1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 28.5.2007 11:10

Re: Několik poznámek k článku

O kolik stoupl státní dluh sanací bank? Ve kterém roce? A kam se podělo např. zhruba 80 mld. Kč, které (mimo jiné) vláda ČSSD obdržela za prodej Českého telecomu?

zawes 28.5.2007 11:31

Re: Několik poznámek k článku

tak krátkozrace a mělce neargumentuje ani Sobotka a to je nějaký demagog,nic ale nevyčítám - demagogie se,bez polopravdy neobejde.

jeff 28.5.2007 12:08

Re: Několik poznámek k článku

F. Lukeši, možná vám uniklo, že i po zavedení jednotné sazby daně z příjmu bude "fyzická" osoba, tedy i ten pracovník ČEZu (ach ta vaše závist) platit do státního rozpočtu 10 x více než nekvalifikovaný pracovník se mzdou o pár tisíc nad minimální.

DJ Bobo 28.5.2007 19:45

Re: Několik poznámek k článku

Pane Lukeši, snad vám není třeba vysvětlovat, že pro mezinárodní porovnávání ekonomického růstu (HDP atd) se obvykle provádí přepočet na HDP na občana, aby se právě mohly porovnávat i různé velikosti populace a ty tak neměly na tento ukazatel vliv. Říká se tomu HDP per capita a ten je v USA prostě větší a roste rychleji než v Západní Evropě.

Cedr 28.5.2007 20:49

Re: Re: Několik poznámek k článku

Vůbec jste to nepochopil - růst HDP není přepočten na počet obyvatelstva. Lukešův výpočet je správně.

DJ Bobo 28.5.2007 22:24

Re: Re: Re: Několik poznámek k článku

HDP per capita USA/Německo 43 500 USD/31 400. Roční % reálný růst HDP 2006 : USA 3,4%, Německo 2,2%, EU 2,8%. V předchozích letech podobné a odhad do roku 2050 je že USA ještě přidá, zatímco EU bude ještě více ztrácet. Do roku 2050 zřejmě nebude v G7 ani jedna EU Evropská země v přepočtu HDP na hlavu. Zatímco USA budou 1-2. (ekonomická studie Price Waterhouse Coopers, Svět v roce 2050).

Celkový HDP dle přepočtu kupní síly (2006), USA 13 bil USD (při populaci  300 mil), celá EU 12,8 bil. USD (při populaci 490 milionů). Německo 2,6 bil. (při populaci 82 mil). Čína 10 bil. USD při populaci 1,3 mld.) Co chcete srovnávat, pokud to nepřepočtete na obyvatele?   

gregg 28.5.2007 10:14

KOMUNISTI BOHUZEL NEVYMROU

Stejne jako je rozdil mezi krestanem a bigotnim katolikem tak je rozdil mezi socialnim myslenim a primitivnim komunizmem. BOHUZEL BOLSEVICI NEVYMRELI A JESTE SE JICH PAR CAS OD CASU NARODI.....Ale to neni duvod proc je nestihat za tridni nenavist stejne jako fasisty za rasovy utlak a genocidu...

Kubeš 28.5.2007 10:31

Re: KOMUNISTI BOHUZEL NEVYMROU

R^

Jiri Busik 28.5.2007 14:25

Re: Re: KOMUNISTI BOHUZEL NEVYMROU

a budou se furt mnozit jak ti kralici v Australi, at je spravedlivi  asanuji a trestaji horemdolem. Kdo mi to prosim vysvetli?!? 

Bubeník 28.5.2007 10:07

Kdo nemá rád kapitál

 pan  Bartoň  nepochopil fakt,  že pokud kapitál vlastnil stát, měli z toho prospěch obyvatelé  toho státu. Vytvořený zisk šel zpět do státního rozpočtu na  důchody, zdravotnictví atd. Nemuseli tedy platit za zubaře, léky a stát měl i na nesnížené  penze. Kubík vody stál necelou korunu a ne jako nyní   50 korun  po prodeji vodovodů a kanalizací Francouzům.

I za 40 let komunismu zde něco vyrostlo a po roce 89 zde nebyl jen majetek, jako před rokem 48. Byly postaveny stovky nových podniků, nemocnic, tepláren, elektráren, bytů a úřadů.  Ty investice pocházely z peněz od daňových poplatníků vybraných ve formě daní a úspor na stáří. Stát vybrané peníze  neprošustroval jak se lživě tvrdí. Jiný investor než stát, zde prostě nebyl.

