2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karim 28.9.2007 18:32

100 mega od Cezu Vaclav Klaus mladsi podrobne vysvetlil v jednom interview.......

....pripsevek Kc 100 milionu od CEZu neznamena, ze by nejakeho mladeho Romana ci dite nejakeho potentata z CEZu meli nejakou protekci pri prijimackach a pri znamkovani. V tomto punktu VK mladsimu celkem verim,  z toho co rika mam alespon dojem, ze skola je v tomto smeru poctive vedena.

Co vsak svatou prostotu VK mladsiho nenapadlo (nebo si to nechce pripustit) je toto: v ramci planovane akce "noc dlouhych nozu"  si na koryta CEZu brousi bandicka prazskych cinitelu ODS, kteri maji (patrne ponekud utopicko-socialisticky mylny) dojem, ze by z korytek na Duhove ulici mohli ridt CEZ lepe ku prospechu svemu i lidu ceskeho, kteremu by brutalne zlevnili platby za elektrinu.

Je jasne, ze particka ODS-ackych cicmundu a nul z okresu Praha zapad se vreleho svazku mezi CEZem a VK mladsim zalekla.  Zalezli do der a prestali povykovat proti zradcovske a protilidove CEZacke cenove politice.   A o toto mozna Romanovi slo - nekupte si politicky klid za 100 mega..............  

krkavec 28.9.2007 16:01

Havel: Kvůli změnám klimatu není ohrožena Země, ale lidstvo

http://www.stuz.cz/view.php?nazevclanku=havel-kvuli-zmenam-klimatu-neni-ohrozena-zeme-ale-lidstvo&cisloclanku=2007090016

čím to, že pindy pana Klause nikoho nezajímají ?;-D

Bert 28.9.2007 17:52

Re: Havel: Kvůli změnám klimatu není ohrožena Země, ale lidstvo

Podle mého názoru proto, protože Václav Klaus je ješitný polovzdělanec, zatímco Václav Havel intelektuál.

krkavec 28.9.2007 18:18

Re: Re: Havel: Kvůli změnám klimatu není ohrožena Země, ale lidstvo

;-D

Bert 28.9.2007 21:34

Re: Re: Re: Havel: Kvůli změnám klimatu není ohrožena Země, ale lidstvo

Neuškodilo by, kdyby se ten Havlův článek z Herald Tribune objevil také na Psovi, nebo v LN. Teď, v televizních zprávách se V.Havel angažoval ve prospěch mnichů v Barmě. Vypadá to, jakoby suploval  klause. Přitom zdraví mu očividně neslouží. Jsem rád, že jste sem jeho článek z Herald Tribune dal.

Karim 28.9.2007 15:33

Je svata pravda, ze litr bionafty MERO, na jehoz vyrobu se spotrebuje

cca 1 litr nafty a x litru vody (v podminkach stredni evropy)  je na nic.  Je svata pravda, ze vetrniky ramusem mohou snizovat hodnotu nemovitosti v okoli. Je svata pravda, ze vse souvisejici s oteplovanim je nutno znovu proipocitat a ze opatreni na prizpusobeni zjevne mohou byt lacinejsi, nez omezovani produkce sklenikovych plynu za kazdou cenu.  Je tez svata pravda, ze "Klausuv projev byl kultivavany".

Cely problem je dosti odborny, je o cislech.  Ze strany "zelenych fanatiku" je veden obcas nemistne emotivne. Nicmene je zbytecne je vykreslovat jako zastupce velkofabrikantu s vetrniky.

Na rozdil od NYC projevu VK je mozna ne zcela "kultivovane a korektni"  oblazovat ceskou verejnost demagogockymi vykriky typu "zadne niceni prirody nevidim a nikdy jsem nevidel"  a "tohle mi nerikejte, to rika jen Gore a to je dusevne nemocny clovek" atd atd. Toto je zase "kultivovanost po cesku".

