23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saint Sanctus 25.5.2007 1:57

PAROUBEK je bůh

PAROUBEK je bůh, neopovažujte se na něj sahat, nesaháte mu po kotníky. Vždycky všechno udělá správně, všem ku prospěchu, je naprosto neomylný, předvídavý, pravdomluvný a jak on je chytrý a inteligentní a mladistvě vitální: "Nechal jsem se vyšetřit (v ÚVN) a přišli na to, že můj organismus je na úrovni dvacetiletého hocha," odpověděl čtyřiapadesátiletý politik...

Uvidíte, jak všechny v příštích volbách převálcuje. A přitom je tak příkladně skromný. Už se těšíme, jak se s ním budeme mít dobře, jako před 20 lety s gustíkem husákojc.

 A my odboráři z vás nakonec stejně ty vaše peníze vyždímáme a vydupeme. Budeme hodně křičet, víc než vy ostatní.

To je jako ty kecy o radaru - my tady chceme mít zase ruský SS-20, a klanět se jedinému pravému bohu, a to je Alláh. Kapitalisti hnusní - chcete nás zaprodat imperialistickým válečným štváčům z wallstreetu. Ať žije Marx a Lenin, slavná komunistická strana SSSR, jediný předvoj všeho skutečně pokrokového!

Ludva 25.5.2007 11:30

Re: PAROUBEK je bůh

No, abyste se nepotrhal, on ten hoch odnaproti, v čele vlády, taky není žádný superman, pokud za to nepovažujete jeho mimomanželské výkony. A ti američtí hoši z Brd se brzo projeví sami, jako třeba na základnách v Japonsku.

vobčan 25.5.2007 0:00

fšéchno srušííít!!!

Pokud nebudeme doplácet na provoz ČD ve formě dotací z našich daní, ČD budou zcela finančně soběstačné, pak nechť si poskytují režijní jízdenky dle libo(vo)sti. Ale pokud dotace dostávají, je poskytování jakýchkoliv "deputátů" nemravné - tahají to jiným z peněženek!

Nejlepší by bylo všechny ty různé daňové výjimky vůbec zrušit, a ev. ty peníze dát lidem, ať s nimi každý naloží podle vlastního uvážení. Většina je přece svéprávných. Vyčistí se Augiášův daňový chlív a vše bude přehlednější. Vždyť jde vždy jen o pouhé (skryté) přerozdělování!

Pavel 24.5.2007 23:27

To je trošku jednostranné vidění.

Pokud jsou v pořádku benefity u jiných firem pak je režijní jízdenka ČD skutečně prkotina už jen proto, že se jedná o použití standartních spojů. Zrušení odpisu členských příspěvků od daňového základu  (v mém případě 960,- Kč/rok)  je úsměvné gesto. Zrušení daňově uznatelného příspěvku na stravování položí mnohé Euresty a stravenkové firmy, protože ty blafy za cca 100,- Kč jim nikdo kupovat nebude. Pokud to Kalouskovi pomůže aby si mohl koupit obrněný transportér nebo zaplatit nějakou arbitráž tak mu to přeji.;-P

kuchař 25.5.2007 1:58

Eurest

A to je dobře nebo špatně, že se položí firma (Eurest), která vydává blafy za jídlo?

Hodnotící 24.5.2007 21:28

Ale, ale ...

pane Párale, vězte, že jste ten nejhorší póvl v české žurnalistice. Brojíte jen  proti obyčejným, pracujícím lidem, papalášů se bojíte dotknout. Není přece pravdou, že jiní zaměstnavatelé neposkytují svým zaměstnancům různé (režijní) výhody. A proč nenapíšete, jak je to s režijním cestováním ve vyspělém světě? Pokudm vím, tak tam režijní výhody zaměstnanci mají. Kritizovat České dráhy za špatné cestování je nepravdivé, Vy a Vám podobní papaláši, kteří ve vlacích nejezdí, nemají právo se k tomu propůjčovat! Kolik si myslíte, že by ČD zrušením režijek ušetřila? Moc by toho nebylo. Možná, že ani ne stovky milionů, které si rozdělují papláši ve státním (či polostátním ČEZ) na odměnách. A kde se ty peníze na odměny vylíhnou? Je to z kapes lidí za neustále se zdražující elektrický proud. Avšak pozor - ČEZ má  monopol a jeho jednání je krajně nemravné - Vám to však nevadí, o tom nějaký břitký komemntář nenapíšete. Proč?

kamil 24.5.2007 18:30

pane párale-nechte lidi živící se prací na pokoji-práce je to,co vy a vám podobní neznají

oakman 24.5.2007 17:26

Malý příklad odborové flexibility

Oktoberfest pořádají vlastně pivovary. Ty najmou týmy, které nejdříve tři dny v kuse staví stany , potom týden točí pivo 16 hodin denně ( v rukou za den odtáhnete 7,5TUNY!!! skla na stoly pro 1200 lidí na stan. Po týdnu se to přes noc zboří , druhý den se zabere Pětinásobek měsíčního platu a jde se. Tady nesmí student pracovat déle než chvíli, aby nezbohatl na nechtěl si toho docenta, co se před ním schovává "na děkanátě", "V knihovně", "na vedecké radě" apod, prostě koupit.

zatímco na západě chrání odbory lidi před exploatací, u nás před prací...