Jak vypadá ekonomika státu,  postižená zlodějnou a laciným výprodejem kapitálu, který mohl a měl financovat státní výdaje, je dílem především tzv.pravice tedy ODS. Pokud stát privatizací o tato aktiva (majetek) přišel, ztratil tak prospěch z kapitálu a  je závislý jen na tom, co vybere od občanů a nikoliv i na kapitálu. Současnou reformou se pravice snaží  prodělečné prodeje kapitálu maskovat. Dál organizuje laciný prodej akcií např.ČEZu, aby se měla čím  chlubit a do kapes vládních činitelů.

gregg 28.5.2007 10:11

Re: Kdo nemá rád kapitál

SOCIALISMO O MUERTE!!!! TY BLBECKU KOMUNISMUS DOJEL NA TO ZE TY INTELIGENTNEJSI BOLSEVICI POCHOPILI, JESTE PAR LET A NEBUDE CO PRIVATIZOVAT!!! SOCIALISMUS JE NELIDSKY NEEFEKTIVNI SYSTEM KOLEKTIVNI BIDY... KAPITALISMUS NENI IDEALNI ALE NA ROZDIL OD SOCIALISMU NEODMENUJE POUZE ZLODEJINU ALE JAKYKOLIV USPESNY VYKON!!!

brana 28.5.2007 15:46

Re: Re: Pane Gregg vyborna definice kapitalismu

neni idealni,  neodmenuje pouze zlodejinu, ale  i vykon. Presto je to eticky dostacujici?

historik 28.5.2007 10:38

Re: Kdo nemá rád kapitál

Taky mám takovou moudrou kamarádku. Když jí dávám jídlo, říkám jí : na pipi na...

Phickus 28.5.2007 10:39

Re: Kdo nemá rád kapitál

Ziram. Jeste napiste, ze za Hitlera se stavely dalnice, byla nizka kriminalita a vsichni meli praci :-(.

Bubik 28.5.2007 10:44

Bubeníku, Bubeníku,

tak mladej a tak bl..... Nebo naopak starej a senilní?

Vy si už moc nepamatujete, čím byla ta levná voda, mlíko za dvě koruny a zubař zadarmo vykoupeny, že.......;-(

Třeba těmi penzemi ve výši 400 korun, 100% zdaněním podniků a zaostáváním infrastruktury, ze kterého se hrabeme dodnes. Třeba. Například......

Haryy 28.5.2007 10:56

Re: Kdo nemá rád kapitál

Jeste ze si to trrrrrochu pamatuju. Zubare jste pravda oficialne neplatil, ale abyste necekal na korunku rok tak se davala obalcicka - nepamatujete? Co to byly NESNIZENE PENZE? Ja uz jen z vypraveni vim, ze kdyz socialismus u nas zvitezil v r. 48 tak nekteri tzv. staroduchodci brali myslim 150 Kc/mesicne. Pravda rohlik stal 30 hal a chleba 5Kcs a pivko bylo za 1.20 Kcs. To byly asi ty snizene ne? S tim vytvorenym ziskem to ale bylo drobet komplikovane, dik umelym cenam vsecho vlastne bylo tezko mluvit o nejakem skutecnem zisku. Jisteze se stavelo, budovalo, lidi zili - protoze nic jineho neumeli a neumi nezli zit s tim co je. To ale bylo skoro vsude v Evrope i leckde ve svete, ze po valce se stavelo, budovalo. Proc jsme ale valili oci kdo se dostal na ten Zapad. Ja poprve jsem se do Zapadniho Nemecka dostal uz nevim kdy a byl to pro me sok. Nejvic, ze v obchodaku meli hromady zelenimy a tropickeho ovoce v ZIME a ze to ti ubozi vykorostovani chudaci normalne kupovali jako kdyby to bylo normalni, ze banany jsou i po Prvnim maji a po Vanocich.....zadne fronty kamarad Nemec koupil 2 banany, jeden dceri a druhy sobe (manzelka je nema rada pravil) proc vic? Zitra budou taky.

vera 28.5.2007 11:26

Re: Kdo nemá rád kapitál

Vážený pane, nějak jste ale zapomněl podotknout, že daně ze zisku podniků dosahovaly 90% a zapomněl jste, jak vypadala naše města a vesnice po 40 letech vlády komunistů. Z majetku, který nakradli v roce 48 spoustu vybydleli jako squoteři - hlavně na venkově. Vše se jen používalo do doby, kdy byly budovy a jejich vybavení tak zdevastováno, že se museli přestěhovat jinam (podívajte se jen na některé historické památky, ty dali k dispozici armádě a skladům civilní obrany!). Jestliže vás nemám nazvat demegogem, zkuste si lépe zavzpomínat. Já vám řeknu, že si u zubaře raději připlatím na bílé plomby, než bych si nechala ústa zaneřádit amalgámovými, které jsou navíc i dnes takzvaně zadarmo, ale za komunistů jiná alternativa nebyla. 

jeff 28.5.2007 12:01

Re: Kdo nemá rád kapitál

pane Bubeníku, proč se tak naivně domníváte, že si ten komunistický ráj nikdou už nepamatuje?

novaja 28.5.2007 12:26

Re: Kdo nemá rád kapitál

Jak jste přišel na to, že u zubaře ( tedy ve zdravotnictví ) bylo vše zadarmo. Určitě jste v té době nebyl nemocen. Mě vozili známí léky z kapitalistické ciziny. Tedy ne zadarmo.