Opravdova kultivovanost a korektnost VK se jaksi projevuje spise v New Yorku.  Tam VK neni nikam volen. V CR bude volen - proto si ziskava verejnost pokrikovanim atraktivnich bojovych hesel, ruznych polpravd a pololzi, ktere se tak libi prostemu pivnimu lidu.  V tomto je VK jiz absolutni mistr. Vi co a jak ma delat - rikat prostemu lidu silne zjednodusene veci, ktere prosty lid chce slyset, a rikat je "lidovym jazykem".  (Mimochodem toto skvele ovlada pro domaci publikum i soudruh Ahmadinejad.)  

A na co muze prosty pivni lid slyset nejlepe?  Ze zadne niceni prirody neexistuje, ze ekologicke dane jsou nesmysl, ze ruzni zeleni vedatori jsou blazni a podvodnici, ze poziraci salatu a snowboardisti jsou tajni levicaci,   ze vseho bude dost a ze benzin, nafta, pivo a veproknedlozelo mohou byt snadno lacinejsi. Toto jest opravdove dustojne a kultivovane poselstvi VK ceskemu narodu.      

Kubeš 28.9.2007 15:12

Zklamání

pro Bursíka a Paroubka z Klausova projevu muselo být veliké, už se těšili jak ho budou stírat za nějaká slovíčka a ono nic. Sami jsou proti Klausovi úplní břídilové a kromě osočování se navíc nikdy nezmohou.

Anonym 28.9.2007 13:44

Vážemý autore

plně s Vám souhlasím, díky.R^

Beldor 28.9.2007 11:55

prachy..

Vzledem k tomu kolik stovek miliard euro budou stat podobne veci jako vetrniky nebo biopaliva tak se mne zda ze kdyby se 1/10 tech prachu dala na vyzkum tak uz mame davno vymysleno neco lepsiho.bohuzel to neponese takove prebendy..:-P

I-Worm 28.9.2007 14:19

Re: prachy..

víte, on tatíček Klaus těm vědcům raději vysvětlí, že chudoba cti netratí a tak ať raději vymyslí něco lepšího zadarmo. A ta 1/10 se použije na něco rozumnějšího, třeba na poslanecké platy.

Pete Brich 28.9.2007 11:52

Dluky se platí tak, že si na ně půjčí.

Politické reprezentace ještě nesplnily závazky z Kjótského protokolu a už závazky zpevňují (ti, co to zažili, vědí, co to znamená).

Že by tím nepřímo dokazovaly, že to považují za pitomost?

PB

Pete Brich 28.9.2007 11:53

Re: Dluky se platí tak, že si na ně půjčí.

Sorry, překlep!

Dluhy

PB

Sue 28.9.2007 11:59

Re: Re: Dluky se platí tak, že si na ně půjčí.

tak to delame u nas v americe preci furt a ne jinak. Zatim to klape.

Emil XX 28.9.2007 13:17

Re: Dluky se platí tak, že si na ně půjčí.

Oni budou omezení ukládat nám, nikoliv sobě. A vzhedem k tomu, že ČR závazky z Kyota splnila, vymíšlejí se další zvěrstva.

Emil XX 28.9.2007 11:40

Lidé mají jednoduchou možnost, přejít na jaderné elektrárny,

které oxid uhličitý neprodukují. Namísto toho se pořádají konference a vzmýšlejí drahé nesmyly.

ana 28.9.2007 11:49

Re: Lidé mají jednoduchou možnost, přejít na jaderné elektrárny,

spravne. Moje deti trpi tezkymi alergiemi a lekar doporucuje presne to co navrhujete. U nas na Karlaku je sice ve vzduchu i ledascos jineho, ale vitam kazdy cisty zdroj el. energie, ktery u nas doma pohani vzduchove filtry v permanentnim provozu.

brana 28.9.2007 11:20

Vazeni spolutrpitele

konecne se mi podarilo pochopit pravy zamer pana Klause. Zcela jasne prednesl na svetovem foru nasledujici vyzvu investorum do ekologicky neunosnych projektu: "My to vidime zcela jinak! Prijde k nam a jiste se dohodneme!!" Je licencovany ekonom a dolozitelne natolik deformovany profesi, ze chape sve spolecenske povereni - presidenstvi pouze jako pracovni pomucku pro ekonomy.

