25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 21.12.2007 17:37

Re: Re: Re: deziluze

Já pana Ravika neznám a nevím o něm vůbec nic. Vámi uvedený pán , pokud byl v roce 1989 dospělý, mohl prosadit svoje názory a navrhnout způsob privatizace bez problémů, které privatizaci provázeli.

Já žiji v této zemi od roku 1944.

Co je to objektivní úsudek?

Marie 22.12.2007 16:51

Re: emigranti k nam sem nepatri???

Dalsi chyba Klause a spol je ze cesky "zakon" o "jedinem moznem" obcanstvi hbite hned po listopadu 1989 nezmenili a neumoznili dustojny navrat uprchlikum.  Tisice lidi v exilu po r. 1989 zemrelo nez vubec meli moznost dostat obcanstvi.  to je ostuda. 

Klaus a spol ovsem delali pravy opak, zakon o jedinem obcanstvi vynaseli do nebe, protoze proste nejake zradne emigranty radi nemaji a rozhodne jim nedoprali ani  ceske obcanstvi.  Vite, ono je "none of their business" kolik dalsich obcasnstvi clovek ma - a nemela byt jakakoliv diskuze o nepretrzitem obcanstvi vsech lidi, kteri v r 1948-89 bez dovoleni komunistu pobyvali v kapitalisticke cizine.

Volit korespondencne ze zahranici taky DOTEDKA "nejde" (aby nahodou emigranti nam do neceho nemluvili, kdyz tady s nami neziji - a pry to je technicky narocne).  Ghana a Nigerie maji korespondencni volbu a to tech emigrantu treba v USA maji daleko vice, mohli by tedy ceskym technikum neco poradit?

Ted se Svejnarem jednaji Klaus a spol jako s vetrelcem.  Svejnar je proste pro Klause nymandem, poradenko, se kterym nema ani cenu nejak se bavit, protoze by Svejnar mohl byt "zviditelnen."  ooo, JAK NOBLESNI OD PANA KLAUSE!!! 

Marie 22.12.2007 5:39

Re: Re: deziluze

Co bylo ukradeno melo byt rychle vraceno, s omluvami okradenym lidem a jejim potomkum a navic s prislibem nahrad za neopravnene uzivani majetku v letech 1948-89.  Ze to bylo v rukou statu vubec neznamenalo, ze to statu pravoplatne patrilo, nebot si znacnou cast majetku stat nekoupil ale ukradl to nevinnym lidem.    Komunisty vzdelany ekonom Klaus stejne stejne jako zmineny Rychtetsky a snad i vetsina lidu (taky nacvicena podle marxe k zavisti a nenavisti vuci burzoustum) byli jak znamo proti vraceni majetku pravoplatnym majitelum.  Misto toho aby vracel ukradeny majetek, tak Klaus proti restitucim populisticky bojoval, vyhlasoval, jak majetek da vsem v kuponovce a jak diky tomuto genialnimu tahu vyhraje pristi volby.  Zaroven vsak pilne hral tenis s Viktorem Kozenym a umoznil mu odvezt si za 3 roky kolem 20 miliard korun. 

Ze by pan svejnar mel jakoukoliv moznost uplatnit sve znalosti v 90tych letech je nerealna predstava, protoze Klaus vynikal taky nenavisti s emigrantum, kterym mimo jine znemoznoval ziskat zpet obcanstvi .  Pry je to protoze Klausovi emigrovala sestra do Svycarska a tak Klaus jako vetsina pribuznych zradnych emigrantu trpi zatimco ji litaji holuby do pusy.

H.K. 22.12.2007 11:00

Re: Re: Re: deziluze

D tím, že co bylo ukradeno mělo být vráceno souhlasím. Do jaké míry to bylo v dané situaci reálné, si netroufám posoudit. Mnohé vráceno bylo. Je dost možné, že některé podniky by nepracovaly dodnes z důvodů soudních tahanic. To je spekulace, ale to nedokážete asi posoudit ani Vy.

Lidé, kteří zůstali v těch letech v republice měli vzdělání na školách, které tady jsou. To, že píšete komunisty vzdělaný,  není tak úplně pravda, protože nepřednášeli jenom komunisti. Taky je nelze všechny házet do stejného pytle. Na NP diskutují lidé, někteří žili desetiletí ve "vyspělém" zahraničí, kteří píší jak nefalšovaní komunisti. Komunisti to není pouze legitimace. Zo je způsob myšlení a preference hodnot, např. Pehe, Kohák atd.

