27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kůrovec 31.5.2006 11:53

Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Milé house 76,lesnictví jako obor je zde několik stovek let,na rozdíl od ekologistů,kteří za několik desetiletí dokázali napáchat neuvěřitelné škody(NPŠ)Les je totiž taková veliká zahrádka.Pokud nebude dřevo u nás,holt se bude muset dovézt z deštných pralesů,což?A už mi vůbec nevyprávějte o snižování biodiverzity.To je totiž přímo program zaměstnanců CHKOŠ,kteří v intravilánu obce udělají 1.zónu a na ní pro sichr ještě rezervaci,kde se nesmí vůbec nic.Takže zničí historické biotopy a vytvoří bordelbiotopy,kde se změní od základu-od té nejmenší bakterie úplně vše.Netřeba zdůrazňovat,že k horšímu.

jakovy 31.5.2006 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

R^R^R^

76house 31.5.2006 17:59

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

O hospodareni v CHKOS nemam informace, tak bohuzel nemohu slouzit, ale o obvyklem zpusobu lesniho hospodareni postavenem na vysadbe smrkovych monokultur a tezbe na holiny se muzu presvedcit temer kdekoli v republice (jeden takovy les mi zacina hned za barakem). Kam se ma v takovem "mrtvem lese" vsakovat destova voda, kdyz okamzite stece po povrchu pryc? Jak ma dochazet k prirozene obnove lesa, kdyz nema spodni zelene patro na cem vyrust? Pokud v takovem jednolitem smrkovem porostu chybi stromy ruzneho stari a druhu, staci vetsi vichr stromy se zacnou lamat jak sirky, protoze nemaji oporu. Nemluve o pudni erozi zpusobene nedomyslenym naduzivanim tezebni techniky.

U vseho je treba trochu premyslet, i v lesnictvi, coz jiste potvrdite na zaklade vasich uvedenych poznatku hospodareni v CHKOS.

MilanS 31.5.2006 20:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Na to je jednoduchá rada: kupte si les a hospodařte podle svých zásad, jděte příkladem. Mně už prošly rukama stovky sazenic ...  A musím říci, že smrková monokultura to nebude.

76house 31.5.2006 20:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Vezte, ze tak jiz delsi dobu v nasem rodinnem lese cinim. I kdyz zatim mam logicky jen zlomek zasluh predku, kteri ten les zalozili.

Dramon 31.5.2006 16:28

Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Ty děti s astmatem to vohromně mrzí, že nestihli umřít hnedle při porodu jak to bývalo běžné v dřívějších dobách, než se to (v tomto případě lékařství) kousek pohlo směrem k trvale neudržitelnému rozvoji.

Za každý vykácený les se v ČR musí vysadit nový a to dřevo je přece obnovitelná hmote, nebo ne ??

Kamarád (skoro rodina) lesník říká:

"Měl jsem tu na brigádě na týden partu zelených. Místo aby dělali, tak jen plácali ty svá moudra. Když si najmu na 1 den starší pani z dědiny, udělá víc práce než oni za celou dobu. Ti si snad mysleli, že ty stromy se nastřelují z vrtulníku."

76house 31.5.2006 17:43

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Zcela klasicky si pletete udrzitelny rozvoj s navratem do stredoveku. Proc by melo byt lekarstvi samo o sobe neudrzitelne? Ba naopak - cim vic budeme setrit uhli a ropu, tim vic leku budeme moci vyrobit.

Proti kaceni a vysazovani lesu taky nic nemam, pokud se ovsem nesadi same monokultury bez ohledu na dusledky.

Nehledejte hloupe duvody, proc neco nejde. Zkuste hledat, jak by to mohlo jit.

