1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 28.5.2007 12:15

Re: Re: Re: Znárodňování "za burzovní ceny"... :-D

Ale když na burze majitelé akcií hromadně prodávají, pak jde cena dolů... nebo snad ve Venezuele je tomu naoopak?

fren440 28.5.2007 12:14

Re: Bartoň lže

Burzovní cena je vytvořena pistolí na spánku

pavel 99 28.5.2007 23:00

Re: Re: Bartoň lže

rika se tomu nabidka, kterou nelze odmitnout.

franta 28.5.2007 9:39

Pane Bartoni,

Pokud píšete, že " deficit by mohl trvale dosahovat hranice 3% HDP, tj. kriteria pro přijetí eura", nebude Vám vadit, že Topolánkova vláda bude i nadále zadlužovat naše vnuky a že ABSOLUTNÍ zadluženost státu se bude i nadále zvyšovat ? To byl totiž Váš (a ODS) hlavní argument za vlády ČSSD.  Ale asi nemám ten správný stranický pohled, že ?

třetí 28.5.2007 10:44

Re: Pane Bartoni,

Dite se už s tím zadlužováním vnuků vycpat. Cožpak my nejsme vnuky ? a co splácíme ? Jde o úplně něco jiného, jde o výnosy z kapitálu, z investic. Kam ty jdou, v tom je jádro pudla, kdože spotřebovává zisk vytvářený českým člověkem ? A jsou to stovky miliard co tekou do zahraničí. Ale to jsme chtěli a taky to po zásluze máme. Naše "privatizace" velkých prosperujících firem byla do rukou zahraničních firem s velkým či dokonce většinovým podílem státu. Jsme holt pitomci a pod praporem privatizace  jsme darovali rodinné stříbro.

Haryy 28.5.2007 11:06

Re: Re: Pane Bartoni,

To darovane rodinne stribro napr. Skodovka ted jede a produkuje dobra, srovnatelna auta, zamestnava lidi, subdodavatele. Nastesti se nam podarilo vyrvat ze sparu rodinne stribro Poldovku a cesky kapitan Stehlik ....... Radsi jsme tu Skodovku meli zapalit nez aby z nasich mozolu tyli odporni Teutoni z rohama na helach. Bohuzel nektera odvetvi jsou u nas odsouzena k zaniku, pokud se neco nestane trebas textilni fabriky, Cinanky to usijou za polovic,  mozna min.

Ladislav N. 28.5.2007 11:20

Re: Re: Pane Bartoni,

No jo, do zahraničí letos (m.j.) odteče 40 miliard Kč jako roční úrok ze stamiliard, které sockomoušská vláda "investovala" bez viditelného efektu. Takže čistý daňový výnos 4000 Kč na každého občana ČR včetně kojenců a důchodců jde nějakým "darebákům" do zahraničí každoročně jenom proto, že byli ochotni nakoupit vládní dluhopisy socialistické vlády, která má jako rukojmí k zaplacení dluhu vlastní občany v budoucích desetiletích.

No byli byste hloupí, kdybyste socanům ty peníze nepůjčili, což? ;-P

jeff 28.5.2007 11:54

Re: Re: Pane Bartoni,

třetí, asi vám to ještě nikdo neřekl, ale i vy splácíte těch 40 mld. ročně za úroky vyvolané nesmyslným socanským zadlužováním. A každým rokem více. A to ještě nedošlo na splátku samotného dluhu, ten se ovšem nikdy nesplácí jak před časem vysvětlil sám Paroubek.

Bubik 28.5.2007 9:33

ano, článek páně Picka mne taképoněkud překvapil,

na druhou stranu jsem rád, že jsem si ho v HN mohl přečíst - je lépe vědět, jaké je aktuální   myšlení v  Lidovém domě........

