28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zcr 31.5.2006 14:42

A co kdyz panum Remundovi a Klusakovi nestacil Cesky sen a SZ je vysledek? (nt)

VladaPing 31.5.2006 14:22

No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

"Petr Pávek, který fandí obnovitelným zdrojům energií (jako starosta Jindřichovic p. S. zajistil vybudování dvou větrných elektráren v obci tak, že tyto přináší obci nemalé zisky), je majitelem akcií ve firmě, která se zabývá výstavbou větrných elektráren. A to má být střet zájmů? Naopak, jde o soulad zájmů, a o podporu činnosti, kterou považuje za důležitou."

kdosi 31.5.2006 14:47

Re: No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

Už vidím, jak coby starosta vypisuje výběrové řízení na 2 větrné elektrárny pro Jindřichovice a formuluje "objektivní" podmínky výběrového řízení...

A jak za chvíli sepisuje přihlášku firmy Resec (jejímž je jednatelem) do té soutěže...

A jak nakonec sedí v hodnotící komisi a "nestranně" posuzuje nabídku firmy Resec...

TOHLE NIKOMU NEDOCHÁZÍ???

VladaPing 31.5.2006 15:56

Re: Re: No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

Mate to trochu časově popletená, příteli.

Pávek napřed napsal přihlášku do veřejné soutěže a až poté vyhlásil výběrové řízení, ušité přesně na míru své přihlášce. Tak se to dělá....

kdosi 31.5.2006 16:00

Re: Re: Re: No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

Možná. Za takový "soulad zájmů" by ale každopádně měl být kriminál...

VladaPong 31.5.2006 17:20

Re: No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

Pan Pávek toho udělal dost má z toho peníze lidé ho volí protože se nebojí pomlouvačů a má jasnou cestu k zlepšení životního prostředí. A CO JSTE DOKÁZAL OSOBNÉ SÁM. Volte koho chcete a nepomlouvejte slušného člověka. Já volím ODS.

MilanS 31.5.2006 19:55

Re: Re: No, tohle, tohle chce skutečně velkou dávku drzosti, že by "chucpe"?

Pan Pávek má pouze jasnou cestu k osobní moci a penězům z nesmyslných dotací na likvidaci krajiny  svými zbytečnými větrníky. Když jiný starosta, jednatel stavební firmy, prosadí rekontrukci či stavbu školy a "náhodou" to vyhraje jeho firma s předraženým projektem, je to také soulad zájmů? Vskutku zajímavý ekologistický newspeak ...

jakovy 31.5.2006 13:42

Komu vadí strana zelených ? Podle programu MI a mým dětem

;-( ;-€ 8-o

Antivlastenec 31.5.2006 13:28

SNEM pana soudruha Uhla...

...bylo připojení Československé socialistické republiky k CCCP.Byl v bolševicko-sovětských názorech tak radikální,že se komouši raději rozhodli jej  zavírat.Nyní se nějakej pisatel  na tuto figurku obrací jako vzor čestnosti.

míša mýval 31.5.2006 12:54

SZ = smrad a zima

Už nyní vidíme důsledky hospodaření německých zelených - drahá elektřina, drahý plyn a kdo na to nemá, topí nekvalitním uhlím a PET lahvema. Co nám zbyde, když zakáží i uhlí?

zcr 31.5.2006 17:01

Re: SZ = smrad a zima

lol, tohle vyvesit na billboardy kolem D1, radikalne stoupne nehodovost; viniky nehod by bylo mozno identifikovat podle 1) poprskaneho predniho skla 2) potrhane branice 3) luxace spodni celisti.

fren440 31.5.2006 12:54

vysavač protestních hlasů.

Zelení jsou klasický vysavač protestních hlasů. Po volbách se rozpadnou a přejdou na levici. Stejné jako US. Strana nemá žádnou historii. Není vyloučeno, že je stvořena pomocí marketingu, jako rychlovýtah k moci.

LJG 31.5.2006 11:49

Strana zelených

Když čtu jejich program a poslouchám jejich volební diskuse, vzpomínám si na přísloví : "Dobrými úmysly jsou dlážděny cesty do pekel."

Ps rozumnou a reálnou ekologickou politiku by měla mít každá strana.

Saša 31.5.2006 11:43

Nelze vyloučit,

že zelení vadí nejvíce samotným zeleným.

Viz např. nejreakčnějí noviny v České republice Lidovky.cz: Odvolaní kandidáti Zelených zpochybní volby.

 http://lidovky.zpravy.cz/odvolani-kandidati-zelenych-zpochybni-volby-f3y-/ln_volby.asp?c=A060531_113058_ln_volby_hlm

Lojza Kohos 31.5.2006 11:17

Bravo

Mluvíte spoustě lidí - voličů z duše. Tenhle "schweinerei", započatý v roce 1993 ODS a završený letos ČSSD+US-DEU+KDU-ČSL musí skončit a je treba nejen jít volit, ale volit JINÉ STRANY A JINÉ LIDI!!!!

LOJR 31.5.2006 11:25

Re: Bravo

To je klasika - vy prostě chcete změnu a nejste ochoten nebo ani nedokážete domyslet, zda právě tahle partička nějaká faktická změna vůbec je. Navíc Bursík se svým politickým životopisem ani náhodou není "nový člověk".

I-Worm 31.5.2006 11:27

Re: Re: Bravo

no, ale na druhé straně na ně nadával Patočka, takže zas tak úplně špatní nebudou... Ale volit je taky nebudu.