Jiří K. 24.5.2007 18:09

Re: Malý příklad odborové flexibility

Hmm, pokud si oakmane z takovýchto jednorázových a zcela netypických akcí vytváříte názor na problematiku vztahu k zaměstnancům (včetně jejich stravování) v dnešní EU a vůbec v dnešní vyspělejší části světa, pak tedy opravdu vaříte z vody. Musím obdivovat vaši troufalost a sebevědomí.

Čím méně toho víte, tím vehementněji to hlásáte. Tržní komsomolství se tomu dnes říká.

Psí vrah Čumil 24.5.2007 17:25

Hm, stravenky, režijní jízdenky, odbory zrušit -

to tady vykřikuje kdejaký trouba. Akorát, když začne téct do bot, tak se honem honem ty odbory zakládají, jinak je zle, hlavy dubové...:-)

Tomáš Fiala - oprsklý důchodce 24.5.2007 16:29

Ale pane Párale

Zkuste si představit, že lidé byli v odborech i předtím, než měli nárok na nějaké daňové úlevy a přesto byli ochotní se vzdát části svého výdělku ve prospěch něčeho, co požadovali za správné. O penězích to vůbec není a těch pár drobných, které Vámi citovaných 700 tisíc odborářů údajně získá ze státní kasy se bohatě vrátí zpět do státní kasy tím, že jsou to zpravidla poctivě pracující lidé, platící daně a nežijící na úkor jiných.

Neznám žádného odboráře-bezdomovce a od dob komunismu neznám taky ani jediného, kdo by byl v odborech a přitom byl snědší pleti a pobíral sociální dávky. Takových přitom máme nejméně 300 tisíc. Zkuste si to číslo vynásobit 12 (počet měsíců, že...) a průměrnou dávkou co berou (včetně těch, které se berou na potomstvo) a pak pochopíte, jak mocně jste ustřelil.

Tam, kde jde o desítky miliard, argumentujete drobnými od těch, kteří navíc asi této zemi prospívají. Dalších argumentů by byla spousta, ale není kdy to rozepisovat - Váš příspěvek považuji za úlet.

Tomáš Fiala - oprsklý důchodce 24.5.2007 16:36

Re: Ale pane Párale

Pochopitelně "považovali" za spávné.

oakman 24.5.2007 17:11

Nojo my neorganizovaní (stále samostatně myslící) máme zvlášť rádi ty "zástupce chudých" v obleku od bosse.

To je výsměch vám - ne nám, z našich kapes ti darebáci nežerou. Z našich kapes tahají prostřednictvím vašeho "zastupování" mnohem více, kdyby měli polykat, tak se zalknou!!. Pan Zapletal a podobní, to je poslední oddělení Musea revolučních Tradic Lidu,. které nemá s moderními odbory nic společného. s pomocí Paroubkem podplacených "investorů" (oni víc dostanou než zaplatí) drží tenhle xindl ochrannou ruku nad pokračováním těch nejlepších tradic ujařmování lidu v debilizátoru linkové výroby. Kdyby se ty pobídky investovaly do rekvalifikace, pánům odborářům by ubyly dušičky, tak radši se socanem drží masy pod pokličkou nevědomosti v "bázni boží"

Karel Růžička-pracující důchod 24.5.2007 17:52

Re: Spíš popletený důchodce.

Ten článek je o ROH,ne o cikánech.