Frant. Lukeš 28.9.2007 10:46

Stále to samé

     Již mne moc nebaví upozorňovat na situaci kolem globálního oteplování, protože příspěvky a "diskuse" (např. u článků na Neviditelném psu a Aktuálně.cz) má s věcnou diskusí  málo společného. Nicméně: souhlasím s názorem, že VK se na zasedání v New Yorku choval umírněněji než dříve, např. již připopštěl možnost rovnocenné diskuse mezi zastánci názoru, že lidstvo klima ovlivňuje a těch, kteří tvrdí opak (k nim sám patří), ale jinak je stále přesvědčen že lidstvo klima zmatelně neovlivňuje. Tak tedy: spočítáte-li si podle údajů o těžbě uhlí, nafty a plynu (lze nalézt na internetu) množství uhlíku (C) v nich obsažené a uvážíte-li, že spálením těchto surovin (drtivá část jich tak skončí) vznikne dnes tak kolem 25-30 miliard tun CO2 (z 1 kg uhlíku vznikne asi 3.5 kg CO2) a porovnáte-li popřepočtu na 1 milion molekul vzduchu (prakticky dusíku a kyslíku) zvýšení koncentrace CO2 za které je odpovědný člověk, snadno si ověříte, že člověkem podmíněný nárůst CO2 je téměř totožný s nárůstem koncentrace CO2 získané měřením (2 molekuly CO2 na 1 milion molekul vzduchu). S rostoucí koncentrací CO2 (a dalších skleníkových plynů jako metan a oxidy dusíku) souvisí podle fyzikálních zákonů jednoznačně nárůst teploty ovzduší. Ten je sice malý (udává se, že v posledních asi 30 letech je to kolem 0.02°C ročbě), ale jednak se zrychluje, tak jak se zrychluje produkce CO2 generovaná lidmi, jednak za dobu desítek let již nabude takových hodnot, že pro mnoho lidí a značné části zemského povrchu může být fatální. Skutečnost, že do posledního desetiletí spadá 7 nejteplejších roků v novodobé historii něco znamená. Prudky rozvoj největších států , např. Číny, Indie, Brazílie vede ke stále se zrychlující produkci CO2. Pokud s tím lidsvo v dohledné době něco neudělá, špatně dopadne. To není žádné strašení, pouze konstatování skutečnosti, kterou si každý přemýšlivý člověk může sám ověřit. Ideologicky motivované nevěcné výkřiky na tom nic nezmění. Jen diskvalifikují jejich autory

i.h. 28.9.2007 10:55

Re: Stále to samé

Tak uz na to furt neupozornujte, ty vase vypocty jsou stejne pro kocku, a mate tam chyby, pred tisicem let bylo teplejc. Tem fyzikalnim zakonum, co se na ne odvolavate, asi stejne moc nerozumite, jak to tak vypada. Bezte svoje pravdy kazat Cinanum, do Indie a do Brazilie.

H.K. 28.9.2007 11:01

Re: Stále to samé

Beru za své argumenty některých vědeckých pracovníků,  že na zemi probíhá globální oteplování a  z 90% se tomto podílí člověk. Nevím,  do jaké míry je  někdo schopen z 30-ti letého pozorování, udělat nějaký pravděpodobný závěr. Jesti-že se člověk podílí z 90% na vzniku GO, tak by bylo dobré kvatifikovat , které lidské aktivity mají podíl na vzniku GO.  Je to jenom zvyšování produkce CO2? Napřklad do jaké míry se podílí změny v zěmědělské výrobě resp. velkovýrobě.? Používání těžkých srojů, které utlačují půdu, v důsleku toho se mění  schopnost půdy zadržet vodu, snižujě se obsah humusu v půdě, regulace vodních toků tak, aby voda co nejrychleji odtekla, rušení záplavových území a p. To jsou všechno faktory, které ovlivňují mikro i makroklima.