Šnek 31.5.2006 9:05

Další podvodník

Zbývá 2000 znaků a pět odstavců. A to je všechno, co mi to dovolí napsat.

trouba 31.5.2006 8:57

"Rozhodování v letošních volbách je tak pro občany nejsnadnější za posledních 14 let"

tak se podívejte jak jsou zelení nestabilní. bojím se, že se bursíkovi strana rozsype pod rukama a minimálně část strany za slib socanů o prosazení některých bodů jejich programu (ten jediný zelené přece zajímá!) podpoří menšinovou vládu čssd s ksčm. bursík sice říká, že jejich strana nepodpoří jakoukoliv vládu závislou na hlasech komunistů, ale afaik v jejich usnesení se mluví o podpoře vlády v který BUDOU sedět komunisti a např. kuchtová tvrdí, že to, co říká bursík, je jeho názor jdoucí nad rámec stranického usnesení... pořád je to rozhodování tak snadné? a to sme se ještě nedostali k programu zelených, kde je taky spousta hovadin (v tomto směru nijak nezaostávají za ostatními)

bez brýlí 31.5.2006 8:17

ODS a ČSSD potřebují hlavně klid na práci

o svých problémech a chybách vědí a řeší je. A taky se umí dohodnout ve prospěch většiny občanů. Další strana v parlamentu je dle nich zbytečná a překážela by jim v práci.

;-( 31.5.2006 14:51

Vem si už konečně ty brýle Re: ODS a ČSSD potřebují hlavně klid na práci

,vole!

Hnyk 31.5.2006 7:59

Nestačili, nestačili...

Ale když se dostanou k lizu, tak to hodně rychle doženou. Ale u nich to nejsou aféry, tunelování a podvody, nýbrž všechno projekty k ochraně životního prostředí.;-€

Mimochodem, v Německu se definují zelení takhle: Jsou to lidé z nichž je jedna polovina zaměstnaná u státu a druhá polovina bere od státu podpory.

Loki_F 31.5.2006 8:58

Re: Nestačili, nestačili...

R^:-D

R 31.5.2006 9:16

Re: Nestačili, nestačili...

To velice přesně sedí i u nás.

Lofass 31.5.2006 7:57

Pane Joukle, ať z Vás něco zbyde....

Pane Joukle, musim napsat, ze clanek je dost naivni. Vy jste tedy masochista, zrejme jste dostal neodolatelnou  chut se nechat zde potrhat. At z Vas neco zbyde.:-)

Ladislav N. 31.5.2006 11:44

Re: Pane Joukle, ať z Vás něco zbyde....

;-D;-D;-D

Em 31.5.2006 7:55

Já vám autore řeknu , proč mi vadí strana zelenývh:

Lidé chtěli změnu na naší zkorumpované politické scéně a čeho se dočkali? Předseda SZ má takové "problémy s majetkem" o kterých se stávajícím hochštaplerům může jen zdát Viz. http://www.blisty.cz/art/28659.html. Další strana kterou nemusím.

L 31.5.2006 7:53

Kdo voli ODS a CSSD?

Kdyz nekdo vubec nic nevi o ekonomii, muze jim uverit, Kdo veri jejich ekonomickym blubum, voli je. Komu se ale dnes da verit.

Verit se da jen tomu co napsal soudruh Klement Gottwald ve sve knize "Rikame lidu pravdu". Ja snad budu volit stare komouse.

J. Mach 31.5.2006 10:55

Re: Kdo voli ODS a CSSD?

No a co? To nás u vás nepřekvapuje a proč nás s tím seznamujete? A proč nás seznamujete se svou nevzdělaností a nedostatkem inteligence? Jiní se s tím obvykle skrývají. 

LOJR 31.5.2006 7:14

Jinak ty "nemalé zisky", to je vtip ne týdne, ale měsíce.

