28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Otakar 31.5.2006 9:23

Komu vadí strana "zelených", MNE !

Vadí mi:1) Negace jaderné energetiky a financování zelené Kuchtové a spol. Rakouskem 2) Vadí mi milovníci kůrovce na šumavě, lesy sežrané kůrovcem není nedotčená příroda 3) Vadí mi nekonečné problémy se zelenými s výstavbou D 8 a ost, dálnicemi 4) Vadí mi jejich snaha  zdražit elektřinu 5) Vadí mi jejich agresivní styl při prosazování "zelených"témat 6) Vadí mi "převzetí" strany zelených pravdoualáskou 7) Vadí mi jejich anarchismus a nevzdělanost právě v jimi prosazovaných tematech 8) Vadí mi vize společnosti, kterou prosazují, to není vize to je scifi 9) Vadí mi násilné prosazování jejich ujetých názorů, kdy je diskuze zbytečná 10) Vadí mi. 

ok 31.5.2006 9:42

Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

A ignorantstvi projektantu dalnic vam nevadi? Natahnou to proste rovne ber kde ber, treba primo pod Troskami, jen at maji ridici pekny vyhled.

Kdyby se trochu zamysleli, sebrali by Zelenym vitr z plachet. Ve skutecnosti ovsem jen Zelenym prihravaji na smec.

qwert 31.5.2006 11:17

Dálnice se dávno nedělají rovně podle pravítka

Tak se té nedostavěné D8 projeďte a uvidíte. Je mnoho důvodů proč se dálnice nedělají rovně, mimochodem také pro pohodlí a bezpečnost řidičů.

I.L. 31.5.2006 18:02

Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

A proc by nemela vest dalnice

pomerne rovinatym uvalem pod Troskami,

kde neni nic vyrazne cenneho, proti

delsi "alternative" navrhovane zelenymi

kolem Knezmostu ci kudy... Co je spatneho

na dalnicnim odpocivadle, kde si cizinci projizdejici nasi zemi fotografuji pohled na 3 km vzdalene Trosky?

76house 31.5.2006 9:57

Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

A prave proto by se mela SZ dostat do parlamentu! Aspon by se konecne zacalo na parlamentni i celospolecenske urovni debatovat o skutecnych tematech, ktere je treba resit, a ne jen o tom, kdo je ci neni hajzl a korytar. Radsi podporim spolecny konsenzus vytvoreny na zaklade demokraticke diskuze, nez zakulisni politikareni a autoritarske povely shora (viz Paroubek, Drath apod.)

pavel 99 31.5.2006 10:15

Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

"...Aspon by se konecne zacalo na parlamentni i celospolecenske urovni

debatovat o skutecnych tematech, ktere je treba resit, a ne jen o tom,

kdo je ci neni hajzl a korytar..."

myslíte "témata" jako zda jedna plus jedna jsou skutečně dvě nebo milion, podle toho, co zrovna odhlasujeme? Nebo zda platí či neplatí základní fyzikální zákony? To se snad ani netěším.

qwert 31.5.2006 10:39

Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Když už se odvoláváte na fyzikální zákony, nepochybně vám neuniklo, že dodnes není přijatelně objasněn přincip vzniku vztlaku na náběžné hraně křídla. školní vysvětlení o zhuštění proudnic, rychlejím proudění, vzniku podtlaku a s ním spojené vztlakové síly se ve světle nových poznatků její totiž jako velmi zjednodušené náhradní vysvětlení. Ve škole se to tak učí, ale odborník vám řekne, že vlastně vůbec není jasné proč se letadala udrží ve vzduchu. On ten jev totiž funguje i za podmínek, kdyby vlastně neměl. Hezké, že.

pavel 99 31.5.2006 10:49

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

"...On ten jev totiž funguje i za podmínek, kdyby vlastně neměl. Hezké, že...." - mohu znát konkrétně ty podmínky?

zdeněk 31.5.2006 10:54

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Co z toho plyne? Že zavrhneme všechny fyzikální zákony?

Dělal jste pokusy nebo jen tak hledáte skulinky jak kritizovat vědu?

pavel 99 31.5.2006 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

možná z toho plyne, že když vyskočíme z letadala a budeme mávat rukama, tak dokážeme létat též. Jenom my to "správně" nechápeme. Pokud tomu někdo hodlá věřit, je to celkem jeho problém a může si to ostatně sám vyzkoušet. Problém trochu mám, když dotyčný na podporu své "víry" bude chtít vyhazovat z toho letadla mě.

