inovaci, přístup na trhy, know how, jen tunely, sanaci švindl úvěrů a zaopatřila rodiny nomenklatury na generace dobředu 3) Pod vedením Klause, KSČM a ODS, Zahradil a soudruh kosmonaut Remek bojují proti evropské integraci, zavádění evropského právního prostředí. Brusel je pro ně "do líbivých frází zabalený Mnichov" 4) KSČM a Klausova (ne tak Topolánkova) ODS, osamocené, poražené, byly proti vracení obřanství úprchlíkům před komunismem, proti volbám v zahraničí. Skutečně "liberální" Klaus!

www racek 21.12.2007 17:02

Re: Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

no, kosmonaut remek tedy rozhodně nebojuje proti integraci ... jeden z nejschopnějších lidí co znám. v moskvě udělal velký kus práce pro český vývoz ...

V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal 21.12.2007 17:12

Jsem rád, že s. kosmonauta Remka, jako KSČM zjevně považujete za vlastence

Já opakovaně kážu, že horší než komunismu je europeismus, ngoismus, environmentalismus a šablonovitý antikomunismus.

KSČM, i soudruh kosmonaut Remek, bojem proti Bruselu, tomuto novodobému Mnichovu, prokazují národu, že jsou, jako já, pro kterého komunistický poslanecký blok dal své hlasy a dosadil mě na Hrad, vlastenci.

Jsem rád, že i vy - ať jste pžíznivec ODS nebo KSČM nebo jiný čestný obřan - pragmaticky uznáváte, že komunisté mají i dnes zásluhy, že jednají vlastenecky. Hezkého dědu mráze a pěknou jolku! Musím Vladímíru Vladimíroviři - jasněže rusky - taky poblahopřát, i k tomu TIME osobnosti roku.

Jsem rád, že zdravé jádro národa, komunisté i Bémovo a Tlustého křídlo v ODS, lidé jako vy, mají dobrý kompas.

Wabi. 21.12.2007 17:06

Re:Na autora je zbytečný reagovat.

Je to propagandista z Hradu.

H.K. 21.12.2007 17:17

Re: Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

se před námi (poslaneckým klubem KSČM) doslova plazil". Vy jste viděl V.K. jak se plazí před komunisty? Volba byla tajná. Jakým způsobem jste zjistil, že V.K. volili komunisti? Ležel jste v urně nebo jste si to jenom vymyslel? Pan Švejnar řekl, že je pro komunisty přijatelnější než V.K. To nějak nejde s Vašim názorem dohromady.

Klaus a KSČM, jejich nomenklatura ve vedení privatizovaných podniků preferovali "českou cestu", která nepřnesla kapitál na inovaci. Jakým způsobem měla být provedena privatizace.Měl jste na promyšlení 17 let a za nic nenesete odpovědnost. Můžete napsat jak by privatizace měla probíhat.  

jirka.s. 21.12.2007 18:06

Re: Honza z Londona už je jako francek!

Taky mastí jedno a to samé všeude, kde se dá! ;-D

Jan z Londýna 21.12.2007 18:28

co kdyby jsi místo výkřiku uvedl nějaký (věcný, slušný) protiargument k mým?

Nebo jsi stejně kvalitní debatér jako Klaus? Kde je tvoje jistota přesvědčení?

Drbohlaf 21.12.2007 16:36

Kdyz je pro toho Svejnara

vyzranej pingl a komunistickej pacholek Vizek tak to svedci samo o sobe.

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 16:42

Víš, ale nechceš vědět...

Nesouhlasíš, ale potom pamatuj a šiř to dál:  Oponent není nepřítel. Oponent je ten, kdo nutí přemýšlet, kdo nutí hledat nové a nové argumenty, kdo zdokonaluje, kdo učí politické kultuře a napomáhá s odhalováním pravdy.  K ní se - jak známo - nejsnáze dostaneme právě  - SPOREM.   

A já komunista? Už v mých 29 letech - a to je skoro před 40 lety! - mi totalitní soudy daly černé na bílém: antisocialista, antisovětista, pravicový oportunista útočící na vedoucí roli KSČ.  A až ve svých 50 letech díky "sametu 1989" - jsem se mohl vrátit k profesi.  A dostal jsem glejt s omluvou a o rehabilitaci.  Kde jsi byl ty, kde byli tehdy tvoji nejbližší, hrdino ? 

jirka.s. 21.12.2007 18:01

Re: Víš, ale nechceš vědět...

A můžeš mi říct, francku, kde byl tvůj fotr, živnostník, když jsi do té strany lezl ? Asi tě neměl zrovna po ruce, protože by tě musel zmastit na jednu hromadu!