Viktor Kožený přišel z USA a nikdo mu do hlavy neviděl. V.K. mu nic nedal. Kuponové knížky mu dali lidé.

Většina lidí, kteří žili v době budování rozvinutého socialismu v zahraničí, chtěla mít dvoje občanství. To zákon neumožňoval. Žít  v zahraničí a volit  kde nežiji, já taky považuji za nedobré. Sám bych to nikdy neudělal.

Stoupněte si vedle sestry V.K. a možná Vám nějaký pečený holub taky přiletí.

Marie 22.12.2007 16:46

Re: Re: Re: Re: deziluze

H.K., vy jste samozrejme spokojeny s Klausem a s jeho vzdelanim komunisty.  Ze brojil proti restitucim, je dobre zname.  Omilal o tech soudnich sporech, tak presne jako Vy a taky ze je toho hodne vraceno.  OPRAVDU?  Odkud tohle mate?    Rychtetsky lze kdyz tohle prohlasuje.  Papouskujete po nem?

  Ze Klaus umoznil rozkradeni majetku je bezesporne.  Nebyl sam zodpovedny za to rozkradeni, ale jako ministr financi a pak predseda vlady uz nejake ty pravomoce mel.   Spolupracoval velic uzce z dustojniky StB, vcetne na svem ministerstvu.   Ze se nestydi ...  V normalni zemi by nebyl nikam zvoleny a dost mozna by byl pred soudem.    I kdyz kazdy jeho ucitel jiste nebyl komunista, jak velmi bystre pisete, tak osnovy a napln vyucovani ve spolecenskych vedach byly jen komunisticke zrudnosti.  100%ne.  Vam to pripada normalni a chcete takto vzdelaneho presidenta.  Sam byste taky pred komunisty neutekl, a tak schvalujete (komunisticky, pochopitelne)  zakon , ze poddani v cesku smeji mit jen jedno obcanstvi.  to je pochopitelne blbost pro maly narod, ze ktereho statisice lidi utikali pred komunisty a snad pred i lidmi jako jste vy ("SAM BYCH TO NIKDY NEUDELAL" -  tedy radeji spolupracovat s komunisty a nicit zemi a lidi, ze jo, nez nekam utikat). 

jardac 21.12.2007 12:38

Paroubkův cíl je přece jasný!!!

Importovaný pan prezident by pobýval po většinu roku doma v USA a tady by ho zastupoval - hádejte kdo??? No přece Paroubek!!! 

ON by byl de facto hlavou státu (s nulovou odpovědností). A "papírový" prezident  by jen podepisoval panem Paroubkem vytvořená a do USA osobně dovezená rozhodnutí, výnosy, stanoviska atd. Bez řečí a možná i bez čtení, pokud by zrovna neměl čas kvůli jiným a důležitějším povinnostem , jako jsou třeba přednášky na univerzitě, či v jakémsi spolku.

čtenář zdrojů 21.12.2007 14:08

ubohý jardaci

ty asi nemáš zrovna přehled o tom, jak funguje náš ústavní systém, když jsi schopen napsat takovou pitomost.;-D

Čistič Jirka 21.12.2007 12:37

Václav II. prezident z vůle rytířů řádu rudých třešní

se uzavřel do svých hradních komnat po vzoru císaře Rudolfa rovnež druhého, aby shlížel na hemžení toho hmyzu v podhradí, který není hoden, aby dýchal páru stoupající z jeho výsostného exkrementu, ajta, co nevidí? Jakýsi cizák odrodilý, drzoun jeden namyšlený chce se ucházeti o majestát, jenž patří jen a jen a jen a jen jemu? I dal Václav II.pokyn své hradní kohortě a ta dala příkaz pisálkům prohradním, aby pamflety svými ovlivnili onen hmyzí dav, jenž  lidem se nazývá a cizákovi hlasy své nedával anóbrž jedinému a doživotnímu vládci země je odevzdal. Leč už řve lev v Jelením příkopě a zvěstuje všem, že vláda Václavova ke konci se chýlí.