S pozdravem novaja.

dada 28.5.2007 16:51

Re: Kdo nemá rád kapitál. To, co komunisté postavili padá lidem po pár letech na hlavu. S tím bych se moc nechlubil, komunisto!

Eva 28.5.2007 18:05

Re: Kdo nemá rád kapitál

Vy si snad bubnujete tvrdými paličkami na hlavu, bubeníku! A dlouho.8-o

Kazan 28.5.2007 18:36

Re: Kdo nemá rád kapitál

Bubeniku, komunismus naučil lidi jen spoléhat na velmi mizernou sociální bídu. Znal jsi to heslo " Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu". Hodně lidí pokračuje myslet tímto způsobem a chtělo by dál co dosatane, jen prožrat. My se musíme zase najít, začít tvrdě pracovat abychom si mohli zpět koupit to co se prodalo protože lidi se nemohli nechat o hladu. My si musíme pomalu vytvořit naše kapitalisty, které bolševici zničili. Na to že komunismus nefunguje přišel už starý KGB šéf Andropov a nařídil přípravu likvidace. A ty nám tu povídej že si máme dál zvyšovat státní dluh aby málo výkonná pracující třída se mohla dále poflakovat. V některých oborech už se maká ale většina lidí stále žije podle naučené komunistické morálky.

DJ Bobo 28.5.2007 19:56

Re: Kdo nemá rád kapitál

Pane Bubeníku, si vám uniklo, že před nástupem komunismu Československé hospodářství patřilo mezi světovou elitu, srovnatelnou např. se Švýcarskem. Např. v objemu strojírenské výroby jsme patřili do světové desítky. Během 40. let  hospodaření komunistů se naše pozice beznadějně propadla za úroveň v západní Evropě (s kterou jsme kdysi byli srovnatelní), přeskočili nás i tak zaostalé evropské země jakými bylo třeba Řecko, Portugalsko atd. Pomalu se z toho hrabeme až od roku 90.

Alfred 29.5.2007 15:52

Re: Kdo nemá rád kapitál

Milý pane, za stejnou dobu toho na západ od nás vyrostlo 10x víc. I když toto pominu, za socialismu byl člověk nedobrovolným akcionářem státu, neměl vliv na výběr manažerů, jenom svou hlavou za všechno ručil. kdyby socialistický stát své poddané sprostě neodíral ale naopak jim poskytoval výhody jak tvrdíte, nechal by kohokoli volně odejít a ještě by ti zbylí na tom vydělali (zbylo by na ně víc výdobytků).

doktor 28.5.2007 9:45

Bartoň lže

ve zmínce o Chávezovi. Ten, jak jsme mohli včera vidět v TV, znárodňuje tak, že VYKUPUJE za burzovní ceny rozhodující podíl akcií ve venezuelských nadnárodních a.s. Protože musí být i malým dětem jasné, že snižovat náš státní dluh není možné SNIŽOVÁNÍM daní, lže spolu s naší bizarní koaliční vládou i v tom ostatním.

Bubik 28.5.2007 10:03

......burzovní ceny .........

doktore, nikdy jste neslyšel, jak se lehce ovlivní burzovní ceny? nahoru ale ještě lépe dolů? ne? tak raději nemějte s akciemi prodávanými na burze nikdy nic společného ;-D. JInak byste mohl prodělat poslední kalhoty......

cb 28.5.2007 13:35

Re: ......burzovní ceny .........

Staci rict, ze se bude zabavovat a cena je dole.

Phickus 28.5.2007 10:41

Re: Bartoň lže

Ehm ... co je "burzovni cena" incestice, kterou provedl naftarsky koncern? Nic takoveho se ne burze neobchoduje.

Ladislav N. 28.5.2007 11:13

Re: Znárodňování "za burzovní ceny"... :-D

A oni mu ty akcie "za burzovní ceny" prodávají dobrovolně? 8-o

doktor 28.5.2007 12:02

Re: Re: Znárodňování "za burzovní ceny"... :-D

Kupodivu ano, a rádi. Nechce se jim z Venezuely (jako předtím z Chile) odejít.