Re: Pane Vízku!:

Autor: F.Vízek IP: 88.100.57.xxx Datum: 29.06.2006 10:55

Můj otec, milý pane Starý, Alois Vízek měl živnost v Jablonci nad Nisou dokonce až do roku 1960.  Byl košíkář, měl dílnu a obchod na hlavní jablonecké třídě. Když jsem šel v kariéře dolů, byl jsem tudíž pokaždé syn živnostníka, i když otec vykořisťoval jenom manželku a nás čtyři děti. 

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 16:48

Post skriptum...

Ladislav Vízek, fotbalový internacionál a vlastník hospody, bohužel nemá s mou rodinou nic společného. Je to ale prima chlap ! A čestný !  Shoda jmen, byť kořeny mají rodiny našich předků společné: okolí: Nový Bydžov, Městec Králové...

Jan z Londýna 21.12.2007 16:56

Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

Jinak viz. nejen Ransdorf na TV (2004) "Topolánek se před námi (poslaneckým klubem KSČM) doslova plazil", jak se snažil získat komunistické hlasy pro Klause.

Víme kolika (skutečně pár) hlasy Klaus zvítězil.

Když soudruh Grebeníček národu a světu sdělil, že "pro KSČM je Václav Klaus nejlépe vyhovujícím kandidátem" a proto ho - známý svojí vnitrostranickou disciplinou - "poslanecký klub KSČM svými hlasy podpoří", víme, že si jej KSČM defakto na Hrad dosadila.

Idyž jde, jak obhájci (údajného) "liberála" Klause namítají "tajná" volba, teď se, zejména některé komunistické poslankyně jako Zuzka Rujbrová, veřejně a celkem hrdě vyznávají, že pro Klause hlasovaly.

Kde jinde ve světě si komunisté vyhodnotí liberála, svuj údajný "ideologický protipól" a svými hlasy ho podpoří, dosadí do čelní funkce v zemi? Zase česká rarita! To, že KSČM Klause nikdy nekritizuje, naopak se ho zastává (když ho Bush opakovaně nepřijme, označují to za "urážku hlavy státu i celé ČR) také antikomunistům může něco napovědět. Hlavně ale Klaus a KSČM mají dlouholeté, společné zájmy: 1) Místo aby se jako liberál Klaus o vrácení lupu obětem komunismu zasazoval, byl vždy, důsledně, jako KSČM proti restitucím (když se, také jemu navzdory prosadily, neopomene se jimi chlubit) 2) Klaus a KSČM, jejich nomenklatura ve vedení privatizovaných podniků preferovali "českou cestu", která nepřnesla kapitál na inovaci, přístup na trhy, know how, jen tunely, sanaci švindl úvěrů a zaopatřila rodiny nomenklatury na generace dobředu 3) Pod vedením Klause, KSČM a ODS, Zahradil a soudruh kosmonaut Remek bojují proti evropské integraci, zavádění evropského právního prostředí. Brusel je pro ně "do líbivých frází zabalený Mnichov" 4) KSČM a Klausova (ne tak Topolánkova) ODS, osamocené, poražené, byly proti vracení obřanství úprchlíkům před komunismem, proti volbám v zahraničí. Skutečně "liberální" Klaus!

lary 21.12.2007 20:32

Re: Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

Není ten Jan z Londýna Kavan ? Ty žvásty by tomu nasvědčovaly.

Puťák 21.12.2007 16:34

Michiganský poraděnko

Velevážení diskutéři, pan Švejnar je odborník ale specialista , jeho odvaha není jeho ale dokonale stranická a bez jakýchkoliv politických skušeností, byl rektorem již zmíněné university ale v posledním roce měl smůlu děkanát ho s funkce odvolal pro jeho zastaralé ekonomické názory a vyučovací metody. To je fakt , nyní je pouze přednášejícím a na jeho místo se postavili progresivní docenti podstatně mladší.Do republiky se vrátil až když zjistil že je tu zlatokopecký Klondike a tak tu podniká, jezdí k nám za zdravotnickou péčí, jeho soukromá škola je obrovský přínos financí a možnost malých daní. Jeho diletanství (politické) je na bíledni protože nechápe co s ním Paroubek a komunisti udělají, protože tu nežil na rozdíl od Klause. Počkejte si jak vše dopadne a nebuďte hulváti, Historie posledních 10let vás měla poučit, co jsme si zvolily tak jsme si zasloužili.  Díky vám za pochopení mého příspěvku a vezměte rozum do hrsti my občané presidenta volit NEBUDEME  !!! Na to jsou tu jiní.