Psí vrah Čumil 21.12.2007 12:31

Tak tak, ale co je to platné, když se nám nechce a bojíme se...

"Prezident musí vyzařovat určité charisma, skutečně státnicky vystupovat, musí být schopen zaujmout, být tvrdým a neúprosným diskutérem, kritikem a nebát se v patřičnou chvíli roztínat debaty razantním vstupem či neotřelou myšlenkou..."

;-D;-D;-D

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 12:22

Úspěšný Klaus?

Po šesti letech jeho angažmá (v roce 1997) bylo Česko jedinou zemí Evropy, která měla hospodářský "růst" v mínusu. Krachlo  mu tehdy 17 bank a všechny velké banky musela Zemanova vláda poté zachránit privatizací a před ní je  "nahustit" stamiliardami ze státního rozpočtu.  Dodnes se ze splátek dluhů stát ne a ne vzpamatovat.  Také vyrovnaný rozpočet byl Klausův klam: dluhy byly ukryté v  České konsolidační bance, v České inkasní, v České finanční - odkud je "vytáhl" na světlo boží až Zeman, poté je přiznal a "přilepil" navždy k veřejným financím. Přesto má Česko zázračně nízký veřejný dluh: tak na polovině oněch povolených 60% vzhledem k HDP  (zhruba 30 - 35%).

Ostatně pád Klausovy vlády, odchod lidovců z ní, rozpad ODS i konec tehdejší koalice a předčasné volby 1998 a porážka Klause sotva svědčí o "úspěšnosti", že ?

Ale nyní nejde o minulost. Co se stalo, nemůže se odestát.  Jde o budoucnost - a tady by se mělo ukázat, kdo je mužem budoucnosti: Klaus? Švejnar ?  Kdo ví ?

jasan 21.12.2007 12:24

Re: Úspěšný Klaus?

rozhodne daleko, daleko uspesnejsi nez Vizek.... a ne aby jste zase zacal o kamenolomu....

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 12:26

Jistě,

i já mám leccos na svědomí (kdo by neměl, že?), ale ministrem financí, předsedou vlády, předsedou Směnovny a prezidentem a předsedou strany a čestným předsedou strany jsem nikdy nebyl... Takže náskok pana V.Klause je obrovský:  ve všem ! 

PS: Už to nedoženu !

westík 21.12.2007 15:26

Re: Jistě,

 zaplaťpánbůh, to by nám ještě scházelo !

jirka.s. 21.12.2007 17:33

Re: Jistě, máš toho na svědomí spoustu, francku!

Třeba paní ředitelku MŠ v Desné paní Ivu Flídrovou, že ?

http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 12:24

Debata by prospěla republice !

DEBATOVAT BY MĚLI ! Je potřeba přimět Václava Klause k debatě s každým nominovaným kandidátem .  Před zraky národa by se kandidáti měli "do sebe pustit" a řešit otázku: JAK V ČESKU DÁL !   O minulost (a její chyby a přednosti) a ani o zásluhy už tolik nejde.   Kandidát Jan Švejnar je profesor, je ekonom - pro diskuse před kamerami je celé moře témat.  Ať se ukáže, kdo je dobrý a kdo "až příliš"...

Může se ukázat, kdo z nich je za zenitem, kdo z nich "vyhořel", kdo bude pro ČR přínosem, kdo žije minulostí a kdo myslí spíše na budoucnost...   Volitelé (poslanci a senátoři) by poté měli snazší rozhodování... Reakce voličů by je lépe "nasměrovala".  

V.Klaus předem odmítl veřejnou debatu s každým protikandidátem a udělal to veřejně a "řádně" to i zdůvodnil, nic není ztraceno. Může svůj postoj přehodnotit !  Neřekl, přece, že  by se bál, že by "kašlal" na lidi, že by ignoroval moderní metody komunikace - nic z toho neřekl.  

Proto je šance, že svůj postoj změní...  Dejme znát, že si to přejeme!  

I. 21.12.2007 14:08

Re: Debata by prospěla republice !