Z úplně stejného důvodu se stále dokola ptám, proč třeba pan Pávek z oněch skvělých elektráren nezásubuje ani svou obec nebo třeba své "soukmenovce" - měli by tak levnější proud než onoho "předraženého" a "monopolního" ČEZu. A on mi nikdo stále a stále neodpovídá.

vita 31.5.2006 11:09

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

No povídejte, povídejte, qwerte, to jsem sám zvědav, jak se poučím. Neráčíte o tom napsat článeček nebo aspoň vysvětlit své kryptické výroky tak, aby to (bývalý) fyzik pochopil?

A nebo nehodláte riskovat?

kdosi 31.5.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Ale!!! To jste vzal kde? Co takhle Bernoulliho rovnice? Neplatí?

vita 31.5.2006 11:31

Re: Re: Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Bernoulliova rovnice? Člověče, co to sem pletete - vždyť to je dokonce složitější než trojčlenka!!!

Ale na qwertovo vysvětlení se těším.

Moc.

Doufám, že nezklame.

qwerte - kde jseš s vysvětlením???

76house 31.5.2006 11:04

Re: Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE !

Ne, myslim reformu zdravotnictvi, duchodu, dopravy, dani ...

Jinak zaslepenost a houfne hlasovani podle toho, jak rozhodne velky duce a jak to prispeje do vlastni kapsy, je podobne spise nynejsim parlamentnim stranam. Cimz samozrejme neobhajuji druhy extrem - naprosty volebni anarchismus - v podani napr. Unie svobody.

qwert 31.5.2006 10:29

Re: Komu vadí strana "zelených", MNE NE !

ad1) zcela nelogicky kritizuje příjemce namísto dárce.    ad2) když to zcela vykácíte a zůstane tam holina, tak tam chcípnou půdní bakterie a houby a jen s velkými obtížemi tam obnovíte původní les.   ad3) problém D8 je marginální vzhledem ke stavu zbylých silnic. Je nesmysl investovat do dálnic, dokud není zajištěno řádné placení poplatků za kamiony v odpovídající výši. Pro EU jsme dobrý tranzit, ano, ale musí se za to platit ve světových cenách.    ad4) Elektřina bude stát 7-8 Kč / kWh stačilo si udělat porovnání cen před zavedením Eura. Buď byly zcela nesmyslné směnné kurzy, nebo máme elektřinu stále levnou, nebo ji má EU předraženou? (Vůči Japonsku je jistě předražená)     ad5) o čem je většina "zelených" témat? Je to o především o průmyslu. Čističky, OZE, využití biomasy, úspory tepla - to nění čistění potůčků ala Brontosaurus. Proberte se a pochopte to.    6) "pravdaaláska" je zcela neškodná. Postoj malé skupiny fanatiků z ODS vůči exprezidentovi snižuje volební preference celé strany. Chovají se jak idioti.    7) s odvoláním na bod 5 - to není anarchismus, to je prostě nástup nových trendů a přerozdělní koláče ze které se ukusuje.    8) před 100 lety sklízely automobily posměch od  formanů. Kde jsou nyní koně? Leda tak na dostizích, v lese a zbytek v salámu. Tedy pokud nepočítáme ty pod kapotou.    9) násilně se tu prosazují jen doporučení EU, bez referenda, bez zpětné vazby od občanů, podnikatelů atd. Dělají to všechny strany, ale vy to vyčítáte Zeleným už předem. Styďte se!!    10) Váš problém. Mně nevadí stejně jako mi mohou být ukradeni jejich odpůrci.

vita 31.5.2006 11:23

Re: Re: Komu vadí strana "zelených", MNE NE !