Zkuste se mistře Joukle zeptat Pávka, proč jako starosta Jindřichovic nechal odstranit z městské webové stránky přehledy takto vyrobené energie. Já napovím - protože ačkoliv dostal na tuhle akci více než dvacetimilionovou státní dotaci a více než dvacetimilionový úvěr se zvýhodněným úročením, ty zisky se jaksi nekonají. Aby se taky konaly, pokud pomineme fyzikální principy samotné, příslušné větrníky totiž vyrobí pouze polovinu slibované energie a navíc stavba byla oproti srovnatelným skandálně předražená, příslušné doklady Pávek údajně odmítá zveřejnit. O jejich "vnitrostranické demokracii" jděte vyprávět kandidátům vyhozeným na pokyn z centra z kandidátních listin. Vy jste se člověče buď včera vrátil po půl roce odněkud z Tibetu nebo Nové Guineje, jiné vysvětlení už je pouze to, že jste absolutní lhář nebo hlupák.

L 31.5.2006 7:50

Zastance fizlu

Na takovou otazku je dobre odpovedet jinou otazkou. Nejdrive si musime uvedomit, ze kdykoliv se takova moznost naskytne LOJR se zastava nasili fizlu. Jak to tedy bylo s tou technoparty a kdy ti fizlove pujdou do basy? LOJR se vzdycky zastava nasili a tak takove otazky nema rad.

trouba 31.5.2006 9:05

Re: Zastance fizlu

možná je LOJR "zastánce fízlů" (nemohu to posoudit, inkriminované příspěvky jsem nečetl) a možná taky ne. tahle skutečnost ale _vůbec nezmění_ to, co ve svém předchozím příspěvku napsal. ale to jsou klasické "psí" metody. místo snahy vyvrátit tvrzení autora článku/příspěvku pomocí argumentů napadat jeho integritu :p

RomanL 31.5.2006 10:38

Bla bla bla

bla, bla, eeeeeeeé

vita 31.5.2006 11:14

Re: Zastance fizlu

Typická ukázka "argumentace" zelených trotlů - ptáte se na něco nepříjemného? A vy mlátíte černochy!

LOJR 31.5.2006 11:45

Re: Zastance fizlu

Leitungu, my vás tady dobře známe, víme, že jste naprostý pitomec a navíc svým příspěvkem o větrných elektrárnách dole jste nad jakoukoliv pochybnost dokázal, že víte o diskutovaném tématu prd. Nechtěl byste jít smrdět jinam?

;-( 31.5.2006 14:47

Tak jak to bylo s tou technopárty ? Re: Zastance fizlu

Kdy už půjdou sedět ti, co házeli na policajty flaškama, poté si o jejich střepy pořezali bosé nohy a vydávají to za důkaz policejní zvůle ? Struma .

Blb z Prahy 31.5.2006 7:13

Chci taky kupovat

 Chci taky koupit a to ibez toho, že bych byl městský zastupitel, půl paláce na Malé Straně, v ceně

100 mil. Kč za 1,5,mil.Kč.To bych byl taky nezávislý.

Kajan 31.5.2006 7:05

Mně ! Dzp.

LOJR 31.5.2006 7:04

Ta jeho stránka fakt stojí za návštěvu.

Vysvětluje  nepřímo i zastávání se něčeho tak neuvěřitelného, jako jsou zelení. Ti taky ničemu nerozumí, ale kecat by chtěli do všeho.

radek 31.5.2006 7:00

Střet zájmů

Skvělá myšlenka.

"Petr Pávek, který fandí obnovitelným zdrojům energií (jako starosta Jindřichovic p. S. zajistil vybudování dvou větrných elektráren v obci tak, že tyto přináší obci nemalé zisky), je majitelem akcií ve firmě, která se zabývá výstavbou větrných elektráren. A to má být střet zájmů? Naopak, jde o soulad zájmů, a o podporu činnosti, kterou považuje za důležitou."

Co takhle - starosta XY má stavební firmu a sám jí přihrává obecní zakázky v řádech desítek milionů. A to má být střet zájmů? Naopak jde o soulad zájmů a o podporu činnosti, kterou považuje za důležitou.