Mimochodem je zvláštní uvažování "proč bychom měli dlužit jen 30% HDP, když jsou v Evropě státy, co dluží přes 60 ( jinými slovy "mámo, ještě si půjčíme, sousedi dluží víc..."). Ze současného dluhu platíme ročně cca 40 mld úroky. Ze 60% by to bylo asi tak 70 až 80. Miliard a ročně. To by bylo 7% státního rozpočtu, tedy  víc, než se v celé republice dává na silnice, víc, než se dává na vědu, víc než se dává na obranu, víc než se dává na vnitro...;-€

Fakt není socialistům líto těch ročních několik desítek mld určených jako výnos pro věřitele a placených z našich daní ?????

Ladislav N. 28.5.2007 11:23

Re: Urvi co můžeš!

Jinak řečeno: Proč by se socani s komunisty nemohli "nažrat" za peníze, které jim někdo půjčí a splácet budou až děti či spíše (vzhledem k průměrnému věku sockomoušů) vnuci?

Kubeš 28.5.2007 8:21

Souhlas s autorem

K dobrému článku bych měl jen dvě malé poznámky: Picka bych nenazýval "panem" ale soudruhem. A o Hospodářských novinách bych nepsal jako o  "poměrně seriózních" ale o poměrně neseriózních.

phr 28.5.2007 8:33

Re: Souhlas s autorem

A co čtete vy ? Podle mne je prakticky všechn kromě HN už jenom bulvár.

vládík 28.5.2007 9:43

Re: Re: Souhlas s autorem

Váš výkřik nemění nic na tom, že HN se stávají ve svých komentářích stále neserióznějšími.

Kubeš 28.5.2007 10:29

Re: Re: Souhlas s autorem

Milý phr, rád bych nečetl jenom bulvár, až se tady seriózní noviny objeví určitě se stanu jejich čtenářem, zatím čtu NP

Brmboš 28.5.2007 7:29

Pane Bartoň je svoboda slova.

Pane redaktore čímž chcete říci, že seriozní noviny jsou ty co mají cenzuru? Pokud ano nebyl jste náhodou tím Bartoněm co psal již v minulosti? Pokud ne tak co vás vede k tomu, aby jste radil jakýmkoli novinám co mají otiskovat? Chcete říci, že Neviditelný pes cenzuruje a proto vám otiskl článek, ale pokud bych já napsal na tu vaši slátaninu odpověď pod svým jménem a ne v podivném anonymní diskuzi tak mě ho neotisknou? Pokud jste byl tím Bartoněm z minula není co dodávat protože cenzura byla oficiální i neoficiální a to vám zůstalo. Jinak v tom je ta demokracie v diskuzi a možnostmi psát názory takové i makové pokud nejsou v rozpory se zákony a nejsou vulgární. Źe áno to platí i pro tuto diskuzi ne?

Arab. 28.5.2007 8:34

Re: Pane Bartoň je svoboda slova.

Proti diskuzi nikdo příteli není,ale proti oblbování ano.

Ladislav N. 28.5.2007 11:30

Re: Pane Bartoň je svoboda slova.

Aby seriózní ekonomické noviny či časopisy zveřejnily článek, měly by přihlížet ke vzdělání a praxi autora. Onen zmiňovaný má "vzdělání", které je v moderním světě k nepoužití. Leda k tomu oblbování...

Borek@exil 28.5.2007 7:09

Komunistům přece vždycky bylo všechno jasné.

Na všechno měli poučky, větru a dešti poručit...hračka. Ve všem se vyznali, všemu rozuměli, nikdy se nemýlili......to je přece stará dobrá komunistická tradice. Jak dobře funguje si snad ještě pamatujeme.....nebo už ne?

franta 28.5.2007 9:44

Ale pamatujeme

 si to pane Borku, pamatujeme. Proto je varovné, že dnes je tu zase strana, které je všechno jasné a která má taky na všechno poučky, i když trochu jiné. Všechno vyřeší, trh, nejlíp se o majetek postará soukromý subjekt atd, atd. A ono to taky nefunguje absolutně  

jamo 28.5.2007 11:23

Re: Ale pamatujeme

Kteroupak stranu máte fando na mysli?? A pokud říkáte, že "to taky nefunguje absolutně", kdopak to "absolutně" prosazuje? Vy jste tedy perfektní demagog! Neděláte placeného propagátora našim oranžovorudým nebo odborářským bossům?