Ad 1) koho chlepabe jí, toho píseň zpívá. Kritika je na místě. Ad 2) nikdo nechtěl kácet na holiny, pokácet  se měly stromy silně napadené, kůrovčí jesle. Což se "díky" (ach ano, poděkoval bych jim co by se do nich vešlo) zeleným trotlům nepodařilo, tudíž z napadení kůrovcem máme kůrovcovou kalamitu Ad 3) to o marginálnosti D8 popovídejte v hospodě v některé z obcí ničených kamiony. Bude vám zřejmě poděkováno dle bodu ředchozího - a to zcela oprávněně. Zpoplatnění dálnic a silnic pro kamiony je vyřešeno, příští měsíc se má začít stavět. Ad 4) elektřinu máme za tržní cenu, euro u nás zavedeno nebylo. Kurs CZK k EUR je rovněž tržní. Ad 5) Brontosaurus je k něčemu, míchání se ignorantů do "velkých" témat je nebezpečné. Dokud si trouba hraje s vláčkem o rozchodu HO, jde to. Na trati jde o život. Ani nemusí být rychlíková.

Politické kecy vynechám.

Autorovi se dostalo odpovědi, proč zelení vadí.

sajba. 31.5.2006 9:21

Vadí

Samozřejmě neznám všechny ,ale stačí mě,že v Pzeňském kraji jsou nejméně dva kandidáti bývalí nejtvrdší členové Sládkových republikánů.To je důvod proč mě vadí!!!!!!!!

R 31.5.2006 9:14

Autor snad chtěl původně tento článek poslat na Psa na Apríla?

Kdyby zelení vyhráli a opravdu se snažili poctivě plnit svůj volební program, vypadalo by to u nás jako v baráku, kde by se najednou rodina rozhodla letos malovat, dělat rekonstrukci elektroinstalace, dělat nové podlahy, opravit střechu, přistavit nové patro a vykopat k tomu ještě nový sklep a přistavit garáž. A přitom by na to neměli žádné peníze, ty by chtěli získat přehodnocením cen za jídlo a za benzín, co za ten rok utratí.  A navíc by přitom ještě neměli definitivně jasno, jestli v ložnici má být na stěnách vzorek s kytičkami nebo listy, jestli má být v obýváku 5 elektrických zásuvek nebo 8, jestli na podlaze bude linoleum nebo plovoucí podlaha, jestli střecha bude z pálených nebo betonových tašek, jestli sklep má být jen na brambory nebo i na uhlí (dřevo), jestli do garáže se má vejít jen auto nebo i motorka atd...

kdosi 31.5.2006 9:13

Pane Joukle, chcete vědět, proč mi vadí Zelení?

Protože ono úplně stačí vzít jejich prohlášení, tužku a papír, použít matematiku ze základní školy a spočítat si, co by to znamenalo v praxi. Vyjdou vám docela děsy. Zkuste si to taky, je to docela poučné.

Bohužel, v téhle společnosti se málokomu chce  počítat...

Stredocech 31.5.2006 9:05

Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

proti budování dopravní infrastruktury a svou nesmyslnou energetickou politikou mohou přivést do vážné krize celou ekonomiku.

Protože mohou být jazýčkem na vahách mohou toho prosadit více, něž by odpovídalo jejich zastoupení.

Ve spojení s´"bratrskými" stranami v EU a tamní byrokracií už dnes ohrožují další průmyslová odvětví.

Jejich představy o světě se nebezpečně blíží tomu, co zavedl Pol Pot v Kambodži.

76house 31.5.2006 9:46

Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Zase michate SZ dokupy se vsemi moznymi subjekty, ktere maji s vystavbou dopravni infrastruktury co do cineni - statni sprava, obce, stavari a betonari, ekologicka a obcanska sdruzeni, majitele pozemku... Ale to se tu preci diskutovalo pomerne nedavno.

To, cemu vy rikate "ohrozeni prumyslovych odvetvi", ja muzu nazvat "zajisteni trvale udrzitelneho rozvoje", zalezi jen na uhlu pohledu. Taky bych byl rad, kdyby zadnych restrikci a omezeni (typu REACH apod.) nebylo treba, jenze clovek je holt svine a reze si vetev pod vlastnim zadkem :( Mozna jsou zelene predstavy trochu naivni, ale jsou jenom prirozenou reakci na environmentalni bezohlednost prumyslove lobby.

pavel 99 31.5.2006 10:20

Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

A nechcete si své ..."zajisteni trvale udrzitelneho rozvoje".. vyzkoušet nějdříve někde v rezervaci, než do něj zatáhnete celý stát? Možná byste po pár letech zjistil, že na tom experimentu je ještě méně "udržitelného" než je dnešní realita.