Stredocech 31.5.2006 12:01

Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

válečného hrdinu. Jmenoval se Adolf Hitler a opravdu se lišil od klasických demokratických stran, což později předvedl velice názorně.

zdeněk 31.5.2006 12:09

Re: Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

Ještě bych doplnil že to byl vegetarián a studoval východní filosofii. :-/

Podobnost čistě náhodná.

LOJR 31.5.2006 12:21

Re: Re: Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

A měl tuze rád zviřátka, ten by ani mouše neublížil :-D

jdujentakkolem 1.6.2006 0:58

Re: Re: Re: Jó Němci si také svého času zvolili asketu a současně

a děti. Existuje spousta fotodokumentů, kde fýrer laská robátka.

blabla 31.5.2006 12:39

Re: Bravo

Zelení jsou absolutně nečitelná a hlavně nesourodá strana, která se krátce po volbách rozpadne a část přejde k bolševikům - např. trockista Petr Uhl.

Proto je nelze volit.

fren440 31.5.2006 12:58

Re: Bravo

Jsme v ohrožení je třeba volit strany, které jsou protiváhou levice. Mají realnou šanci vstupu do parlamentu a patřičnou konzistenci svých postojů. Strany, které nevstoupí do parlamentu nebo se po vstupu rozpadnou jsou nebezpečím pro naši demokracii. Teď není čas na zakládání nových stran. Je to plýtvání volebním potenciálem pravice. Za vidinu 1,5 procent hlasů zaprodají demokracii v našem státě. Jedině ODS a KDU.

J. Mach 31.5.2006 10:49

Mně vadí!

a to z mnoha důvodů, ale hlavně proto, že ničí životní prostředí a přírodu a také proto, že jsou v podstatě komunisti. 

zdeněk 31.5.2006 10:52

Re: Mně vadí!

ano R^

Novák 31.5.2006 10:45

trvale udržitelný rozvoj

Heslo "trvale udržitelný rozvoj" už mi leze krkem. NIKDO totiž neřekl kterým směrem ten rozvoj půjde a k jaké úrovni  života máme směřovat. Hesla bez vymezení obsahu jsou NESMYSL A DEMAGOGIE. Je to stejný nesmysl jako komunistické heslo "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb". Nikdo totiž nespecifikoval schopnosti ani  potřeby.

R 31.5.2006 11:28

Re: trvale udržitelný rozvoj

Trvale udržitelný rozvoj je možné prosadit jen v uzavřené soustavě.  Za socíku vznikl k tomu mimoděk perfektní příklad v socialistickém zemědělství.  Tehdejší JZD Slušovice dosáhlo jistým způsobem toho, že mu bylo povoleno podnikat takovým způsobem, jaké ostatní zemědělská družstva nemohla. Kdyby se tehdy o takové podnikání pokusila, jejich funkcionáři by byli obviněni z  trestných činů ve stylu narušování socialistického hospodářství a podobně.  Slušovice třeba nakupovali superfosfát určený  původně jako hnojivo na pole,  vyčistlili ho od příměsí a potom ho draze prodávali ostatním družstvům jako krmný fosfát určený jako přídavek do krmení zvířatům a vydělávali tím na nich.

R 31.5.2006 11:29

Re: Re: trvale udržitelný rozvoj

Trvale udržitelný rozvoj prosazovaný v Evropské unii má v podstatě taky ztížit nebo zakázat výrobu a manipulaci s některými látkami.  Problém je v tom, že tím srazí na kolena příslušné firmy v EU a protože konkurence nespí, defakto přeleje příslušný zisk do firem mimo EU.  Tím ve výsledném kontextu ochudí EU, až v krajním případě způsobí přiblížení EU k pozicím rozvojových zemí se všemi nepříznivými důsledky, jako je třeba zrovna snadnost uplácení veřejných činitelů , aby souhlasili s výstavbou nějaké fabriky s nějakou výjimkou zrovna na nějakou původně zakázanou látkou.

Stredocech 31.5.2006 14:58

Bůh nás ochraňuj před těmito spasiteli, zase chce někdo vytvořit "nového člověka"

"Současné vzorce spotřeby a výroby vyspělých zemí je zapotřebí radikálně změnit v průběhu stávajícího století. Změna existujících způsobů spotřeby a výroby je jednou z nejdůležitějších podmínek dosažení udržitelného rozvoje na globální úrovni, což není možné bez vzájemné komunikace v rámci celé společnosti. Mohou být přijata legislativní opatření, ale řešení tohoto problému leží na samotné společnosti.

Z tohoto důvodu je nezbytné, aby veřejnost měla přístup k dostatečným informacím o udržitelném rozvoji, udržitelné výrobě i spotřebě. Celá společnost a její občané by si měli být vědomi každého chování, které se neslučuje s principy udržitelného rozvoje, a zároveň i nutnosti změnit stávající způsob života a spotřeby, která s ním souvisí."

RNDr. Libor Ambrozek Ministr životního prostředí

Ministr životního prostředíDoc. Ing. Jiří Havel, CSc. Místopředseda vlády pro ekonomiku

zdeněk 31.5.2006 10:13

76house-silnice a SZ

Mohl byste mi vysvětlit proč SZ podporuje obchvaty měst ale ne stavbu dálnic?

Já si naopak myslím že výstavbou sítě dálnic přetáhneme kamiony ze silnic I a 2 tříd na dálnice a nebudou tolik škodit ve městech a vesnicích. Celý jejich program je dost nesystémový, souhlasím s podporou ČD ale je potřeba dostavět i dálnice.