V.K. neříká, že GO neprobíhá. Neví do jaké míry se jedná o jev způsobený lidskou činností. Vědci to ví. Lidé, aby se neuvařili, mají dvě možnosti- 1. zastavit globální oteplování / jaká realizovatelná opatření doporučujete?/ nebo 2. přzpůsobit se. Co navrhujete Vy?

Šumavák 28.9.2007 18:42

Já navrhuji,

abyste si o tématu něco přečetl a naučil se pracovat s procenty.O tom, že byste pochopil počet pravděpodobnosti si nedělám iluze.

Člověk nezpůsobuje 90% globálního oteplování.

Těch "90%" znamená, že se ani ti účastníci IPPC panelu neshodli úplně a prohlásili, že se člověk s 90% pravděpodobností na GW podílí. Ovšem jakým podílem, to nikdo zatím neví a ani nechce naznačit!Mimo to, zůstává 10% možnosti, že se nepodílí!!

pokud jde o to utlačování, tak kapitalísté utlačují dělníky, otrokáři otroky, vojenská junta mnichy v Barmě, ale nikoliv " velké zemědělské stroje půdu" .Informujte se o tom co je to měrný tlak, jak to funguje a třeba zjistíte, že kůň tu půdu sešlápne daleko víc než moderní MF traktor.

pokud jde o Vámi navrhovanou volbu - tak přizpůsobit se.Přežijí jen malé kolonie lidí kolem atomových elektráren s dostatečnou zásobou paliva. Ze sněhu a ledu budou trčet ulámané stožáry větrných elektráren a vítr bude po liduprostých ledových pláních prohánět oběžníky EU o snižování emisí kvůli globálnímu oteplování.Protože po každé fázi oteplení zatím vždy přišla doba ledová! a Lidstvo snáší teplo výrazně snáze, než -50°c mrazy.....O planetu a živočišné druhy vcelku nemusíte mít strach, jak vidíte,vykřesaly se oboje i z poslední doby ledové.A pokud jde o to ochlazení, tak na to stačí jedna lepší erupce sopky, která vyvrhne do ovzduší něco prachuapopílku, na pár let zastíní slunce a budete zírat, jak rád budete pálit uhlí (pokud ho budete mít) aby Vám neumrzla zadel.

L.Metelka 28.9.2007 19:25

Re: Já navrhuji,

Poněkud se mýlíte. Zpráva IPCC (nikoli IPPC) tvrdí, že s více než 90% pravděpobností je vliv člověka většinový (nadpoloviční). Tedy nikoli, že se člověk na oteplování podílí s 90% pravděpodobností.

H.K. 28.9.2007 21:13

Re: Já navrhuji,

Děkuji Vám za poučení. Procenta se možná doučím. Já jsem se ptal pana Františka Lukeše proto, že tento příspěvek stále opakuje a na dotazy nereaguje.

brok 28.9.2007 11:25

Re: Stále to samé

Na internetu najdete měření teploty v Praze v Klementinu od r. 1750. Za tu dobu prokazatelně nedošlo k trendu ani směrem nahoru ani směrem dolů.

drC 28.9.2007 11:51

Re: Stále to samé

Hm, a proč se tedy od roku 1998 už neotepluje? Copak, copak... a CO2 přitom stoupá... a jeho vliv na teplotu je (dle fyzikálních zákonů) logaritmický, tedy stále menší... hrozné paradoxy... jasně nazrál čas vyměnit slovník, pojmy jako "zrychlování" a "fatální" nějak začaly znamenat něco zcela jiného. Inu, nová doba.