Harry 28.5.2007 14:28

Re: Ale pamatujeme

Nic nefunguje absolutne, jenom smrt, ta jednou prijde urcite, ale zasejc kdo by spechal se presvedcit ze? Jisteze soukromy vlastnim muze zkrachovat, propit statek ci prohrat ho v kartach, lec rekl bych, ze povetsinou si soukromnik vede lip, ale urcite ne vsichni a vsade a ve vsem. A to je prave zivot.

Alfred 29.5.2007 16:12

Re: Ale pamatujeme

Ten soukromý subjekt můžete být i vy, pane Franto, nebo soudruh Paroubek. Výhodou tohoto řešení ( z mého pohledu) je skutečnost, že s vaším soukromým podnikem nemusím mít  já nic společného, zatímco s Vámi vedeným státním podnikem bohužel ano. Takže kapitalismus dává možnost vybrat si komu dám důvěru, socialismus ne ( kdo jiný by řídil socialistické hospodářství než socan, že ).

Lerak 28.5.2007 6:51

Jak

zbytečná část levicového spektra. Jeho odstraněním by tady bylo dost svobody a prosperity pro normální lidi.

Krasavec inteligentní 28.5.2007 8:06

Re: Jak

Vaše IQ je na pod úrovní IQ brzdiča hojdaček.

A je to 28.5.2007 9:55

Re: Jak

Typicky fašizoidní uvažovaní  pravicového příznivce,dost podobné Topolánkovu. Nevím zda svobodný trh v rukou pánů z ODS je vůbec svobodný a už vůbec nás nedovede ke světlým zítřkům,ba právě naopak 98% národa dovede ke chudobě.

Haryy 28.5.2007 11:09

Re: Re: Jak

Zajdete si nekdy do hospody a do nejakeho obchodaku a uvidite, jestli tam jsou ozebraceni chudaci co nema ja chleba, zatim se zadluzujeme (myslim rodiny) a utracime jako kdyby se nechumelilo, OPRAVDOVA BIDA vypada jinak, ja ji videl (Kuba, Egypt).

Alfred 29.5.2007 16:26

Re: Re: Jak

Co je na tom proboha fašizoidního? V rámvi svobodného trhu si můžete vytvořit svůj soukromý socialistický. Vždyť kapitalismus neznamená, že musím něco kupovat, ani pracovat kde nechci. Ať místo žvástů Sobotka s Paroubkem nezachraňují národ ale založí firmu a socany v ní zaměstnají podle svých pravidel. Křeček jim postaví levné byty a Rath zařídí zadarmiko péči. Vezmou vítr z plachet všem kapitalistickým vydřiduchům - nabízíš nízkou mzdu? Jdu dělat ke Škromachovi. Chceš vysoké nájemné - jsu bydlet ke Křečkovi. Chceš doplatek za stravu v nemocnici - Rath mne pohostí for free, a rád. A všichni sociálně necitliví dravci zkrachují přesně podle pravidel trhu bez přívlastků.

Martin 28.5.2007 0:26

jeste ze barton nerozhoduje co se smi

a co se nesmi publikovat, ale urcite by velmi rad to delal

jak argumenty pana picka, tak argumenty pana bartone jsou v poradku, oba se koukaji na ruzne veci ruznym pohledem a z jejich hlediska je to spravne, to co barton povazuje za chybu je proste jen jeho svetonazor neslucitelny s tim pickovym

Ladislav N. :-))) 28.5.2007 4:20

Re: jeste ze barton nerozhoduje co se smi

Tohle byl názor marxisty... ;-P

Mard 28.5.2007 6:49

Re: jeste ze barton nerozhoduje co se smi

Pick je svými názory posledních 15 let poněkud směšný. Holt vychází ze špatných premis. To by se dalo tolerovat, ale problém je, že on předkládá své závěry jako bibli svatou, o ničem nelze diskutovat. Zkrátka je to dogmatik. Naštěstí poslední leta mu dopřává sluchu čím dál tím méně lidí. I Voltr Komárek poradil Paroubkovi, aby si dal na Picka a jeho názory raději pozor.