Jan z Londýna 21.12.2007 16:58

Tentokrát Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

Jinak viz. nejen Ransdorf na TV (2004) "Topolánek se před námi (poslaneckým klubem KSČM) doslova plazil", jak se snažil získat komunistické hlasy pro Klause.

Víme kolika (skutečně pár) hlasy Klaus zvítězil.

Když soudruh Grebeníček národu a světu sdělil, že "pro KSČM je Václav Klaus nejlépe vyhovujícím kandidátem" a proto ho - známý svojí vnitrostranickou disciplinou - "poslanecký klub KSČM svými hlasy podpoří", víme, že si jej KSČM defakto na Hrad dosadila.

Idyž jde, jak obhájci (údajného) "liberála" Klause namítají "tajná" volba, teď se, zejména některé komunistické poslankyně jako Zuzka Rujbrová, veřejně a celkem hrdě vyznávají, že pro Klause hlasovaly.

Kde jinde ve světě si komunisté vyhodnotí liberála, svuj údajný "ideologický protipól" a svými hlasy ho podpoří, dosadí do čelní funkce v zemi? Zase česká rarita! To, že KSČM Klause nikdy nekritizuje, naopak se ho zastává (když ho Bush opakovaně nepřijme, označují to za "urážku hlavy státu i celé ČR) také antikomunistům může něco napovědět. Hlavně ale Klaus a KSČM mají dlouholeté, společné zájmy: 1) Místo aby se jako liberál Klaus o vrácení lupu obětem komunismu zasazoval, byl vždy, důsledně, jako KSČM proti restitucím (když se, také jemu navzdory prosadily, neopomene se jimi chlubit) 2) Klaus a KSČM, jejich nomenklatura ve vedení privatizovaných podniků preferovali "českou cestu", která nepřnesla kapitál na inovaci, přístup na trhy, know how, jen tunely, sanaci švindl úvěrů a zaopatřila rodiny nomenklatury na generace dobředu 3) Pod vedením Klause, KSČM a ODS, Zahradil a soudruh kosmonaut Remek bojují proti evropské integraci, zavádění evropského právního prostředí. Brusel je pro ně "do líbivých frází zabalený Mnichov" 4) KSČM a Klausova (ne tak Topolánkova) ODS, osamocené, poražené, byly proti vracení obřanství úprchlíkům před komunismem, proti volbám v zahraničí. Skutečně "liberální" Klaus!

MirekTupolRadar 21.12.2007 16:23

Kandidát na prezidenta

Nejlepsim kandidátem na prezidenta by byl neboztik Vasek Benda z byvale Pidi strany KDS, ktera se transformovala do ODS. Mel vzor v Pinocetovi, celkem dobre by se vyjimal na znamkach a pri prezidentskem projevu by nic nepokazil, protoze slovo z nej vypusti byl nadlidsky vykon. Tunelari a politbyro ODS by byli spokojeni, protoze by Pepu z honkongu. Urcite by byl lepsi nez Vaclav II neomylný, který si na Pepu opravdu ne a ne a ne a ne nemohl vzpomenout, ale prachy  umel se svou partaji dobre vyprat.

Moravský 21.12.2007 16:21

Křížové tažení...

Nemusím oba kandidáty. Klausa známe 18 let, vděčíme mu za zlé i dobré, i když toho zlého bylo více. Nikdy se nepral na veřejnosti, nemluvil sprostě, líbily se mu holky jako nám všem. Hodně píše, aby po sobě něco zanechal, hodně jezdí a sbírá medaile. Diskuze s ním jsou na úrovni samomluvy, samochvály a jednostranné. Má důchodový věk. Měl by už začít psát své paměti. A k tomu potřebuje čas, peníze už má, důchod ho čeká. Ať přijde někdo nový, třeba Švejnar. Je to jiná tvář, než ty obličeje v poslaneckých a senátorských lavicích.

Jan z Londýna 21.12.2007 16:39

Sohlasím. Rádoby světový debatér Klaus se barikáduje na Hradě: Kdyř se bojí debat se Švejnarem, proč si on a jeho skalní mysleli, že debatovat Gorea zvládne?

Jak neliberálně, neprestižně, rádoby radílek světu, rádoby kandidát na Nobelovku za kupónovku, ten náš oblíbenec poslankyň KSČM (Rujbrové atd.) vypadá, když má konečně šance národu i volitelům předvádět, jaké jeho debatní schopnosti skutečně jsou.

H.K. 21.12.2007 16:59

Re: Sohlasím. Rádoby světový debatér Klaus se barikáduje na Hradě: Kdyř se bojí debat se Švejnarem, proč si on a jeho skalní mysleli, že debatovat Gorea zvládne?