Lubomír Ptáček 28.9.2007 10:45

Co lze z projevu vysledovat

I když to není řečeno otevřeně, z projevu plyne, že z otázky oteplování vzniklo hnutí podobné náboženství. Podobně jako u ostatních náboženství je jeho cílem ovládnout myšlení lidí a získat moc na úkor svobody. Prostředkem má být, tak jako vždy, víra.

brana 28.9.2007 11:34

tedy lze z projevu vysledovat

pozoruhodnou tezi,  ze vira v lidskou moudrost souvisi se ztratou lidske svobody. Pekna zelena demagogie. Co?

amiZ .M 28.9.2007 9:28

V nadpise je překlep,

ten kLausův projev nebyl "umírněný", ale umíněný, nebo také umaněný, prostě byla to rozporuplná blbost, která byla završena závěrečnou bursíkovinou o klimatisaci sálu, gagem, který byl českými novinami vypuštěn, protože potvrzuje kLausům "mentální hokej". On navrhl na konci šetřit proudem, přičemž po celý projev zmateně tvrdil, že se nic neděje a proto to není potřebné.

H.K. 28.9.2007 9:46

Re: V nadpise je překlep,

Hodnocení projevu paní Mládkovou, která žije v USA (Aktuálně.cz/.

Z vaší reakce k Mr. Presidentově, řečí jasně vvyplývá, te jste neuvěřitelně ignorantní k tomu, co se děje ve světě. Jinak by jste věděla, že celé globální oteplování je hoax, vymyšlený hrstkou bastardů vedených Al Gore, hladových po moci, kterou budou mít, když idioti jako vy jim pomohou dosáhnout jejich cílu. Chci vidět, jak se budete tvářit, až vám napaří daně na všechno co děláte i dýchání!!! T.zv. "Carbon Footprint" - Karbonová Stopa. Musím vám poradit, abyste se nejdříve ujistila, že víte o čem mluvíte. Václav Klaus je absolutně correct. Poslouchala jsem ho když tady byl a mluvil v UN (OSN) a když byl pozván na nejvýznamější "Radio Talk Shows" které jsou slyšeny přes celou Ameriku. Já jsem ho osobně slyšela a absolutně s ním souhlasím. Tak prosím vás, než otevřete příště svojí ignoratní hubu, zamyslete se co to vlastně říkáte.

Good Luck

Miluse Mladek

California, USA

amiZ .M 28.9.2007 10:11

Milá Miluško,

razantnost Vašeho příspěvku mě přiměla k tomu, že jsem se nejdříve přesvědčil o tom, zda jsem ještě male.  Ale k Alovi a 3pkLausovi:

1) Kdyby to bylo tak, že jde Goreovi pouze o kšeft, že jde především o to, aby byl přes svého agenta hojně angažován (možné za 175000 USD pro vystoupení), kdyby prodával trička s nápisy a jiné produkty, bylo by to přeci právě to s Amerikou spojované a kLausem nekriticky propagované a opěvované svobodné podnikání.  (Vsugerovat potřeby, vytvořit trh a uspokojit ho) A právě tento Klaun bude vyprávět něco o ekonomických aspektech?

2) Je jasné, že Goreovu argumentaci zneužívají atomoví lobbyisté (jejich šance právě přichází)a nesčetní jiní podvodníci  a mafiáni, proto také mnohé projekty na ochranu přírody zkrachovaly. 

3) zřejmě znáte Goreovy názory přibližně jako kLaus, tedy vůbec ne, doporučuji Vám si něco přečíst. kLausovi něco vykládat by bylo zbytečné, toho není možno brát vážně, v USA by za privatisační "korektnost" za vyvlastnění malých akcionářů, za kauzy s fondy, ... dávno seděl.

4) Goreův "hlad po moci": Srovnejte Gorea při vzdání se kandidatury při šaškárně na Floridě a kLausovo škemrání u komunistů.