Jenda 24.5.2007 20:21

Re: Ale pane Párale

Nerad vam do toho kecam, ale ... vite .. jaksi ... prominte ale ... v odborech jsou z definice pouze zamestnanci. Ti co je nikdo nezamestna ... a to treba i proto,ze vi, ze by se jich nebyl v pripade nutnosti schopny zbavit ... ti v odborech proste jaksi nejsou.

oakman 24.5.2007 15:34

Pro racka

jestli chceš aby zaměstnavatel dohlédl na to, jestli "nám dělníci zdravě papají", tak jsi prototyp bolševika!! Pokud někdo, kdo má věk, občanku a to základní vzdělání, aby dostal práci a mohl volit, nezná rozdíl mezi jídlem a lídlem, tak to fakt není můj problém - to je jejich problém. Firma tu není pro to, aby někdo zdravě papal, firma je tu od toho, aby si svéprávný jedinec vydělal prací. Lidi nezměníš!!! Tak je vyměníš!!! je to jednoduché....

www racek 24.5.2007 16:33

Re: Pro racka

oakmane, na tohle přišli kapitalisté, víš? ty ale asi o tom jak to chodí jinde neví, viď? to je totiž hodně psychologie a staletý zkušenosti. s bolševismem to nemá nic společného.

viděl jsem pár závodek, u těch kapitalistů.

oakman 24.5.2007 17:05

Re: Re: Pro racka

Hmmm, příteli socane, v 90sátých jsem si jezdil "na prázdniny" do Mnichova vydělat jako Beikoch. Chodili mi do hospody na pivo ostatní kuchty z Mnichova - z Eurestu i jiných kantina firem. Všude je to jen otázka toho, jak lidem strhnout ze mzdy a nechat je celý den v baráku pod dozorem. Při příchodu pípkartou odpíchnout pauzu, při odchodu pípkartou odpíchnout konec a alou makat. Platili buď stravenkami nebo bar (hotově). zaměstnavatel přispěl 15%, ostatní šlo z platu.

Víš, strýcu, naše generace zažívá to, co vám ukazují na návštěvě, nám o tom jak funguje kapitalismus nepovídej - po dvou letech v Německu, dvou v Holandsku a deseti na trase Pha - Londýn a zpět ti o tom mohu dlouze vyprávět. Nebudu, zase bys tu dělal pak chytrýho...:-P

herdekbabka 24.5.2007 17:40

Re: hmm, oakmane - prachsprostě lobuješ - akorát nevím za co či koho, nebo KECÁŠ NESMYSLY Z NEDOSTATKU ZKUŠENOSTÍ.

Doporučuji - tak měsíční brigádu někam k lince - nejlíp od nějaké agentury - na zkušenou - bez toho abys rozhlásil KDO A ODKUD A PROČ - TAM JSI. A za minimální mzdu . Mohu porovnat - tvrdá léta padesátá a dnešek - zkusila jsem si to - a pak mluv či vlastně piš a kibicuj. Já k tomu mohu řící jediné -- ale jen v téhleté souvislosti -  pro dělnické profese - ač bylo moc a moc zle - ZLATÁ LÉTA PADESÁTÁ. bohužel

kuchař-bachař 25.5.2007 2:12

Re: Re: hmm, oakmane - prachsprostě lobuješ - akorát nevím za co či koho, nebo KECÁŠ NESMYSLY Z NEDOSTATKU ZKUŠENOSTÍ.

Jo v padesátejch - tehdy se nám to s Grebeníčkem bachařilo. To už dneska není, takový krásný kriminály a mučeníčko jako tehdy. Ale jestli chceš babko, pozvu tě, zavzpomínáme, a my tě pak zavřem do sklepa místo do kriminálu, ňáký facky a vyražený zuby, zlámaný nohy ti taky můžu nabídnout a udělat. Nebo třeba vytrhávat nehty, cigaretku si o tebe uhasíme. Už se těšíš na ta léta padesátá?

Jiří K. 24.5.2007 17:43

Re: Pro racka

Jste úplně mimo, oakmane, to co jste napsal jsou jenom ideologicky zabarvené a schematické žvásty, reálný svět funguje jinak. I na západě.

Racek má naprostou pravdu, závodky se zaměstnavatelem dotovanými (což má ale zaměstnavatel daňově zvýhodněno) cenami jídel jsou tam ve větších firmách naprostou samozřejmostí a rozdíl oproti těm našim je tak leda ve vyšší úrovni jejich vybavení a větší šíři poskytovaných služeb (teplé jídlo má k dispozici i odpolední, mnohdy i noční směna). Pár takových firem (Rakousko, Německo) jsem prošel a máme ještě co dohánět. Divil byste se, co všechno tyto firmy dělají třeba i pro snížení nemocnosti svých zaměstnanců (úroveň stravování je jednou z prevencí), zejména těch výrobních. Oni si totiž spočítali, že se jim to vyplatí.

Dokonce je to i výhodnější (tj. rychlejší i jednodušší) z hlediska organizace přestávek na jídlo, než kdyby se v takovéto firmě každý o svůj žaludek staral sám.

