9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus pálí mosty

Kde jsou ty časy, kdy byl Václav Klaus pokládán za symbol návratu k demokratické politice, tržní ekonomice, zkrátka k normálu. Dnes jako by zařadil zpátečku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 16.1.2021 6:21

Článok takým gulášom dobrých postrehov s blbosťami. Keď raz jeho autora pustili ku kritike Klausa, tak mu to "nandal se vším všudy".

Každý človek má svoje limity. Je skvelý v ekonomických aj medzinárodno-politických otázkach, ale bohužiaľ to sú zároveň aj jeho limity. Za ich hranicami sa stáva karikatúrou samého seba.

Vytvoril si akúsi vlastnú "teóriu všetkého" (je to paralela k fyzikálnemu pojmu), a všetko sa do tejto teórie snaží natlačiť. Za každú cenu. Potom mu z toho často vychádzajú nezmysly, pretože podobne vo fyzike ani v reálnom živote nemožno princípy z jednej vedy aplikovať úplne na všetko.

Plus k tomu v tejto covidovej dobe treba pripočítať určitú frustráciu Václava Klausa z nečinnosti. Celý svoj profesný život niečo organizoval a prednášal, a od Novembra 89 prakticky stále cestoval po svete. Mám dojem, že odvtedy, čo skončil vo funkcii prezidenta, tak sa táto jeho cestovateľská vášeň ešte zintenzívnila. Aspoň tak mi to vychádza z jeho postrehov, v ktorých v jednom týždni prednáša tam, v druhom zase na opačnom konci Európy, a o pár dní zase niekde úplne inde.

Václav Klaus sa skrátka teraz veľmi nudí. A tak robí zo seba trolla. Drží sa tej starej hollowoodskej hereckej zásady, že je jedno, či sa o hercovi hovorí v dobrom či zlom. Dôležité je iba to, aby sa o ňom hovorilo. Problém nastane, ak sa o hercovi hovoriť prestane.

J. Strakoš 16.1.2021 5:46

Pěkné, jak si autor některé Klausovy výroky krásně upraví, aby mu seděly do not. Příkladem je to přirovnání k běžencům - tam idnes udělala opravdu mistrovskou práci, zkuste si najít inkriminované video. Nicméně Klaus už by měl být dostatečně chytrý, aby se podobných výjádření nedopouštěl, protože budou nepochopená.

A teď se objevuje dokonce bez roušky, anarchista jeden! A to není přecházení na červenou, to už je rebélie!

No a pak tu máme argumenty - vyberu jeden z článku - Klaus říká, že opatření již bylo dost a že mají zničující efekt na státní finance. No a tady bych se rád autora zeptal - nemají snad? Minimálně 500 miliard schválených loni mi přijde docela zničující. Vláda jedním vrzem zakazuje a zároveň sanuje, však on to někdo zaplatí. A o výsledcích opatření se můžeme bavit, rozhodně nejsou okamžité a přímé.

F. Žůrek 16.1.2021 1:15

Václav Klaus se odjakživa choval ÚČELOVĚ, ale nyní je vidět, že to je NESPRÁVNÉ. On v podstatě je v koncích se svou "pravdou," kdy zbohatl, ale přiznat to nechce za žádnou cenu.

Zde se ukazuje, že všechno stavět pouze na penězích nejde...

F. Žůrek 16.1.2021 2:24

Málo nestačí... Zdař Bůh!

K. Nový 16.1.2021 0:42

S mnoha Klausovými názory se dá souhlasit, ale v téhle věci se chová, jak chovanec psychiatrické léčebny.

J. Brunner 16.1.2021 0:16

Vy jste jen takové hovínko uprostřed cesty.