Ale, ale...Copak záleží na jejich názorech? Zelení Klause nechtějí apriori, ODS pro něj hlasuje jako jeden muž. TV debata by byla jen divadýlko, akorát že by Klaus možná narazil na tvrdou vodu, protože Švejnar by mu byl dobrý protivník. Ale není to třeba. Volba prezidenta je jen  o tom, co dohodnou a jaké hlasy nakoupí dva Bormani Dalík a Tvrdík, a co pak Filip a Dolejš nakáže svým soudruhům, a co za to kdo z nich dostane...To je nepřímá volba. Jenže kdyby byla přímá volba, tak ve zdejším Banánistánu by vyhrál ten, co slíbí zrušit 30 Kč poplatky u doktora, zvednout porodné nebo zregulovat cenu chleba.

Bakunin 21.12.2007 14:50

Re: Re: Debata by prospěla republice !

Celé je to ptákovina - mezi ekonomy - nosileli Nobelových cen jsou jak monetaristé a zastánci trhu minimálně regulovaného tak různí keynesiánci a zastánci větší úlohy státu. posluchači vědci nejsou, z debaty si vyberou to, co chtějí slyšet. Pokud vy budete IT odborník, který trávil noci a víkendy studiem a analýzami a teď berete 120 tisíc měsíčně, asi vám bude sympatičtější monetarista. Pokud budete nedostudovaný sociolog, co se uchytil jako referent na detašovaném pracovišti MŽP, bude se vám líbit socializující koncept. To je všechno jen šaškárna, emoce na úrovni fandů Sparty a Baníku, bullshit a zbytečnost. ostatně jako celý tento stát i prezidentský úřad. Dobře bude tehdy, až vám politici nebudou kecat do života, až bude jedno, jestli je na Hradě Pavel nebo Šavel. Až budou politici klást věnce a střihat pásky a ne se montovat lidem, co o to nestojí, do životů.

Bakunin 21.12.2007 14:40

Re: Úspěšný Klaus?

Kdo blokoval privatizaci bank v devadesátých letech když ne levice všech odstínů? Soukromé banky by prošustrovaly své peníze. Stát je neměl sanovat z rozpočtu.

lordpavka 21.12.2007 15:38

Re: Úspěšný Klaus?

VÍZKU,VY JSTE SOCANSKÝ HOVADO!!!

F.VÍZEK 88.100.57 21.12.2007 17:28

Chybí argumenty...

...zůstávají nadávky.  Ano, vypovídá to o mnohém...

PS:  Sociálním demokratem nejsem už pár roků a hovadem jsem namouduši nenarodil, milý anonymne !

JH 21.12.2007 12:12

Je tragedií této země, že zvolila a asi opět zvolí sebsestřednou,domýšlivou stvůru!

V žádném slušném státě by se nemohlo stát, aby politik zodpovědný za celostátní zlodějnu, reprezentující a prosazující naprosto bezostyšně jen své osobní zájmy, nechávající se komunisticky oslavovat s celou familií ,jako bylo  zvykem za komunistů z let 50tých Sám ostudná figurka mezi figurkami-hřbetem přikrčená k vybraným autoritám a bezostyšně hrubá a arogantní k těm mírným,slušným a inteligentním. To je hrandní lump, který by měl skončit u evropského tribunálu a zavřený na doživotí - mistr Klaus Václav.

jasan 21.12.2007 12:18

Re: Je tragedií této země, že zvolila a asi opět zvolí sebsestřednou,domýšlivou stvůru!

vase kviceni je zabavne.... jeste....

pepa 21.12.2007 12:09

klaus odpovedel paroubkovi - duel u moravce

paroubek: tak zde je nas CSSD - CSOB kandidat na prezidenta. vybrali jsme ho dukladne. je jedinej kterej nam da milosti za tunel na IPB.

moravec: odvazne a co na to kanditat švejknar?

švejknar: ehmm ukaze se zdat to vyvoj bude potrebovat. ale uvidime. podle toho take jak se podari KSCM presvedcit at vstoupi do vlady

moravec: jak tomu mam rozumet?