Podotýkám, že mluvím o větších (řádově od stovek zaměstnanců na závod) firmách (a hlavně strojírenských), jak to chodí u těch malých typu Hans Mayer a syn, práce všeho druhu či hospoda U kulatý báby to fakt nevím.

oakman 24.5.2007 15:14

Takže - zase se popadám za pupek.

1. Stravenky jsou neduležitá ptákovina, režijka je pro toho, kdo na dráze pracuje, když nebude dráha plnit úlohu sociální úschovny pro nezaopatřené alkoholiky (tedy zaopatřené Duškem - fuhrerem těch, kteří musí z dráhy ven) a nebude vozit zadarmo každého příbuzného, tak její rozpočet nebude vypadat tak děsně a jistě bude na větší platy. Dušek by se měl spíše starat o to, aby ta věc fungovala, ale o to mu nejde. V principu najdeme paralelu na letišti, na silnici, tam nikde takové výhody, sponzorované veřejností nejsou.

2. Bláboly o ceně polívky v parlamentní jídelně jsou další tragikomický místní omyl. Nestarejte se o rypáky dvou set pacholků moci, vězte, že jsou tu ještě  ty miliony neajzenbonáků, kteří nemají ani režijku, ani stravenky ( bony na chlast a cigára).

3.Ke stravenkám - pokud je chce dráha lidem připlácet, tak ze zisku, jako každá firma. To jen český koloťuk v Duškových odborech nebo v čele vlády ČSSD žere i když firma je na bankrot.  a to, že letos dráha neprodělá kalhoty, je po 18 letech , kdy jsme z rozpočtu nalévali miliardy do sanace železničních dluhů, úplně jedno.

Dnešní železnice, to je žel. svršek od kaizra france, vozový park 30 let a více (Pindolino - 7 ks to nezachrání), kultura dopravy jako za Husáka, rychlost dopravy alá Horymír prchá do Neumětel - kromě koně tu není pomalejší prostředek. A ti Duškovi darebáci mají ještě drzost otvírat si hubu. To je vrchol!!!

Tomáš Fiala - oprsklý důchodce 24.5.2007 16:35

Re: Takže - zase se popadám za pupek.

Tleskám, jenže je to ještě horší. Nemám kdy to rozepsat, snas přes víkend, ale celé ČD jsou obrovský podfuk na občany. Pendolino nepotřebujeme, protože těch pár minut, o co jezdí rychleji než ostatní vlaky, nikoho nevytrhne. Rekonstrukce železničních koridorů - podfuk století, kdo jede z Prahy do Ostravy rychle pochopí, že na řadě úseků, kde to drncá jako za komunismu, na nic nikdo 30 let nesáhl. Předevčírem jsem jel z Prahy do Ostravy a naštval jsem se tak, že se mnou málem seklo, příště pojedu se Student Agency autobusem.

brabus 24.5.2007 16:54

Re: Takže - zase se popadám za pupek.

dokonale napsanéR^R^R^R^R^

kamil 24.5.2007 18:51

Re: Takže - zase se popadám za pupek.vyjadřovat se k lidem vašeho typu je zbytečné-jste jen ubohý blábolista,který nemá rád lidi

Blabol 24.5.2007 14:31

Když rozumně, tak všichni

Samozřejmě stravenky zrušit. Jen tak mimochodem,  za kolik je snídaně,oběd, svačinka apod.  v parlamentní jídelně? Jak se stravuje vláda?

kkkk 24.5.2007 13:38

Stravenky jsou nesmysl

Stravenky jsou nesmysl od doby, kdy byly vynalezeny peníze. Jde jen o neschopnost mít rozumné účetní předpisy. S daněma to nemá nic společného. Z hlediska nákladů je úplně jedno, zda nezdaněnou/zdaněnou náhradu stravy proplatíte v zákonném platidle nebo v pochybných lístečkách. Tedy není: oběh stravenek něco stojí, určitě více, než oběh peněz, takže na nich kromě stravenkových společností proděláváme všichni.

www racek 24.5.2007 14:22

Re: Stravenky jsou nesmysl

příspěvek na stravu nesmysl není. stravenka ovšem má řadu nevýhod, takže rozhodně nejsem jejím přívržencem.

rozhodně asi moc nevíte, proč podnik nutí zaměstnance se stravovat v závodce?

doktor 24.5.2007 13:31

Čekám na podobný článek pana Párala

o výhodách poslanců a senátorů PS ČR, vlády, soudců (doživotní jmenování), uniforem (výsluha) a mnoha dalších zaměstnanců státu. Pokud vím, ČD jsou akciová společnost. Jak se dohodne se svými zaměstnanci, je její věc.

třetí 24.5.2007 13:34

Re: Čekám na podobný článek pana Párala

R^:-)R^:-)