Československá republika byla jedinou zemí, ve které byl veškerý majetek v rukou státu. V padesátých letech komunistická vláda sebrala všechno všem. Vláda se rozhodla privatizovat majetek, který 40 let byl ovládán komunistickými kádry. Bylo použito několika metod privatizace. Jednou z privatizačních metod byla kuponová privatizace. Byla to jediná metoda při které nemohlo docházet ke korupci a jediná při které občané získali alespoň nějaké peníze.

V ostatních státech "socialistického tábora" byla použity jiné metody. Do NDR přicházelo z NSR velké množství finančních prostředků a dopad na lidi byl větší než ČSR. V ostatních státech se inflace pohybovala v řádech 1000%.

V kterém jiném státě bylo privatizováno v krátké době 100% majetku, který byl v rukou státu? Který ekonom , se na něčem takovém podílel? Pan Švejnar měl možnost uplatnit své znalosti a přispět k bezbolestnému přechodu.

U nás presidenta volí parlament. Pokud někdo kandiduje na presidenta musí přesvědčit poslance. Pan Švejnar měl možnost podílet se na restruktualizaci hospodářství od roku 1989. Neudělal nic, tak nemohl nic pokazit.. V.K. a jeho názory většina lidí v tomto státě zná. O čem by měl s panem Švejnarem diskutovat?

mondeo 21.12.2007 16:19

švejnar ?

Poslouchal jsem diskusi p.Švejnara a opět se potvrdilo,že vysokoškolské vzdělání neznamená míti inteligenci . To čím se p.Švejnar prezentoval,to naučím opici za cca týden,a když mi pomůže Jirka z ráje tak za 3dny.

erre 21.12.2007 16:33

Re: švejnar ?

mondeo považuji ve své kategorii a ceně za jedno z nejhorších na trhu.

www racek 21.12.2007 17:00

Re: Re: švejnar ?

měl jsem, nejhorší auto na světě, snad jenom indický hindustán R se mu vyrovná ...:-P za 4 roky stály opravy postupně 190 tisíc. 4x dojezd na nouzový režim, jednou z alp ... otvírání oken za jízdy...spojka vydržela 67 tisíc ...

pfujjjj!

Minutus 21.12.2007 20:47

Re: Re: Re: švejnar ?

Bojíte se ho, což? Proto ty bezmocné plivance.

watabi 22.12.2007 0:19

Re: Re: Re: švejnar ?

to si holt nesmíte kupovat opelešený ojetý pekáč, vážený spořivý pane:-D Zkuste si koupit nové mondeo.........pokud to není na vás příliš kapitalistický úlet;-P

W Pitt 21.12.2007 15:53

Proste a strucne:

Klaus je posera, ktery se boji jit do predvolebni diskuse. To, ze ma Cesko(slovensko) prezidentem poseru a neschopaka je nanestesti spise pravidlem, nez vyjimkou. Treba bude Svejnar krok spravnym smerem.

powerplay 21.12.2007 16:17

Nerad Vám sděluji,

že Švejcar má již pracovní název. Karkulka.

To je marionetta, loutka, víte? Héérečka! :D

www racek 21.12.2007 17:03

Re: Proste a strucne:

klaus je opravdu občas posera. právě te´d.

gud 21.12.2007 15:26

jaká je budoucnost evropské federace?

  EU během pár příštích let , ale ani ve vzdálenějším horizontu nedožene hospodářský růst svých konkurentů. Největší hospodářské problémy budou mít nejsociálnější státy Evropy- Francie a Německo, dnes největší tahouni federalizace a čilí prosazovatelé zrušení práva veta národních států a nadřazenosti zákonů EU ve všech oblastech, které EU uzná za "nutné". Tudíž je zcela na místě otázka, jak tyto země, které fakticky (s podporou několika dalších) budou ovládat Evropu po roce 2013, povedou Evropu - daňové sjednocení, imigrační politika, zákonodárství šité ve prospěch "potřebných " zemí?  Klaus byl snad u nás první, který o tomto riziku začal mluvit a je ve svém jednání konzistentní. Švejnar?

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 15:39

Jaká bude evropská federace?

Jaká bude evropská federace ?  Jako svět, jako budoucnost světa!   Informační technologie otevře lidem oči i v nejzapadlejším koutu Asie, Afriky, Ameriky... a vidět bude každému "až do talíře". 

A solidarita a "sociálno" se stane imperativem, po kterém budou volat ti nejúspěšnější, ti nejbohatší, ti nejmocnější. Proč?  Bude na ně nejvíce vidět, budou nejvíce ohroženi. Pochopí-li už nyní, tím líp pro ně !