švejknar duo s paroubkem: tak pokud se nam podari demokraticky prosadit KSCM do vlady tak by ty milosti ani nebyly potreba>-

janoryna 21.12.2007 12:09

kdo je švejnar

údajně profesor na nějaké mičigenské universitě. kde takovej vidlákov vůbec je ? klaus je profesor na pražské vysoké ekonomické, a to je sakra rozdíl. švjnar se zaprodal američanům za mrzké dolary, zatím co klaus tvořil u nás doma, aby získal přehled o světě. švejnar propaguje eu, takže dneska můžeme jct z prahy do lisabonu bez platných víz stejně jako američan může jet z ňju jorku do san franciska. ale větší hrůza bude zavedení eura, které bude platit stejně v praze jako v lisabonu. to už bude stejné jako v usa, kde jsou stejné peníze v  ňju jorku jako v san francisku. budou se ná m pak do tohoi plíct bruselští federálové jako v usa ti vašingtonští. jímá mně do čeho nás naše vláda přihlásila.

čtenář zdrojů 21.12.2007 12:27

Re: kdo je švejnar

;-D;-D;-D;-DR^

jirka.s. 21.12.2007 17:45

Re: Re: kdo je švejnar

Ještě tak pochopit, viď, poloblbe! ;-D

čtenář zdrojů 21.12.2007 20:20

Re: Re: Re: kdo je švejnar

jaronyma to samozřejmě pojal jako recesi. Jen celoblb Jirka.s si myslí, že to je myšleno vážně.;-D

yo-yo 21.12.2007 13:49

Re: kdo je švejnar

Presne tak. Este ste zapomnel - hlavne zadny cizaky. S nakejma zkusenostma ze sveta, este by nam zavadeli buhvijaky poklesly politicky moresy ze zemi, kde ta demogracyje nedej boze funguje. Na to nejsme este po 18 letech vubec pripraveny, zrovna tak jako na ojro, a hlavne na to nejsme vubec zvedavy. My si svoje profesory vychovame sami, a kdyz nejsou profesori, to by v tom byl cert abychom nejaky nevytvorili. To vsechno - a hlavne ta standarda, abych nezpomnel - ukazuje naprostou neznalost mistnichj pomeru cizaka z miciganu (a pani, za co von vubec vystudoval v ty emerycej, urcite ne za delnicky penize!). Ne ne, nase politicky pomery si rozvracet nedame!

F. Čech 21.12.2007 11:50

Každé snažení o alternativu ke Klausovi je marné. Jeho komunisté mu ruzumějí.

Kandidát, který by komunistům lépe vyhovuje než Klaus v Česku neexistuje. Kromě shodných názorů na EU, společnou evropskou měnu, je zde ještě shodný odpor kdisidentům a antikomunismu jako takovému vůbec. Málo zmiňovaná, ale podstatná je pro komunisty také Klausova úspěšná a téměř už dovršená dvacetiletá snaha o totální diskreditaci pojmu pravicová politika, která je v jeho pojetí opravdu nestravitelná záležitost.

polomis 21.12.2007 11:36

Český nýmand Šlechta

uvažoval jste výhledově i o jiné formě sdělení než jsou Vaše grafomanické exibice..Patříte mezi autory jejichž úmyslem bylo čtenáři cosi sdělit,ale obvykle nejsou ke čtení.Důvodů je několik..a) tito autoři obyčejně nevědí o nic víc než průměrný čtenář - mohou se z nich tedy v nejlepším případě stát sdělovači obecně uznávaných nepravd (ti jsou mezi lidem nejpopulárnější, neboť mu dávají blažený pocit, že "přesně tak to je, ale my to neumíme tak hezky říct"); b) pokud náhodou mají o něčem ponětí, obyčejně nedovedou či netroufají si pořádně se vyžvejknout a věc raději opíší (tak vzniká symbolismus),Těchto skutečností využívá řada autorů, kteří nevědí vůbec nic, ale správně usuzují, že se to ve sfumatu symbolů docela dobře ztratí, následkem čehož je v oblasti mystiky mnohdy opravdu velmi obtížné odlišit úplné žvásty od alespoň částečně obsažných textů. c) největší katastrofou v žurnalistice je tzv. "pseudorealismus" jako "odraz objektivní skutečnosti", přičemž tato absurdní zvrácenost je Vámi považována za seriozní novinářsky počin. Vaše některé "realistické" pravdovědecké pokusy mohou sice v určité hladině stupidity nabýt formy tzv. inverzní grafomanie (pseudografomanie), která může být i zábavná, avšak nad i pod touto hladinou text začíná být pouze nudnou zrátou času