Novák 31.5.2006 10:43

Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Heslo "trvale udržitelný rozvoj" už mi leze krkem. NIKDO totiž neřekl kterým směrem ten rozvoj půjde a k jaké úrovni  života máme směřovat. Hesla bez vymezení obsahu jsou NESMYSL A DEMAGOGIE. Je to stejný nesmysl jako komunistické heslo "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb". Nikdo totiž nespecifikoval schopnosti ani  potřeby.

76house 31.5.2006 11:18

Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Tak schvalne - zkuste misto urazek navrhnout neco vlastniho!

Diky premene lesu na "fabriky na drevo" a zabetonovani kazdeho kousku zelene zeme jsou zaplavy castejsi a horsi nez v minulosti. Diky rozvinutemu automobilismu, prumyslua "chemickemu" zemedelstvi  je stale vice lidi nemocnych, cim dal tim vic deti se rodi s nejakou tou alergii nebo astmatem. Prudkym tempem se snizuje biodiverzita. Ropny zlom je za dvermi. Pece o krajinu byla naprosto prevalcovana prekotnou vystavbou... atd. atd. atd.

A vy se ptate, co je to trvale udrzitelny rozvoj?

vita 31.5.2006 11:28

Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Povraždění 9/10 obyvatel Kotlinky?

Současný počet totiž se zemědělstvím na úrovni Přemysla Oráče neuživíte...

Ostatně - kdo vám brání koupit si někde kousek půdy a zkusit se živit nechemizovaným a nemotorizovaným zemědělstvím? Jen do toho! Taky se odpojte od sítě, sviťte loučema, perte na valše - a přijďte nám poreferovat, jak jste se udržitelně rozvinul.

76house 31.5.2006 12:37

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Kdepak, takovy blazen, abych chtel negovat cely historicky vyvoj a lezt nekam na stromy, zase nejsem. Ani netusim, kde budeme za sto, tisic, milion let. Jen chci poukazat na to, ze priroda se proste neda ignorovat.

Radeji si koupim zeleninu, ktera bude drazsi, ale bez spousty dusicnanu. Radsi uvidim novou fabriku ve zrekultivovane "hnede" zone, kde driv uz neco stalo, nez na poli, kde jeste pred rokem rostlo zeli. Uprednostnim bezfosfatovy prasek pred fosfatovym. A tak dal... Treba to jsou jen "male" veci, ale dulezite jako celek.

Problem s rustem populace u nas v Kotlince nevidim. Ale takhle v Africe, v Indii... nevim:(

Moderni zemedelstvi je bohuzel zacarovany kruh. Cim vice se hnoji, aby se zlikvidovali skudci urody, tim se tito skudci stavaji odolnejsimi, pritom vsak ubyvaji jejich prirozeni nepratele. A tak se slechti stale vice vynosnejsi a haklivejsi odrudy a vyvijeji jeste silnejsi a rafinovanejsi prostredky... a tak furt dokola.

A na zaver maly (tak trochu off-topic) prikladek ze zivota: doma na zahrade mame par starych jabloni "jadernic" a pak spoustu mladych krasnych vyslechtenych jabloni. Na jadernicich jsou jablka sice mensi, ale kazdy rok. Na ostatnich jsou krasna velka jablka, ovsem pouze v pripade, ze se radne postrikaji v obdobi kvetu. Jinak se objevi obalec jablecny a urodu spolehlive znici.

mant 31.5.2006 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Vy hnojite proto, abyste likvidoval skudce? To musite byt genialni zemedelec - ostatni hnoji proto, aby dodali rostlinam ziviny..

76house 31.5.2006 17:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Ne, na skudce pouzivam postrik (Zolone). Pokud chci dodat rostinam ziviny, tak hnojim (kravsky hnuj, kejda, NPK). Kdo ma alespon zahradku, vi a nepta se, ostatnim rad vysvetlim;)

mant 31.5.2006 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

No ja jen rypave reagoval na vas vyrok "Cim vice se hnoji, aby se zlikvidovali skudci urody, tim se tito skudci stavaji odolnejsimi, pritom vsak ubyvaji jejich prirozeni nepratele"

ktery obsahuje jisty logicky nesmysl...

76house 31.5.2006 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení už stačili napáchat miliardové škody svými obstukcemi

Tak to jo:) Chybicka se obcas vloudi.